- Konu Sahibi toscanatoscana
-
Burda birisi çıkıp bişey olmaz yeaaa ben her hafta bayılıyorum kan revan içinde uyanıyorum dese iyi ya tamam ozaman önemli birşey değilmiş diyerek içiniz rahat edecekse dr.a gitmeyin tabii. Eminim dünyanın herhangi bir yerinde benzer şeyler yaşamış birileri mutlaka vardır. Onları bulana kadar devam.Bravo onu hiç düşünmemiştim bak..
Yahu öncesinde ne olmuş olabileceğine dair fikir edinmek istiyorum, belki başkası da yaşamıştır.Pazar pazar hemen acile koşacak bir durumda değilim şükür. Sadece yaşayan var mı bu durumu öğrenmek istedim
ya banada çok tuhaf geldi.
wc için kalktığında dili yaralanmış kan olmuş yüzü yerde kan görmüş sabah bakarım diye gitmiş yatmış insanın uykusu kaçar bu ne yahu diye.
sizi alıntıladım üzgünüm ama bu ara forumda, gerçek hayatta herkes birbirinin üslubuna, davranışına takmış. Herkes farklı birey hayata bakış açısı farklı. o öyle yazmış canı istemiş, tavrı, tarzı, uslubu öyle başkasının da aha beleeÖfff....
İsterseniz ölün bana neyse. Hadi selametle...
Tilt table ne, kalbi niye durmuş tilt table'da?Büyük geçmiş olsun benzer bir durumu eşim yaşamış yöre dışı gittiği bir görevde bayılmış kendime geldiğimde burnum ağzım kan doluydu diyor hiç bir şekilde olanları hatırlamıyor burnu kırılmış zaten. Orda bir görevli hastaneye götürmüş dikiş atılmış. Bulunduğumuz yere geldiğinde bir sürü test yapıldı nöroloji kardiyoloji gitmediği bölüm kalmadı anlamlı bir şey bulamadılar. Uykulu uykusuz EEG mr en son tilt table a kadar yapıldı orda kalbi 4 saniye kadar durmuş. Tüm testlerini topladı hala hepsinin sonucunu götüremedi. Lütfen ihmal etmeyin ve bir üniversite hastanesine başvurun.
Hay ağzınıza sağlık ya. Nasıl kendilerinde bu haddi buluyorlar ben de anlamıyorum.sizi alıntıladım üzgünüm ama bu ara forumda, gerçek hayatta herkes birbirinin üslubuna, davranışına takmış. Herkes farklı birey hayata bakış açısı farklı. o öyle yazmış canı istemiş, tavrı, tarzı, uslubu öyle başkasının da aha belee. bunun konuşulması bile çok garip geliyor bana. bir çok kadının öğrenmek istediği "sınırlar" kavramı burada başlar aslında. saygısızlık yoksa kim ne yazıyosa hangi üslupla yazıyorsa, nasıl davranıyorsa davransın. Başkasına agresif geldi diye 35 yıllık tarzına "hmm evet değiştirmeliyim" mi diyecek. Bana da bir tanıdığım "kin tutmadığım" için "saf" sıfatı yakıştırdı. oysaki kin gibi bir duygunun ağırlığını taşımak istemediğimi, hayata bakış açımın bu olmadığını belirttiğim halde. Çok dolmuşum
Paspasta büyük bir kan lekesi gördünüz ve korkup uyudunuz. Ben o an uyuduğum yerde uyanamamaktan korkar , derhal ambulans çağırırdım heralde.Merhaba, dün gece çok garip bir şey yaşadığımı farkettim.Anlam veremiyorum, belki konunun yeri burası değildir ama sonuçta en çok insanın bulunduğu başlık burası.Belki benzer bir şeyi yaşamış olanlar vardır, fikir verir diye konu açmak istedim.Detaylıca yazmaya çalışacagım.
Sabaha karşı uyanıp wc e gittim.İşimi hallederken bir anda sağ alt kasıkta acı/ağrı hissettim.Kalkıp elimi yıkarken hafiften ellerim uyuşmaya,tansiyonum düşmeye başladı,soğuk soğuk terlerken “eyvah galiba bayılacağım” diye düşünerek kendimi zorlukla götürüp yatağıma yattım.Yattıktan biraz sonra kendime gelmeye başlayınca, sağ yanağımda, dilimde ve boynumda acılar hissettim ama gittikçe yükseliyor noluyor diye agresifleşip (acaip uykum da var bir yandan) banyoya tekrar gittim.Aynaya baktığımda yüzümde kurumuş kanlar, sağ yanak boydan boya çizik, dilimde kesik olduğunu gördüm.Yüzümü yıkadım, tam banyodan çıkarken kapısının önündeki paspasta kurumuş büyükçe bir kan lekesi vardı.İyice şaşırdım, sabah bakarım diye korkup uyudum.
Sabah kalkıp hemen aynaya koştum tabi, başka bir yaralanmam var mı diye kontrol ederken alnımın sağ tarafının davul gibi şiştiğini ve yumuşadığını farkettim.Belli ki gece bir ara kalkıp banyonun önünde ciddi şekilde düşmüşüm.Fakat garip olan şu,daha sonra kalkıp yatağıma geri gitmiş üstüne uyumuşum.
Wc için kalkıp yatağıma geri geldiğimde yaralandığımı farkettim.Wc de yaşadığım bayılma belirtisini hatırlıyorum ama öbür olay öncesindeki bir zaman diliminde gerçekleşmiş,bu duruma dair hiçbir şey hatırlamıyorum.Acılarım olmasa farkına bile varmazdım.33 yaşındayım, tek yaşıyorum ve hayatımda böyle bir şey yaşamamıştım daha önce.Acaba uyurgezerlik vs.olabilir mi ama bunun için çok büyüğüm ve ailemde böyle bir durum da yok.Uzun oldu ise affola, biraz korktum.Belki benzer durumları yaşayıp fikir veren olabilir diye umuyorum, şimdiden teşekkür ederim.
Siz sorunca baktım.Bu şekilde açıklanmış bir yazıya rastladım.Uzun süre ayakta hareketsiz kalma veya uzun süre oturduktan sonra ani kalkışlarda kan basıncında ve/veya kalp hızında ani düşme ile oluşan bayılmaların (senkop) tanısında uygulanan bir testtir. Bayılmaların ayırıcı tanısında kullanılır. Tilt table testi, merkezi sinir sistemimizde yer alan kan basıncı ve kalp atışlarının üzerinde kontrol gücüne sahip merkezdeki artı veya eksi kuvvetlerin arasındaki dengesizliği ortaya çıkartırTilt table ne, kalbi niye durmuş tilt table'da?
Eğik masa testi olarak geçiyor bayılmanın nedenini araştırmak için kullanılırmış. Aslında holterde bradikardileri ve taşikardileri vardı kardiyoloji normal dedi nöroloji bunlar normal değildir dedi. 4 saniye yine iyiymiş orda görevliler anlatmışlar adamın birisinin 14 saniye durmuş artık tam defibrilatörle müdaheleye başlayacakları zaman ritm tekrar gelmiş.Tilt table ne, kalbi niye durmuş tilt table'da?
Girip bakıp çıkıyor, yazmaya tenezzül etmemiştir muhtemelen.Çok geçmiş olsun bence ciddiye alıp acil doktora gitmelisiniz . Uzun zamandjr da yazmamissiniz umarım iyisinizdirtoscanatoscana
Yani hiç beklenecek bir durum değil acile gitmeyeceğim yazmış konu sahibi de korkutmak istemiyorum ama bircok şey olabilir .Girip bakıp çıkıyor, yazmaya tenezzül etmemiştir muhtemelen.
Sizin uyku arasında yaşadığınız şeyi biz nerden bilebiliriz. Zaten uykuluyken insan bilinçsiz oluyor. Buradakileri tersleyeceginize elinizdeki telefonla araştırın birazcık hatta ondan daha önemlisi doktora başvurun.Bravo onu hiç düşünmemiştim bak..
Yahu öncesinde ne olmuş olabileceğine dair fikir edinmek istiyorum, belki başkası da yaşamıştır.Pazar pazar hemen acile koşacak bir durumda değilim şükür. Sadece yaşayan var mı bu durumu öğrenmek istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?