geç mi kaldım?

fransa159

diyemedim ya la!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2008
546
2
96
İstanbul
aslında bunu düşünmemin nedeni az önce facebook'da 87li arkadaşımın avukatlık stajını yaparken nişanlanmasını görmemin verdiği garip duygu oldu...ve sınıf arkadaşımın mezuniyetini görmem başka bir arkadaşımın da avukatlık ruhsatını görmem derken derken birikti içim sıkıldı ruhum daraldı ben 88liyim ve yıl tekrarlarımdan ötürü 2. sınıftayım kendimi geç kalmış gibi hissediyorum hayata... sizlerde de böyle şeyler oldu mu siz de benim gibi hiç geç kaldığınızı hissettiniz mi hayata?? ve en önemlisi bundan sonra ne yapmalıyım ??

ben 85liyim ve hala okuyorum...
bir aralar bende kendimi hayata gec kalmis gibi hissediyordum...
ama sartlar böyle olmasini gerektirdi...
hayatimi erteleyen olaylar, atlamam gereken bir kac sorundan dolayi böyle oldu...
yani sen hic birseye gec kalmadin...
ayrica herkesin öncellikleri farklidir...
kendini kimseyle mükayese etme....

bence hicbirsey icin gec degil.. Bizler bu zamana kadar yaris ati gibi sürekli acele ettirildik... Suan yurtdisindayim ve bakiyorum da ayni isleri yaptigim insalnlar, hatta bir alt derecede calisanlar bile benden büyük...
Burada insanlar cok rahat, liseyi bitirip ya da yarida birakip, dünyayi gezmemis insan yok. ya da sirf yoruldugundan herseye ara vermis ögrenci o kadar cok ki...

Suan bence sen bircogumuzdan daha sanslisin, o arkadaslarin büyük bir kismi belki de anne babasi istedigi icin o meslekleri secti. ama suan sen kendi kararini verebilirsin... Daha olgun oldugun icin, farkli adimlar atabilirsin. Bakis acin cok daha farkli olur..

Bence ne istedigini belirle ve azimle ona göre yol katet...

bende 85liyim öncelik verdigim seyler yüzünden benimde okulum hala devam ediyor. ama ben kendimi herseye çok gec kalmış hissediyorum. ne o öncelik verdigim seyler gerçekleşti nede planladıklarım sonuç olarak elimde koca bir sıfır var.. nede eski neşem mutlulugum... bazen ne olurdu sanki bi 5 yıl öncesine gitsem diyorum ama sanırım yasamam gerekiyormuş.. bundan sonrası için daha saglam basalım hayatımızı asla tek bir olaya baglayıp mahvetmeyelim yeter

zaten ben bu bölüme kendi isteğimle hatta aileme karşı gelerek girdim çok da seviyorum hiç bir zaman bölümüm için keşke demedim o yüzden çok çok şanslıyım biliyorum severek saatlerce ders çalışabilirim... ama işte yaşımı düşününce üzülüyorum evet türkiye'de herkes yarış atı gibi sürekli birini bitirip başka bişey yapmaya başlıyor lise bitti haydi ilk senede kazan üniversiteyi 4 yılda bitir hadi hemen işe sonra eşe...sanırım dediğini anladım...mesele acele acele yaşamak değil istediğin hayatı yaşamak :)

bende 88liyim ve yıl tekrarladım 3.sııftayım ama sıkıntım yok 85li olup 3te olanda var hayat şartları bunları getirdi bize önemli olan artık geleceğe bakmak

benim arkadaşımda 84 lü ve hala 3.sınıf öğrencisi bence geç değil şartlar öyle gerektirmiş ne yapabilrisinizki, bu noktadan sonrası önemli geçmişe takılmayın derim geleceğiniz güzel olur inş, olumlu düşünün öyle olsun :)

Arkadaşım dalga mı geçiyorsun? Normal şartlar altında zaten üniversitede olman gerekir. Ben ve benim gibi bi çok arkadaşım 23-23.5 yaşında ünivden mezun olduk. Sende 24 yaşında mezun olursun. Çok ilginç böyle bişeyi düşünmen. Tuhaf geldi açıkçası..

bende 85liyim evliyim birde oğlum var ve ben kendimi çooooookk erken davrandım die düşünüyorum bir yandan acıköğretime yazıldım daha bu sene biryandanda kpssye hazırlanıyorum bu hafta sonu ama asla bırakmadım yapmak istediklerimin peşini bırakmamda hatta biyerlerden gitar getirttirecegim şimdi baslayamasamda dha düzgün bir yerde yasamaya baslayınca onuda öğrencem ehliyete yazılacagım bu kış ne bileyim yapmak istediklerimin asla gec olmadığını düşünüyorum zamanla hersey olur hayırlısıyla olsunda gec olsun takma kafana tatlım bu zamanaların tadını çıkar derim

benim dönemim şu an 4. sınıf ben 2 kere yıl tekrarı yaptım yani normal şartlarda bu yıl mezun oluyordum bu yılın sonunda öğrenim kredimi vs. kaybedicem ben dalga geçmem gereken bir şey bulamadım...

ekonomik kaygılarınızdan bahsetmemişsiniz ilk mesajınızda 'pink_panther' yaş durumu için yazmıştır o yüzden

ben 21 yaşımda kazandım üniversiteyi ve 6 yıl okudum...hayatta herşeyi de yakaladım henüz kaçırdığım hiçbirşey olmadı...

son iki yıl ben de tüm kredi ve burslarımı kaybettim ama pek önemli değildi zaten çalışıyordum...

böyle düşünmeniz için henüz inanın çoook erken...

ve ben hala bir yandan anne olup bir yandan 2. üniversitenin planlarını yapıyorum...(ingilizce öğretmeniyim, yakınlarda bir yerde hukuk fakültesi açılıyor çok heveslendim...bilmem geç mi kaldım??)

canım bunun için kendini üzme benm kuzenim 82 li hala okuyor:) yeni sözlendi daha dur bakalım daha yaşın genç :)

ŞU AN CİDDİ ANLAMDA MORALİM TAVAN YAPTI HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YAA İYİKİ VARSINIZ :)) bu yıl tekrar olduğum için memleketimdeyim yarın sabah yola çıkıyorum okuduğum şehire...ertesi sabah ilk vizeme giricem çok büyük moral oldunuz bana çok sağolunnnnn :)))

benim tek dersim var o yüzden diplomamı alamadım dersim devam etmiyor. ama yası okula baglamayın geciyo diye de asla yarıda bırakmayın

Aman bir an önce bitirip ne yapacaksın. Eskiden olsa mesleğe başlar erken emekli olurdun şimdi 50 yaşlardan önce emeklilik yok. Çok sorun etme bence. Bende 22 yaşında başladım göreve 30 yaşlarında başlayanda vardı. Çok farketmiyor. Üniversite yıllarını en güzel şekilde değerlendir.

başarılar diliyorum yürekten...

şimdi önüne bakıp yapabileceklerini en iyi şekilde yap...gerisi kendiliğinden gelir...güç senin elinde unutma :))

ben 87 liyim okulum 1 yıl uzadı, ztn uzundu iyice suyu cıktı.
Amaa ben bu durumua hiç üzülmüyorum, şu an ögretmenlik okuyup boş gezen bir çok arkadasım var ama benim 4 tane özel ögrencim var, gayet iyi bir gelirim var. Şu an yapabileceğimin en iyisini yapıyorum. Okulda çok sorun yaşadım, evet çok soğudum tadı kaçtı ama asla girdigim yoldan vazgeçmeyi geç kaldığımı düşünmedim.. Hiç canını sıkma, bir gün hepsi bitecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…