- 2 Mart 2015
- 10.362
- 24.797
- 598
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Bizde 35günlüğüz bizde doktora ananeye vs gıttık tabıkı ama daha cok kucuk oldugu ıcın havalarda yagmurlu oldugu ıcın tam dısar gezmelerı yapamadık. Haftasonundan ıtıbaren hergun sokaktayızBenim bebeğim 49 günlük , ben 12 günden itibaren sokaklardayım. Bebek arabası sallanıyor o zaman uyuyor . Binaya girip asansöre bindiğim an gözler açılıyor
Valla ben yağmur çamur dinlemedim çıktım . Gerçi şu an çöl sıcağı mübarek çıkamıyoruz , çocuk uyumuyor . Maşallah diyeyim şimdi uyudu da bi ev süpüreceğimBizde 35günlüğüz bizde doktora ananeye vs gıttık tabıkı ama daha cok kucuk oldugu ıcın havalarda yagmurlu oldugu ıcın tam dısar gezmelerı yapamadık. Haftasonundan ıtıbaren hergun sokaktayız
Annelik gerçekten hem güzel hem cok zor. Bırbırımızın huyuna suyuna alısmak zaman alacak bende camasırları makıneye attım ınsallah asabılırımValla ben yağmur çamur dinlemedim çıktım . Gerçi şu an çöl sıcağı mübarek çıkamıyoruz , çocuk uyumuyor . Maşallah diyeyim şimdi uyudu da bi ev süpüreceğim
sağlıkla büyütNe zaman tam olarak görmeye başlıyorlar? İnternette ilk 3 ay içinde diyor .
Bizimki yatağının üstündeki oyuncaklara gülüyor tepki veriyor , ama henüz kontak yok, göz göze bakmıyor .ya da takip etmiyor . Normal mi acaba12 Mayıs Doğumlu bugün 49 günlük
sağlıkla büyüt
Makinaya çamaşır atmak bile lüks banaAnnelik gerçekten hem güzel hem cok zor. Bırbırımızın huyuna suyuna alısmak zaman alacak bende camasırları makıneye attım ınsallah asabılırım
Hayatım gercekten olabilir. Ben 92 cocuguyum kuzenlerim benden buyukler aramizda 15 16 yaş var,aileye bir bebek geldi diye sevinmisler ve beni sevmeye kalkmışlar. Ben onlara öyle bir bakmışım ki,sanki söylediklerini anlıyormus gibi bunlar da benden tabi korkmuslar anneeee bu cocuk perili mi diyeYahu ben hep anlatirim , milanin ameliyathaneden cikinca yaptigini
Hemsire o besik gibi seyin icinde cikarmis ameliyathaneden , tabi kapinin onu ana baba gunu , esim , ailem , arkadaslarim hepsi milayi bekliyor
Esim hemen one cikmis , mila kizim demis , bizim sipa yattigi yerden kafayi kaldirip esimin gozlerine dikmis gozlerini , fotografi var o halde , ben gorunce dumur olmustum zaten esim de dumur olmus , kafayi kaldirip bana bakti diye anlatir hala
Hep folik asit yuzunden bunlar
Merak etme hepsi düzene girecek.Makinaya çamaşır atmak bile lüks bana
İnşallah canım yaaaMerak etme hepsi düzene girecek.
İlk üç ay yaşamıyor gibiydim ben ciddi anlamda.
40ı çıkınca bir mucize bekledim ama hiç bir değişiklik de olmadı. Sonra kundak, gözünü kapatarak uyutma, emziğe alıştırma, kafa kısmını yükseltme derken uykuları bir nebze de olsa düzene girdi.
3 ay geçti yine ciddi bir değişim olmadı ama beyefendi hareketlenmeye gülmeye başladı. Daha bi sevimli oldu, huyunu suyunu öğrenmeye başladım ve kurtarıcı çözümler buldum. Oyun halısı mesela, biz yemek yerken koyuyordum en azından rahatça yemeğimi yiyordum. Bu bile nefes aldırmıştı bana. Otomatik anakucağı, kaç gece içinde uyuttum hatırlamıyorum.
Zamanla bebek arabasında uzun süre oturmaktan sıkılmaya başladı, hemen bir kanguru edindim.
Siz de bebeğinizin nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığını bilip ona göre çözümler üretmeye başlayınca işler kolaylaşıyor.
Emzirirken uyuyup yerine yatırınca uyanması ve tekrar emmek istemesi, sonsuz döngüde bu şekilde gitmesi. Uyuyamamak.İnşallah canım yaaa
Rüyalarımda bile ağlayan bebek görüyorum
Seni en çok zorlayan şey ne idi
Aynı bendeki durumEmzirirken uyuyup yerine yatırınca uyanması ve tekrar emmek istemesi, sonsuz döngüde bu şekilde gitmesi. Uyuyamamak.
Bunlar bayağı zor geldi. Sürekli bebekle ilgileniyorsun zaten, sen diye bir şey olmuyor başlarda.
3 ayda artık daha iyi uyumaya başlamıştı. Şu an biraz daha iyi. Gittikçe düzeliyor sanırım durumAynı bendeki durum
Ne zaman bu emme yatırma olayı düzene girdi
Suanda kaç aylık3 ayda artık daha iyi uyumaya başlamıştı. Şu an biraz daha iyi. Gittikçe düzeliyor sanırım durum
Canım benım bebeğim 10 gunlük şuanSuanda kaç aylık
Hala memede mi uykuya dalıyor
Benimki de yanımda uyuyor yeri yanımda yatağımda yani ama yatarak emzirmeyi beceremedim zaten meme ağzından çıkınca da anlıyorCanım benım bebeğim 10 gunlük şuan
Ben yatarak emziriyorum
Emmesi bitince 5 dk daha agzinda bekliyor sonra yavaşca alıp yanımda yatirıyorum
Beşigine koyunca huzursuzlanıp ağlıyor
Yanımda olunca 2 saate yakın uyuyor
Ilk etapta sende yaninda uyutmayi deneyebilirsin
6.5 aylık, yok memede dalmıyor emzikle uyuyor artıkSuanda kaç aylık
Hala memede mi uykuya dalıyor
Kıskanmak mivictoryvivi
Şimdi beni sevdiği kelimelerle hep bebeği seviyor
Ben sanki ikinci planda kaldım gibi mutsuz oluyorum
Aman Allahım... Bu yorumu başka üye yazsa linç edilirdi.. Bunlar nasıl kelime, 5 yıl sözüm ona çocuk hasreti çekmişsiniz, çocuğunuzumu kıskanıyorsunuz..başka konularda saldırgan tavrınızı ruh haliniz özetlemiş aslında. Pskolojik destek almanız şart..
Hayırlı olsun canım Allah anali babalı büyütsün hic merak etme. Bunlar geçecek sen stresli olunca oda hissedip huysuz oluyor okadar sakin ol ki bebeginde sana ayak uyduracak. Gazı vardır sakin fazla kucagina alma özellikle gece. Maksat geceyle gunduzun ayrımı olsun karanlık olsun dokun onu uyuturken hissetsin. Masaj yap sabah gunaydinlar la uyandir daha da zorlanacaksin kolay değil annelik. Bozuna dememisler cennet annnelrin ayaklarinin altında. Biraz daha gecsin sen le beraber gulucukler atacak. Sen onu daha seveceksin. Ve onu sevilmesini isticeksin babasi tarafindan. Sana yardim edecek. Hiç merak etme bunlar yasanilacak seyler yeter ki sen sakin kalHerkese merhaba
20 günlük bir bebeğim var
5 sene sonra tüp bebek yöntemiyle gelen bir Bebek
Yapı gereği çok merhametli , sorumluluk sahibi , duygusal bir insanım
39 yaşındayım
Çalışıyorum suanda izindeyim
Bu yasa kadar hayatı hep rahat yaşayan
Kendi ile olmayı seven
Eşimle koltukta pineklemekten bile keyif alan bir insanım
İşten ev gelip birlikte olmak
Eşimin yanına kıvrılmak sarılarak yatmak
Evde hep ikimizin olması çok güzeldi
Kafamıza esse dışarı çıkardık
Esmese evimizde keyif yapardık
Eşim temas ile ve sözlü olarak da beni çok severdi
Bunu her zaman belli ederdi
Şimdi beni sevdiği kelimelerle hep bebeği seviyor
Ben sanki ikinci planda kaldım gibi mutsuz oluyorum
Bebeğimiz oldu herşey değişti
Şimdi eşimle ayrı saatlerde uyuyoruz
Gece hiç uyUymayan bir bebeğim var
Meme düşkünü
Memede uyuyor ama yerine koyunca kıyameti koparıyor
Gece 11 gbi başlıyorum onu uyutma çabalarına bazen sabah 4-5 i buluyor uyuması
Eşim salonda yatıyor işe gidiyor çünkü
Bebeğimin uyuması resmen sabır işi
Kaç kere yatır kaldır yapıyorum
Gözünü acıyor saaylerce uğraştığım halde
Altını değiş
Emzir , Mama hazırla , banyo yaptır
Hayatımdaki herşey o suanda
Sanki sadece onun için yaşıyor gibiyim
Yanımda annem var
Evi o çekip çeviriyor
Bazen 7-8 gün uyumadıgım oluyor
Bu da beni psikolojik olarak çok yoruyor
Bazen anne olmak bana göre değil mi acaba diye düşünüyorum
Oysaki ne çok istedim bu miniği
Sanki hep ağlayacak sanki hayatı bana zindan edecek
Sanki hep yaramaz sorunlu olacak fikirleri dolanıyor kafamda
İşime hiç dönemeyeceğim
Evimle kendimle hiç ilgilenemeyeceğim
Eşimle birdaha eskisi gibi olamayacağım gibi
Bebeğimi yorgunluktan uykusuzluktan sevemiyorım bile doğru düzgün
Bu da vicdan yapmama sebep oluyor
Mutlu değilim suanda
Hep ağlıyor altını açarken
Üstünü değişirken
Uyurken bile kendi kendine söyleniyor
Bana geçecek deyin
Çok seveceksiniz deyin
Biz de böyle idik geçti falan deyin teselli edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?