- 4 Aralık 2017
- 1.326
- 3.005
- 133
- Konu Sahibi Antisosyalkelebek
-
Ya aynen öyle. Bi ara her gece rüyamda içtim. Ama yok yani bunu bebeğime yapmaya hakkım yok, çok canım istemesine rağmen içmedim içmiyorum.Tiksinmezsin durduk yerde mucize bekleme. Çocuğuma zarar veriyor olma psikolojisi çok ağır geliyor bana. O sebeple öğrenir öğrenmez kestm. Yanımda içilirse canım çekiyor ama dayanıyorum. Hep diyordum çok istersem bir tane yakarım. Yok yakmıyorum yani net olmak lazım biraz.
Sigarayi değiştim en dusugune gectim ne ictgmi bile anlamiorm o kadar az duman ama yine de iciorum icmeden duramiorum . Bliorum farkndaymda kötülük yapıyorum ama brakamiorm umarim tez zaman da kurtuluruz bacim.ne diimCanım seni çok iyi anlıyorum
Mucize değil. Hamilelikte aşermekte tiksinmekte var sonuçta. Sigara içmeyen insanın sigara aşerdiğinide duydum, içenin tiksindiğinide gerçekten şanslılarTiksinmezsin durduk yerde mucize bekleme. Çocuğuma zarar veriyor olma psikolojisi çok ağır geliyor bana. O sebeple öğrenir öğrenmez kestm. Yanımda içilirse canım çekiyor ama dayanıyorum. Hep diyordum çok istersem bir tane yakarım. Yok yakmıyorum yani net olmak lazım biraz.
Bende bu durumdan rahatsız olduğumdan konu açtım kim neler yaptı diye. Umursamaz davranamam nasıl yapıyım şuan onun için içmiyorum inşallah içmemYa aynen öyle. Bi ara her gece rüyamda içtim. Ama yok yani bunu bebeğime yapmaya hakkım yok, çok canım istemesine rağmen içmedim içmiyorum.
Ya aynen öyle. Bi ara her gece rüyamda içtim. Ama yok yani bunu bebeğime yapmaya hakkım yok, çok canım istemesine rağmen içmedim içmiyorum.
Bende düşük içiyorum dediğin gübi yapıyorum resmen dumanı çekmiyorum elimde oyuncak gibi çeviriyom ama işte olmuyorSigarayi değiştim en dusugune gectim ne ictgmi bile anlamiorm o kadar az duman ama yine de iciorum icmeden duramiorum . Bliorum farkndaymda kötülük yapıyorum ama brakamiorm umarim tez zaman da kurtuluruz bacim.ne diim
Mucize değil. Hamilelikte aşermekte tiksinmekte var sonuçta. Sigara içmeyen insanın sigara aşerdiğinide duydum, içenin tiksindiğinide gerçekten şanslılar
Alkolmü ilginç. Gerçi doktorların çoğu günde 2 3 sigaradan bişey olmaz diyor içenlere bunu öneriyor yani çevremde çok gördüm.Bende kendi doktoruma sorucam haftaya.evet doktorum da alkol alabilirsin ama sigara asla dedi. Benim gözümde hep alkol daha öcüdür. Ama fetüs için alkolden çok daha zararlı olduğunu öğrenince çok kötü hissettim.
Alkole de haftada bir kadeh şarap izin verdi doktorum. Yılbaşında bir kadeh içeyim dedim. Gitmedi boğazımdan. Yarım bıraktım. Ben biraz evhamlıyım sanırım ondan içemiyorum.
Birazda yanlız kaldığımdan içiyordum. Ailemden uzaktayım başka şehirde bahane değil bunların hiçbiri bırakıcam inştabi ki tiksinen var bunu biliyorum. ama bunun olmasını beklemeye gerek yok. Kafada bitiricen. Yerine bir meşgale bir şey koyman lazım. Ben işten ayrıldım mesela iş yerinde olsam canım daha çok çekerdi. Ama eve geldim evde aklıma gelmiyor açıkçası. İş yerinde işten kaçışmış benim için. Kendi kendine neden içtiğini zaman daha çok içtiğini keşfedip bunun üstüne gitmen lazım. Çocukların yanında bile sigara içmiyoruz. Düşün ki senin içinde o bebek ve ona da içiriyorsun
Alkolmü ilginç. Gerçi doktorların çoğu günde 2 3 sigaradan bişey olmaz diyor içenlere bunu öneriyor yani çevremde çok gördüm.Bende kendi doktoruma sorucam haftaya.
Bu arada ben doktora söylediğimde hayir asla dedi 1 taneye bile müsade etmedi eger o gün 1 tane icebilirsin deseydi ben hala içiyor olurdum iyi ki izin vermemiş diyorum simdi. Insallah sende kurtulursun gerçekten çok zor bir süreç ama imkansiz değilAlkolmü ilginç. Gerçi doktorların çoğu günde 2 3 sigaradan bişey olmaz diyor içenlere bunu öneriyor yani çevremde çok gördüm.Bende kendi doktoruma sorucam haftaya.
Ya doktorlar da değişiyor demek ki. Annem kardeşime hamileyken sürekli kustuğu halde sigara içerdi yani. Doktoruna sorduk sigaranın zararı kesinleşmemiştir dedi. Bi zararı olmaz abartmadan içebilirsin bırakıp strese girmektense. Bunu iddea etti oda. Keza bakıyorum hamilelikte içen tanıdığım çok hepsine doktor günde 2 3 ü aşma iç demiş. Yani 100 doktorda iç dese bana vicdanım yine rahat etmezevet alkolik olmadığın sürece hafta sonu içtiğin bir kadeh kırmızı şarap faydalıdır dedi hatta. Alkolizm yaşayan annelerde sıkıntı çıkıyor. Düzenli ama az şarabın kanıtlanmış bir etkisi yok dedi. Ama sigaraya çok katı benim doktor.
Kimse onu diyemez. Ancak bırakamıyorum diyen insana ne diyecekler? Bari 2-3 e düşür diyorlardır.Düşük doğum kilosunun bile en büyük sebebi sigara.Alkolmü ilginç. Gerçi doktorların çoğu günde 2 3 sigaradan bişey olmaz diyor içenlere bunu öneriyor yani çevremde çok gördüm.Bende kendi doktoruma sorucam haftaya.
İnşallah canım. Doktorlarda tuhaf kimi izin veriyor kimi katıBu arada ben doktora söylediğimde hayir asla dedi 1 taneye bile müsade etmedi eger o gün 1 tane icebilirsin deseydi ben hala içiyor olurdum iyi ki izin vermemiş diyorum simdi. Insallah sende kurtulursun gerçekten çok zor bir süreç ama imkansiz değil
Valla diyolar ama dediğim gibi 100 doktorda dese vicdanım rahat olmazKimse onu diyemez. Ancak bırakamıyorum diyen insana ne diyecekler? Bari 2-3 e düşür diyorlardır.Düşük doğum kilosunun bile en büyük sebebi sigara.
Şimdi birsürü testler yapılacak. 2’lisi 3’lüsü nebileyim detaylı ultrasonu. Olumsuz birşey çıkarsa kendinizi affedebilecek misiniz? Benim motivasyonum buydu mesela. “Sigaradan dolayı bebeğinizde böyle böyle bi sorun var” deseler ben o suçlulukla yaşayamam. Hiç değilse şimdi içim rahat.
İnşallah canım. Doktorlarda tuhaf kimi izin veriyor kimi katı
Benim doktorumla hiç bu konuyu konuşmadık mesela. Ama çok sevdiğim başka bir şehirde olan bir doktorun sigara içen anne adaylarını takip etmeyi reddettiğini çok net biliyorum.
Evet diyorumya doktorlarda farklı farklı bak kimisi 1 kadeh alkole izin vermiş meselaBenim doktorumla hiç bu konuyu konuşmadık mesela. Ama çok sevdiğim başka bir şehirde olan bir doktorun sigara içen anne adaylarını takip etmeyi reddettiğini çok net biliyorum.
Bende öğrenip 1 hafta içinde bıraktım. Hep kafama yazmıştım hamile kalınca bırakıcam diye kodlamıştım kafamda. Birde youtube tan Allen Carr sigara bırakma yöntemini izledim. Gerçekten çok etkili bir video öneririm. Birde şunu söyliyeyim ben çok etkilenmiştim. Doğum yapan bir kadının bebeği kuvözden uzun süre çıkamamış kalp damarları tıkalı doğmuş ve doktor kadına sigara içtiğiniz için bebeğiniz bu durumda demiş. Yani dr bana böyle bişey dese o an yaşamasam daha iyi. Vebali büyük.. İnşallah hemen bırakırsınız.Ah ah hepsini biliyorum malesef en acısıda bile bile yapmak. Sağlam iradem var sanıyordum ama yokmuş baksana çok kızıyorum kendiöe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?