Gece Korkularım

JamesMoriarty

Did you miss me?
Kayıtlı Üye
8 Mart 2013
600
194
303
Yaklaşık 1 yıldır geceleri bu sorunu yaşıyorum Uykuya dalarken kocaman bi boşluğa kayıyo gibi oluyorum. Hani yatarken düşüyo gibi hissedersiniz ya o değil ondan çok farklı. Bilinçaltım yada zihnim bilmiyorum boşluğa kayıyo gibi oluyo ve kendimi engelleyip kalkamazsam o boşluğun içinde gözlerim kapalı ama uyanık olduğumu biliyorum. Gözlerimi açamıyorum uyanmam gerektiğinin farkındayım ama açılmıyo birilerine seslenmeye çalışıyorum sesimin çıkmadığını fark ediyorum uyanık olduğum için dua ediyorum bu garip şeyin içinden kurtulana kadar sonra uyumuş oluyorum. geçenlerde yine aynısı oldu tam uykuya dalarken ve farkında olduğum için tamamen kapılmadan açtım gözlerimi uyandım. Bikaç hafta öncede başıma şöyle bişey geldi. Odamın kapısında bi sorun olduğu için kapanmıyo bende kilitleyip yatıyorum o gece yine kilitledim yattım gece uyurken birinin suratımda ellerini hissettim gözlerimi açtım hala bitmedi birisi sanki seviyo gibi :18: Bende annemdir diyip uykum kaçmasın diye tekrar kapadım gözlerimi ve uyudum sabah uyandığımda fark ettim kapım kilitliydi Gerçekten bu gibi sorunlarım yüzünden geceleri uyumaya korkar oldum sabahları 6 da kalkmak mecburiyetindeyim ve en fazla 2 saat uykuyla bütün günümü geçiriyorum 3 haftadır hiç uyumadan kalkıp gittiğimde olmuştur bıktım artık bundan sebebi ne olabilir sizce psikolojik bi rahatsızlık mı yoksa korkutuyolar mı

stresli bir dönem geçirdiysen ondan olabilir. bu yakınlarda birini kaybettiysen ya da bunun gibi ağır bir dönem yaşadıysan anksiyete ya da gece panik atağı başlangıcı olabilir.
inanır mısın bilmem ama 3 harflilerin korkutması ya da oyununa geliyor olabilirsin ki bana daha çok bu gibi geldi. uyumadan ayetel kürsiyi , felak , nas ve yasinden bir kaç ayeti okursan iyi gelir diye biliyorum. özellikle ayetel kürsiyi 7 kezz okumak iyi derler bunun için. adet dönemlerinde de ezberden ne biliyorsan onu okuyabilirsin.
tüm bunlara rağman hafifleme ya da geçme görmezsen de eeg çektirtmeni öneririm bir nörologa gidip .
çok geçmiş olsun. ayda yılda bir benim de başıma gelir , çok korkarım , bilirim , çok geçmiş olsun.

Böyle seyler hem kendime ,hem yakinlarimin basina geldigi icin cok tecrübeliyim bu konuda. Korkuttuklarini düsünüyorum seni.Slk slk dua okuyacaksin,dua okuyorum gecmiyor diye düsünme ,hemen gecmeyebilir.Bir süre devam eder ,ama sonra olmaz ya da cok nadir olur.Sana tavsiyem yatarken dua etmen ve banyoya girerken ve cikarken besmele cekmen.Insallah tez vakitte kurtulursun.

oncelıkle yataga abdestlı gırmenızı tavsıye ederım bu kesın cozumdur emın olun ıse yarar bırde yattıgınız oda da kuranı kerım bulundurun yuksek bır yere koyun ayak ucunuz olmasın son olarak eger karabasansa bu sıfadır babaannem soylemıstı gercekten bende ınandım cunku basıma geldı bır kac yakınımda yasadı karabasan nerenıze oturuyor veyahut dokunuyorsa ordakı bır hastalık araz kayboluyor rabbımın ıznıyle...bu arada tabıı felak nas ayetelkursı bunları okuyun cok onemlı allah yardımcınız olsun

halk dilinde karabasan başına gelen

tıpta ise uyku felci diyorlar..

ama bence karabasan

lojmanda ev değiştirdiğimde 2 günde bir benim başıma geliyordu nefes alamıyor uyanmak istiyor uyanamıyordum

Rabbim tekrar vermesin ..

benim onerilerim

Karabasandan kurtulmak için yatarken yatağa abdestli girmeli, Euzü Besmele okuyarak sağ yanı üzerine kıbleye karşı yatıp, sağ avucu sağ yanağın altına koymalı. Âyet-el kürsi, üç İhlas, sonra Fâtiha ve birer defa iki Kul euzü’yü okumalı. Sonra üç defa (Estağfirullahel azîm ellezî lâ ilâhe illâ hü) okuyup, üçüncüsüne (el-hayyel kayyume ve etûbü ileyh) ilave etmelidir. Daha sonra da on kere (Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billah) okuyup, onuncusuna (hil aliyyil azîm ellezî lâ ilâhe illâ hü) ilave etmelidir.

Li ilafi’yi [Kureyş sûresini] gece yatarken 11 defa okumalı.

Aşağıdaki hadis-i şeriflerde bildirilen duaları okumalıdır:
(“Bismillâhillezi lâ yedurru me’asmihi şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alîm” duasını sabah 3 kere okuyana, akşama kadar; akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez.) [İbni Mace]

(“Euzü bikelimâtillahittâmmâti min şerri mâ haleka” duasını okuyana, o yerden kalkıncaya kadar, hiçbir şey zarar veremez.) [Müslim]

Âyât-ı hırzı da kırk günden fazla okumalı ve hep yanında taşımalı.

yok inanmıyorum eğer dersen

Bir doktora giderek, anksiyete hapları almak da fayda var..

Cevaplarınız için teşekkür ederim hepsini dikkate alıcam birkaç kez kendimi okutmayı falanda düşündüm ama hiç fırsatım olmadı geceleri malum uyuyamadığım için gündüzleri eve saat kaçta gelirsem geleyim 4-5 saat uyumam gerekiyor o yüzden hiçbişeye vaktim kalmıyo Bide dün bişey daha fark ettim bu başıma gelenlerin hepsi gece uykularımda oluyo gündüz hergün mutlaka uyurum ama gündüz hiç başıma gelmedi :18: Son 1 2 haftadırda korkudanmıdır artık bilmiyorum çok terlemiş bi şekilde uyanıyorum buz gibi vücudum ama terlemişim acaba bunun anlamı ne olabilir

Son düzenleme:
kendim bildim bileli bu sorun bende de oluyordu. öyle çok ağır değildi tabi benim ama tek tavsiyem namazdır kardeşim
namazdan sonra hiç olmadı ben de.
eğer kılmazsan dua oku öyle uyu. ama bazı olur ki artık önünü alamazsın dua bile kifayetsiz kalabilir
bu durumda da tek çare yine namazdır ömür boyu kurtulmak istiyorsan.
Allah kolaylık versin

Son düzenleme:
bazen kan dolaşımı durduğu zaman da oluyor ellerini biraz hareket ettirmeye çalışırsan yani parmaklarını sıkar yumruk felan yaparsan geçer. en başta dua tabi ki

ha bunun dışında korkmamaya çalış,uyuyacakken aklına getirmemeye çalış.
uyuduğun odada kırıntı vs olmasın.
tam olduğu sırada ayetel kürsi oku. okumaya çalış en etkili Ayetel kürsidir.okumaya basladıgında geçecektir
belki senin durum karabasandır ama bence hepsi aynı bilemiyorum

Son düzenleme:
baska bir basliktada konustuk bunu ordakii yorumlarimizdan da faydalanabilirsin.
Arkadasim halk diliyle karabasan tip diliyle kalp kan basincinin nabzin asiri dusmesine bagli tam felc hali.
Sirt ustu yatmaktan olur. Mumkun oldugunca yan yada yuzustu yat. Ayrica bu tarz olaylar uyku evresinin en derin zamanlarinda gerceklesir. Gece 1 3 arasi gunduz 3 6 arasidir. Tavsiyem yatmadab once kafeinli cay kahve gibi seyler icme uyku filan kacirmaz. Sadece sinir sistemini bozar. Sagliksiz bir uyku olur.
Karabasan hissi dokunma elleme taciz vucudun ustune cikma agirlik hissetme konusamama gibi seylerdir. Manevi olarak besmele cekmek cok iyidir. Tabbi olarakta duzenli ve sitrezsiz bir uyku tavsiyemdir..

Stresli bir insansanız bu tarz şeylerin olması çok normal. Bana da ara ara olur dönem halinde. Işık kapanınca asla uyuyamam hep ışık açık yatarım o dönemler, çok garip rüyalarım olur. Hatta bazen uyanıkken de bir şeyler görürüm veya gördüğümü zannederim ama gözüm bozuk olduğu için pek aldırmam...

Ayrıca eğer ki diğer varlıklardan şüpheleniyorsan bildiğim akdarıyla açıklamaya çalışayım, onlar size dokunamazlar yani o eli hissetme olayının onlarla ilgisi yok, fısıltı gibi seslerle veya silüet gibi görüntülerle kendilerini bellie derler. Bence o tamamen uykuyla uyanıklık arasındaki bir his.
Ayrıca korkuyu hissederler yani sizin depresif halde olmanız falan çekmiş olabilir, ne kadar güçlü ve inançlı olursanız o kadar uzak dururlar.
Bu nedenle korkmanıza gerek yok, bol bol dua okuyun ve güçlü durun. Kendinizi iyi hissedecekseniz bazı yöntemler var, araştırabilirsiniz (mektup, dua vs) ama bence gerek yok.

Arkadaslara katiliyorum,tek caresi bu,bide esmalari okuyun uyumadan once Ve zikrederek uyuyun.ALLAH yardimcin olsun.felek nas ayetel kursi zaten sende bir sorun birakMAZ ALLAHin iznile.ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Bilmiyorumda cok korktum ben esim vardiyali calisiyo

Bunun değişik şekilleri bende de oluyordu gecen senelerde. Annemin hoca bi arkadaşı var o okudu ve bide başka bi hocaya dua yazdırıp yastıgımın altına koydum çok şükür hepsi bitti. Hep dua ettim abdestli yattım, sürekli olmasa da namazlarımı kılmaya çalıştım . Çok kötü bi durum . Allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda kurtulursun.

Okuyun uykuya dalmadan önce arkadasım her ne sebepten olursa olsun nas-felak-ayetel kürsi-fatiha-ihlas bunları okuyun icinizde huzur bulsun dısınızda :)

Yaşadığınız durum hal dilinde karabasan olarak tarif edilen fakat bilimsel olaral zihninizin açık olup bedeninizin uyku modunda olmasıdır, yani fiziksel fonksiyonlarınız uyuma eğilimindeyken zihniniz uyanıktır, bu da herşeyin farkında olduğunuz halde hareket edememenize, ses çıkaramamanıza yol açar, bunun bilimsel bir açıklaması olduğunu bilip içinizi ferahlatmaya çalışın derim..

Yorumlarınız çok rahatlattı beni daha önce başına gelip kurtulanların olması falan bende en yakın zamanda bi hocaya görünmeyi düşünüyorum şuan regl günümdeyim bittiği zaman abdest alıp dua okuyarak uyuycam inşallah uykularım bana geri döner

Öncelikle ılık bir duş al, en rahat pijamalarını giy ve yatmadan bir bardak melisa çayı hazırla kendine. Sonra Felak, Nas, Ayetel Kürsü oku. En son içinden "ben yalnız değilim, Rabbim beni koruyor" tekrarla. Olabildiğince huzurlu olmaya çalış, yine bir karabasan beklentisi olmasın. O şekilde uyumaya çalış bakalım, işe yarayacağını düşünüyorum.

Yaşadığınız UYKU FELCİ...

Google'dan ararsanız birçok bilgiye ulaşabilirsiniz..

Ben de çok sık yaşıyorum..
Bunu yaşamaya ya da farketmeye depremle başladım..
Belki önceden de vardı ama farketmedim ya da önemsemedim..

Hala zaman zaman yaşıyorum,15 yıl olmuş sanırım..

Bunu tetikleyen birçok şey var..

-Çok aç veya çok tok yatmak.
-Aşırı yorgun veya dinamik uykuya dalmak
-Çok üzgün veya huzursuz dönemler
-Ve sırt üstü yatmak...
vee birsürü şey daha var...

Hangi ruh halinde olursanız olun hep yan yatmaya çalışın,bu tamamen engellemese de tetikleme olasılığını düşürüyor..
Ve geceleri kesinlikle yemek yemeyin...

Uyku felci,rüyayla dünya arasında hissi uyandırır..
Bilinç açıktır ama beden uyuyordur..
Bu,ya uykuya geçişte ya da uykudan çıkışta yaşanır genelde..
Yani kasların çalışabileceği anları sabote eder,aslında vücudun savunma mekanizmasıdır..

Örneğin bilinç açık olduğu halde,uyku halindesinizdir
ama kalkmak istersiniz,beyin buna izin vermez
çünkü tehlikedir bu..
Yarı uyku halidir çünkü..
Bilinçsizce birçok şey yapmanıza engel olur..
Eğer o savunma olmasa,rüyada gördüğünüz anı gerçekte yaşarsınız..
Örneğin;balkondan atlamak gibi...

Bu arada insanlar hayatında en az 1 kere bunu yaşar..
Sık yaşayanlar,bunun ne olduğunu bilir...
Diğerleri sadece bunun bir kabus olduğunu sanır

Felçten çıkmanız için tavsiyem;
O an bilinciniz açık olduğundan dolayı,rüyada olduğunuz halde gözlerinizi açabildiğiniz için aslında zorla da olsa kaslarınızı kullanabileceğinizi bilmelisiniz.
Bu zamanla farkediliyor..
Ancak o korkunç andan sadece;
çok zor da olsa,el veya ayak parmaklarınızı oynatmaya çalışarak bile çıkabilirsiniz...
Benim yöntemim bu..

Zorlayarak kendimi o andan çıkarıyorum,kaslarımı devreye sokararak ve uyandıktan sonra kalkıp su içip 2 gezip geri yatınca normale dönüyorum..
Uyanır uyanmaz hemen uykuya dalarsanız,aynı şeyler devam eder genelde...

Not 1:Bu bahsettiğim felç anı hayatınızda herşey yolundayken bile çok sık oluyorsa mutlaka yardım alın..

Benim dönem dönem yaaşdıklarımla orantılıdır,bazen 2-3 gün üstüste olur,bazen 5-6 ay hiç olmaz..

Not 2: Halk arasında bunun adı ''Karabasan'' olsa da bu pskolojik ve fizyolojik birşeydir ve yaşanan durumun adı ''uyku felcidir'' 15 yıldır bunu yaşayan ve her yaşadığım anda durmadan dua okuyan biri olarak bunun bir etkisi olmamıştır,sadece o anda sığınma duygusudur,ama o anı yaşayan için o andan kurtulmaya yardımcı olmuyor ne yazık ki..Ama psikolojik olarak rahatlatır..

uykudan çıkışın yolunu bulacak kişi yine o felci yaşayan kişidir (kasları devreye sokmaya çalışmak da en hızlı çıkış noktasıdır)..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…