Geçecek deyin teselliye ihtiyacım var . Anne olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tüm yeni anne olanlar aynı duyguyu yaşıyor bence..
Gayet normal.
Eşim oğlumuz doğunca benimle eskisi gibi ilgilenmesine, her işimde daha çok yardım etmesine, bebeğimize bakmasına rağmen ben beni artık sevmicek diye düşünmüştüm.

Arada bir anlatırım güleriz hatta. :KK48::KK48::cool::21::nazar:

Geçicekkkk...hatta seni sevdiği kelimeleri bebegine söylüyor diye içerlediğin kocandan babasından daha çok seveceksin onu...sen artık annesin çünkü..her sartta her an onun için yasayacaksın zaten ve inan hiçte pişman olmayacaksın.anne olmak tarifsiz bir sevgi demek..rabbim isteyen ve hakeden her kadına tatdırsın bu mucizeyi..:KK15:

Herkese merhaba
20 günlük bir bebeğim var
5 sene sonra tüp bebek yöntemiyle gelen bir Bebek
Yapı gereği çok merhametli , sorumluluk sahibi , duygusal bir insanım
39 yaşındayım
Çalışıyorum suanda izindeyim
Bu yasa kadar hayatı hep rahat yaşayan
Kendi ile olmayı seven
Eşimle koltukta pineklemekten bile keyif alan bir insanım
İşten ev gelip birlikte olmak
Eşimin yanına kıvrılmak sarılarak yatmak
Evde hep ikimizin olması çok güzeldi
Kafamıza esse dışarı çıkardık
Esmese evimizde keyif yapardık
Eşim temas ile ve sözlü olarak da beni çok severdi
Bunu her zaman belli ederdi

Şimdi beni sevdiği kelimelerle hep bebeği seviyor
Ben sanki ikinci planda kaldım gibi mutsuz oluyorum

Bebeğimiz oldu herşey değişti
Şimdi eşimle ayrı saatlerde uyuyoruz
Gece hiç uyUymayan bir bebeğim var
Meme düşkünü
Memede uyuyor ama yerine koyunca kıyameti koparıyor
Gece 11 gbi başlıyorum onu uyutma çabalarına bazen sabah 4-5 i buluyor uyuması
Eşim salonda yatıyor işe gidiyor çünkü

Bebeğimin uyuması resmen sabır işi
Kaç kere yatır kaldır yapıyorum
Gözünü acıyor saaylerce uğraştığım halde

Altını değiş
Emzir , Mama hazırla , banyo yaptır
Hayatımdaki herşey o suanda
Sanki sadece onun için yaşıyor gibiyim
Yanımda annem var
Evi o çekip çeviriyor
Bazen 7-8 gün uyumadıgım oluyor
Bu da beni psikolojik olarak çok yoruyor
Bazen anne olmak bana göre değil mi acaba diye düşünüyorum
Oysaki ne çok istedim bu miniği
Sanki hep ağlayacak sanki hayatı bana zindan edecek
Sanki hep yaramaz sorunlu olacak fikirleri dolanıyor kafamda
İşime hiç dönemeyeceğim
Evimle kendimle hiç ilgilenemeyeceğim
Eşimle birdaha eskisi gibi olamayacağım gibi

Bebeğimi yorgunluktan uykusuzluktan sevemiyorım bile doğru düzgün
Bu da vicdan yapmama sebep oluyor
Mutlu değilim suanda
Hep ağlıyor altını açarken
Üstünü değişirken
Uyurken bile kendi kendine söyleniyor

Bana geçecek deyin
Çok seveceksiniz deyin
Biz de böyle idik geçti falan deyin teselli edin :KK43:
Ay herkes aynı şeyleri yaşıyor 🤣 ben bunları yaşarken bi de başka ülkeye taşındım ve kimim kimsem de yoktu ev çekip çevirecek. Eşimin benim ilgimi oğluma geçirdiğini bile fark edemedim. O derece yoğundum. Buraya yazmayı bırak wc ye giremiyordum on ay aç dolaştım resmen. O sebeple önce az bi halinize şükredin öncelikle. Sonra bu lousa dönemi, hepsi geçiyor hersey güzelleşiyor 10-15 ay sabredin bakın bambaşka bakacaksınız dünyaya! Güvenin diper annelere kendinizü anın tadına bırakın 😍😍😍😍

Canım victoryvivi victoryvivi hep söylüyorum sen güçlü bir kadınsın ! Ve çok iyi bir annesin . Kendine hiç stres yapma. ‘Yorgunluktan sevemiyorum’ derken bile -sütüm yetti mi yetmedi mi- kaygısı yapıp çare arıyorsun .. tabiiki seviyorsun . Yoksa nasıl dayanıp bakacaktın ?
Hepsi geçecek ve senin kızın çok şanslı bir evlat olacak senin gibi bir anneye sahip olduğu için , sende çok şanslı hissedeceksin ona sahip olduğun için ❤️❤️ Bide daha o doğduğunun bile farkında değil normalde şu aralar doğması gerekiyordu , hayata erken atıldı .. onun içinde çok zor bence . O yüzden inan hepsi geçecek ❤ biraz zor şu an ama geçecek .
Defne öpüyor kardeşini 😘❤️🧿

Bebeğiniz sağlıkla büyüsün. Anneniz yanınızdaymış ne güzel.. Benim annem her 2 doğumumda 2 hafta kalabildi yanımda. Yapayalnız çocuk büyütmenin ne olduğunu en ince ayrıntısına kadar bilirim. Ben atlattım ve geçiyor. Sonra iyi kiler başlıyor. Yaz tatillerinde ailemin yanına gittiğimizde ısrar kıyamet hadi bi gezin gelin çocukları bize bırakın dediklerinde asla derim. Onlarsız hiçbirşeyin tadı olmuyor. Onlar mutlu ben mutlu. Bebeğinizle hayatınız bütünleşecek, sadece zaman ve sabır.

İnanın yatağımı gördüğüm an ağlamaya başlardım, "ben bu yatakta artık deliksiz uyuyamayacağım" diye.Ama geçti bile.Şu an böyle hissetmeniz çok normal ama şunu bilin ki biraz daha hareketlenip size gülmeye, oyunlar yapmaya başladığında inanılmaz keyifli olacak. Üzerine düşünmemeye çalışın ve bebek uyudukça sizde bol bol uyuyun. Anneniz eşiniz ilgilensin çok bunaldığınızda sizde bir duş alın yapın kahvenizi kapınızı kapatıp kahvenizi içip dinlenin.

Herkese merhaba
20 günlük bir bebeğim var
5 sene sonra tüp bebek yöntemiyle gelen bir Bebek
Yapı gereği çok merhametli , sorumluluk sahibi , duygusal bir insanım
39 yaşındayım
Çalışıyorum suanda izindeyim
Bu yasa kadar hayatı hep rahat yaşayan
Kendi ile olmayı seven
Eşimle koltukta pineklemekten bile keyif alan bir insanım
İşten ev gelip birlikte olmak
Eşimin yanına kıvrılmak sarılarak yatmak
Evde hep ikimizin olması çok güzeldi
Kafamıza esse dışarı çıkardık
Esmese evimizde keyif yapardık
Eşim temas ile ve sözlü olarak da beni çok severdi
Bunu her zaman belli ederdi

Şimdi beni sevdiği kelimelerle hep bebeği seviyor
Ben sanki ikinci planda kaldım gibi mutsuz oluyorum

Bebeğimiz oldu herşey değişti
Şimdi eşimle ayrı saatlerde uyuyoruz
Gece hiç uyUymayan bir bebeğim var
Meme düşkünü
Memede uyuyor ama yerine koyunca kıyameti koparıyor
Gece 11 gbi başlıyorum onu uyutma çabalarına bazen sabah 4-5 i buluyor uyuması
Eşim salonda yatıyor işe gidiyor çünkü

Bebeğimin uyuması resmen sabır işi
Kaç kere yatır kaldır yapıyorum
Gözünü acıyor saaylerce uğraştığım halde

Altını değiş
Emzir , Mama hazırla , banyo yaptır
Hayatımdaki herşey o suanda
Sanki sadece onun için yaşıyor gibiyim
Yanımda annem var
Evi o çekip çeviriyor
Bazen 7-8 gün uyumadıgım oluyor
Bu da beni psikolojik olarak çok yoruyor
Bazen anne olmak bana göre değil mi acaba diye düşünüyorum
Oysaki ne çok istedim bu miniği
Sanki hep ağlayacak sanki hayatı bana zindan edecek
Sanki hep yaramaz sorunlu olacak fikirleri dolanıyor kafamda
İşime hiç dönemeyeceğim
Evimle kendimle hiç ilgilenemeyeceğim
Eşimle birdaha eskisi gibi olamayacağım gibi

Bebeğimi yorgunluktan uykusuzluktan sevemiyorım bile doğru düzgün
Bu da vicdan yapmama sebep oluyor
Mutlu değilim suanda
Hep ağlıyor altını açarken
Üstünü değişirken
Uyurken bile kendi kendine söyleniyor

Bana geçecek deyin
Çok seveceksiniz deyin
Biz de böyle idik geçti falan deyin teselli edin :KK43:
Hepsi öyle bı gecio ki hiç merak etmeyin iki küçük çocuğum var ama eşimle hiç ayrı yatmadım ve bunu doğru bulmuyorum burdada okuduğum örneklerde n yaptığımın doğruluğunu bı kez daha anladım ayrı yatmayı alışkanlık yapmayın bence sağlıkla büyüsun insallah

Benim beğendim aglamiyordu, meme bağımlısı değildi, koyunca olduğu gibi duruyordu, az acikiyordu diyen bir anne daha var mıdır acaba? Sanmıyorum. Tüm bebekler böyle çünkü. Şu an o bebeğin fonksiyon sayısı çok az zaten ye, uyu, ağla, sıç... :KK70: normal yani. Hangi bebek sonsuza kadar bebek kaliyor ki? İllaki büyüyecek. Tabi büyüyünce başka dertler de gelecek ama hayatın olağan akışı böyle zaten. Annen olunca ölene kadar annesin. Sıkma canını. Düzelir.
Benim kız 6 aylik oluncaya kadar tam öyleydi :D hic aglamaz acıkirsa parmagini emip geri uyur gece de hic uyanmazdi.
6 aydan sonra bir canavara donustu suan 1.5 yasin da ev de teror estiriyor. Öyle ya da boyle bir canavar dönemi oluyo.

20 gunluk genelde memede aliskanlik icin kalmaz. Sutun yetmiyor olabilir. 120 cc mama ya da sagilmis sut verdikten sonra 3 saat kesintisiz uyumasi lazim geceleri (gaz yoksa tabii)

Hayır gazdan değil
Memeden ayrılınca ağlıyor
Gözünüz aydın hayırlı olsun diyelim. Doğumunuz yakındı sizin profil resminden tanıyordum sizi 😁 eşinizin bebeğinize olan ilgisi gayet normal beş seneden sonra demişsiniz benim çok yakımın var on seneyi geçti olmuyor çok üzülüyoruz inanın olsa bütün akraba bayram ederiz hep dualarımızda zaten kendileri. Ayrıca kimi bebek memeye düşkün olur o emzirmek varya öyle büyük bir nimet öyle büyük bir hazine ki Rabbim size de yaşatmış ne güzel 😊 bebeğinizle aranızdaki en büyük bağ emzirmek değil midir zaten o temas bebeğinizin kalp atışlarını hissetmek göz göze gelmek 😍. Tabii ki çok seveceksiniz o ağlamalar huysuzluklar bitecek hepsi merak etmeyin hatta büyüyecek bu kez zor başedebileceğiniz huysuzlukları başlayacak o zaman da keşke hep bebek kalsaydı diyeceksiniz. Rabbim herkesin evladını annesine bağışlasın ayırmasın kimseyi inş

GEÇECEK :)

Emin olun herkes ilk 3 ay yaşadıklarınızı yaşıyor. Sonra bebeğin bakımı uykusu işleriniz bir şekilde düzene giriyor ve hayat eskisinden daha yorucu ama daha güzel devam ediyor.

Verebileceğim tek tavsiye eşinizle aranızı soğutmayın, ufak bir gülümseme bile yeter. Ve bebeğinizin bugünlerinin tadını çıkarın.

Sevgiyle ve sağlıkla büyütün

Ay herkes aynı şeyleri yaşıyor 🤣 ben bunları yaşarken bi de başka ülkeye taşındım ve kimim kimsem de yoktu ev çekip çevirecek. Eşimin benim ilgimi oğluma geçirdiğini bile fark edemedim. O derece yoğundum. Buraya yazmayı bırak wc ye giremiyordum on ay aç dolaştım resmen. O sebeple önce az bi halinize şükredin öncelikle. Sonra bu lousa dönemi, hepsi geçiyor hersey güzelleşiyor 10-15 ay sabredin bakın bambaşka bakacaksınız dünyaya! Güvenin diper annelere kendinizü anın tadına bırakın 😍😍😍😍
Ben de wc ye giremiyorum
Annem yokken açım resmen
Eşim işte
Kaç kere kucağımda tuvaleye girdim bebekle :(

İmkansız görünse de geçiyor en masum en tatlı en sevilesi zamanları. Ağlasa da zırlasa da karnı tok gazı alınmış ve altı paksa sevin öpün koklayın ama eğer anormal derecede ağlayıp sizi, evi çekip çeviren biri olduğu halde uykusuz bırakacak derecede huzursuz bir bebekse doktora gösterin. Bazen basit birşey için acı çekip ağlayabiliyorlar. Benim oğlumda sıcak su torbası karnına ve bacaklarının arasına çok iyi gelmişti. Yeni bebeklerin karnı çok ağrır malum ilk kez yiyecek sindiriyor kimi bunu iyi tolere ederken kimi yaygara koparır. Yetişkinler gibi. Eşinizi kıskanmanız da Doğum sonrası sendromu olabilir. Lohusalıkla o da geçer umarım.

O kadar iyi anlıyorum ki 2 cocuk annesi olarak. Evet geciyor. Ama kabul etmemiz gerelen birsey oldugunu dusunuyorum. Belli bir sure, bebegi hayatımıza adapte etmeye calısırken,, kendimizde degisiyoruz. Mecbursn rutinler degisiyor. 2 cocugum var 4 yas ve 22 aylık. Hala cogu sey rayına girmedi mesela. Kızımla uyum sagladık rutin olustu derken. Oglum geldi sil bastan. Büyümeye ve hayatımızda yer almaya calısıyor onlarda. İlla ki basta cok zor oluyor. Ama zamanla geciyor. Stres oldukca daha kötü oluyor. Ya bu cocuk niye yatmıyot diyw agladıgım gunlerde tavan yapardı uykusuzlugu. Bebekler stresi algılıyor hemen.
Tam okuyamadım cocuklardan ama aclkk durumu veya gaz mı var acaba. Kg alımı nasıl bakmıslardır. Kızım ilk ay tüm cabama ragmen yeterli kg ı alamadı. Uyuyamadı haliyle bende sinirim bozuk geziyorfum. Düzenli olarak emzirdikten Sonra bir miktar mama takviyesi yaptıgımda uykusu düzelmisti.
Oglumda da sutum yetiyormjs ama ilk tecrubeden yetmiyor sanıp sureklı emzirdim. Bu kez de gazdan yatamıyordu. Doydugından eminsem, emzik deneyip tuttırmaya calıstım. Beyaz gürültüler var onları acıp yatağa koyuyordum. 4 ay cok ise yaradı bizde. Sakinleştiriyor beyaz gürültü arastırın aklınızda olsun. Bunjn dısında saabır ve kolaylık diliyorum.

Ilk bebekler genellikle çok sorunlu olur ve büyük bir kısmı uyumaz. Neden? Çünkü anneler hep sıkıntılı, pimpirikli, buluttan nem kapan, bunalimli, evhamlı olur. Gözü kocasının üstünde olur. Acaba benden uzaklaştı mi, soğudu mu, beni artık sevmiyor mu, bebeği daha mi çok seviyor, vücudumu artık beğenmeyecek mi.... bütün bu karmaşaya bebek nasıl dayansin? O minik nasıl uyusun? Bu kaygıların hepsi sütün yoluyla ona geçiyor. Hayatım sen o adamin yegane kraliçesisin. Minik mucizenin o eve ve hayatınıza girmesine vesile olan muhteşem kadınsın o adam için. Sana daha çok aşık. Merak etme. Bak ilk bebeğinin 40 gününü bir türlü geciremedim. Allahım büyümedi çocuk ya. O kadar zor oldu. Gecenlerde 2. Doğumu yaptim. Aman allahım bi baktım 8. Ayını doldurmuş. Anlamadım bile ne zaman geçti çünkü düşünmem gereken baska birçok şey vardı. Şu anda senin yapacağın seyler; bugunlerin coook hizli gececegini hatirlayip tadini cikarmak, şükretmek, bol su icip kaliteli beslenmek, gece gündüz her fırsatta uyumak. Ha bu arada rezene- anason- kimyon üçlüsünü günde en az 3 kupa iç. Bebise de çay kaşığıyla ver bak ne güzel uyuyor.

Beni de emzik gibi kullanıyor iste
Emziği almadı henüz

Çok iyi anlıyor ve hatırlıyorum..
Emzirip bırakırdım gaz çıkarmak için kaldırmaya bile çekinir olmuştum. Uyusun da iki lokma yiyeyim veya yatayım diye bakardım birkaç dakika sonra açardı gözünü.

En kaliteli emziği tutturmaya uğraşıp almıyor diye vazgeçmişken, ablamın lafıyla tekrar denemeye başlamıştım. Ama yine tutmuyordu. Ben de galiba sert geliyor deyip eşimden basit bir kauçuk emzik istedim. Bir kaç kişiden ucuz emzik tuttu diye duymuştum. Onu tuttu ve ondan sonra uyku süresi uzadı.
Kv de o sayede ben çalışırken bakabildi zaten.
Öyle böyle büyüyorlar işte. Öyle ki ikinciyi bile düşünmeye başlıyor insan :)
Allah sağlık sıhhat versin yeterki zaman çabuk geçiyor..

bebek daha çok küçükmüş..
büyüdükçe düzene girer, karşılıklı birbirinize alışırsınız..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X