gebelikte tükürük salgısında artış

3 yaşında kızım var şuan, ona hamile iken 4. aydan başlayıp doğum yapana kadar elimle tas, poşet ile dolaşırdım, doğduğu gün geçmişti tükürük, şimdi 6-7 haftalık hamileyim bu kez tükürük erken başladı, sabredeceğim artık, yaşayanın Allah yardımcısı olsun hanımlar...

Merhaba arkadaslar malesef o donemden sonra dogum yaptigim gun ve saate kadar devam etti tukurmem ameliyat haneden cikinca gecmisdi ama nasil rahatlattim Kara zeytin varya zeytini yiyip cekirdegini azimda dolandirdim durdum benim 6 haftalikken basladi erken sancidan dolayi 35 haftalikken doktor bebegi alcaz diyince hic red etmedim tukuruk yuzunden hemen alin dedim

geceleri uyutmuyor.biktim artik.dun gece sabahin 4 une kadar uyumadim.oturdum agladim.sinirlerim mahvoldu.herkes daha once boyle birsey gormedik diyor.insanin yalniz olmadigini bilmesi guzel.kimseye yesamasin boyle

merhaba bu topiği görünce sevindim yoksa deli olduğumdan şüphelenmeye başlamıştım. demek ki değilmişim. bu sorunu ben de yaşıyorum 8. haftadan beri falan ama artık oldukça azaldı ama tamamen geçti diyemem. sizinki ne durumda tamamen geçti mi geçtiyse kaçıncı haftada geçti. benim özellikle yalnız kalınca coşuyor onun dışında kalabalık ortamda falan aklıma gelmiyor ya da bişile uğraşırken.

Merhaba kader arkadaşlarım şu an 30 haftalık hamileyim; salya yaklaşık 2.5 aylıkken başladı. Hiç azalmadı aksine her geçen gün daha da arttı. 32 li tuvalet kağıdı 2 gün dayanmıyor. Tükürmekten tiksindiğim için sürekli tuvalet kağıdıyla siliyorum. Bebeğim kız olacak inşallah erkek bebeklerde genelde 5. aydan sonra kesiliyormuş. Dört farklı doktora gittim. 2 dr. hiç duymamış diğer 2 dr. da iki hastası olmuş. Aslında bu konuda doktorlara ben bilgi veriyorum. Okumadığım makale, araştırmadığım yayın kalmadı. Sonuç ise pityalizm hormanlarla ilgili 1000/1 olan bir durum... O yüzdendir ki doktorlar bu konudan bir haber eğer yaygın bir sorun olsaydı bu konuyla ilgili doktorlar daha bilgili olurdu. Maalesef yurtdışında bile henüz çaresi bulunmamış. İlacı var ancak bebek için zararlı olabilir diye doktorlar cesaret edemiyor. Ben hasta gibi yaşıyorum, Allah beterinden saklasın ama hamilelik nedir anlamadım. Yemek bile yapamıyorum ağzım, yüzüm sılmekten yara içinde... Uyku bile yok geceleri bile kalkıp sürekli tuvalet kağıdına çıkarıyorum. Bazen sümük gibi geliyor. Artık dayanacak gücüm kalmadı bu halde nasıl doğum yaparım bilmiyorum. Kızım için bir kırık iğne bile alamadım allahtan ailem herşeyini alıyor. Halimi gören acıyor; Sadece doktora gitmek için evden çıkıyorum o da ölüm geliyor. Bir poşet dolusu tuvalet kağıdı ve çöp poşetiyle çıkıyorum. Sırt üstü yatamadığım için ultrasona girerken şeker emiyorum. Normal doğum istiyordum ama o kadar yıprandım ki sancı çekecek ıkanacak halım dermanım bile yok. Her hamilelik kadını gençleştirir derler ya ben 5 yaş yaşlandım. Tek temennim hepimizin yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almamız. Şu an gittiğim doktorumun hastası 34. haftada kesilmiş. Buradaki yazıları belkı yüz defa okudum ancak şimdi yazmak içimden geldi. Allah hepimize yardım etsin.

Merhaba, 2 gün önce doktorumdan tükürük akışının hiç azalmayacagini doğuma kadar devam edeceğini öğrendim ve yıkıldım resmen rabbim sabrını versin inşallah hepimize.

Amin blgnbyrk. Artık dayanacak gücüm kalmadı evden çıkmıyorum bir de faranjit oldum üstüne sünizit nefes bıle alamıyorum... Doktoruma 10 gün önce bebeği en erken ne zaman sezeryanla alabiliriz dedim. 34. Haftadan önce olmaz dedi. Sabret diyorlar gücüm kalmadı 7/24 ağzımdan sular akıyor. İnsanlıktan çıktım 10 gündür annemde kalıyorum iyi ki o var artık hergece ağlama krizine giriyorum. Annem sakinleştiriyor. Çekmeyen bilmez her kafadan bir ses ben resmen hasta bir insan gibi yaşıyorum. Ağzım hiç durmadan akıyor. Yarın dr. gidicem; cumartesi 32 haftalık olacağız. Çok çaresizim korkuyorum. Ne olur bu çileyi çekenler daha aktif girin yazın kendımı çok yalnız hissediyorum.

Ağlama krizleri ve hatta kırıp dökme olaylarının hepsini yaşadım. Annemlere gidemiyorum çünkü beni gördükçe çok üzülüyorlar. Gebelikte yaşanabilecek bütün sorunları yaşadım üstelik hepsini birden. Şimdiki halime şükür edecek durumdayım. Daha 5ay var. O yüzden Bebeğimi düşünüp moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Eşim en büyük yardımcım onu da fazlasıyla üzdüm. Sizde toparlanmaya çalışın. Emin olun çok insan var bu sorunu yaşayan. Bizim dez avantajımız yakın çevrede bu durumla daha önce karşılaşmamış olmamız bence. Sabredin. Çoğu gitmiş azı kalmış sizin için. Yanlız değilsiniz. Allah yardımcımız olsun inşallah.

Allah hepimizin yardımcısı olsun. Benim durumum geçmeyecek ama belki sizin gecer. Beş aydan sonra geçen çok varmış. Az kaldı sabret diyorlar ama 6 aydır çekiyorum sabır kalmadı ki... Şu an 8. ay artık büyüdü hamilelik reflüsü zaten çektiriyor. Ailem çok üzülüyor ama mecburum yanlarında kalmaya 1 bardak suyu bile kıyamıyorum elim sürekli ağzımda... Rabbim hepimize şifa ve sabır versin.

sizleri çok iyi anlıyorum. şu an 26 haftalık hamileyim ve bir kızım olacak inş. hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren(6 haftalık) ağzımdaki iğrenç sıvı ile uğraşıyorum(acımsı ve yapışkan yani tükürük denmeyecek kadar pis bir şey ) besinci aydan itibaren tukurugum birazcık da olsa sıvılaştı ve yutmam biraz daha kolaylaştı ama geçti dememe imkan yok dilimin altında sürekli birikiyor ve o acı tat hic geçmiyor. ne yediğimden bir şey anlıyorum ne içtiğimden. halen felaket derecede var sadece kavonozlardan peçetelere geçiş yaptım ve nispeten daha az peçete kullanıyorum. bu şekilde işe geldim. serviste insanlardan nasıl kaçacağımı sasırdım. bebeğime bile sevinemedim hep hasta gibi dolaştım. bunun yanında her gün üç dört kez kustum ve hala kusmaya devam ediyorum. hem kusma hem tükürük yüzünden böbreklerim susuz kaldığı için hastanelerde süründüm. sayısız serum aldım. yani dediğim gibi çok çektim sizler gibi ama inş bebeklerimizden yana yüzümüz güler. zaman hiç geçmiyor sanki bana

Merhaba 34. haftadayız ancak hala geçmedi sizleri korkutmak istemem ama benim salyam dahs da arttı. Geceleri her 10 dakikada bir kalkıp peçeteye tüküyorum. Bebek büyüdükçe kalkıp yatmam daha da zorlaşıyor. Artık sabrımda gücüm de kalmadı. Önceleri geçer diye ümit ediyorsunuz karnınız küçük olduğu için daha katlanılır oluyor. Gözünüzü korkutmak istemiyorum. Herkese dua ediyorum. Tek temennim doğumdan hemen sonra geçmesi 40.haftaya kadar beklemeye niyetim yok doğumdan sonra hemen kesiliyor mu size bilgi vereceğim. Son hastalıklarımız olur inşallah...

Merhaba. Gece acil olarak gittiğim doktor bizzat yaşamış iki hamileliginde de. Doğumdan hemen sonra birden kesiliyormuş. Ben de hep geçecek diye bekliyordum ama doktorun soylediklerinden sonra kaderime razı geldim resmen. 20.haftada hiç mi hiç belli olmayan bir Karnım var. Sizinki gibi tükürük arttı ve geceleri Uyuyamıyorum. Ama 3 gündür Bebeğimin azda olsa hissettiğim hareketlerini hissetmez oldum. Korkuyorum !

çok geçmiş olsun galurjeba. son aylarda daha da artış olduğunu ilk günlere geri dönüldüğünü okumuştum. senin az kalmış neyse ki.darısı başımıza inşallah. 34. haftayı görebilecek miyim inan bilmiyorum
blgnbyrk endişelenecek bi durum olduğunu sanmıyorum. o haftalarda benim bebeğimde zaman zaman çok hareketli zaman zaman sakin oluyordu. içine sinmediyse bi ultrasona girmende fayda olabilir. çok geçmiş olsun gerçekten işimiz zor. yaşamayanın anlamasına imkan yok. benim doktorum da beni görene kadar bunun bu kadar rahatsız edici bir şey olduğunu düşünmediğini söylemişti. yutmalısın tükürüğü demişti sanki kolay bir şeymiş gibi. ikimizin önünde de uzun bi yol var sağlıkla kurtuluruz inşallah doğumdan sonra. tek tesellim o.
bu arada sizin de ağzınızda acı bir tat var mı?

Son düzenleme:
Amin inşallah. Evet var. Mide asidi diyorlar bazende balgamlasiyor tükürük iğrenç bir hal alıyor. Uyumak istiyorum. Evimden de tiksinir oldum. Her yeri temizlememe rağmen sanki bi koku varmış gibi geliyor.

Amin inşallah. Evet var. Mide asidi diyorlar bazende balgamlasiyor tükürük iğrenç bir hal alıyor. Uyumak istiyorum. Evimden de tiksinir oldum. Her yeri temizlememe rağmen sanki bi koku varmış gibi geliyor.
haklısın aynı durum bende de var. her şeyden bi tiksinti geldi en çok da kendimden sadece gebeliğe bağlı bir sorun olduğunu ve doğumla birlikte geçeceğini düşünmekten başka çaremiz yok. benim 24. haftadan sonra biraz azalma oldu.inşallah senin de olur da birazıcık da olsa rahatlarsın. kardeşsiz çocuk olmaz diyen ben inan ikinci çocuk bile düşünmez oldum tek çocuk daha iyi diyip duruyorum. bi ton sıkıntım oldu hamilelikte ama bence bi insanın başına gelebilecek en kötü şey düşük tehlikesi ile yatanlar hariç tükürük diye düşünüyorum.

Ben düşük tehlikesini de yaşadım yattım günlerce sırt üstü. O bitmeden kusmalar başladı sonra da tükürük durumu. Şimdi ise Bacağım tutuldu. Topalliyorum resmen canım çok acıyor. Bıçak kesigi gibi bir ağrı. Kıyafetlerimi bile eşim gidiriyor. Ağlıyorum sürekli.

onun için doktorun kalsiyum yada magnezyum verebilir. ben de osteocare kullanıyorum kramplar için. birazcık da olsa rahatlatıyor. hangi haftadan itibaren veriyorlar bilmiyorum ama,doktoruna danışırsın. başkalarından da soda'nın ve günde iki bardak sütün faydası olduğunu okudum. inşallah geçer sıkıntıların. umarım çalışmıyorsundur. bir de çalışıyorsan benim gibi işin çok zor

8.hafta da işten ayrılmak zorunda kaldım. Eve kapandım sadece doktor için çıkıyorum dışarı. Magnezyum ve vitamin tabletleri verdi doktor ama kullanamıyorum. Çok rahatsız ediyor. Kusturuyor. Hakkımızda hayırlısı inşallah.

Merhaba blgnbyrk ben bebeğimin hareketlerini 21. haftadan sonra hissettim. Herkes tembel diyordu kızıma şimdi 35. haftamızda maşallah hiç durmuyor neredeyse ağzıma çıktı karnım... İnanın dayanacak gücüm kalmadı annem en büyük destekçim gece gündüz beraberiz o olmasa kafayı yerdım. Bende hiç azalmadı hep ağız dolusu sümükle gece gündüz uykulara hasretim. İlk zamanlar uyurken kesilirdi inşallah doğumdan hemen sonra geçer aksını düşünemiyorum. Çaresiz bir dert tek tesellimiz evlatlarımızı sağlıkla kucaklamak sizleri çok iyi anlıyorum hepimize dua ediyorum. Bir sn bile durmadı inş sizlerinki azalır ya da durur :'(

dilesem bende senin gibi düşünüyordum ama zaman bir şekilde geçiyor. Şu an gittiğim dr. 42 yıllık dr ve ben ikinci hastasıyım bunu yaşayan onlarda bilmiyor sabretmekten dua etmekten başka çaremiz yok... inş son dertlerimşz olur. İnş yavrumuzla çok mutlu oluruz. Ben sizlerden önce doğum yapacağım için size bilgi vericem. Doktoruma bu çocuğu en erken ne zaman doğurabilirim diye bile sordum. Sabredelim geçecek bu günler...

Ben ağzımdaki acı tat yüzünden süt bile içemedim aylarca yaklaşık iki aydır acı tat kalmadı ağzımda bende ikinci çocuğu düşünmüyorum ben bu haldeyken bir hasta gibi yaşarken ilk çocuğuma kim bakar. Bunu ne kendime ne de ona yapmaya hakkım yok... Daha şimdiden bana herkes unutur ikinciyi yaparsın diyor bir saat çekemezler belkı yerımızde olsalar geceleri poşete eğilip tükürmekten kollarım tutmuyor. Yaşamayan kimse anlamaz bana diyorlar ki dışarı çık nasıl çıkayım 1 dakikada 3 kez tükürüyorum ağzım yamuldu konuşmam bozuldu artık... İnançlı bir insanım demek ki allah dağına göre kar veriyor. Haftada 32' li 7 tane tuvalet kağıdı alıyor eşim... Şişeye falan tüküremiyorum tiksiniyorum... Az kaldı ama ben bittim artık asalak gibi oturuyorum bir bardak suyu bile zoraki içiyorum durmuyor... :'(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…