Geçecek deyin teselliye ihtiyacım var . Anne olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Az uyumak değil ki ben hiç uyumuyorum
45 dakika değil doktorlar gündüz 2 gece 3 saatte bir eözirin diyorlar
Biraz öyle bekliyordum evet
Önümde çok uslu bir yeğenim var , hep öyle olacak sandim
Emzirme eğitimi dersinden şöyle hatırlıyorum bebekler anne sütünü 45 dakida mamayı bir buçuk saatte sindirir o yüzden anneler gece mamayı tercih edebiliyor.Ama emzirdikçe süt daha fazla oluşur ve annede daha iyi uyur,vücudu toparlanır,sütü artar,bebekle bağı kuvvetlenir ve bebek daha huzurlu olur tabi bunlar teorik şeyler pratiğini siz yaşıyorsunuz
Bebek bi kaç ay sonra ses çıkaracak tepki verecek sadece ağlayan bir şey olmaktan çıkacak
Uyuyan uslu bebek şans işi bence normali ve çoğunluğu ağlayan bebek
Çocuk sahibi olmak minnoş toz pembe bir şey değil artık kalan hayatınız kocaman bir sorumlulukla geçecek o yüzden 2 3 ay sonra rahatlıyacağım diye düşünmeyin siz artık annesiniz ve hayatınız değişti

Cidden 40ın çıkması diye bir şey varmış yaşayınca inandım. Sizden daha fena bir lohusa depresyonuna girmiştim gece gündüz fark etmez sürekli ağlıyordum kırkın çıkmasını iple çektim nolur gerçek olsun nolur şu halim şu düşüncelerim geçsin diye dua ederdim. Inanır mısın 41. Gün o buhran halinden eser kalmamıştı bende. Şu an 7. aydan bildiriyorum bebeğime bakıp hangi ara büyüdü diye düşünüyorum hepsi geçiyor geçecek de 🤗💕

Hayır gazdan değil
Memeden ayrılınca ağlıyor

İşte o yüzden iyi ki emziğe alıştırmışım diyorum hep :)
Çoğu kişi tavsiye etmez ama ben hep iyi ki vermişim derim.
Tabi kabul etmesi 1,5 ayı bulmuştu. Bende o zamanlar çok mutsuzdum. Günlerim gecelerim salonda bir koltukta geçer olmuştu.

Eski fotoğraflara bakarken o hissi hala hissederim. Çok özenirdim kendini kaybetmeyen, enerjik, mutlu annelere..
Eşim işten gelip mutfağa girerdi. Hiç umurumda değildi gündelik işler.
Bir tek bebeğin ütüleneceklerine dikkat etmeye çalışırdım.
Muhabbet zaten bitmişti.

Bütün gece emzik gibi kullanılıp bir de işe gittiğimi düşünemiyorum. Telef olurdum..

Soruna gelince tabi ki geçiyor. Hala dünyada bocalıyor. Gecesi gündüzü yok.
Geçiyor ama delip geçiyor işte..

İşte o yüzden iyi ki emziğe alıştırmışım diyorum hep :)
Çoğu kişi tavsiye etmez ama ben hep iyi ki vermişim derim.
Tabi kabul etmesi 1,5 ayı bulmuştu. Bende o zamanlar çok mutsuzdum. Günlerim gecelerim salonda bir koltukta geçer olmuştu.

Eski fotoğraflara bakarken o hissi hala hissederim. Çok özenirdim kendini kaybetmeyen, enerjik, mutlu annelere..
Eşim işten gelip mutfağa girerdi. Hiç umurumda değildi gündelik işler.
Bir tek bebeğin ütüleneceklerine dikkat etmeye çalışırdım.
Muhabbet zaten bitmişti.

Bütün gece emzik gibi kullanılıp bir de işe gittiğimi düşünemiyorum. Telef olurdum..

Soruna gelince tabi ki geçiyor. Hala dünyada bocalıyor. Gecesi gündüzü yok.
Geçiyor ama delip geçiyor işte..
Beni de emzik gibi kullanıyor iste
Emziği almadı henüz

Hepimiz yaşadık
Geçecek geçecek geçecek geçecek gececek insallah. Yemin ederim gececek :)

Bir bakacaksın ki onsuz bir yere gittiğinde videolarını izliyorsun :))

Hepimiz yaşadık
Geçecek geçecek geçecek geçecek gececek insallah. Yemin ederim gececek :)

Bir bakacaksın ki onsuz bir yere gittiğinde videolarını izliyorsun :))
Kimse yaşamamış herkes çok mutlu çok ideal anne olmuş gibi hissediyorum
Sanki ben beceremiyorum
Birşeyleri eksik yapıyorum gibi
Teşekkür ederim

Bu arada bebegin daha cok minik. Suan hayattaki tek siginabildigi obje meme :)

Zamanla daha ozgurlesecek. Onu birilerine emanet edip kaçamak yapabileceksin mesela. uykulari düzene girecek, hayata adapte olacak, saat kavramı gelişecek

Annelik zaman geçtikçe daha da güzelleşen bir duygu. "Bunlar iyi gunlerin" diyenlere hiç aldırma. Bunlar en kötü ve en zor gunlerin

Güzel olmasa ikinciyi üçüncüyü doğurmazdık heralde. Ben ilk bebeğimi büyütürken "bu insanalr kafayı mı yemiş nasıl ikinci üçüncü çocuk yapmislar" diyordum:))

Tabikii hiçbirşey eskisi gibi olmuyacak ama bunlar geçecek üzülüp bu kıymetleri anları kaçırma. Bebekler ağlıya ağlıya büyüyor. Sende insansın biranda büyük bir sorumluluk bunlar alışması zaman alan şeyler ama alışıp otomotiğe bağlayınca gülücükler saçmaya başlıycaksın. Bebeğinle bu anların keyfini çıkar. Bebek uyutma teknikleri var onları araştırabilirsin. Gerçekten işe yarıyor. Ve tavsiyem bebeğini gündüzleri sessiz ortamda uyutma mutlaka tv müzik açık olsun. Sonra çıt sesine kalkıyorlar diğer türlü. Hepimiz yaşıyarak öğrendik sende öğreneceksin. Güle güle büyüt meleğini.

Kimse yaşamamış herkes çok mutlu çok ideal anne olmuş gibi hissediyorum
Sanki ben beceremiyorum
Birşeyleri eksik yapıyorum gibi
Teşekkür ederim

Kucağına alır almaz dünyası pespembe olan insanlar var evet. Ama çoğu kadın öyle değil. Yapıyla ilgili. Mesela benim kizimla duygusal bir bağ kurmam birkaç ayı bulmuştu. Goz goze bakismaya baslayinca, birbirimizi tanıdıkça o bağ oluşmaya başladı. Ve o süreçte kendimi çok suçladım ben çocuğumu sevmiyor muyum diye
Halbuki mesele bebegi sevmemek degil. Bebegin getirdigi fiziki ve ruhsal sorumlulukları sevmemekti konu :). Onunla yasamaya alışmaya çalışmak, yeni hayat tarzı geliştirmek vs...
Bunlar zor ve zaman alan şeyler

Düzelecek merak etme :)

Düzeldikçe de hayat güzelleşecek
Sabr ve sükûnet diliyorum
Allah sana da bebeğine de eşine de sağlıklı huzurlu hayrli bir ömür versin

Tabi ki geçecek..Biraz daha sabır..Daha 20 günlük.Sana ihtiyacı var güzel annesi❤

Keyifli çok güzel anlarınız olacak..Birlikte yaşayacağınız her an'a alisacaksiniz ve hatta dönem dönem özleyeceksiniz .Ah 1 yaşında şöyleydi, 3 yaşında böyle..Kurduğu her cümle sizi şaşırtacak 5-6 yaşında size aktardığı bilgiler olağanüstü gelecek..
Çünkü o senin evladın ,parçan...
Sağlığınız yerinde olsun hepsi geçecek bitecek.

Merak etme gececek bizlerde yasadık bunları ben 3. Bıle ıstıyorum suanda en azından annenız varmıs onun olması cok iyi hele bebisin ele avuca bi gelsın düzen otursun bayılacaksınız ona esınden fazla ona aşık olacaksın benimkisi on aylık oldu dort disi var ısırmayada basladı gülücükleri apayrı yani uzun lafın kısası biraz sabret kolay degıl tabiki. Ama canından ötede olacak hayırlı olsun. 😊🙏

Kucağına alır almaz dünyası pespembe olan insanlar var evet. Ama çoğu kadın öyle değil. Yapıyla ilgili. Mesela benim kizimla duygusal bir bağ kurmam birkaç ayı bulmuştu. Goz goze bakismaya baslayinca, birbirimizi tanıdıkça o bağ oluşmaya başladı. Ve o süreçte kendimi çok suçladım ben çocuğumu sevmiyor muyum diye
Halbuki mesele bebegi sevmemek degil. Bebegin getirdigi fiziki ve ruhsal sorumlulukları sevmemekti konu :). Onunla yasamaya alışmaya çalışmak, yeni hayat tarzı geliştirmek vs...
Bunlar zor ve zaman alan şeyler

Düzelecek merak etme :)

Düzeldikçe de hayat güzelleşecek
Sabr ve sükûnet diliyorum
Allah sana da bebeğine de eşine de sağlıklı huzurlu hayrli bir ömür versin
Aynı benim fikirlerim :)
İnş benim de değişecek düşüncelerim

Şu an yerinizde olmak istedim bir an🥰
İki kuzum var. O uykusuz geceler taş çatlasa bir-birbuçuk yıl sürüyor. Emin olun. Hepsi geçecek.Bir bakmışsınız boyunuz sıra oluvermiş. Bu günlerin tekrarı yok. Lütfen boşa harcamayın. Doya doya uykusuz kalın,eşinizi özleyin. Özgürlüğü özleyin. Ama emin olun hepsi bitecek. ❤️

Merak etme gececek bizlerde yasadık bunları ben 3. Bıle ıstıyorum suanda en azından annenız varmıs onun olması cok iyi hele bebisin ele avuca bi gelsın düzen otursun bayılacaksınız ona esınden fazla ona aşık olacaksın benimkisi on aylık oldu dort disi var ısırmayada basladı gülücükleri apayrı yani uzun lafın kısası biraz sabret kolay degıl tabiki. Ama canından ötede olacak hayırlı olsun. 😊🙏
Teşekkür ederim 🙏

Şu an yerinizde olmak istedim bir an🥰
İki kuzum var. O uykusuz geceler taş çatlasa bir-birbuçuk yıl sürüyor. Emin olun. Hepsi geçecek.Bir bakmışsınız boyunuz sıra oluvermiş. Bu günlerin tekrarı yok. Lütfen boşa harcamayın. Doya doya uykusuz kalın,eşinizi özleyin. Özgürlüğü özleyin. Ama emin olun hepsi bitecek. ❤️
1 buçuk yıl mı😂😂😂
Çok uzun değil mi
4 ay snr işe başlamam gerek
Uykusuzluktan yorgun düşüyorum basım dönüyor
Çocuğa da verimli olamıyorum o zmn

Eskiden ninelerimiz tarlada dogurup calismaya devam ederdi diyerek moralini bozmayacam tabii:))) 40 iniz bi ciksin hele.. o 6 haftadan sonra ben kendimi hep daha iyi hissetmisimdir.. gaz sancilar 3-4 ay.. sonrasi cok daha guzel olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X