Gebelikte kırık

lolalucy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
1.328
493
44
Kızlar merhaba,
24 haftalık hamileyim ve 2 hafta önce düşüp ayak tarak kemiğimi kırdım. Tabi bunu ortopedist şikayetlerime ve muayene sonucuna göre söyledi. %99 kırık dedi. Bebekten dolayı röntgen çektirmek istemedim. Hala çok kötü durumda ve ben alçı görevi gören çizme gibi içi şişirilen atellerden kullanıyorum. Sorum şu. Normalde zaten bebek de vücuttaki kalsiyumu kullanıyor. Benim ekstradan kalsiyum almaya ihtiyacım var diye düşünüyorum. Ne yapmalıyım? Bu hafta hep yağmur varmış. Yoksa hergün çıkıp güneşleniyordum d vitamini için. Ekstra kalsiyum haplarından falan almalı mıyım?

Peynirden gına geldi artık. Sütü çok gaz yaptığı için zor içiyorum. Ne yapıcağımı şaşırdım...

Peynirden gına geldi artık. Sütü çok gaz yaptığı için zor içiyorum. Ne yapıcağımı şaşırdım...
Çok geçmiş olsun, okuyunca çok üzüldüm, bence hap almayın kalsiyum desteği için onun yerine, sütlü tatlılar yiyin, ya da sütlü çorbalar yapın, gerçi ayakta durabiliyor musunuz bilmiyorum ama :KK43: Aklıma bunlar geldi, ayran da çok iyi kalsiyum açısından..

Fikri olan yok mu?
tam 3 kez kırık yasadım el parmagım,kolum ve ayagım hepsindede ilaçlar falan kullandım ama ayagım duzelmedi sürekli sancı yaptı şişti bi türlü iğleşemedi babaanem kemik suyu paça çorbası içirdi bol bol ve tabi yogurtta çok yedim maşallah ayağım düzeldi hemde diğer kırılanlardan daha agrısız oldu .eğer miden bulanmazsa güzelce kemik haşla suyundan çorba yap limon sık iç belki ağır gelir miden bulanır . eger kemiğinde yiyebilirsen iliğini falan ye oh misgibi .gundede mutlaka bi kaşe yogurdunu ye iyleşirsin Allahın izniyle ben bi an topal kalacağımı sandım ama çok şükür.Allah sanada şifa versin inşallah bebişinede sanada bbolll sağlık :emir_bebek:

Ay sağolun kızlar. Kemik çorbasını yapıcam hemen. Severim sıkıntı yok onda. Pek ayakta duramıyorum ama eve gelen bir yardımcım var ona yaptırıcam. Durum böyle olunca haftada 2 kere yardımcı bir kadın geliyor ortalığı toparlayıp temizlemeye. Yemek te yapıyor. İşimi başkasına yaptırmak tuhaf ama üstüne basmaya devam edersem iyileşme süreci uzayacak. Doğuma topallayarak gitmek istemiyorum. Umarım çabuk iyileşir... :KK43:

çok geçmiş olsun.süt içemiyorsanız kefiri denediniz mi? bir bardak kefirde üç bardak sütün besin değeri varmış. aslında sadece süt ve süt ürünlerinde dışında da birçok besinde kalsiyum var. marul, dereotu,bezelye, brokoli, badem, ceviz vb.

babam kaza geçirdiğinde elindeki kırıklar için doktor paça çorbasını tavsiye etmişti.

X