- 5 Kasım 2014
- 1.889
- 2.302
- 333
- Konu Sahibi Antisosyalkelebek
-
Ne guzel tebrik ederim iradeni gercekten.Benimki tüp bebek, ben transferden hemen önce bıraktım.
Amin cümlemizinkini. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alalımNe guzel tebrik ederim iradeni gercekten.
Forumda boyle yazilar cogalsin lutfen sigarayi doktorum 3 tane izin verdi yazilari gormek istemiyorum gercekten ya bunlari okuyunca ordan insan psikolojisi kendine yol yapiyor.
Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin
Allah kolaylık versin, dua et bol bol. Unutma sigarasızlıktan ağlamak, hasta evladına vicdan azabı içinde ağlamaktan çok daha kolay. 9 ay dişini sıkıp, sonra ömrünün sonuna kadar sigara içebilirsin ama bebeğine zarar gelirse ömür boyu o vicdan azabı geçmez. En doğru kararı vermişsin, umarım tez zamanda ferahlarsın.Bana gittikce zorlasacak gibi geliyor, cunku kendimi hapise atilmis da beraat gununu bekleyen mahkumlar gibi hissediyorum. Bugun cok kotuyum gercekten tarifi yok tum gun nerdeyse agladim, sigara disinda da depresifim zaten ilk gunden beri. Bu kadar aglamaya uzulmeye insallah bebege bisey olmamistir surekli bi aksilik olacakmis gibi geliyor.
En buyuk sorunum sigara yoksunlugu, sakiz cignemekten çenem soldu yeminlen bi de cok aciktiriyo zaten sigarasizliktan surekli bisey yeme ihtiyaci doguyor bu gidisle daha ilk aydan kilo alacagim. Insallah dedigin gibi olur tiksinmek icin dua ediyorum suan tiksinmek yerine resmen sigara aseriyorum ya gercekten cildiricam normalden daha fazla istegim var inanirmisin
Cok tesekkurler. Vicdan azabinin en buyugu olur hem de gunahsiz bir bebege eziyet cunku... Umarim yapabilirim, bu ara dua etmek bile istemiyorum iste onu yapabilsem belki ferahlicam ama icimden hicbisey yapmak gelmiyor zaten yapmiyorum da bitki gibiyim suan yani hayirlisi.Allah kolaylık versin, dua et bol bol. Unutma sigarasızlıktan ağlamak, hasta evladına vicdan azabı içinde ağlamaktan çok daha kolay. 9 ay dişini sıkıp, sonra ömrünün sonuna kadar sigara içebilirsin ama bebeğine zarar gelirse ömür boyu o vicdan azabı geçmez. En doğru kararı vermişsin, umarım tez zamanda ferahlarsın.
Canim 5 ayligim şuan . Hamileligimi ogrendigimde sigara iciyodum iki hafta sonra babamı kaybettim üzüntü stres kanamam düşük tehlikem hepsi oldu ama acıdan kendimi sigaraya verdim çokta tiryakiydim günde bı paket içerdim . Şu son zamanlara kadar hep içtim ama her seferinde korkudan odum patladı ve eşim ve doktorumda bilmiyor içtiğimi yaşadığım stresi sen dusun . Şu sıralar bırakmada kendime en faydalı olan düşünce erken doğum korkusu oldu sigara biliyorsun erken doğuma neden oluyor 2 hafta önce bebeğim 200 grdi daha çok küçük ya böyle doğuma gidersem diye düşünüp korkudan bir daha ağzıma sürmedim böyle dusunebilirsin çünkü son aylara gelene kadar bebek çok küçük oluyor ve erken doğum korkusu bana yetti umarım sende agzina surmezsinBana gittikce zorlasacak gibi geliyor, cunku kendimi hapise atilmis da beraat gununu bekleyen mahkumlar gibi hissediyorum. Bugun cok kotuyum gercekten tarifi yok tum gun nerdeyse agladim, sigara disinda da depresifim zaten ilk gunden beri. Bu kadar aglamaya uzulmeye insallah bebege bisey olmamistir surekli bi aksilik olacakmis gibi geliyor.
En buyuk sorunum sigara yoksunlugu, sakiz cignemekten çenem soldu yeminlen bi de cok aciktiriyo zaten sigarasizliktan surekli bisey yeme ihtiyaci doguyor bu gidisle daha ilk aydan kilo alacagim. Insallah dedigin gibi olur tiksinmek icin dua ediyorum suan tiksinmek yerine resmen sigara aseriyorum ya gercekten cildiricam normalden daha fazla istegim var inanirmisin
Basin sagolsun oncelikle. Senin icin zor bir imtihan olmus gebeligin baslari zor oluyor ama rabbim evladini sana bagislasin insallah babanin mekani cennet olsun.Canim 5 ayligim şuan . Hamileligimi ogrendigimde sigara iciyodum iki hafta sonra babamı kaybettim üzüntü stres kanamam düşük tehlikem hepsi oldu ama acıdan kendimi sigaraya verdim çokta tiryakiydim günde bı paket içerdim . Şu son zamanlara kadar hep içtim ama her seferinde korkudan odum patladı ve eşim ve doktorumda bilmiyor içtiğimi yaşadığım stresi sen dusun . Şu sıralar bırakmada kendime en faydalı olan düşünce erken doğum korkusu oldu sigara biliyorsun erken doğuma neden oluyor 2 hafta önce bebeğim 200 grdi daha çok küçük ya böyle doğuma gidersem diye düşünüp korkudan bir daha ağzıma sürmedim böyle dusunebilirsin çünkü son aylara gelene kadar bebek çok küçük oluyor ve erken doğum korkusu bana yetti umarım sende agzina surmezsin
Tabiiki sizin bileceğiniz bir konu, hadsizlik ediyorsam kusura bakmayın ama, zaten 2-3 günde 1 e düşürmüşsünüz, rahatlıkla 0 a düşecek duruma gelmişsiniz. Daha 13. Haftadasınız o kadar minik ki... gerçi anne karnında ne kadar büyük olabilir kiBence brakabilirisniz bende 5 6 yildir içiyorum ama hamile kalmaya karar verdim an braktim hamileligimle beraber 4 ay oluyor braktigim ama 2/3 gunde bir aklima geliyor 1 tane içiyorum en azindan 3 ayi atladım okadar risk yok diyorum ama dedigim gibi isteseniz başarirsiniz ben 2/3 gunde 1 tane içsemde bazen zarar veriyorum hissine kapilip içemiyorum atıyorum
Canım hiç çekmiyor normalde yanimda içmelerine bile izin vermiyorum kokusu midemi bulantiriyo yani hamileliğmden bu yana 13 hafta içinde en fazla 5 tane içmişimdir o da bazen böyle canim çekıyor gerçi içemiyorum yarısına kadar gelıyorum atıyorum biraz daha içsem kusacakmış gibi oluyorumTabiiki sizin bileceğiniz bir konu, hadsizlik ediyorsam kusura bakmayın ama, zaten 2-3 günde 1 e düşürmüşsünüz, rahatlıkla 0 a düşecek duruma gelmişsiniz. Daha 13. Haftadasınız o kadar minik ki... gerçi anne karnında ne kadar büyük olabilir ki
Ben de sizin durumunuzdayım şuan hem erken doğumdan korkar oldum hem bırakamıyorum hem de doktorum ve eşim bilmiyor ikili test için doktor geçen hafta içiyormusun dediğinde hayır demek zorunda kaldım eşim yanımdaydı ben günde 4 5 tane içiyorum ama her yakışta yarısına gelmeden atıyorum vicdan azabından. Ayrıca çok korkuyorum birşey olacak diye aşırı stres altında hissediyorumCanim 5 ayligim şuan . Hamileligimi ogrendigimde sigara iciyodum iki hafta sonra babamı kaybettim üzüntü stres kanamam düşük tehlikem hepsi oldu ama acıdan kendimi sigaraya verdim çokta tiryakiydim günde bı paket içerdim . Şu son zamanlara kadar hep içtim ama her seferinde korkudan odum patladı ve eşim ve doktorumda bilmiyor içtiğimi yaşadığım stresi sen dusun . Şu sıralar bırakmada kendime en faydalı olan düşünce erken doğum korkusu oldu sigara biliyorsun erken doğuma neden oluyor 2 hafta önce bebeğim 200 grdi daha çok küçük ya böyle doğuma gidersem diye düşünüp korkudan bir daha ağzıma sürmedim böyle dusunebilirsin çünkü son aylara gelene kadar bebek çok küçük oluyor ve erken doğum korkusu bana yetti umarım sende agzina surmezsin
Buğun bi arkadaşimla konuştum kendisi 9 ayına bastı sigarayi brakmadi hep içti azaltmadı bebek saglikli ama plasenta 3 katogoriye girmis 40 yasında bir kadin miş gibi olmuş yani plasenta eskimiş incelmis icmeyin ben 3/4 gunde 1 tane içiyordum o da yarim bende vijdan azabi cekiyordum sukur kac gundur azima koymuyorum sizde koymayinBen de sizin durumunuzdayım şuan hem erken doğumdan korkar oldum hem bırakamıyorum hem de doktorum ve eşim bilmiyor ikili test için doktor geçen hafta içiyormusun dediğinde hayır demek zorunda kaldım eşim yanımdaydı ben günde 4 5 tane içiyorum ama her yakışta yarısına gelmeden atıyorum vicdan azabından. Ayrıca çok korkuyorum birşey olacak diye aşırı stres altında hissediyorum
Çok haklısınız ben de hamilelikten önce günde 1 paket içerdim şimdi teklere kadar düşürmek bile benim için başarıydı inşallah birdaha ağzıma sürmem teşekkür ederim verdiğiniz bilgi içinBuğun bi arkadaşimla konuştum kendisi 9 ayına bastı sigarayi brakmadi hep içti azaltmadı bebek saglikli ama plasenta 3 katogoriye girmis 40 yasında bir kadin miş gibi olmuş yani plasenta eskimiş incelmis icmeyin ben 3/4 gunde 1 tane içiyordum o da yarim bende vijdan azabi cekiyordum sukur kac gundur azima koymuyorum sizde koymayin
Testin sonucunu etkiler yanlış söylemenizBen de sizin durumunuzdayım şuan hem erken doğumdan korkar oldum hem bırakamıyorum hem de doktorum ve eşim bilmiyor ikili test için doktor geçen hafta içiyormusun dediğinde hayır demek zorunda kaldım eşim yanımdaydı ben günde 4 5 tane içiyorum ama her yakışta yarısına gelmeden atıyorum vicdan azabından. Ayrıca çok korkuyorum birşey olacak diye aşırı stres altında hissediyorum
Bir annenin bebeği için yapamayacaği şey yoktur. Gerekirse canini bile verir. Sigara ne ki? Sadece anne olduğunuzu anlamaniz yeterli. Şu an tam anlamiyla size muhtaç bir can ve o cani kirleten bir anne. Tiryakilik zor. Benim eşim de yillarca çekdi ama hamilr olduğun gün birakicam dedi ve haberi verdiğim gün birakti. Kokusu bile sana değmesin dedi. Kendinizi tiryaki gibi gorurseniz zor olur gerçekten zorlanirsaniz doktor yardimi alin. Masum tertemiz bir bedene zehri yuklemeyingebelikte sigarayı bırakabilen güçlü kadınlar nasıl bıraktınız acaba? Tiksinmek için dua ediyorum ama olmuyor işteağlıyorum resmen. Deniyorum ama bırakamıyom tam anlamıyla. Düşürdüm sayısını 3 4 bazen aşıyorum, doktorlar 2 3 taneden zarar olmaz diyorlarmış ama kendi doktorumla haftaya görüşücem. Dua edinde tiksiniyim şu illetten
Ne derece yanlış etkiler acaba bilginiz varsa paylaşabilirmisinizTestin sonucunu etkiler yanlış söylemeniz
Ne derece bilmiyorumNe derece yanlış etkiler acaba bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz
Risk hesaplaması yapılıyor ikili testte annenin yaşı şu bu birçok faktör eklenerek yani size özel bir olasılık sunuyorlar. Testinize sigara içmediğinizi söylemeniz ihtimalinizi düşürür keşke doğru bilgş verseydiniz oraya. Ben geçmişte içerdim onu bile belirttim ama bana ısrarla şu an içiyo musunuz içmiyosanız sorun yok dediler şu an içip içmediğini soruyolarNe derece yanlış etkiler acaba bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz
Geç kaldın canım konuyu açtıktan sonra ki gün tiksinmeye başladım bulantılarım başladı bıraktım çoktanBir annenin bebeği için yapamayacaği şey yoktur. Gerekirse canini bile verir. Sigara ne ki? Sadece anne olduğunuzu anlamaniz yeterli. Şu an tam anlamiyla size muhtaç bir can ve o cani kirleten bir anne. Tiryakilik zor. Benim eşim de yillarca çekdi ama hamilr olduğun gün birakicam dedi ve haberi verdiğim gün birakti. Kokusu bile sana değmesin dedi. Kendinizi tiryaki gibi gorurseniz zor olur gerçekten zorlanirsaniz doktor yardimi alin. Masum tertemiz bir bedene zehri yuklemeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?