- 12 Ocak 2010
- 16.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.046
- 1.123
- Konu Sahibi Antisosyalkelebek
-
Bende 9 10 yıldır içiyorum malesef nereden bulaştık bu pisliğe valla içmeyenler sakın ha sakın 1 taneden bişey olmaz diye içmeyin
İnşallah canımBende öğrenip 1 hafta içinde bıraktım. Hep kafama yazmıştım hamile kalınca bırakıcam diye kodlamıştım kafamda. Birde youtube tan Allen Carr sigara bırakma yöntemini izledim. Gerçekten çok etkili bir video öneririm. Birde şunu söyliyeyim ben çok etkilenmiştim. Doğum yapan bir kadının bebeği kuvözden uzun süre çıkamamış kalp damarları tıkalı doğmuş ve doktor kadına sigara içtiğiniz için bebeğiniz bu durumda demiş. Yani dr bana böyle bişey dese o an yaşamasam daha iyi. Vebali büyük.. İnşallah hemen bırakırsınız.
Ya doktorlar da değişiyor demek ki. Annem kardeşime hamileyken sürekli kustuğu halde sigara içerdi yani. Doktoruna sorduk sigaranın zararı kesinleşmemiştir dedi. Bi zararı olmaz abartmadan içebilirsin bırakıp strese girmektense. Bunu iddea etti oda. Keza bakıyorum hamilelikte içen tanıdığım çok hepsine doktor günde 2 3 ü aşma iç demiş. Yani 100 doktorda iç dese bana vicdanım yine rahat etmez
Ne güzel umarım hiç bulaşmazsınızvallahi 45 senedir içmedim çok şükür
eşimede diyorum birgün siğara içersem direk akıl hastalıkları hastanesine yatır çünkü ben kendi aklıma siğaraya başlamam
bil ki delirmişim ve tedaviye ihtiyacım var , diyorum ,
ama hamıleyken canım çeker diye korkmadım değil , teyzem hamıleyken canı çekmiş çünkü , bende oda olmadı çok şükür ,
Acaba nikotin bandı kullanılabilir mi bunu sorayım bi doktoraşimdi aşırı bağımlılık durumu varsa doktor bunu hissedip senin tabi ki strese girmeni istemez sigara için. Gebesin. Karar zarar dengesi yapmak lazım. Bırakamıyorum çok zorlanıyorum dersen evet 2-3 tane iç diyorlar ben de duydum arkadaşlarımdan.
ya ben de duydum bunu diyeni de, kimse kusura bakmasın olumsuz bir durumda “ben bırakmanı tavsiye etmiştim” der kenara çekilirler, o vicdan yüküyle anne adayı başbaşa kalır...şimdi aşırı bağımlılık durumu varsa doktor bunu hissedip senin tabi ki strese girmeni istemez sigara için. Gebesin. Karar zarar dengesi yapmak lazım. Bırakamıyorum çok zorlanıyorum dersen evet 2-3 tane iç diyorlar ben de duydum arkadaşlarımdan.
Ayrıca o tahmin ettiğiniz gibi büyük streslere girmiyorsunuz. Bende 12 senedir içiyordum. Şu videoyu izleyin bence size çok yararı olacakYa doktorlar da değişiyor demek ki. Annem kardeşime hamileyken sürekli kustuğu halde sigara içerdi yani. Doktoruna sorduk sigaranın zararı kesinleşmemiştir dedi. Bi zararı olmaz abartmadan içebilirsin bırakıp strese girmektense. Bunu iddea etti oda. Keza bakıyorum hamilelikte içen tanıdığım çok hepsine doktor günde 2 3 ü aşma iç demiş. Yani 100 doktorda iç dese bana vicdanım yine rahat etmez
Banttan ziyade belki nikotin sakızı olur mu acaba? En azından sürekli nikotin pompalanmamış olur. Bi sorun doktorunuzaAcaba nikotin bandı kullanılabilir mi bunu sorayım bi doktora
Aynen bende aynı düşüncedeym. Çevremde içen çok en basiti annemm. Ama işte x kişisi içti gayet sağlıklı doğurdu denklemleriyle devam edemeyeceğimi anladım. Ya ben o kadar şanslı değilsemya ben de duydum bunu diyeni de, kimse kusura bakmasın olumsuz bir durumda “ben bırakmanı tavsiye etmiştim” der kenara çekilirler, o vicdan yüküyle anne adayı başbaşa kalır...
Evet iyi olur. Birden bırakacağını sanmıyorum. 9 10 yıldır yapamadım bunu. Covid bile engel olamadı yani. En iyisi destek almakBanttan ziyade belki nikotin sakızı olur mu acaba? En azından sürekli nikotin pompalanmamış olur. Bi sorun doktorunuza
İzlerim tabi. Geceden beri bebek ultrasyonu gelişim vs videoları izleyip vicdanıma baskı yapıyordumAyrıca o tahmin ettiğiniz gibi büyük streslere girmiyorsunuz. Bende 12 senedir içiyordum. Şu videoyu izleyin bence size çok yararı olacak
Merhabalar ben hamile kaldığımı öğrenmeden önce günde bi paket içerdim ve 9 yıldır falan içiyordum gebelik testinde çift çizgiyi gördüm bir daha elimi sürmedim paketi eşime verdim eşim de sigarayı bıraktı bazen arkadaşları ikram ediyomuş o zaman içiyor tek tük. Şimdi sigara içiyorsunuz diye bebeğinize bi şey olmayabilir ama olabilir de happy mom uygulamasında çok vardı bununla ilgili biri böyle hamileliğinde içmiş çocuk sağlıklı doğmuş ama iki yaşında solunum sıkıntıları başlamış ve doktor buna bağlamış şimdi hatta tedavi görüyormuş. Kimisi ilk hamileliğinde içmiş bi şey olmamış ikinci hamileliğinde meğer kordonda tek damar varmış bebekte gelişim geriliği olmuş ve zaten o tek damardan az oksijen giderken bebeğe sigara yüzünden daha da kötüleşmiş durumu... Ha şimdi ben bıraktım sigarayı belki benim bebeğimde sorun olur siz de olmaz hiç belli değil tabii ki bu... Ama ben riske girmeyi aklımın ucundan geçirmedim Geçen ikili test için kan verdim sigara soruldu risk hesaplaması için geçmişte içiyordum diyip oturdum ağladım laboratuvarda... İçim içimi yiyor nasıl içtim diye Umarım umarım bırakırsın ve umarım ben de bir daha başlamamgebelikte sigarayı bırakabilen güçlü kadınlar nasıl bıraktınız acaba? Tiksinmek için dua ediyorum ama olmuyor işteağlıyorum resmen. Deniyorum ama bırakamıyom tam anlamıyla. Düşürdüm sayısını 3 4 bazen aşıyorum, doktorlar 2 3 taneden zarar olmaz diyorlarmış ama kendi doktorumla haftaya görüşücem. Dua edinde tiksiniyim şu illetten
Maşşallah canım sağlam iradelisin. Tabikide bizim bebeğimiz sonuçta bizden iyi kim düşünebilir ki? Soruna gelince evet bu tamamen Allahın bileceği iş aslında genetiğinde vs varsa olur zaten sigara alkolle değil sadece. Ama bizim ki önlem tabi bile bile içilmez. Tebdiri alalım taktir allahtan ne gelirse başımızın üstünde yeri vardır.Merhabalar ben hamile kaldığımı öğrenmeden önce günde bi paket içerdim ve 9 yıldır falan içiyordum gebelik testinde çift çizgiyi gördüm bir daha elimi sürmedim paketi eşime verdim eşim de sigarayı bıraktı bazen arkadaşları ikram ediyomuş o zaman içiyor tek tük. Şimdi sigara içiyorsunuz diye bebeğinize bi şey olmayabilir ama olabilir de happy mom uygulamasında çok vardı bununla ilgili biri böyle hamileliğinde içmiş çocuk sağlıklı doğmuş ama iki yaşında solunum sıkıntıları başlamış ve doktor buna bağlamış şimdi hatta tedavi görüyormuş. Kimisi ilk hamileliğinde içmiş bi şey olmamış ikinci hamileliğinde meğer kordonda tek damar varmış bebekte gelişim geriliği olmuş ve zaten o tek damardan az oksijen giderken bebeğe sigara yüzünden daha da kötüleşmiş durumu... Ha şimdi ben bıraktım sigarayı belki benim bebeğimde sorun olur siz de olmaz hiç belli değil tabii ki bu... Ama ben riske girmeyi aklımın ucundan geçirmedim Geçen ikili test için kan verdim sigara soruldu risk hesaplaması için geçmişte içiyordum diyip oturdum ağladım laboratuvarda... İçim içimi yiyor nasıl içtim diye Umarım umarım bırakırsın ve umarım ben de bir daha başlamam
Test sonucu iyidir inşallahMerhabalar ben hamile kaldığımı öğrenmeden önce günde bi paket içerdim ve 9 yıldır falan içiyordum gebelik testinde çift çizgiyi gördüm bir daha elimi sürmedim paketi eşime verdim eşim de sigarayı bıraktı bazen arkadaşları ikram ediyomuş o zaman içiyor tek tük. Şimdi sigara içiyorsunuz diye bebeğinize bi şey olmayabilir ama olabilir de happy mom uygulamasında çok vardı bununla ilgili biri böyle hamileliğinde içmiş çocuk sağlıklı doğmuş ama iki yaşında solunum sıkıntıları başlamış ve doktor buna bağlamış şimdi hatta tedavi görüyormuş. Kimisi ilk hamileliğinde içmiş bi şey olmamış ikinci hamileliğinde meğer kordonda tek damar varmış bebekte gelişim geriliği olmuş ve zaten o tek damardan az oksijen giderken bebeğe sigara yüzünden daha da kötüleşmiş durumu... Ha şimdi ben bıraktım sigarayı belki benim bebeğimde sorun olur siz de olmaz hiç belli değil tabii ki bu... Ama ben riske girmeyi aklımın ucundan geçirmedim Geçen ikili test için kan verdim sigara soruldu risk hesaplaması için geçmişte içiyordum diyip oturdum ağladım laboratuvarda... İçim içimi yiyor nasıl içtim diye Umarım umarım bırakırsın ve umarım ben de bir daha başlamam
Bugün çıktı canım sonucum çok şükür değerleri iyi çıktıTest sonucu iyidir inşallah
Evet tabii ki gerçekten hayat bu hiç belli de olmaz Ama gerçekten kendimi o kadar iyi hissediyorum ki çok büyük bir illetten kurtulduğumu düşünüyorum Darısı sana inan bana düşündüğün kadar zor değil bir bırakmaya karar ver gerisi geliyor sigara içenin yanında durma alışacaksın çok severdim ben sigara içmeyi eşim derdi ki o kadar seviyorsun ki bu sigarayı hamilelikte bile bırakacağını düşünmüyorum Ama bak ben BİLE bıraktım ikimiz de insanız anne olacağız aynı irade senin de içinde Senin için bu gece dua edeceğim bırakman içinMaşşallah canım sağlam iradelisin. Tabikide bizim bebeğimiz sonuçta bizden iyi kim düşünebilir ki? Soruna gelince evet bu tamamen Allahın bileceği iş aslında genetiğinde vs varsa olur zaten sigara alkolle değil sadece. Ama bizim ki önlem tabi bile bile içilmez. Tebdiri alalım taktir allahtan ne gelirse başımızın üstünde yeri vardır.
Aynen şuan içmemek için zor duruyorum sanırım uyuyıcamEvet tabii ki gerçekten hayat bu hiç belli de olmaz Ama gerçekten kendimi o kadar iyi hissediyorum ki çok büyük bir illetten kurtulduğumu düşünüyorum Darısı sana inan bana düşündüğün kadar zor değil bir bırakmaya karar ver gerisi geliyor sigara içenin yanında durma alışacaksın çok severdim ben sigara içmeyi eşim derdi ki o kadar seviyorsun ki bu sigarayı hamilelikte bile bırakacağını düşünmüyorum Ama bak ben BİLE bıraktım ikimiz de insanız anne olacağız aynı irade senin de içinde Senin için bu gece dua edeceğim bırakman için
Can emanet , bu bile yetmemişse ben ne yapabilirim .gebelikte sigarayı bırakabilen güçlü kadınlar nasıl bıraktınız acaba? Tiksinmek için dua ediyorum ama olmuyor işteağlıyorum resmen. Deniyorum ama bırakamıyom tam anlamıyla. Düşürdüm sayısını 3 4 bazen aşıyorum, doktorlar 2 3 taneden zarar olmaz diyorlarmış ama kendi doktorumla haftaya görüşücem. Dua edinde tiksiniyim şu illetten
Ah tabikide öyle insan kendi sağlığını düşünmüyor en başta. Bari bebişi düşünelim demi.. keşke o kadar kolay olsa zorluyorum bende kendimi bayılmıyorum bu duruma içmedim halaCan emanet , bu bile yetmemişse ben ne yapabilirim .
Ben de içiyorum ama hamileyken emzirirken içmedim hamile olduğumu öğrenene kadar da içmedim. Ilk 6 hafta sigara ciddi sorunlara neden olur , diğer aylarda o kadar degil en azından azaltın saat belirleyin öğlen 13 , akşam 19 aksam 23 gibi hedef koymayı deneyinAh tabikide öyle insan kendi sağlığını düşünmüyor en başta. Bari bebişi düşünelim demi.. keşke o kadar kolay olsa zorluyorum bende kendimi bayılmıyorum bu duruma içmedim hala
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?