Geç mi kaldım evlilik çocuk

Simdi ablacim bazen olmayinca olmuyor, denk gelmiyorsun. Hayat tarzin cok farkliysa, maddi konularda fikirlerin cok farkliysa, zevklerin hobilerin cok farkliysa olmuyor. Bir de fiziksel cekim gerekiyor tabi Uygun aday bulmak cok zor, tam bu adam bana uygun diyorsun o da ya baska planlari oluyor evlenmeye gonullu degil ya da sana ilgi duymuyorEvelnenler nasil dek getirip evleniyor cok merak ediyorum, insani kendine benzeyen birini bulmasi cok zor geliyor bana

Bence de bu kesinlikle doğru

eşimin kuzenlerinde var geç yaşta evlenip anne olan. eşimin ablasıda 39 yaşındaydı hamile kalmaya çalıştığında, doktor vakit kaybetmeden hemen tüp bebek yapmalıyız dedi. onunda oldu çocuk. benim hamileliğimde o görümcem epey süre yanımdaydı. 28 yaşımda anne oldum ve şanslıydım hamileliğim çok kolay geçti. senin gibi olacak sandım niyeyse, çok zorlandım demişti.
biz burada sizi motive edecek çok hikaye buluruz tabi ama herkesin yapısı farklı. bence bir kadın doğum uzmanına gidip derdinizi anlatırsanız daha net bir cevap alırsınız.

bunları ben de biliyorum, ama bu konu sahibi için geçerli olmayabilir.
o nedenle bu soruyu konu sahibine sormuştum çünkü vereceği cevaplar önemli,belli ki asıl sorunlu kısım burada.belki daha farklı kriterleri var.ya da ayrıldıgı 7 senelik sevgilisini unutamamış olabilir mesela

Ablacım ben 30 yaşında 1 buçuk senelik evliyim. Bana da geç kaldın diyorlar.

Insanlara hiç kulak asma. Mutlaka insanon moralini bozacak bi şey söylerler.

Menopoza kadar zaman var. Hatta tip çok ilerledi. Menopozla bile sınırlı değil artık. Bir çözüm buluyorlar. Her şey olacağına varıyor.

25 yaşında çocuğu olmayan da var

55 yaşında hamile kalan da var. Nasip biraz da.

Allah kalbine göre versin.

Valla baydi bu durum. Yahu insan evlenmek isteyebilir, cocuk sahibi olmak isteyebilir. Konu sahibi de belli ki bunlari istiyor ama yasindan oturu kaygilari var ve bu kaygilarini iceren bir soru sormus. Ezberlemissiniz, her evlilik temali konuda ayni cumleyi isitip isitip onumuze koyuyorsunuz: Gezin, tozun, her sey evlilik degil.

Siz once sorulan soruya uygun yorum yapin da, pencereyi degistirmek sonraya kalsin.

Katiliyorum tabi, cocuga gelinceye kadar konu sahibesinin bir babaya ihtiyaci var

sizi çok iyi anlıyorum. yaşım 35. yaş ilerledikçe insan daha bir seçici oluyor kendimden biliyorum.20 li yaşlarımda taliplerimle ilgili hiç düşünmediğim üzerinde durmadığım aklıma bile gelmeyen her şey şuan 35 yaşımda aklıma geliyor beni düşündürüyor.haliyle kimseye ısınamıyorum. eskiden sabırlı tahammül gücü yüksek bir insandım ama artık geçimsiz çekilmez bir insan da olmaya başladığımı hissediyorum.çok zormuş her şeyin vakti olduğunu düşünüyorum.kim ne derse desin evlenmenin de anne olmanın da bir vakti var.keşke demek saçma ama keşke 30 dan önce olsaymış diyorum.ayrıca çocukları çok severim.çocuk da çok istiyordum ama çocuk sahibi olmak bana bu saatten sonra çok zor geliyor tahammül sabır vs. çok zorlanacakmışım iyi yetiştiremeyecekmişim gibi hissediyorum. yeğenlerimi gördükçe Allahım çocuk nasıl zor bir şeymiş deyip duruyorum. korkuyorum.geçen gün ablam neden evlenmiyorsun neden kimseyle anlaşamıyorsun yalnızsın annem babam ebedi değil, eşin çocuğun olmalı ileride çok pişman olacaksın dedi bozuldum ama belki de haklıdır.şuan görüştüğüm kişi var bakalım evlenecek miyiz? sizin için söyleyebileceğim: evlilik olabilir çocuğunuz da olabilir olmaz değil ama ileri yaşta çocuk sahibi olmak her yönden zorlayabilir. Rabbim yolunuzu açık etsin.

İyi de buna siz karar veremezsiniz .Saygısızlık yapılmadığı müddetçe isteyen istediği yorumu yazar .Bayılıyorsunuz böyle konuları baltalamayi .Çıkışıniz çok yersiz kusura bakmayın

Benim halamm 43 yaşında evlendi. Ve yaklaşık 3 ay sonra hamile kaldı. Bekar olduğum için ve küçük olduğum için o zamanlar konuyu pek bilmiyorum ama evlenmeden önce nisan döneminde iğne yaptırmışti kendine. Onun sayesinde olmuştu tip çok ilerledi uzmeyin kendinizi

Tabi daha ileri yasta anne olanlarin da cok örnegi var ama yumurta rezervlerinin de azaldigi bir gercek ve ne yazik ki ihtimal düsüyor. Yumurta dondurma duymustum ama uygulamasi ya da yayginligi hakkinda bir bilgim yok. Bir arastirsaniz. Ben de 33te anne oldum. Evlenmeseydim dondurmayi düsünürdüm. Deli gibi istiyordum cocuk, cok sükür nasip oldu. Rabbim isteyen ve hak eden herkese nasip etsin

Maşallah. 33'te evlendim, bir sene denedim zar zor hamile kalabildim. Kısmet işte her şey.

40 yaşından sonra anne olan birçok ünlü var mesela. Yani 40 yaş bana çooookkk büyük bir yaş gibi gelmiyor hatta genç geliyor :)
Ayrıca çocuğun 40 yaşına geldiğinde sen 80 olacaksın yaş farkı çok olacak yazanlar var. Ben buna da katılmıyorum. Kimin ne kadar ömrü olduğunu, sağlık durumunun nasıl olacağını yaradan bilir. 20sinde anne olup çocuğuna doyamayanlar da var. Yani genç anne olup da çocuğunla uzuuuunnnn yıllar birlikte olacağının garantisi yok.

Maşallah. 33'te evlendim, bir sene denedim zar zor hamile kalabildim. Kısmet işte her şey.
Tabiki kısmet bu işler ama düğünden önce kendisine iğne tarzı bişey yaptırıyordu şuan tam bilemiyorum ne olduğunu onun sayesinde hamile kalmışti. Ama nasip çok başka bişey eniştemin 2.evliliği halamla ve ilk evliliğinde çocuğu olmamıştı. Allah herşeyi zamanında veriyor. Her nasip vaktine esirdir çok doğru

Böyle cevapları ;

1 tuzu kurular

2 Evli olup evlilikten tad alamayanlar veriyor

Amh hormonuna bakarak yumurta rezervinizin durumunu, aşağı yukari ne zamam menopoza gireceğinizi söylüyor doktorlar.

Ben 36 yaşındayım. Yeni yaptırdım ideal durumda şuan. Bence siz de bir yaptirin en azindan durumu bilir ona göre hareket edersiniz.

birisiyle görüşüyordum sevmiştim, sevilmiştim. benimle tanışmazdan önce iflas etmişti. işlerinin tekrar düzene girmesini bekliyordum ne kadar bekleyeceğim de belli değildi.karışık durumlardı yani.ne zaman evleneceğiz biyolojik saatim geçiyor anne olmak istiyorum dediğimde bana daha çok gençsin 6 tane çocuk doğurursun diyordu.oysa ben 33-34 yaşımdaydım. aklınca beni bekletirken teselli ediyordu. erkeklerin çoğunun bencil olduğunu düşünüyorum.

Şimdi ne haldesiniz ? Evlenip çocuk yaptınız mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…