Gebelikte tetenoz aşısı

gizem_istanbul

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2023
98
31
18
33
Arkadaşlar benim bir buçuk yaşında çocuğum var ve şuan 19+4haftalik hamileyim sağlık ocağında ki ebe bana tetenoz aşısı olmam gerektiğini söyledi ama bugün bir komşumuz tetenoz aşısının 5 yıl geçerli olduğunu gerek olmadığını söyledi ben ilk çocuğumda vurdurdum haliyle 5 yıl daha olmadı ne kadar doğru söyledi bilgimde yok yanlış bir şeyler yapmak istemiyorum. Yanlış bir şey olsa ebe önermezdi bir yandan da onu düşünüyorum ikilemde kaldım bu konu hakkında net bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

Gidip sağlık ocağında ebeye sorun, burada ne söylesek komşunuzun dediği kadar olur

Gidip sağlık ocağında ebeye sorun, burada ne söylesek komşunuzun dediği kadar olur
Doğru söylüyorsunuz biraz geç olduğu için birde hafta sonu araya girdiği için ebeye ulaşamadım belki burada benim durumumda olup çocukları arasında fazla yaş farkı olmayan birisi olurda yazarsa diye sordum aklıma takıldı endişelendim o yüzden sormak istedim cevabınız için teşekkür ederim

Ben hemşireyim. Normalde derste öğretilen bilgi tam dozlarda vurulan tetanoz aşısının (toplam 2-3 doz) 5 yıl koruyuculuğu olduğu yönünde. Ama kesinlikle ebenize veya doktorunuza sormalısınız. Evet 5 yıl koruyuculuğu var fakat gebelikte bi farklılık olup her gebelikte yapılması gerekebilir diye düşünüyorum

Aynı durumu yaşadım ebeye sordum yine olacak mıyım diye ikinci hamilelikte tek doz olarak hatırlatma dozu vuruluyor vuruldum doğumumuda yaptım bir sorun vs yok

Ebeye sorun doktoruza sorun komşunun ne dediğinin ne önemi var

Ebeye sorun doktoruza sorun komşunun ne dediğinin ne önemi var
Öyle yapıcaktım ama ebeye sormak için saat geç olmuştu birde haftasonu olunca soramadım doktorda devlete gittiğim için her an ulaşma imkanım yok o yüzden soramadım. Bir an öyle konuşunca istem dışı yanlış bir şey mi yapıyorum diye endişelendim ondan sormak istedim aynı konuyu yaşayanlar varsa bilgilerini almak istedim yanlış bir şey yapmaktan korktum

Bildiğim kadariyla ikinci doğumda tek doz hatırlatma yapıyorlar canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…