- 25 Nisan 2018
- 4.829
- 9.340
- 158
Teşekkür ederim bilgi için çok incesinizEvet. Boşandıktan sonra kadının yeniden evlenebilmek için beklemesi gereken süreye "iddet müddeti" denir.
İddet müddetinin amacı, boşanan kadının olası bir hamileliğinde; doğacak olan çocuğun soybağının belirlenmesidir.
300 günlük iddet müddetini beklemek istemeyen kadın , hamile olmadığını belgeleyerek mahkemeden iddet müddetinin kaldırılmasını talep edebilir.
ya aslında kadın kısacası bunu demek istemişBen iddet müddeti için dava açmıştım. Muayeneler ve tetkiklerden sonra gebe değildir yazıyordu
Yoo hayır yasak değil çalışacağım mahkeme hastane işleriyle uğraşmamak için aradan çıksın diye bilmediğim yerde zorlanırım diye düşündümBilmediğim için soruyorum iddet süresi dolmadan şehir dışına çıkmak yasak mı oluyormuş
Hayır işe başlayacağım aradan çıksın istedim sadeceÖnümüzdeki 10 ay içinde evlenmeyi mi planlıyorsunuz?
Boşanmalarda mahkemeler iddet e dikkat ediyor mu çok şaşırdım. Etmiyorlar diye biliyorum. Zira iddet adet olana kadar evden cikmamaniz
İslam fıkhına göre de yanlış biliyorsunuz yalnız. İddet regl dönemine kadar evde beklemesi değildir. 3 regl dönemi kimseyle evlenmeyerek beklemesidir. Dışarıya çıkmayacak diye bir şey yok. Ayrıca 1 dönem değil 3 dönem beklenir. Ortalama 3 aydır.Fıkıh dersi yapıyorum da islam dininde iddet kadının boşanma veya eşinin ölmesi durumunda gebelik vesaire varmı diye bir adet süresi beklemesi . Ben bu kastedildi sandım o yüzden yazdım. Hukuki boyutuymus
Yani gebelik düşünülmedi derken gebe değil demek istenmiş.Ben boşandım şehir dışına gideceğim gitmeden iddet süresini kaldırmak istedim raporda gebelik düşünülmedi yazıyor gebe değilim… mahkeme böyle bir örnek daha önce görmediklerini söyledi iddet süresi kaldırma davası açan var mı raporunuzda ne yazıyordu ?
Evden çıkmamak mı? Dinen mi?Boşanmalarda mahkemeler iddet e dikkat ediyor mu çok şaşırdım. Etmiyorlar diye biliyorum. Zira iddet adet olana kadar evden cikmamaniz
Erkek görmemesi lazım. Görünce bozuluyor.Evden çıkmamak mı? Dinen mi?
Evet öyle vefat veya boşanma sonrası araştırırsanız detaylı görürsünüz. Çok muhim bir konu dinen. Kendim iddet beklemedim elhamdülillah ama bekleyen arkadaşlarim çokEvden çıkmamak mı? Dinen mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?