Geçecek mi bu gunler:(

heylily

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2013
105
72
298
İstanbul
Merhabalar,
7 aylik bir bebegim var. Cok sukur herhangi bir saglik sorunu yok,gelişimi de ayıyla uyumlu gidiyor. Ama inanılmaz huysuz mızmız bir bebek. Uyumadigi her an ağlıyor bağırıyor mizildaniyor. Kac kere doktora goturdum bir seyı mı var agr agrisi mi var diye,hiç bir şey yok. Sürekli kucak istiyor. Inanır misiniz tuvalete bile kucağımda gidiyoruz bazen yıkıyor ortalığı.
Oturduğum apartmanda zaten meşhur oldu bebegim, hangi komşuyla karşılaşsam allah yardımcın olsun ne çok ağlıyo duyuyoruz sesini diyorlar.
Elimden geldiğince sakin ve segkatli olmaya calisiyorum bebegime karsi. Bazen gercekten cileden cikiyorum,onu odada birakip baska odada yastiklari yumrukluyorum sakinlesip geri geliyorum.
Uyku eğitimi vermek istedim olmadı,kucaktan bırakayım ağlasin alışır dedim olmadi. Kendimi tamamen salmış durumdayım Zaten,sürekli onunla ilgileniyorum. Ama hep huzursuz hep mutsuz. Ne yapacağımı bilmez durumdayım.
Aslında konu açma nedenim biraz içimi dökmek,benim gibi bu dönemi atlatanlardan görüş almak.
Bu günler geçecek mı gerçekten? Neyi yanlış yapıyorum, nasil aşacağım bu durumu?
Onu çok seviyorum, iyi bir anne olmak icin elimden geleni yaptığımı sanıyorum ama bu aralar mutsuzluktan ölecek gibi hissediyorum...

Genelde çocuklar koyun koyuna olmaktan hoşlanıyor. Ben evde kanguru ile gezerdim vallahi. Uyku eğitimini o aylarda hiç denemedim bile. Tuvalete de sokmayın. Açıklamanızı yapın, koyun kapının önüne, 1-2 dakika ağlayabilir.

Çocuğun talebi o anda yapılırsa daha az ağlar diye düşünüyorum. Evet çok yorucu ama ağlaması kadar değil. Sabredin. Dip dibeliğin kıymetini bilin.

Anne değilim ama nacizane bir sorum olacak; 7 aylık bebeğe ne açıklama yapacak da kapının önüne koyacak ki?

Anne değilim ama nacizane bir sorum olacak; 7 aylık bebeğe ne açıklama yapacak da kapının önüne koyacak ki?
“Tuvalete giriyorum, geleceğim.”Tuvaleti, neden gittiğini anlamasına gerek yok. Bu cümleyi her seferinde duyacak, kısa süreceğini ve geri döneceğini öğrenecek. Bir süre sonra tepki vermeyecek.

7 aylık bebek de anlıyor ama. :) ben o aralar işe başlamıştım, oğluma da babası bakıyordu. Babası tuvalete girince (girerken görürse eğer) susuyordu, çıkana kadar da bekliyordu. Beşiği banyo kapısını gördüğü için beşiğine oturtturur öyle girerdik (evde bebekle yalnızken), arada da kafamızı uzatırdık oğlumuza. Tabii ki kompleks cümleleri anlamaz ama basit cümleleri anlar. Kaldı ki öyle öyle anlayacak ve alışacak. :)

“Tuvalete giriyorum, geleceğim.”Tuvaleti, neden gittiğini anlamasına gerek yok. Bu cümleyi her seferinde duyacak, kısa süreceğini ve geri döneceğini öğrenecek. Bir süre sonra tepki vermeyecek.
Yani anlamasa da, küçük de olsa açıklama yapılmalı öyle mi?
İşte bunlar bana hep tecrübe

Yani anlamasa da, küçük de olsa açıklama yapılmalı öyle mi?
İşte bunlar bana hep tecrübe
Kesinlikle yapılmalı. Hangi ayda neyi ne kadar anlıyor bilemiyoruz ki. Davranışçı düşünceyi benimsemişiz biz. Davranışa ne dökülüyorsa anladığı, öğrendiği o sanıyoruz. Kim bilir o beynin içinde daha neler var. :)

Hanımefendi yazınca ilginç geldi, sordum öyle imiş. Kk nın güzel annelerinden tecrübe ediniyoruz işte bu sayede. Allah bağışlasın bu arada

Yerim hepsini yahu İnşallah bir gün ben de tecrübesiz halimle konular açarım da sizlerden bir şeyler öğrenirim

Hanımefendi yazınca ilginç geldi, sordum öyle imiş. Kk nın güzel annelerinden tecrübe ediniyoruz işte bu sayede. Allah bağışlasın bu arada

Teşekkür ederim Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. İnsan görmeden anlamıyor ya, bebekler çok garip ve mucizevi yaratıklar .

Teşekkür ederim Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. İnsan görmeden anlamıyor ya, bebekler çok garip ve mucizevi yaratıklar .
Amin. Cidden mesela şu olayı hiç duymamıştım; anne olmadığımdan mütevellit düz mantık benimki “bebek ne anlar ki açıklamadan” anlıyormuş işte

Arkadaşın verdiği tavsiye gibi aynen,bebeğinize yaptığınız herşeyi konuşarak anlatın,o anlasın-anlamasın siz sakince konuşun hep.

Uyku eğitimi için çok ideal aylardasınız,geç kalmadan verin derim.
Elbette sınırsızca ağlatmayın,yatır-kaldır yöntemini tavsiye ederim.
Rutinler oluşturun, uykudan önce hep aynı şeyleri yapın.
Normalde sürekli kucakta olmak istiyorsa ilgisini çeken şeyler verin ona.
Ayına uygun oyuncaklar filan.
Dikkatini neler çekiyorsa ilgisini ona verin,kucak dışında da bir yerlerde mutlu olabilmeli.
Bol bol da kucaklayın öte yandan,insan özlüyor sonra

Kız sahil neler öğreniyorum skskems peki ne zamandan itibaren böyle konuşuluyor çocukla?
Konuyu da sabote ettim ama...

Aynı mızmızdan bende de var 19 aylık şu an.
Gündüz hiç uyumazdı ve hep ağlardı aglamasa da böyle bir huysuzluk hali...
Sonra sakin bir bebek gördüğümde krize giriyordum acaba benim oğlumda bir sorun mu var diye...
Sonra yavaş yavaş sakinleşti . O bizi,biz onu anladıkça huysuzluğu azaldı.
Şimdi sadece diş zamanları mırıldanır vizildar 2 güne geçer.
Sabredin ve mutlaka ama mutlaka konuşun çocuğunuzla. Her seyi anlatin,neyi neden yaptığınızı açıklayın. Böylece konuşmayı cabuk öğrenir ve iletisim kaynaklı huysuzluk sona erer.

Geçecek canım 1 yaşından sonra rahatlıyor insan yürümeye başlıyorlar hiç kucak istemez o zaman. 2 yaşından sonra da ohh bee dersin :)

Uyku eğitimi konusunda da nasıl eğitim veriyorsunuz bilmiyorum ama bence en ideali bebeğin yanında uyuyormuş gibi yapmak alın yatağınıza ya da odasında kendi yatağına yatın birlikte o uyuyunca çıkın yataktan. Hem anne kokusuyla daha güvende hissederek uyur

Kız sahil neler öğreniyorum skskems peki ne zamandan itibaren böyle konuşuluyor çocukla?
Konuyu da sabote ettim ama...
Maridn cim ben ennn başından beri konuşurdum.
"Şimdi senin altını açıyorum,sen kaka mı yaptın,ben şimdi tuvalete gidiyorum,sen şimdi uyuyacaksın" vs vs .
Hani bilmiş,mükemmel annelik taslayangillerden değilim ama konuşurdum, kimi zaman laf olsun diye,kimi zaman 'algı' oluşturmak için.
Hatta karnımdayken de konuşurdum,banyoya girdiğimi söylerdim,bunun doğduktan sonra banyo konusuna olumlu etkisi oluyormuş .
Şimdi banyoya gireceğim,banyo yapmak çok keyifli,su çok güzel" gibi...

Tecrübe azizim tecrübe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…