- 13 Ocak 2020
- 46.536
- En iyi cevaplar
- 2
- 180.990
- 598
- 34
- Konu Sahibi KIR PAPATYASII
-
Onu bilmiyorum. Ama geç de öğrenmiş olabilirsiniz sonuçta.çok teşekkür ederim inşallah öyle olur
şöyle bir şey okudum öğrendiğinde bilgi vermezsen haklı çıkarma sebebi olabiliyormuş ondan merak ettim
Hayırlı olsun canım. Rabbim sağlıcakla kucağınada almayı nasip etsin.Merhaba hanımlar;
Aslında çok mutlu bir haber aldım bu cuma üç haftalık hamileymişimm..Bu haber bana o kadar iyi geldi ki pko dan dolayı bir yıldır ilaç kullanıyordum son iki aydır iğneler ilaçlar takipler kilo , haşimato, kansızlık ,vitaminsizlik derken doktorum bile tedaviyle pek ihtimal vermiyordu gebeliğe . Bende tüp bebeğe kendimi zihnen hazırlamıştım
Öğrendiğimde çok mutlu oldum ama kaygılar başladı kiloyu yeteri kadar verememiştim şu an hala şeker direncim için ilaç kullanıyorum .Keseyi görecek miyim sağlıklı bir gebelik mi gibi korkular yaşıyorum. Gerçekten tedavi döneminde bu kadar hiç panik değildim ani öğrenmek çok tetikledi gece insan kendini esnetir ya bacaklarını kastığım için korkup birden sıçrayıp uyanıyorum bir şey olursa diye.
İş yerine ne zaman haber vermeliyim yedi ay çalışmak mümkün mü yoksa belli bir aydan sonra ayrılmalı mıyım ?Bu da en merak ettiğim konu şu an daha çok erken üç haftalık kese görmeden ve kalp atışı duymadan bilgi vermek de istemiyorum.
evet çok doğru zaten çıkarken istifa edeceğimOnu bilmiyorum. Ama geç de öğrenmiş olabilirsiniz sonuçta.
çok teşekkür ederim aminnn inşallahHayırlı olsun canım. Rabbim sağlıcakla kucağınıda almayı nasip etsin.
çok teşekkür ederimmÇok sevindim adınıza
Hayırlı olsun
Sağlıkla kucağınıza alın
Kalp atışı olmadan resmi yerler pek kabul etmiyor hamileliği
Kalp atışından sonra söylersiniz iş yerinize
7. Aya kadar çalışma işini ben de çok istiyordum izinler açısından
Ama 6. Ay içinde erken doğum riskim olunca çalışamadım
Çalışanlar da elbet var ama biraz süreç kendi karar veriyor ne olacağına
Çalışmak istiyorsanız iş yerinize bir aksilik olmadıkça çalışmak istiyorum şeklinde söylersiniz
ya sanrım öyle ben millete diyordum burda sakin olun düşünmeyin başka şeylere odaklanın stres iyi değil ama aklımın bir tarafı hep orda sankiYa bi de o kaygı hali hiç geçmiyor üzgünüm
Kesr var mı, kalp atışı var mı, sağlıklı mı, hareket ediyor mu diye uzayıp gidiyor
Analık paketine dahilmiş sonsuz kaygı
inşallah en kısa zamanda Allah nasip eder sağlıklı bir şekildeBebek isteyen biri olarak çok mutlu oldum, umarım sağlıkla kavuşursunuz bebeğinizebende normalde olursa çalışma taraftarıyım, evde vücudumu dinlemek ya da sosyal hayattan kopmak istemiyorum ama pandemi döneminde de hangisi doğru olur bilemiyorum. Doktorunuz bir fikir verir, bence en iyisi onu dinleyin :)
biz o herkese haber verme durumunu malesef çoktan yaptıkHemen kimseye haber verme bence, 8-10 haftada haber verirsin. Bir de ne kadar calisabilecegini gebeliginij gidisati belirleyecek. Onu konusmak icin de erken. Insanlar sağlıklı ve normal bi gebelikte 35 hafta da çalışabiliyor, qma ilk haftalardan yatmasi gerekn de olabiliyor. Allah korusun tabi ama riskli bi surec yasarsan zaten rapor alir gitmezsin
Çok teşekkür ederim gerçekten 7,5 saat mi çalıştırıyorlarTebrik ederim kırpapatyası sağlıkla kucağına alırsın inşallah :)
Normal de gebeliği öğrenince iş yerine bildirmen gerekir çünkü izinlerden, çalışma saatlerinden, sana verilecek iş durumlarından falan muaf tutulursun.
Ama senin özel durumun varmış bence de kalp atışını beklemelisin.
Çalışma durumunda bakıp göreceksin eğer çok stresli bir ortamdaysan belki de hemen bırakmak zorunda kalırsın.
Eğer tüm şartlar elverişliyse 32+0 da çalışabilir raporu alıyorsun, 37.ye haftaya kadar çalışıyorsun.
O 5 haftan doğum sonrasına aktarılıyor.
Sağlıkla gelsin minik
Çok teşekkür ederim gerçekten 7,5 saat mi çalıştırıyorlar
ben zaten istifa edeceğim çıkarken inşallah :))
İnşallah sağ Salim kucağınıza alırsınızevet bizim ki çok hızlı yayıldı sadece annelere söylemiştik oysa
tedaviden haberleri yoktu herkes şaşkın
yedi ay çalıştıktan sonra doğum parası mı veriliyor istifa etsen bileKurumsal yerse evet 7.5 saat ama ben bile çalışamadım
Hala 10.5 saat çalışıyorum.
Sabredersen doğum paranı alırsın bir süre idare eder ama tabi önemli olan bebeğin sağlıklı olması.
Para 2.plan :)
7 veya 8. Hafta içindeydi sanırımçok teşekkür ederimm
kalp atışını ne zmaan duydunuz hatırlıyor musunuz
Geçmiyor o kaygılar işteya sanrım öyle ben millete diyordum burda sakin olun düşünmeyin başka şeylere odaklanın stres iyi değil ama aklımın bir tarafı hep orda sanki
yedi ay çalıştıktan sonra doğum parası mı veriliyor istifa etsen bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?