Geç mi kaldım evlilik çocuk

Yumurtalarınızı dondurun daha sonra evlensenizde çocuk sahibi olabilirsiniz.ama yaş farkı çok olur çocukla aranızda.ama önemli olan anne gibi anne olabilmek.hakkınızda hayırlısı olur inş.

Gerçekten nasip çok başka bi şey. Yumurta geliştirici iğneler miydi acaba..
Valla inanın bilmiyorum.. o zaman 18 falandim galiba bu konular bizim yanimizda açılmazdi :) şuan 6 yaşında bi kızımız var ama ondan sonra hiç olmadı

Ne kadar cirkin bi yorum bu böyle
18inde dogururken masada kalan cocuguna doyamadan ölen kadınlar var
Cocugu üc bes yasındayken kendi yirmilerdeyken kaza gecirip vefat eden var
Ne kadar süre gecirecegine kim karar veriyor kim bilebilir ki zamanıda geri alamayacagına göre neden bu konu sahibini yaralama isteğiniz ?
Hem cocugu kırkken seksen olsa ne olcak verecegi sevgi 50-60 yasındaki anneden farklımı olucak ?

Menepoza girene kadar şansınız var sık sık jinekolojik muayenelerinizi ve adetin izin 2.- 3. Günü gidip hormon testlerinizi yaptırıp yumurta rezervleeinizi öğrenin . Menepoz yaşının genetik bi yani vardir yani anneniz teyzeleriniz varsa menepoza girdikleri yaşı öğrenin kısmen yakın yaşlarda girersiniz. Hayıt otu alıp çayını icebilirsiniz bu tüm hormonlarınızı daha iyi seviyelerde tutar ve menepozu geciktirebilir ayrıca menepozun rahat geçmesini sağlar hatta bitkisel hapı da var Agnucaston internetten araştırın isterseniz . Menepoza girmek üzere olan ve girmiş olan kadınların testlerini görünce doktorlar bu nasıl olur falan demişler . İşin bilimsel kısmını burda bitiriyorum.
Bu iş nasip işi yani evli olup çocuk sahibi olamayan milyonlarca insan var üstelik hiç bir sorunu olmayan insanlarda var. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın asla evlenmek ve çocuk yapmak için evlenmeyin ama sizi isteyen olursa şans verip tanışın derim ve herkesin kusurları var bunu unutmayın . Ayrıca belki çok sevip aşık olucaksınız ama sevdiğiniz adamin çocuğu olmayabilir. Evlenmedim çocuk sahibi olmadım diye düşünmeyin olanda hayır vardır olan her şey mükemmeldir . Eğer bugüne kadar evlenmediyseniz evlenmemiş olmanız sizin için daha iyi olduğu için böyle oldu . İnşallah kalbinizden geçtiği gibi mutlu huzurlu ve hayırlı evlatlariniz olur ama olmazsa da üzülmeyin . Engelli çocuklar hayırsız evlatlar pisliğin önde gideni eşler var. İçinizi ferah tutun ben duanın gücüne her zaman inanırım Rabbim inşallah size de istediklerinizi en güzel şekilde yaşatsın

Burdaki yaş farkını benden başka yazan yok sanırım o nedenle yaş farki ile ilgili yapılan yorumları üstüme alınıp cevap verebilirim.
1.40 yaşında anne olmak imkansız değil .Ama çocukla aradaki yaş farkı bana çok geliyor nedeni de zaman daha da ilerledikçe enerjide düsmeler olması,tahammül etmekte zorlanmalar,kişisel çatışmaların daha yoğun yaşanması ihtimali vs vs yaş farkından kastettiğim şeyler bunlar yoksa mükemmel annecilik oynamiyorum.

2.Evlenmek ve çocuk sahibi olmak bir zorunluluk değil .Toplumda öyle bir algı var ama bana göre doğru bir algı değil .

3.40 yaşına kadar evlenmemiş olsaydım hiç evlenmeyi düşünmezdim.Bu benim şu an mutsuz oldugum anlamına gelmez

4.Kendi fikirlerimi söyledim sadece katilirsiniz katılmazsiniz sizin kararınız fikrimi yazarken saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum.

Yaş farkından kastettiğim şey o değil .Tabi ki kim kimden önce ölür bilemeyiz

Katılıyorum +1

Merhabalar, tvde bir program izlemiştim; orada jinekologun söylediği 43 yaşına kadar kadınların hamilelik şansı olduğuydu. Umarım her şey gönlünüzce olur, sevgiler.

Her sey yolunda giderse 39 yasinda anne olacagim. Napayim? Oleyim mi? Bence yorumunuz cok gereksiz. Bir yorum yaparken insanlari uzer miyim diye dusunmelisiniz. Tup bebek bolumune girin, orada 40 yasindan sonra anne olmaya cabalayan kadinlar diye bir bolum var. Biraz goz atin. Insanlar ne mucadeleler ediyor. Cogu kimse keyfinden bu yasi beklemiyor cocuk sahibi olmak icin. Bu her zaman bir tercih degil. 20’li yaslarinda cocuk yapabilecek durumda olmayan insanlar napsin?

Ne alakası var bu konu için yorum yapiyorum üstelik konu sahibi henüz evli bile değil !

Lütfen yaptığım yorumu carpitmayin ve de duygusal yaklaşmayın .

Tedavi sürecindeki insan için yapmadım yorumu ,bende bilirim nerde ne zaman ne denecegini .

37'de evlendim.40 yaşinda herhangi bir tedavi olmadan hamile kaldım. Şu an Allah bağışlasın 4 aylık oğlum var. Moral bozulacak hicbirsey yok. Tamamen yapı ile alakali bence. 20'li yaşlarda tedavi ile çocuk sahibi olan çok çift var. Keşke daha once evlenip hamile kalsaydim diyorum şu an. Çünkü o 20'li 30'lu yaşlardaki enerji pek olmuyor. O yüzden anne olmayı çok istiyorsaniz hem mantığınızın hem de kalbinizin ısındığı biri ile evlenin. İnsanin mutluluğu kimde bulacagi geecekten belli olmuyor.

Ablacim cocuga gelinceye kadar bence kocaya yogunlas...Su anda elinde neler var mesela, oluru olan kimse var mi?
Yok mu bu hatuna onerilecek bir abi, kardes, kuzen?

Onerebilecegim biri yok ama onun icin yuregimin en derinlerinden gelen mutluluk dilekleri var. Umarim her sey konu sahibinin gonlunce olur.

Onerebilecegim biri yok ama onun icin yuregimin en derinlerinden gelen mutluluk dilekleri var. Umarim her sey konu sahibinin gonlunce olur.

Yani simdi burda cocuk 20yasinda mi iyi mi, 30mu, 40 mi seklinde tartismanin konu sahibesine bir faydasi yok ki...realite su ki kadin 40yasinda bunlari tartismanin bu kadina ne faydasi var? Derim ki enerjimizi tartismak yerine sonuca yonelik kullanmaliyiz

Bunu tartismak elbette anlamsiz ve abuk subuk yorumlar yaparak birilerini incitmek de bir o kadar kotu.

Guzel dusunelim de guzel seyler olsun. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…