Geçecek deyin teselliye ihtiyacım var . Anne olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçecek biraz yıpratıyor ama geçiyor.tabi eski günlerinizdeki gibi tamamen rahat olamayacaksınız çünkü artık 3 kişilik çekirdek bir ailesiniz. Ve herşey o minik şeye göre ayarlanıyor ama evde onun sesi,yeni şeyler öğrenmesi,sizi gerçekten karşılıksız sevdiğini görmek,yürümesi, konuşması herşeyi ama herşey o çok güzel.isi gücü kafaya takmayın zamanla rayına oturacak herşey siz şimdi sadece bebeğinize odaklanin ama eşinizle araniza mesafe koymayın.daha çok yeni ama sonra bugünleri pek hatırlamayacaksınız bir sonraki gün çok daha güzel olacak.

Benim de 6 aylık bir bebeğim var. Verebileceğim ilk tavsiye evden annenizi gönderin. Evde bir başkası varken eskisi gibi olmak çok zor. Onun yaptıklarını eşiniz yapsın. Erkekler bebek ilk doğduğunda aileler çok işin işine karisinca sürecin çok dışında kalıyorlar ve zorluguyla ilgili empati yapamıyorlar bence. Ve bı kere roller öyle oturdu mu hep öyle gidiyor. Babanin cocuk bakımına dair tek görevi agucuk yapmak olarak kalıyor. Niye ayrı yatiyorsunuz ki? İşe uykusuz gitsin. Bu hem sizi birbirinizden uzaklastiriyor. Hem de o çocuk sadece sizin çocuğunuz değil. O da biraz bedel ödemeli ki sizi anlayıp destek olsun. Bı kaç ay ise uykusuz gitmek sizin hamilelikte, doğumda, emzirme sürecinde yaşadığınız zorluklarla kıyaslanamaz bile. İşten gelip azıcık sevip kenara koyarak baba olunmuyor.

İkinci olarak da bu surec gerçekten geçici ve sonraki ayları daha konforlu geçirmek de bu ilk aylarda bebeğinizle sağlıklı bir bağlanma süreci gecirmenizle çok ilgili. Evet çok zorlayıcı ama bu dönemde bebek anneyle ne kadar çok temas halinde olursa o kadar huzurlu oluyor. Sonuçta bu dünyada tanıdığı tek yer senin bedenin, senin kokun, senin kalp atisin. Dünyaya alışıp uyum saglayana kadar sürekli koyun koyuna olmanız en doğrusu. Ben sling almıştım ve ilk iki üç ay gece gündüz neredeyse hiç içinden çıkarmadim. Yoksa mutlaka size de sling edinmenizi tavsiye ederim. Kucağımdan biraktigimda uyaniyordu benim bebeğim de. Ben de geceleri slingin içine koyup oturarak uyudum ve o sayede geceleri uyumayı alışkanlık haline getirdi. Şimdi akşam 8 de uyuyor sabaha kadar uyanmiyor. Akşamları biz de eskisi gibi kocamla koyun koyuna film seyredebiliyoruz çok şükür. Yani bı kaç ayını gözden çıkartıp yüksek bı çaba sarfedersen sonrası çok daha güzel oluyor. Bence bebekler ilk aylarda ben bu kadına ne kadar guvenebilirim her ihtiyacimda yanımda olacak mı diye seni deniyor ve sen ona o güveni verirsen uzun vadede bir sıkıntı kalmıyor. Ama çok yoruldum biraz anneannesine vereyim dinleneyim , biraz kafa dinlemeye ihtiyacım var bırakıp dışarı çıkayım , gece uyuyayim mama versinler filan dersen sorunlar katlanarak artıyor bence.

Daha yeni dogmuş tabiki sana bagimli olacak ne bekliyorsunki aylardir karninda durdugu kisinin kucaginda memesinde olmak istiyor bu cok normal :) buyudukce geciyor ve kolaylasiyor bende ayni seyleri dusundum stres yasadim ama simdi kendime diyorumki keske o zaman bukadar kafama takmasaydim o zamanlarin tadini cikar fazlasiyla ilgilen emzir sonra zaten kendi basina biseyler yapmaya basliyor pisman oluyorsun. Sahsen ben ilk dogdugu zamanlar hep uyusada uyusam diye bekliyordum ama simdi dusunuyorum da daha cok sevip kucagimda oynasaydim ne bileyim.. simdi on aylik daha bagimsiz tabiki hala sevip sarmaliyorum ama gecen zaman geri gelmiyor bilmem anlatabildimmi:)

İkiz prematüre çok gazlı bebeklerim iki yaşını geçti çok şükür,

Hepsi geçiyor..

Öncelikle beklentinizi düşürün.. 2 saat deliksiz uyursam dünyada benden mutlusu yoktu..

Eşinizle birlikte uyuyun.. ertesi gün işe gidiyor demeyin.biz bazi sabahlar 5 kişi uyaniyorduk

Eşinizle Sorumluluklari paylaşın özellikle bebekle ilgili.iş yükünü azaltmaktan ziyade moral motivasyonunuzu artırıyor..

Bol bol sabır cekin geçiyor;)

Herkese merhaba
20 günlük bir bebeğim var
5 sene sonra tüp bebek yöntemiyle gelen bir Bebek
Yapı gereği çok merhametli , sorumluluk sahibi , duygusal bir insanım
39 yaşındayım
Çalışıyorum suanda izindeyim
Bu yasa kadar hayatı hep rahat yaşayan
Kendi ile olmayı seven
Eşimle koltukta pineklemekten bile keyif alan bir insanım
İşten ev gelip birlikte olmak
Eşimin yanına kıvrılmak sarılarak yatmak
Evde hep ikimizin olması çok güzeldi
Kafamıza esse dışarı çıkardık
Esmese evimizde keyif yapardık
Eşim temas ile ve sözlü olarak da beni çok severdi
Bunu her zaman belli ederdi

Şimdi beni sevdiği kelimelerle hep bebeği seviyor
Ben sanki ikinci planda kaldım gibi mutsuz oluyorum

Bebeğimiz oldu herşey değişti
Şimdi eşimle ayrı saatlerde uyuyoruz
Gece hiç uyUymayan bir bebeğim var
Meme düşkünü
Memede uyuyor ama yerine koyunca kıyameti koparıyor
Gece 11 gbi başlıyorum onu uyutma çabalarına bazen sabah 4-5 i buluyor uyuması
Eşim salonda yatıyor işe gidiyor çünkü

Bebeğimin uyuması resmen sabır işi
Kaç kere yatır kaldır yapıyorum
Gözünü acıyor saaylerce uğraştığım halde

Altını değiş
Emzir , Mama hazırla , banyo yaptır
Hayatımdaki herşey o suanda
Sanki sadece onun için yaşıyor gibiyim
Yanımda annem var
Evi o çekip çeviriyor
Bazen 7-8 gün uyumadıgım oluyor
Bu da beni psikolojik olarak çok yoruyor
Bazen anne olmak bana göre değil mi acaba diye düşünüyorum
Oysaki ne çok istedim bu miniği
Sanki hep ağlayacak sanki hayatı bana zindan edecek
Sanki hep yaramaz sorunlu olacak fikirleri dolanıyor kafamda
İşime hiç dönemeyeceğim
Evimle kendimle hiç ilgilenemeyeceğim
Eşimle birdaha eskisi gibi olamayacağım gibi

Bebeğimi yorgunluktan uykusuzluktan sevemiyorım bile doğru düzgün
Bu da vicdan yapmama sebep oluyor
Mutlu değilim suanda
Hep ağlıyor altını açarken
Üstünü değişirken
Uyurken bile kendi kendine söyleniyor

Bana geçecek deyin
Çok seveceksiniz deyin
Biz de böyle idik geçti falan deyin teselli edin :KK43:
Bebekler ilk 3 ay memede yaşar. Dünyaya geldiğinin farkında değil henüz. 40 i cikana kadar gece 2 saati gündüz 1,5 saati geçmesin uykusu sadece emiyorsa. Güvenlik onlemeleri alarak beraber uyuyun. Ben genelde yatağın ortasına geçer yarı oturur pozisyonda uyurdum. Gogsumde oğlumla. yaşını yeni doldurdu. Ve son 2-3 haftaya kadar gündüz uykusunda hiç yatağına koyamadim hep uyandı. Bebeklerin de herşey için vakti zamanı var. Dümeni ona bırakın. "Yenidoğan mektubu" diye aratırsanız şu an bebeğinizin gözünden ne hissettigini daha iyi anlarsınız.

Bende ikizlere hamileyim siz böyle anlatınca bı tırsmadim değil
Hamileligimde zor geçiyor benimde 4 seneden sonra geldi meleklerim hamilelikte yaşadığım bütün sıkıntılara onları düşünüp sabrediyorum.
Aklıma hep benim hamileligim nasıl olur acaba diyip karnıma yastık koyup aynadan kendime baktığım an geliyor ve o güzel heyecanı şimdi yaşıyorum çok şükür
Sadece bir kaç sene sonra bebeğinizle yapacağınız güzel planları düşün
Dışarı onunla da çıkabilirsiniz onunla da birlikte mışıl mışıl uyuyabilirsiniz ama hepsini in zaman gerekir ve biraz da sabır
Rabbim sabrinizı ve gücünüzü artırsın insAllah 🙏

8 gun hıc uyumuyor olamazsın, yeni dogan bir bebekte o kadar uyumuyor olamaz. Sık sık uyanmasından mı uyumuyorum diye genellıyorsunuz. Eger sızın dedıgınız gıbıyse 1 dk durmayın hemen doktora gidin, mutlaka onemlı bir problem vardır.

Hayır gazdan değil
Memeden ayrılınca ağlıyor
Aynı benim kızlar gibi desene hayırlı olsun Allah sabır versin, ilk kızım 3 yaşına girince ağlamayı kesti hep ağlar hiç uyumazdi 2 yaşına kadar emdi, ikinci kızım ilk 6 ay ağladı ama iki yaşına kadar güzel bir uyku uyutmadi oda 2 yaşına kadar emdi işte beyleyken beyle velhasıl annelik zor zanaat

Belki kızacaksınız ama ne bekliyordunuz
Benim bebekle uzaktan yakından alakam olmasa bile bebek bakımının aşırı zor ve hayatı evliliği değiştirdiğini biliyorum
Ne sanıyordunuz bebek akşam yatacak sabah kalkacak mı
Aslında bu durum instamomlar yüzünden onlar bir hafta sonra incecik makyajlılar bebekleriyle mutlu aile pozları veriyolar ama aslında normal olan sizin yaşadığınız
Uyku konusunu da saat olarak bakmayın 45 dakikada bir bebeği emzirmelisiniz çünkü süt bu periyotta salgılanır emzirmezseniz sütünüz azalır süt salgısını salgısını sağlayan prolaktin hormonu aynı zamanda uyku kalitesini arttırır ve bizim 8 saatte aldığımız uyku verimini siz birkaç saatte alabilirsiniz yani bugün çok az uyudum diye düşünmeyin vücudunuz uykusuzluk için emzirme için gerekeni yapıyor.
Yazinizi cok sevdim.
3 bucuk aylik hamile biri olarak aynen de " ne bekliyordum ki tabiki zor gunler olucak, uykusuz kalicam şukretmelym bu hayale kavusmak istyenlere dua etmelyim " diyorum. Umarm bu dusncelerimi uykusuz gecelerde de uygularim.
Allah yavrusunu kucagna alana guc kuvvet almak istyip alamayana sabir ve bebek nasip etsin insallah...

Bir anne olarak zamanla geciyor diyemem ama alisiyorsunuz siz onun dilinden anliyorsunuz o sizin dilinizdrn daha cok yeni annesinin yazdiklarinizi okudukca kizim geldi aklima emmek icin uyandiginda geceleri bagrirdim.ne istiyorsun venden yat uyu diye her 2satte bir emzirmek icin uyaniyorsunuz tam uykuya dalcam hop bide emzirme saati emin olun alisiyorsunuz suan kizim 20 aylik donup vaktigimda gecti ya buyidu kizim diye biliyorum firsat buldukca dinlenin birakin ev dagnik kalsin yemek olmasi. Cok normal seyler bunlar onemli olan sizsiniz unutmayin dus alin firsat buldukca uyuyun bebeginiz yatarlen gundiz sizde yanina uzanin

Çokta geçmiyor :) ,büyüdükçe sorumlulukları daha bir artıyor.
Ancak belli bir düzene giriyor, siz ve ev o rutine alışıyor.

20 günlük bir bebeğin bu kadar ağlaması ve uyanık kalması normal değil.

Sizin stresinizi alıyor olabilir. Bir araştırmaya göre , strese giren annenin sütü bile acilasir , azalirmis.

Sakinleşme , dinlenme yollarını arayın.

Bunaldiginiz anda orayı on dakika bile olsa terk edin.

Logusa zamanlarindasiniz , duygularınız çok normal.

Bebeğiniz büyük bir beşikte yatiyirsa alanını daraltin yastıklarla falan.
Anne karnındaki sıkılığı hissettirin.

Kundak beziyle hafifçe sarmalayin.

Bol bol rezene, papatya için.

Ve her bunaldiginizda avucunun içini koklayarak öpün.

Bu zamanlar çok çabuk geçiyor ve çok özlüyor insan. Şu an en korunmasız ,en masum en mis kokulu zamanları

Herkese merhaba
39 yaşındayım
Kendi ile olmayı seven

Meme düşkünü

Altını değiş
Yanımda annem var
Evi o çekip çeviriyor
İşime hiç dönemeyeceğim

Mutlu değilim suanda
Üstünü değişirken

Bana geçecek deyin
Çok seveceksiniz deyin
Benimde ilk bebeğim beş senelik evliyken dünyaya geldi ilk bı ay annemde kaldik. Uykusuzluk o kadar zor geldiki içimden şunu gecirdim eşimle ben evimize gitsek bebeğe annem baksa. O kadar zor geldi gözüme . Şimdi oğlum dört yaşına gircek ikinci bebegimizi bekliyoruz ama ne heycanla Rabbim bağışlasın. Şunu unutma sen çok iyi bir annesin ilk zamanlar zor ama insan alışıyor korkma bebek büyücek seni anlamaya baslicak konuşmaya baslicak en yakın arkadaşı n olcuak o senin anne bugün gezmeye gidelim dicek eline kabartma tozu verip bana kek yap dicek. O zaman bu zorlu günler ne kadar tatlı kiymetli anlicaksin. Zaman çabuk geçiyor. Bebeğini bol bol kokla koynunda yatır. Yorgunluk geçer merak etme. İnsan alışır uykusuzluğa yorgunluğa da. Annelik çok güzel Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin....

Herkese merhaba
39 yaşındayım
Kendi ile olmayı seven

Meme düşkünü

Altını değiş
Yanımda annem var
Evi o çekip çeviriyor
İşime hiç dönemeyeceğim

Mutlu değilim suanda
Üstünü değişirken

Bana geçecek deyin
Çok seveceksiniz deyin
Sanki ben yazmisim gibi okudum cidden.
Allah bağışlasın yolun çok basindasiniz.
Bebeğinizin size muhtaç olduğunu bilin gibi geyikler yapmayacağım siz bunun farkında birisiniz zaten .
Bitmeyecek çocuk derdi hiç bitmeyecek. Biter geçer buyuttun büyüdü dicekler ama siz de yipranacaksiniz 15 gün banyo yapmadığım günleri bilirim 500 kalori ile günü kapattigimi.. bir kaç tavsiyem olabilir naçizane , zor çok zor bı bebeğim var belki sizde de ise yarayabilir .
Yenidoğan döneminde olması bir avantaj mümkün olduğunca biyiklariniz sakal gibi olsa dahi bebeğinizi kaptiginiz gibi dışarı arabasıyla gezmeye çıkın asla ama asla çıkamam yorgunum bu saçla olmaz gibi şeylere takilmayin önce bebeği yola koyun gerisi gelecektir , emzirme duzeniniz olsun iki saatte veya üç saatte bir emzirin doydugundan eminseniz tabi, buna alisacaktir ama hemen değil dışarda atın önlük bezini emzirin utanmayin hiç , düzensiz beslemeler gaz birikimi yapar şişkinlik yapar bağımlılık yapar aglasa da takın kulaklığı kulağınıza duymayin onu sevgiyle göğsünüze bastırın kokunuzu gozlerinizi pışş pışşınizi bilsin rahatlasin siz gerildikce o da gerilir. İlk akşam uykusundan önce dışarı çıkın 15 dk oksijen alsın eve gelin her yerine zeytinyağı ile dokunun masaj yapın yıkayın emzirin gazını çıkarın ve yerine koyun saat yedide yatağında olsun ona dokunun gözlerine gulun tatlı tatlı konuşun aglasa da çığlık atsa da aldırmayın o aglamiyor konuşuyor çünkü çığlıklar artınca alın kucağınıza iki piş piş yerine koyun böyle devam edin emzik verin alistirin emzige hiçbir zararı yok ordan burdan şeyler okuyup pinpirik olmayın ben bu düzeni iki aylıkken kurdum uykulari o günden bu yana deliksiz hiç sallamadim bebekler disiplin sever sevginizle bu disiplini asilayin memeyi acikmadigi sürece vermeyin sizi kullanmasın. Hiçbir şey bir anda olmaz bebeğin düzeni ile hiç oynamayin telefona güzel bir bebek ninnisi indirin uyurken bunu dinlesin .
Bazıları acımasız bulabilir bu noktaları ama bazı bebekler de cidden bu gibi şeylere ihtiyaç duyuyor . Bir yaşında bebeğim ve zor zamanlarimiz hala devam ediyor ama akşam sekiz buçukta sonra en geç 21 de hayat bana kalıyor . Bebeğim çok zeki çok hareketli ve çok iyi sağlıklı güler yüzlü..

Yazinizi cok sevdim.
3 bucuk aylik hamile biri olarak aynen de " ne bekliyordum ki tabiki zor gunler olucak, uykusuz kalicam şukretmelym bu hayale kavusmak istyenlere dua etmelyim " diyorum. Umarm bu dusncelerimi uykusuz gecelerde de uygularim.
Allah yavrusunu kucagna alana guc kuvvet almak istyip alamayana sabir ve bebek nasip etsin insallah...
İnşallah bebeğinizi sağlıklı kucağınıza alırsınız annelik çok zor ve bence sizi ne beklediğinize karşı hazırlıklı olmak önemli

Herkese merhaba
39 yaşındayım
Kendi ile olmayı seven

Meme düşkünü

Altını değiş
Yanımda annem var
Evi o çekip çeviriyor
İşime hiç dönemeyeceğim

Mutlu değilim suanda
Üstünü değişirken

Bana geçecek deyin
Çok seveceksiniz deyin
Ilk anne tecrubeleriMz boyle bak simdi 4 ye hamileyim inan bunlar bana rutin geliyor

Pek te küçükmüş daha yani haklısınız rahat bi hayatınız varmış bebek demek iş sorumluk demek ama sevgisi dünyalara bedel geçecek elbet biraz sabır edin Rabbim nasip etmiş ne güzel kıymet bilin şükür edin bol bol okuyun sağlıkla büyütün

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X