Geçecek deyin teselliye ihtiyacım var . Anne olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size birseu diyeyim mi kizacaksiniz bana biliyorum cnku sizin paikolojinizde cok yakin bi arkadasim vardi ondan da biliyorum durumunuzu tahmn etmem zor degil. Allah im hayirli olan en kisa zsmsnda isteyen herkese nasip etsin de o bahsettgnz insanlarr da anne olunca bu sorunlari yasiyorlar biliyormusunuz yani burda annelikle ilgli bi sorun dile getirmeye insan korkuyor hemen olmayanlar var sukret haline msjlari gel iyor o yillarca hasret zorluk cekip anne olanlar da ayni skntilari yasiyor tabiri caizse uyusana yesene diye isyan ediyor yeri gelip sinirlenebiliyor cocgna yeri gel ip yarim saat uyku icin agresiflesebiliyor kendi icinde lohusalik yasiyor vs bisuru sey... insaniz arkadasim hepimizin cocugu cani herseyden degerli evet ama bunaldigimiz zamanlar oluyor olacaktir ... kusursuz degiliz hc bjrimiz ...

Hayır gazdan değil
Memeden ayrılınca ağlıyor
Biz bu konuya yüzde yüz çare olmasa da çareyi iki şeyde bulmuştık cabnım. Biri emzik ya da parmak, ikincisi yüzüstü yatırmak. İlk 3 gün sdce üstümüzde uyumuştu , yataga koyunca viyak viyak. Herseyi denedik kundak fln aramıza aldık yok çare yok. Meger istediği yüzüsti uyumakmış. İlk 18 ay o açıdan çok zordu, yüzüstü uyuyan bi çocugu hem yatır kaldır yapmak çok zor , hem üstünde uyursa yataga uykusunu bozmadan koymak. Bebek arabasında araba koltugunda fln da uyumazdı, yüzüstü değil ya. Yüzüstü koymaya da ilk 4 ay tehlikeli diyorlar hep gerilmiştim mesela. Bir de emzik, belki emme reflexi kuvvetlidir? Bana ebem öyle demişti, bolbol parmak vermiştik serce parmağı emiyorlar, çünkü sürekli meme verince de fazla süt yapıyordu , sonra basınçlı süt gelince de emerek stresini atmaya çalışırken sütten rahatsız olup aplıyordu fln bu iki taktiği bi dene derim, belki senin yavrun da yüzükoyun uyuma meraklosıdır? Yatakta iğne yoktur

Bize bu teşhisi doktor koymuştu. Bebeğim ağlamaktan kıpkırmızı oluyordu neden bu kadar ağlıyor anlam veremiyorduk. Bende kolik nedir öyle öğrendim. Sürekli ağlayan, huzursuz bebekler için kullanılıyor ve malesef hiç bir tedavi Yok. Benim ki de meme de susuyordu ama o kadar uykusuz oluyordum ki memedeylen uyuyakalırım nefessiz kalır diye ödüm kopuyordu. Birde arabada gezince susardı . Gecenin bir yarısı arabada dolanırdık sokaklarda biraz sakinleşsin diye

Kolik Bebek cdsi aldık sürekli onu dinledik. Bide saç kurutma sesine susardı. Açar bırakırdım odanın bi yanına. şimdi telefonlardan netten kolaylıkla kolik Bebek için seslere ulaşabilirsin. Bu seslere susabilir. Kendini anne karnında hissediyormuş o yüzden sakinleşiyormuş. Tabi bunlarda yine kısa süreli sakinlik sağlıyor. kolik bebekler için yapılabillen diye araştırsan netten bilgiye ulaşabilirsin.

Bu tip konular bana çok dokunuyor nedense
1 bebeğim olsa heralde ne kocamı gözüm görür ne dünya umrumda olurdu
O yüzden yorum yapmak bile istemiyorum
Evlatlık verin kurtulursunuz

Vallahı bende senın gibiydim ve benımkıler ikiz. Allah var eşim yardım ediyo geceleri bakmada ama zor. Butun hayatın düzenin değişiyor. Benımkilwr suan 5 aylık ve cok tatlı oldular. Rahat bı hayattan sorumlulukların arttıgı hayata gecınce boyle oluyo. Bende tedavıyle cocuk sahıbi oldum ilk 1 ay uykusuz zor gectı ve o zaman bende cok istedim oldu ama sankı annelık bana göre değil dedim ama alıstım sımdı. Buraz daha zaman gecsın sende alısırsın

Gecicek canim benim sen yine iyisin ben bi de bebegime alisamamis sahiplenememistim cok vicdan yapiyordum. Bebegin bi duzene oturacak elbet.benim esim de oyle bi degisim olmadi ama o da belki sana su an oyle geliyordur

Dokunuyorsa okumayiniz. Nasil bi kadinsiniz. Ayni cinsten birine bir anneye nasil evlatlik ver diyebiliyorsunuz

Oğlum 2,5 yaşında sabah 7:30 hala uyumamıştı ve ben çalışıyorum.
Kendi adıma konuşayım hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyorum bundan sonra, sonuç olarak 2 kişi değiliz.
Ama büyüdükçe bazı şeyler değişecek diye umut ediyorum..

Bebeği olmayan hanımlar zaten hep böyle düşünürler ama öyle olmuyor, gerçekten olmuyor. Annelik sıfatını kazanırken aynı zamanda hala kadın, hala eşsiniz. Netice de insanız. Kolikli bir bebekti oğlum, uykuyu hala sevmez. Çevresiyle uyumu az, dışarı çıkmaya çekiniyoruz hala, acaba yine huysuzlanır mı diye? Sabah 7:30 hala uyanık, ayrıca çalışmak zorundayım uyumamış olsam da..

Son düzenleme:
Bunlar anneligin anlatilmayan taraflari. Cesur bir sekilde anlattiginiz icin sizi tebrik ediyorum. Anne olmak cok kutsal evet, fakat malesef ki herseke cok dogal bir sekilde gelmiyor bu gorev. Ogrenmek durumunda kaliyoruz. Bebek olana kadar, cani istediginde disari cikan, istediginde bir cay yapip icen, is sonrasi tv keyfi yapip oyle takilan, kocasiyla kafasina estiginde sevisen biri bir anda degismek zorunda kaliyor. Senelerce edindigin kisiligin, karakterin, hayat tarzin, hayatina eklenen ve sorumlulugun altina giren biri sayesinde yeniden ve cogu zaman senin istegin disi degismek zorunda kaliyor. Artik kafana estiginde dosari cikmak ne demek, eger bebekle cikilacaksa her seferinde piknige gider gibi hazirlik gerektirirken, eger bebeksiz cikilacaksa birileriyle konusmak, izin almak, cocuga bakacak kisilere bir suru sey anlatmak falanla geciyor. Eskiden arkadaslarinizin tanidigi kisi gidip, yerine yeni bir insan geliyor. Ee dogamiz bu.. degisimi sevmiyoruz. Ve bu sebeple zor geciyor iste bu donemler. Hic bir zaman tam anlamiyla cocuk oncesi gibi bir hayatiniz olmayacak. Ama cocuk buyudukce o da size bir seyler katmaya basladikca emeklerinize degdigini goreceksiniz.

Bu arada gazi yoksa, sut yeterli iciyor ve buna ragmen her sizden ayrildiginda agliyorsa, kundagini biraz daha ski yapin derim. Cocuk elini kolunu bosta bulunca kendini iyi hissetmiyor olabilir

Ne kadar doğru yazmışsın

Bence yardım almalısınız. Eger sorunu çözüp rahatlayamazsanız dağ gibi birikir bu cok daha kotu olur. 3.bir şahısla dertlesme psıkolojık yardım cok yararlı olur. Benımde daha bır aylık olmamıs bır bebegım var bızde beş yıl bekledık normal yollardan oldu. Ama esım ona bana söylediği kelimelerle hitap edince mest oluyorum aile oldugumuzu hıssedıyorum. Gazdan dolayı bebegım cok aglıyo gunde bır ıkı saat uykuyla butun gunu gecırıyorum corbamı degıl su ıcmeye vaktım olmuyor ama dunya bır yana o bır yana. Yıllarca onu bekledık tamamlanmayı bekledık hep özendik cocuklu aılelere. Allah bızede nasıp ettı. Bunlarda gececek yaş itibariyle ve 5yıl kolay degıl alısmıssınız sureklı ıkı kısı olmaya. Ben ılk dogdugunda bebegın sesıne kalkamıyodum derınden derınden bı bebek sesı hep esım uyandırıyodu. Bol bol dua et hepsı gecer tez zamanda. Daha cok yenıyız annelıkte. Benım bıde uc aylık bı kaybım var o acıdan sonra 24saat aglasa benım gıkım cıkmaz

İlk sene o memeye yapışıklık oluyor ne yazık ki. Ben 6 aylıkken pes ettim ortamızda yatırmaya başladım memem açık uyuyordum o emiyor uyuyordu. Bi süre sonra uyumayı öğreniyorsun yani emzirirken. 15 aylıkken odasına koyduk bir hafta zorladı ama şimdi odasında deliksiz uyuyor. 40ı çıkınca yada ekgıda değil bir sene sonra insan rahatlıyor biraz daha

Çocuğun olmadan dışardan yaşananlara ahkam kesmek kolay. Yaşayınca hiç öyle olmuyor.
Allah size de versin. O zaman göreceksiniz. Şikayet etmek değil bu. Çok zorlayan bir şey bu. Hormonlar, meme ucu yarası, ağrılar bir yandan yoklarken bir yandan iki üç saat uykuyla hiç kimse mükemmel bir ruh halinde kalamaz. Hiç kimse. İnsanlar olarak uykuya ihtiyacımız var. Uykusuz kalan insan mutlu olamıyor. Öyle ahkam kesmekle olmuyor.
Herkes bebeğini seviyor çok seviyor ama ilk aylar kabus gibi zor. Uzaktan konuşmayın öylr

burda yaziyor bazi anneler: cocugum olmadan bi yere gitmem bisey yapmam kendime vakit ayirmam diye. Kisaca senin tabirinle gozleri cocuklarindan baskasini gormuyor.. onlarda topa tutuluyor burda.

Insan kocasinin karisi olmadanda ana olmadanda bir birey insan yani:)) annelik dunyanin dn guzel nimetlerinden bu dogru, Allah her isteyene versin ama tum dunyadan elini etegini cekmek sacma olur.

Omur boyu anne oluyorsun 1 haftalik degil:)) yani gozum birsey gormuyor demek sacma.

Ahkam kesmedim
Hissettiğimi söyledim
Saygı duyun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…