- 8 Mart 2013
- 600
- 194
- 303
- Konu Sahibi JamesMoriarty
-
Yaklaşık 1 yıldır geceleri bu sorunu yaşıyorumUykuya dalarken kocaman bi boşluğa kayıyo gibi oluyorum. Hani yatarken düşüyo gibi hissedersiniz ya o değil ondan çok farklı. Bilinçaltım yada zihnim bilmiyorum boşluğa kayıyo gibi oluyo ve kendimi engelleyip kalkamazsam o boşluğun içinde gözlerim kapalı ama uyanık olduğumu biliyorum. Gözlerimi açamıyorum uyanmam gerektiğinin farkındayım ama açılmıyo birilerine seslenmeye çalışıyorum sesimin çıkmadığını fark ediyorum uyanık olduğum için dua ediyorum bu garip şeyin içinden kurtulana kadar sonra uyumuş oluyorum. geçenlerde yine aynısı oldu tam uykuya dalarken ve farkında olduğum için tamamen kapılmadan açtım gözlerimi uyandım. Bikaç hafta öncede başıma şöyle bişey geldi. Odamın kapısında bi sorun olduğu için kapanmıyo bende kilitleyip yatıyorum o gece yine kilitledim yattım gece uyurken birinin suratımda ellerini hissettim gözlerimi açtım hala bitmedi birisi sanki seviyo gibi :18: Bende annemdir diyip uykum kaçmasın diye tekrar kapadım gözlerimi ve uyudum sabah uyandığımda fark ettim kapım kilitliydi Gerçekten bu gibi sorunlarım yüzünden geceleri uyumaya korkar oldum sabahları 6 da kalkmak mecburiyetindeyim ve en fazla 2 saat uykuyla bütün günümü geçiriyorum 3 haftadır hiç uyumadan kalkıp gittiğimde olmuştur bıktım artık bundan sebebi ne olabilir sizce psikolojik bi rahatsızlık mı yoksa korkutuyolar mı
baska bir basliktada konustuk bunu ordakii yorumlarimizdan da faydalanabilirsin.Yaklaşık 1 yıldır geceleri bu sorunu yaşıyorumUykuya dalarken kocaman bi boşluğa kayıyo gibi oluyorum. Hani yatarken düşüyo gibi hissedersiniz ya o değil ondan çok farklı. Bilinçaltım yada zihnim bilmiyorum boşluğa kayıyo gibi oluyo ve kendimi engelleyip kalkamazsam o boşluğun içinde gözlerim kapalı ama uyanık olduğumu biliyorum. Gözlerimi açamıyorum uyanmam gerektiğinin farkındayım ama açılmıyo birilerine seslenmeye çalışıyorum sesimin çıkmadığını fark ediyorum uyanık olduğum için dua ediyorum bu garip şeyin içinden kurtulana kadar sonra uyumuş oluyorum. geçenlerde yine aynısı oldu tam uykuya dalarken ve farkında olduğum için tamamen kapılmadan açtım gözlerimi uyandım. Bikaç hafta öncede başıma şöyle bişey geldi. Odamın kapısında bi sorun olduğu için kapanmıyo bende kilitleyip yatıyorum o gece yine kilitledim yattım gece uyurken birinin suratımda ellerini hissettim gözlerimi açtım hala bitmedi birisi sanki seviyo gibi :18: Bende annemdir diyip uykum kaçmasın diye tekrar kapadım gözlerimi ve uyudum sabah uyandığımda fark ettim kapım kilitliydi Gerçekten bu gibi sorunlarım yüzünden geceleri uyumaya korkar oldum sabahları 6 da kalkmak mecburiyetindeyim ve en fazla 2 saat uykuyla bütün günümü geçiriyorum 3 haftadır hiç uyumadan kalkıp gittiğimde olmuştur bıktım artık bundan sebebi ne olabilir sizce psikolojik bi rahatsızlık mı yoksa korkutuyolar mı
oncelıkle yataga abdestlı gırmenızı tavsıye ederım bu kesın cozumdur emın olun ıse yarar bırde yattıgınız oda da kuranı kerım bulundurun yuksek bır yere koyun ayak ucunuz olmasın son olarak eger karabasansa bu sıfadır babaannem soylemıstı gercekten bende ınandım cunku basıma geldı bır kac yakınımda yasadı karabasan nerenıze oturuyor veyahut dokunuyorsa ordakı bır hastalık araz kayboluyor rabbımın ıznıyle...bu arada tabıı felak nas ayetelkursı bunları okuyun cok onemlı allah yardımcınız olsun
halk dilinde karabasan başına gelen
tıpta ise uyku felci diyorlar..
ama bence karabasan
lojmanda ev değiştirdiğimde 2 günde bir benim başıma geliyordu nefes alamıyor uyanmak istiyor uyanamıyordum
Rabbim tekrar vermesin ..
benim onerilerim
Karabasandan kurtulmak için yatarken yatağa abdestli girmeli, Euzü Besmele okuyarak sağ yanı üzerine kıbleye karşı yatıp, sağ avucu sağ yanağın altına koymalı. Âyet-el kürsi, üç İhlas, sonra Fâtiha ve birer defa iki Kul euzüyü okumalı. Sonra üç defa (Estağfirullahel azîm ellezî lâ ilâhe illâ hü) okuyup, üçüncüsüne (el-hayyel kayyume ve etûbü ileyh) ilave etmelidir. Daha sonra da on kere (Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billah) okuyup, onuncusuna (hil aliyyil azîm ellezî lâ ilâhe illâ hü) ilave etmelidir.
Li ilafiyi [Kureyş sûresini] gece yatarken 11 defa okumalı.
Aşağıdaki hadis-i şeriflerde bildirilen duaları okumalıdır:
(Bismillâhillezi lâ yedurru measmihi şeyün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semiul alîm duasını sabah 3 kere okuyana, akşama kadar; akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez.) [İbni Mace]
(Euzü bikelimâtillahittâmmâti min şerri mâ haleka duasını okuyana, o yerden kalkıncaya kadar, hiçbir şey zarar veremez.) [Müslim]
Âyât-ı hırzı da kırk günden fazla okumalı ve hep yanında taşımalı.
yok inanmıyorum eğer dersen
Bir doktora giderek, anksiyete hapları almak da fayda var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?