- 27 Nisan 2012
- 15.812
- 19.034
- 498
- Konu Sahibi victoryvivi
-
ah be victory im oysa ne kadar istedin bu bebeğiHayır gazdan değil
Memeden ayrılınca ağlıyor
Allah isteyen herkese nasip etsin evlat sahibi olmayı.Binlerce kişi sizin gibi anne olabilmek için ne çabalar sarf ediyor ne kadar gözyaşı döküyor biliyor musunuz?Bir bebeğin kokusuna hasret o kadar insan varken eşinizin bebeği sevmesini kiskaniyorsnuz yazık!!!Bir bebeğe sahip olabilmek icin bütün sıkıntılara göğüs geren bu uğurda herseyini verebilecek olan tüm uğraşlara rağmen olmayınca keşke ölseydim de bu kadar agir bir sınavla sinanmasaydim diyen o kadar insan var ki...Allah bana dünyanın en güzel nimetini verdi diye sukredeceginiz yerde kalkmış bir de şikayet ediyorsunuz.Sizi siddetle kınıyorum.
Bi yandan emzirip biyandan wc de oturmalarBen de wc ye giremiyorum
Annem yokken açım resmen
Eşim işte
Kaç kere kucağımda tuvaleye girdim bebekle
Ay biZde de böyleydi yaa bi gecede20 kere uyandığını bilirim. Ama 2.5 yaşına gelmeden unuttum valla hepsiniOğlum doğduktan sonraki ilk bir haftadan sonra çocuk sahibi olmakla hayatımdaki en en enn kötü kararaı verdiğimi düşünüp işin içinden çıkılmayacağını aydığımda ise çıldırma noktasına gelmiştim...yapacak birşey yoktu ve ben onu büyütmek zorundaydım...her gece ama hergece 20 nin üsütnde yatır kaldır yaptığımı öldürseler unutmam..iki yıl böyle geçti.ama sonra geçti gitti .. BİTTİ yani anlıyorsun dimi. dönemsel bir sorundu ve bitti artık yok böyle bir sorun... yani demem o ki bu pek çok annenin yaşadığı bir süreç öylede böylede geçecek. Yıpratma fazla kendini çok katı kuralları olan anne olucam deme. bu şuan çektiğin zorlukları 1500 e katlar sadece ,evdeki hiçkimseye de bir faydası olmaz.Allah sağlıklı mutlu uzun ömür versin bebeğinize.
Ben de çok yatır kaldır yapıyorum işteOğlum doğduktan sonraki ilk bir haftadan sonra çocuk sahibi olmakla hayatımdaki en en enn kötü kararaı verdiğimi düşünüp işin içinden çıkılmayacağını aydığımda ise çıldırma noktasına gelmiştim...yapacak birşey yoktu ve ben onu büyütmek zorundaydım...her gece ama hergece 20 nin üsütnde yatır kaldır yaptığımı öldürseler unutmam..iki yıl böyle geçti.ama sonra geçti gitti .. BİTTİ yani anlıyorsun dimi. dönemsel bir sorundu ve bitti artık yok böyle bir sorun... yani demem o ki bu pek çok annenin yaşadığı bir süreç öylede böylede geçecek. Yıpratma fazla kendini çok katı kuralları olan anne olucam deme. bu şuan çektiğin zorlukları 1500 e katlar sadece ,evdeki hiçkimseye de bir faydası olmaz.Allah sağlıklı mutlu uzun ömür versin bebeğinize.
Bebek Hamağıvar sevmıyorBebeğinize oyun halısı gibi ilgisini çekicek şeyler alın. Emziğe alıştırın ki sizde azda olsa nefes alın ama hepsi gecicek merak etmeyın. Bebeğin ilk zamanları zordur insanı korkuya düşürür ama bi gülücüğü herşeyi unutturur ilaç gibidir. İnt satılan bebek hamaklarından alın benimde oğlum öyleydi ozamn çok rahat etmiştim. 20 aylık oldu oglum bazen dıyorum keşke hep bebek kalsaydı ozamnların kıymetini bilin şimdş evde terör estirıyor bacak kadar boyuyla :)
Teşekkür ederim desteğin içinah be victory im oysa ne kadar istedin bu bebeği
inan ilk zamanlar nerdeyse hepimiz böyleydik dünde yazdım sana başka konuda
iki kızım da da aynısı olmuştu şimdi ölürüm onlar için :)
en geç 2,5- 3 aylık olsun rahatlayacaksın annesi
bu arada gazı yok deme 20 günlük çocukta gaz başlar
doktora bir danışın da damla vs verir
bu arada gün içerisinde bir yarım saat anne veya eşine bırakıp çıkarsan oda çok çok iyi gelir canım
Rabbim bebeğini sağlık ve sıhhatle büyütmeni nasip etsin
Kucağıma hiç almadım emzirme dışındailk günlerin heyecanıyla sanırım hiç kucaktan ındırmedıysenız oda hemen sıze alıştı kucak istiyor tabikiii ,
kısa ağıtlarında kucaga almamaya çalışın , yanında yatın elini tutun ,
hee unutmadan geçecek bu gunler güzel anne
Annem haftasonları gidiyorKapattır bu konuyu bence
herkes yazmış da yazmış olmayanlar şunlar bunlar vs vs diye
kadın zaten kendisi tüp bebek ile kucağına aldı bebeğini o da biliyordur o süreçleri çok iyi
ama şu an bunalmış ve açıkça destek beklediğini de yazmış
geçecek tabii
biraz o geçecek biraz da sen alışacaksın
mesela Koalina ya geçecek dedik inanmadı her an mükemmel olmak için didindikçe battı
bak ama artık çıktı sen de bu hislerden kurtulacaksın
eşini kıskanmak ilginin bölündüğü hissi çoğu çiftte iki taraflı yaşanır zaten bunlar olağan
bebeği bir dakika bırakamamak kısmı da bebekten bebeğe değişiyor galiba benimkinde o sıkıntı pek yoktu
ev işi vs gibi şeyleri takma
bence mümkünse annen gitsin, ev işine vs eşin el atsın anneli süreci çok uzatırsan yalnız hiç bakamam korkusu oluşuyor
gündüz evde sadece ikiniz kalınca daha rahat ve huzurlu düzen oluyor, karışacak kimse olmayınca daha iyi oluyor
bunalırsan yaz bana ben gelirim yardıma
bu arada rutin ağladığı saatlerin bir kısmını eşine paslayacaksın mesela bizimki akşam 7.30-9.30 arasında ağlardı
bende olsa da ağlayacak eşimde olsa da o zaman eşimde dururdu ben yemek yer duş alır ya da sadece otururdum
senin handikapın gece uyumaması yavaş yavaş geceye alışmalı karartmalı perde yoksa alın ve gündüz de karanlıkta uyutup sonra saati dolunca aydınlatıp uyandırın arada yavaş yavaş da öğrenir
Evet en yakınımda yeğenim vardı süs bebeği gibi duranHamilelik de kendınzi nasıl hazırladınz?
Ben een kötüsüne programladım:)
Bi arkadaşım martta doğum yaptı.
Temmuza tatil rezv.yaptırmıştı.
Dr demiski ultrasonlarda,cok sakin bi bebek.Koyduğun yerde uyur bu:)
İlk hamilelik safım inanmış ,6-7 saat kesintisiz ağlıyor
Kolikmis.
Tatil iptal markete gitse iyi:)
Onu görünce derbiye hazırlanır gibi hazırlanıyorm.
1 yasında yiğenimle h.sonları antremandayım:)
Acaba cok mu kolay olacak diye beklediniz de su an zorlanıyorsunuz
Bizimki erkek Allahım 1 dk durmuyor.Evet en yakınımda yeğenim vardı süs bebeği gibi duran
Kınayın tabiBinlerce kişi sizin gibi anne olabilmek için ne çabalar sarf ediyor ne kadar gözyaşı döküyor biliyor musunuz?Bir bebeğin kokusuna hasret o kadar insan varken eşinizin bebeği sevmesini kiskaniyorsnuz yazık!!!Bir bebeğe sahip olabilmek icin bütün sıkıntılara göğüs geren bu uğurda herseyini verebilecek olan tüm uğraşlara rağmen olmayınca keşke ölseydim de bu kadar agir bir sınavla sinanmasaydim diyen o kadar insan var ki...Allah bana dünyanın en güzel nimetini verdi diye sukredeceginiz yerde kalkmış bir de şikayet ediyorsunuz.Sizi siddetle kınıyorum.
Sizin dert sandığiniz şeyi nimet sayanlar var .Ben kimseye kendi yaşadığım şey senin başına gelsin demedim demem de.Sizin senin başına gelsin diye beddua ettiğiniz şey benim için dua.Keske benim başıma da gelse.Kınayın tabi
Umarım basınıza gelir yaşadıklarım
İnsansın elinde değil çünkü bu düşünceler
Bu arada benim bebeğin de tüp bebek
5 sene sonra oldu
Havadan gelmedi yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?