Anne değilim ama nacizane bir sorum olacak; 7 aylık bebeğe ne açıklama yapacak da kapının önüne koyacak ki?Genelde çocuklar koyun koyuna olmaktan hoşlanıyor. Ben evde kanguru ile gezerdim vallahi. Uyku eğitimini o aylarda hiç denemedim bile. Tuvalete de sokmayın. Açıklamanızı yapın, koyun kapının önüne, 1-2 dakika ağlayabilir.
Çocuğun talebi o anda yapılırsa daha az ağlar diye düşünüyorum. Evet çok yorucu ama ağlaması kadar değil. Sabredin. Dip dibeliğin kıymetini bilin.
“Tuvalete giriyorum, geleceğim.”Tuvaleti, neden gittiğini anlamasına gerek yok. Bu cümleyi her seferinde duyacak, kısa süreceğini ve geri döneceğini öğrenecek. Bir süre sonra tepki vermeyecek.Anne değilim ama nacizane bir sorum olacak; 7 aylık bebeğe ne açıklama yapacak da kapının önüne koyacak ki?
Anne değilim ama nacizane bir sorum olacak; 7 aylık bebeğe ne açıklama yapacak da kapının önüne koyacak ki?
Yani anlamasa da, küçük de olsa açıklama yapılmalı öyle mi?“Tuvalete giriyorum, geleceğim.”Tuvaleti, neden gittiğini anlamasına gerek yok. Bu cümleyi her seferinde duyacak, kısa süreceğini ve geri döneceğini öğrenecek. Bir süre sonra tepki vermeyecek.
Kesinlikle yapılmalı. Hangi ayda neyi ne kadar anlıyor bilemiyoruz ki. Davranışçı düşünceyi benimsemişiz biz. Davranışa ne dökülüyorsa anladığı, öğrendiği o sanıyoruz. Kim bilir o beynin içinde daha neler var. :)Yani anlamasa da, küçük de olsa açıklama yapılmalı öyle mi?
İşte bunlar bana hep tecrübe
Hanımefendi yazınca ilginç geldi, sordum öyle imiş. Kk nın güzel annelerinden tecrübe ediniyoruz işte bu sayede. Allah bağışlasın bu arada7 aylık bebek de anlıyor ama. :) ben o aralar işe başlamıştım, oğluma da babası bakıyordu. Babası tuvalete girince (girerken görürse eğer) susuyordu, çıkana kadar da bekliyordu. Beşiği banyo kapısını gördüğü için beşiğine oturtturur öyle girerdik (evde bebekle yalnızken), arada da kafamızı uzatırdık oğlumuza. Tabii ki kompleks cümleleri anlamaz ama basit cümleleri anlar. Kaldı ki öyle öyle anlayacak ve alışacak. :)
Yerim hepsini yahuKesinlikle yapılmalı. Hangi ayda neyi ne kadar anlıyor bilemiyoruz ki. Davranışçı düşünceyi benimsemişiz biz. Davranışa ne dökülüyorsa anladığı, öğrendiği o sanıyoruz. Kim bilir o beynin içinde daha neler var. :)
Hanımefendi yazınca ilginç geldi, sordum öyle imiş. Kk nın güzel annelerinden tecrübe ediniyoruz işte bu sayede. Allah bağışlasın bu arada
Amin. Cidden mesela şu olayı hiç duymamıştım; anne olmadığımdan mütevellit düz mantık benimki “bebek ne anlar ki açıklamadan” anlıyormuş işteTeşekkür ederim Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.İnsan görmeden anlamıyor ya, bebekler çok garip ve mucizevi yaratıklar .
Ay inşallah inşallah. En güzel zamanlarda güzel hamilelikler yaşarsın inşallahYerim hepsini yahuİnşallah bir gün ben de tecrübesiz halimle konular açarım da sizlerden bir şeyler öğrenirim
Ayy amin inşallahAy inşallah inşallah. En güzel zamanlarda güzel hamilelikler yaşarsın inşallah
Kız sahil neler öğreniyorum skskems peki ne zamandan itibaren böyle konuşuluyor çocukla?Arkadaşın verdiği tavsiye gibi aynen,bebeğinize yaptığınız herşeyi konuşarak anlatın,o anlasın-anlamasın siz sakince konuşun hep.
Uyku eğitimi için çok ideal aylardasınız,geç kalmadan verin derim.
Elbette sınırsızca ağlatmayın,yatır-kaldır yöntemini tavsiye ederim.
Rutinler oluşturun, uykudan önce hep aynı şeyleri yapın.
Normalde sürekli kucakta olmak istiyorsa ilgisini çeken şeyler verin ona.
Ayına uygun oyuncaklar filan.
Dikkatini neler çekiyorsa ilgisini ona verin,kucak dışında da bir yerlerde mutlu olabilmeli.
Bol bol da kucaklayın öte yandan,insan özlüyor sonra
Maridn cim ben ennn başından beri konuşurdum.Kız sahil neler öğreniyorum skskems peki ne zamandan itibaren böyle konuşuluyor çocukla?
Konuyu da sabote ettim ama...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?