- Konu Sahibi dandikbebe1
-
Hamilelik deneyimim yok ama şunu duymuştum, regl doneminde kaygi hissedenlerin, duygusal sinirli olanların hamileligi de öyle geciyormus. Ne kadar dogru onu bilemem tabii ki;-)
Allah tealaya siginin vesveseden...biraz sorunlar olmus tabi insan endise edebilir de bunu surekli olaganustu hale getirmenin bir manasi yok konu sahibesitevekkul edin kalp atislarida guzelmis mesel.yok.yani
bu ruh hali normal o zaman benimde bi bebişim var hareketini hissedene kadar kurmadığım senaryo kalmamıştır dr ye git tabiki ama kurup durmada malum streste bebişe zararEvet cnm
Ayy ne güzel cnm hyırlısıyla bende o zamanlara gelebilsem off offBen de hareketlerini henüz hissetmiyorken aynen sizin gibiydim. Sürekli ultrasonda görmek istiyordum. Tekmeleri başlayınca bütün tedirginliğim yok oldu. Hareketleriyle ' ben iyiyim annecim, merak etme ' diyecek.
Cok gecms olsun cnm inşallah en yakın zamanda toprlarsınız, tenrik ederimMerhaba, ben de 7. haftadayım. Mide bulantısı ve kusmaktan, başka şey düşünecek halim yok. Doktora gidecek mecalim yok, çamaşırıma bakmaya bile katlanamıyorum öğürüyorum. İnşallah sorunsuzca bebeğinizi kucağınıza alırsınız, kendinize dikkat edin.
Öncelikle hayırlı olsun. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Suan bende 7 haftalık hamileyim ve 2 kez kalbi durması neticesinde 13 hafta civarlarında bebeklerimi almışlardı .. bu olaylar bende çok kötü endişeler bıraktı..2 sene önce kızıma hamile kaldığımda seninle aynı duyguları yaşıyordum ( ne yazıkki şuanda bunu kendimde hissede biliyorum). He doktora gidişimde ilk sorduğum bebeğimin kalbi atıyormu sorusu doktorumuda artık üzer hale getirmişti. Her gün kendime kan sulandırıcı iğne yapıyordum. Neyseki kızımız sağlıklı dünya ya geldi çok şükür. Fakat şuan tekrar doktora gitmeye korkar oldum. Cesaret edemiyorum içimdeki endise dinmiyor türlü türlü seyler geçiyor hep aklımdan. Şuanda 7 hafta oldu acaba kese görülür mü? Kalp atışları başlamış mıdır şeklinde sorular hep aklımın bir köşesinde.. Sizin 6. Hafta da kalbi güzel duyulmuş. Rabbim bizlere sabır ve kolaylık versin
Bol bol kndimi cesaretlendirmeye çalışıyorum cnm, ck tsk ederimbu ruh hali normal o zaman benimde bi bebişim var hareketini hissedene kadar kurmadığım senaryo kalmamıştır dr ye git tabiki ama kurup durmada malum streste bebişe zarar
ayy yok yok benim ki deli işiydi zatenBak bıçak işi hiç aklıma gelmemişti hemen listeye onu da ekleyeyim
Tebrik ederim hanimlar..
Vakti geldiginde bana da isteyen herkese de Allahim nasip eder insallah evlat sahibi olmayi..
Sag saglim kucaklariniza alirsiniz insallah
bende öyleyim. tepmelerini hissedene kadarda öyle olacak sanırım.
Meraketme tatlım en geç 21. haftada geçer. Neden 21. hafta dersende bebeğin hareketleri ilk kez 16. haftada tam olarak hissedilir (daha erkenleride var tabi ama o genelde tecrübeli annelerde ve çok zayıf hamile kalmış insanlarda oluyor) en geç de annenin kilosuna ve tecrübesine bağlı olarak 21-22. haftalarda oluyor. O noktadan sonra hareketlerini hissettiğin için ordamı duruyormu kaygısı kalmıyor ama bu seferde ay çok hareket etti ay az hareket etti dönemleri başlıyor:) Benim ilk kızım çok tembel bir bebekti ben 20. haftadan sonra fark ettim ve gün içinde de genelde uyurdu. Hareketlerini hissetmeden önce ev tipi usg cihazı var mıdır acaba diye araştırma yapmışlığım var eşim manyak olduğumu düşünüyordu. İlk 12 hafta çok sık kontrole gittim. 16. haftadan sonrada sağlık ocağında karnınıza dayayıp bebeğin kalp sesini yansıttıkları aleti gördüğümde gözümdeki pırıltıyı eşim fark etti ve eğer o aleti eve almaya kalkarsan seni bakırköye yatırırım hamileliğini hastanede geçirmiş olursunemişti. Korkumdan alamadım ama çaktırmadan evin ordaki işin ordaki annemlerin ordaki farklı farklı sağlık ocaklarına gidip dinlettim bebeğimi. Benim doktorum kontrollerde usg cihazının sesini açmazdı nedenini öğrendiğimde sağlık ocağına okadar sık gitmeyide kestim. Ses duyulabilmesi için daha yüksek miktarda frekans gönderiliyormuş o cihazlarda görüntü için daha düşükmüş okadar sık bakmak bebeğime zarar verir korkusuyla sağlık ocağı ziyaretlerimi azalttım.
Ilkinde tecrübesizlik stres heyecan merak hep bişey olcak korkusu ondan sanırım cnm ;( ama inan dediğin gibi elimde degilO endişeler bende 9 ay sürdü. Hatta doktorum ultrason cihazını evimize göndermeyi teklif etti :)
Buna rağmen 2.gebeliğimi de yaşadım ama onda o endişeler hiç olmadı. Biri 3 diğeri 2 yaşında şükürler olsun. Sizi çok iyi anlıyorum. Yapmayın diyeceğim ama elinizde değil çok iyi biliyorum :)
Kızlar merhaba
6 hfta bitmek üzere gebeliğimde, Şubat 14 ten beri hergün azda olsa kahverengi, bazen kırmızı kanamalarım hala devam ediyor. Bunlara ragmen şükürler olsun haftasnu bebeğimin kalp atışlarını dinledim.
Sıkıntı su, ben sürekli orda mı kalbi atıyor mu gelişimi durdu mu hep bi evham panik halindeyimsizde böyle şeler hissetmişmiydiniz zaman gcmek bilmiyor hergün görmek istiorum hep doktor kontrolünde olmak istiorum resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?