- Konu Sahibi Antisosyalkelebek
-
Öyle yapıyorum günde 3 en fazla 4 ama bu bile beni rahatsız ediyor o yüzden sormak istedim kim napmış diyeBen de içiyorum ama hamileyken emzirirken içmedim hamile olduğumu öğrenene kadar da içmedim. Ilk 6 hafta sigara ciddi sorunlara neden olur , diğer aylarda o kadar degil en azından azaltın saat belirleyin öğlen 13 , akşam 19 aksam 23 gibi hedef koymayı deneyin
Aynen canım aşırı zor zaten hormonlar canımızı okuyor sürekli duygusal sinirliyim bide sigara yokluğu off uyuyıcam bende işte oyalanmak için8 senedir iciyordum. Testi yapinca biraktim, 3 aydir icmiyorum.. ama cidden cok zor. Insaallah seytana uyup da icmem. Kendini oyala, ertele, kandir. Cogu zaman unutursun bazen cok kriz gelir o zamanlarda ertelemeyle kandir kendini. Uyusturucu bagimliligi zor sey....
Bisey olmuyor gunde 1 paket icerdim. Hele bi donem suyunu cikarttim... 0.1lik ya da agir vs. ölmedim bırakınca, oyle asiri kotu olmadim vs kesssske daha once çat diye biraksaydim, en fazla 3 gun icmemisimdir bu kadar yildir.. 3 senedir ha bugun ha yarin diyordum, bebekten once birakicam diyordum. Birakamicakmisim yani. Bosver ertele. Sonra icerim diye diye gecer gunler.Aynen canım aşırı zor zaten hormonlar canımızı okuyor sürekli duygusal sinirliyim bide sigara yokluğu off uyuyıcam bende işte oyalanmak için
Merhabalar ben hamile kaldığımı öğrenmeden önce günde bi paket içerdim ve 9 yıldır falan içiyordum gebelik testinde çift çizgiyi gördüm bir daha elimi sürmedim paketi eşime verdim eşim de sigarayı bıraktı bazen arkadaşları ikram ediyomuş o zaman içiyor tek tük. Şimdi sigara içiyorsunuz diye bebeğinize bi şey olmayabilir ama olabilir de happy mom uygulamasında çok vardı bununla ilgili biri böyle hamileliğinde içmiş çocuk sağlıklı doğmuş ama iki yaşında solunum sıkıntıları başlamış ve doktor buna bağlamış şimdi hatta tedavi görüyormuş. Kimisi ilk hamileliğinde içmiş bi şey olmamış ikinci hamileliğinde meğer kordonda tek damar varmış bebekte gelişim geriliği olmuş ve zaten o tek damardan az oksijen giderken bebeğe sigara yüzünden daha da kötüleşmiş durumu... Ha şimdi ben bıraktım sigarayı belki benim bebeğimde sorun olur siz de olmaz hiç belli değil tabii ki bu... Ama ben riske girmeyi aklımın ucundan geçirmedim Geçen ikili test için kan verdim sigara soruldu risk hesaplaması için geçmişte içiyordum diyip oturdum ağladım laboratuvarda... İçim içimi yiyor nasıl içtim diye Umarım umarım bırakırsın ve umarım ben de bir daha başlamam
Ben hamile kalmadan bir iki ay önce azaltmıştım canım istediğinde hop bir bardak su içiyordum elimi bi şeye atıyordum geçiriyordum o isteğimi sen de yat uyu su iç üstüne geçecek inşallahAynen şuan içmemek için zor duruyorum sanırım uyuyıcaminşallah canım valla bende çok istiyorum
Aynen bana da sordular ama sanırım ben vicdan yaptım sanırım geçmişte içtiklerimi düşünüp ağladım yine de o kağıda not düştüm önceden içerdim diye Allah hepimizin bebişine sağlık versin inşallahO testte bana ozellikle gebelik baslangicindan beri iciyor musunuz diye sordular. Yok dedim. Tamam dediler, oncesini onemsemediler. Sukur temiz geldi o sonuc. Allaha emanet gerisi de, insaaallah saglikla ilerleriz. Herkes saglikla kucagina alir insaallah
Keşke bebek düşünmeye başlayınca bıraksaydınız. Allah yavrunuzu korusungebelikte sigarayı bırakabilen güçlü kadınlar nasıl bıraktınız acaba? Tiksinmek için dua ediyorum ama olmuyor işteağlıyorum resmen. Deniyorum ama bırakamıyom tam anlamıyla. Düşürdüm sayısını 3 4 bazen aşıyorum, doktorlar 2 3 taneden zarar olmaz diyorlarmış ama kendi doktorumla haftaya görüşücem. Dua edinde tiksiniyim şu illetten
Bugün içmedim hiç az önce yaktım yarıya kadar içebildim attım. İnşallah içmem dahadayazık ama o bebeğe..
o bebek bağımlı olarak doğacak ve alıp eline bir sigara yakamayacak. senin çektiğin yoksunluğu doğduğunda o da çekecek ama ağzı dili yok ağlayacak sen nasıl duramıyorsun içmeden o da öyle işte. o da bir insan bedeni ve 9 ay birfiil nikotine maruz kalmış.. resmen bağımlı doğuyor bebekler. yazıktır senin dayanamadığına onun dayanmasını bekleme. zararını zehrini geçtim bari böyle düşün. bir anne olarak bunun bilincinde olursan içmezsin diye düşünüyorum. sayılı gün bu hamilelik ve o bebeklere bunu yapmaya hakkımız yok. doğumdan sonra oturup sigarayı paket paket yiyedebilirsin ama şu an asla içmemelisin. 15 sene boyunca günde 1 paket içtim ve 3 sene önce bıraktım. Tiryakiliğin ne olduğunu bildiğim için söylüyorum gerçekten bırakabilirsin. ben uzun yolda ya da diş çektirdiğimde 2-3 saat içmesem ağlıyordum o kadar bağımlıydım. Birden kesmediğin sürece bırakmanın başka yolu da yok.
Aklına geldikçe bişeyler ye ben öyle yaptım bugün uzanıyorum aklıma vurunca bişey yiyorumKızlar merhaba bende aynı durumdan muzdaripim7 ocakta çatlatma iğnesi yapmıştım 22 ocakta kan verdim 42 çıktı pazartesi 25 ocakta tekrar kan verdim 124 çıktı yarın tekrar vermem gerektiğini söyledi doktorum hayırlısıyla yarın da güzel bir sonuç alırım inşallah duanızı eksik etmeyin bende sigara içiyorum ne yazikki doktorum ilk başladığımızda sordu maalesef bende eşimde içiyoruz dedim kesinlikle bırakın ikinizde dedi ama birakamadik sadece azalttık şimdi de çok net bi şekilde kesinlikle bırak diyor sigarayı ama olmuyor gerçekten elimden geldiğince dikkat ediyorum az içmeye çalışıyorum ama içiyorum hepinizin yorumlarını okudum napsam acaba değerlerim nasıl sizce
Amin inşallah içmicem inşallah bugün içemedim 1 tane yaktım yarıda attımKeşke bebek düşünmeye başlayınca bıraksaydınız. Allah yavrunuzu korusun
Gittikçe kolaylaşacak arkadaşım, gittikçe kolaylaşacak. Normal sakız ve olipsin okaliptüslüsü ferah ferah iyi geliyordu bana, bi deneyebilirsin. Sabret içme... bi süre sonra yine canın isteyecek ama uzaktan kokusu bile kötü gelecek. Ve canının isteme durumu hani herhangi bi yiyeceği canının istemesi gibi kalacak. “Hani şu çayın yanına bi simit olsa da yeseydik” gibi ama simit yok diye de ağlamazsın ya, o şekilde canın isteyecek. Ama geçecek, sabır...Canim hamile oldugumu ogreneli 10 gün oldu ama suan hayatimin belki de en buyuk sinavi ve zor gunlerini geciriyorum sigara yuzunden. Ogrendigim gun hic icmedim ama basim agridi ve bildigin uyusturucu krizi gibi bi sekildeydim. Sonra 2 ser gunde 1 tane ictim son gunlerde hergun 1 tane iciyorum. Normalde 1 paket iciyordum ben cocuk istemeye basladigimdan beri 5 e indirmistim. 2 gun once doktora gittim yani doktor asla kullanma diyor ama birakmaya calis dedi ben sana 1 tane icebilirsin diyemem dedi.
Dunden beri yine agliyorum icmedim bugun ama icsem bi turlu icmesem baska turlu. Canim gercekten azi cogu yok bunun sigara icilen bebekler fiziksel olarak tam belki ama kesin astim bronsit tarzi hastaliklari oluyor ilerleyen yaslarinda, o olmasa cok cabuk hastalaniyorlar bagisikliklari dusuk, o da olmasa hiperaktif uyku sorunu olan bebekler oluyorlar. Yani ben ictim hicbisey olmadi diyen kendini kandiriyor, o an olmasa 4 yasinda olur 10 yasinda olur. Ve dusun bunun vicdan azabini kaldirabilecekmisin? Ben asla kaldiramam o cocuga her baktigimda ölürüm o yuzden suan icmemeye karar verdim dün sondu. Suan agliyorum mesela sabahtan beri ama gecer
Bana gittikce zorlasacak gibi geliyor, cunku kendimi hapise atilmis da beraat gununu bekleyen mahkumlar gibi hissediyorum. Bugun cok kotuyum gercekten tarifi yok tum gun nerdeyse agladim, sigara disinda da depresifim zaten ilk gunden beri. Bu kadar aglamaya uzulmeye insallah bebege bisey olmamistir surekli bi aksilik olacakmis gibi geliyor.Gittikçe kolaylaşacak arkadaşım, gittikçe kolaylaşacak. Normal sakız ve olipsin okaliptüslüsü ferah ferah iyi geliyordu bana, bi deneyebilirsin. Sabret içme... bi süre sonra yine canın isteyecek ama uzaktan kokusu bile kötü gelecek. Ve canının isteme durumu hani herhangi bi yiyeceği canının istemesi gibi kalacak. “Hani şu çayın yanına bi simit olsa da yeseydik” gibi ama simit yok diye de ağlamazsın ya, o şekilde canın isteyecek. Ama geçecek, sabır...
İnanırım, biliyorum aynı yoldan geçtim :) ne zaman ki tamamen kabullenip “canım istemekten gebersem de içmeyecem bunu bebeğine yapmıycam” diyeceksin, o zaman yavaş yavaş rahatlamaya başlayacaksın. Güven bana, hafifleyecek...Bana gittikce zorlasacak gibi geliyor, cunku kendimi hapise atilmis da beraat gununu bekleyen mahkumlar gibi hissediyorum. Bugun cok kotuyum gercekten tarifi yok tum gun nerdeyse agladim, sigara disinda da depresifim zaten ilk gunden beri. Bu kadar aglamaya uzulmeye insallah bebege bisey olmamistir surekli bi aksilik olacakmis gibi geliyor.
En buyuk sorunum sigara yoksunlugu, sakiz cignemekten çenem soldu yeminlen bi de cok aciktiriyo zaten sigarasizliktan surekli bisey yeme ihtiyaci doguyor bu gidisle daha ilk aydan kilo alacagim. Insallah dedigin gibi olur tiksinmek icin dua ediyorum suan tiksinmek yerine resmen sigara aseriyorum ya gercekten cildiricam normalden daha fazla istegim var inanirmisin
Sen hemen biraktin mi?İnanırım, biliyorum aynı yoldan geçtim :) ne zaman ki tamamen kabullenip “canım istemekten gebersem de içmeyecem bunu bebeğine yapmıycam” diyeceksin, o zaman yavaş yavaş rahatlamaya başlayacaksın. Güven bana, hafifleyecek...
Benimki tüp bebek, ben transferden hemen önce bıraktım.Sen hemen biraktin mi?
Bi de su var sonucta ben bilmeden de 2 hafta ictim gunde 5 tane. Ogrendikten sonra da hergun olmasa da gunde 1 tane yine ictim, simdi sanki bisey olmus ya da olacakmis gibi hissediyorum devamli. Sigara icmeyi seven insanlar icin o kadar zor bir imtihan ki kelimelere dokemem icmeyen asla anlayamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?