Gebelik ve sigara illeti

Ya aynen öyle. Bi ara her gece rüyamda içtim. Ama yok yani bunu bebeğime yapmaya hakkım yok, çok canım istemesine rağmen içmedim içmiyorum.

Canım seni çok iyi anlıyorum
Sigarayi değiştim en dusugune gectim ne ictgmi bile anlamiorm o kadar az duman ama yine de iciorum icmeden duramiorum . Bliorum farkndaymda kötülük yapıyorum ama brakamiorm umarim tez zaman da kurtuluruz bacim.ne diim

Mucize değil. Hamilelikte aşermekte tiksinmekte var sonuçta. Sigara içmeyen insanın sigara aşerdiğinide duydum, içenin tiksindiğinide gerçekten şanslılar

Ya aynen öyle. Bi ara her gece rüyamda içtim. Ama yok yani bunu bebeğime yapmaya hakkım yok, çok canım istemesine rağmen içmedim içmiyorum.
Bende bu durumdan rahatsız olduğumdan konu açtım kim neler yaptı diye. Umursamaz davranamam nasıl yapıyım şuan onun için içmiyorum inşallah içmem

evet doktorum da alkol alabilirsin ama sigara asla dedi. Benim gözümde hep alkol daha öcüdür. Ama fetüs için alkolden çok daha zararlı olduğunu öğrenince çok kötü hissettim.
Alkole de haftada bir kadeh şarap izin verdi doktorum. Yılbaşında bir kadeh içeyim dedim. Gitmedi boğazımdan. Yarım bıraktım. Ben biraz evhamlıyım sanırım ondan içemiyorum.

Sigarayi değiştim en dusugune gectim ne ictgmi bile anlamiorm o kadar az duman ama yine de iciorum icmeden duramiorum . Bliorum farkndaymda kötülük yapıyorum ama brakamiorm umarim tez zaman da kurtuluruz bacim.ne diim
Bende düşük içiyorum dediğin gübi yapıyorum resmen dumanı çekmiyorum elimde oyuncak gibi çeviriyom ama işte olmuyor

Ben gebeligimi cok erken öğrendim o yüzden hemen azaltmaya basladim keseyi gördüğüm gün 1 e düşürdüm kalp atışını duyduğum günden itibaren de ağzıma sürmedim. Ayrıca hic tiksinmedim mide bulantısı yaşamadım üstelik esimde içiyordu her zaman aklıma geliyordu. Hic bırakamam sanırdım ilk içmediğim gun demek ki isteyince oluyormuş diye kendime güç verdim surekli 2 gun 4 gun derken neredeyse sonuna kadar geldim ve kendimle gurur duyuyorum sende kendine güven kendim için yapamayacağım şeyi bebegim için yaptım bunun huzuru bambaşka inan.

Mucize değil. Hamilelikte aşermekte tiksinmekte var sonuçta. Sigara içmeyen insanın sigara aşerdiğinide duydum, içenin tiksindiğinide gerçekten şanslılar

tabi ki tiksinen var bunu biliyorum. ama bunun olmasını beklemeye gerek yok. Kafada bitiricen. Yerine bir meşgale bir şey koyman lazım. Ben işten ayrıldım mesela iş yerinde olsam canım daha çok çekerdi. Ama eve geldim evde aklıma gelmiyor açıkçası. İş yerinde işten kaçışmış benim için. Kendi kendine neden içtiğini zaman daha çok içtiğini keşfedip bunun üstüne gitmen lazım. Çocukların yanında bile sigara içmiyoruz. Düşün ki senin içinde o bebek ve ona da içiriyorsun

Alkolmü ilginç. Gerçi doktorların çoğu günde 2 3 sigaradan bişey olmaz diyor içenlere bunu öneriyor yani çevremde çok gördüm.Bende kendi doktoruma sorucam haftaya.

Birazda yanlız kaldığımdan içiyordum. Ailemden uzaktayım başka şehirde bahane değil bunların hiçbiri bırakıcam inş

Alkolmü ilginç. Gerçi doktorların çoğu günde 2 3 sigaradan bişey olmaz diyor içenlere bunu öneriyor yani çevremde çok gördüm.Bende kendi doktoruma sorucam haftaya.

evet alkolik olmadığın sürece hafta sonu içtiğin bir kadeh kırmızı şarap faydalıdır dedi hatta. Alkolizm yaşayan annelerde sıkıntı çıkıyor. Düzenli ama az şarabın kanıtlanmış bir etkisi yok dedi. Ama sigaraya çok katı benim doktor.

Bu arada ben doktora söylediğimde hayir asla dedi 1 taneye bile müsade etmedi eger o gün 1 tane icebilirsin deseydi ben hala içiyor olurdum iyi ki izin vermemiş diyorum simdi. Insallah sende kurtulursun gerçekten çok zor bir süreç ama imkansiz değil

Ya doktorlar da değişiyor demek ki. Annem kardeşime hamileyken sürekli kustuğu halde sigara içerdi yani. Doktoruna sorduk sigaranın zararı kesinleşmemiştir dedi. Bi zararı olmaz abartmadan içebilirsin bırakıp strese girmektense. Bunu iddea etti oda. Keza bakıyorum hamilelikte içen tanıdığım çok hepsine doktor günde 2 3 ü aşma iç demiş. Yani 100 doktorda iç dese bana vicdanım yine rahat etmez

Kimse onu diyemez. Ancak bırakamıyorum diyen insana ne diyecekler? Bari 2-3 e düşür diyorlardır.Düşük doğum kilosunun bile en büyük sebebi sigara.
Şimdi birsürü testler yapılacak. 2’lisi 3’lüsü nebileyim detaylı ultrasonu. Olumsuz birşey çıkarsa kendinizi affedebilecek misiniz? Benim motivasyonum buydu mesela. “Sigaradan dolayı bebeğinizde böyle böyle bi sorun var” deseler ben o suçlulukla yaşayamam. Hiç değilse şimdi içim rahat.

İnşallah canım. Doktorlarda tuhaf kimi izin veriyor kimi katı

Valla diyolar ama dediğim gibi 100 doktorda dese vicdanım rahat olmaz

Benim doktorumla hiç bu konuyu konuşmadık mesela. Ama çok sevdiğim başka bir şehirde olan bir doktorun sigara içen anne adaylarını takip etmeyi reddettiğini çok net biliyorum.

Eklentiler

• Screenshot_20210126-150518_Samsung Internet.webp
    25,6 KB · Görüntüleme: 65
Ah ah hepsini biliyorum malesef en acısıda bile bile yapmak. Sağlam iradem var sanıyordum ama yokmuş baksana çok kızıyorum kendiöe
Bende öğrenip 1 hafta içinde bıraktım. Hep kafama yazmıştım hamile kalınca bırakıcam diye kodlamıştım kafamda. Birde youtube tan Allen Carr sigara bırakma yöntemini izledim. Gerçekten çok etkili bir video öneririm. Birde şunu söyliyeyim ben çok etkilenmiştim. Doğum yapan bir kadının bebeği kuvözden uzun süre çıkamamış kalp damarları tıkalı doğmuş ve doktor kadına sigara içtiğiniz için bebeğiniz bu durumda demiş. Yani dr bana böyle bişey dese o an yaşamasam daha iyi. Vebali büyük.. İnşallah hemen bırakırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…