Sorulan soruya cevap verdim, sürekli gece hayatı olan bir insanla mutlu evlilik olmaz diyorum. Konu sahibinin sorusuna cevap verdim. Siz de size sorduğum sorulara cevap verin lütfen.
İyi de ben alkol almayanları savunmadım ki burada. Sadece sorulan soruya alkol ölçeğinden cevap verdim. Ayrıca içeceği miktarı herkes biliyor mu? Siz niye herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz ki? İçki ve gece hayatı yüzünden yıkılan yuvalar yok mu? İçtiği için sapıtıyorsa içinde vardır demişsiniz, unutmayın hepimizin içinde iyi kötü anlamda içgüdü vardır. Herkes bu kadar biliyor, bilinçli içiyor da niye ertesi gün hatırlamıyorum sarhoştum diyor? Sarhoş kafa cinayet işliyor? Herkes ağzıyla mı içiyor? Üstünüze alınacak birşey yok, size söylenen birşey yok ayrıca?
1. Ayrıca içeceği miktarı herkes biliyor mu?
Hayır, bunu zaten daha önceden yazdım.
2. Siz niye herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz ki?
Herkesi kendim gibi sandığımı söylemedim, hatta "herkesin iyi var kötüsü var" diye zaten belirttim.
3. İçki ve gece hayatı yüzünden yıkılan yuvalar yok mu?
"Aylık maaşını barda meyhanede yiyen, sevgilisini karısını aldatan, içip içip taşkınlık yapan, evini ailesini ihmal eden, çocuğunu döven yok mudur? Var tabii ki. Hangimiz yok diyebiliriz?" demiştim önceki sayfalarda.
4. Herkes bu kadar biliyor, bilinçli içiyor da niye ertesi gün hatırlamıyorum sarhoştum diyor?
5. Sarhoş kafa cinayet işliyor?
6. Herkes ağzıyla mı içiyor?
Bunları da zaten daha önceki mesajlarımda yazdım, hatta aşağıda bir kez daha alıntılayayım:
Herkesin iyisi var kötüsü var.
Aylık maaşını barda meyhanede yiyen, sevgilisini karısını aldatan, içip içip taşkınlık yapan, evini ailesini ihmal eden, çocuğunu döven yok mudur? Var tabii ki. Hangimiz yok diyebiliriz?
Ama gece hayatı, içkisi olmayıp karısını dayaktan perişan eden, kendi çocuğunu taciz eden, eve kuruş bırakmayan, kavga ederken evi kırıp döken yok mu? O da var.
Yani ne bara gidip içki içen erkek fiks kötü koca-kötü baba, ne gece hayatı olmayan iyi koca-iyi baba.
Hepsi olabilir. Önemli olan kişilerin uyumlu olması.
Sanırım şimdi daha anlaşılır olmuş, sorularınızın yanıtlarını bulmuşsunuzdur.
"Alkol eğlence ile birleşince ortaya çıkan sonuç bellidir." lafınız da genelleme değildir eminim.