Hiperaktif bebeklerde böyle huysuzluk ve az uyuma görülür.Merhabalar,
7 aylik bir bebegim var. Cok sukur herhangi bir saglik sorunu yok,gelişimi de ayıyla uyumlu gidiyor. Ama inanılmaz huysuz mızmız bir bebek. Uyumadigi her an ağlıyor bağırıyor mizildaniyor. Kac kere doktora goturdum bir seyı mı var agr agrisi mi var diye,hiç bir şey yok. Sürekli kucak istiyor. Inanır misiniz tuvalete bile kucağımda gidiyoruz bazen yıkıyor ortalığı.
Oturduğum apartmanda zaten meşhur oldu bebegim, hangi komşuyla karşılaşsam allah yardımcın olsun ne çok ağlıyo duyuyoruz sesini diyorlar.
Elimden geldiğince sakin ve segkatli olmaya calisiyorum bebegime karsi. Bazen gercekten cileden cikiyorum,onu odada birakip baska odada yastiklari yumrukluyorum sakinlesip geri geliyorum.
Uyku eğitimi vermek istedim olmadı,kucaktan bırakayım ağlasin alışır dedim olmadi. Kendimi tamamen salmış durumdayım Zaten,sürekli onunla ilgileniyorum. Ama hep huzursuz hep mutsuz. Ne yapacağımı bilmez durumdayım.
Aslında konu açma nedenim biraz içimi dökmek,benim gibi bu dönemi atlatanlardan görüş almak.
Bu günler geçecek mı gerçekten? Neyi yanlış yapıyorum, nasil aşacağım bu durumu?
Onu çok seviyorum, iyi bir anne olmak icin elimden geleni yaptığımı sanıyorum ama bu aralar mutsuzluktan ölecek gibi hissediyorum...
Konuşmaktan daha iyi yaptığım bir şey yok skdkems Bebeği darlayana kadar konuşucam o zaman (Allah nasip ederse tabi)Maridn cim ben ennn başından beri konuşurdum.
"Şimdi senin altını açıyorum,sen kaka mı yaptın,ben şimdi tuvalete gidiyorum,sen şimdi uyuyacaksın" vs vs .
Hani bilmiş,mükemmel annelik taslayangillerden değilim ama konuşurdum, kimi zaman laf olsun diye,kimi zaman 'algı' oluşturmak için.
Hatta karnımdayken de konuşurdum,banyoya girdiğimi söylerdim,bunun doğduktan sonra banyo konusuna olumlu etkisi oluyormuş.
Şimdi banyoya gireceğim,banyo yapmak çok keyifli,su çok güzel" gibi...
Tecrübe azizim tecrübe
Konuş konuş,kaydediyor onlar,meyvelerini sonra yicez bakalım.Konuşmaktan daha iyi yaptığım bir şey yok skdkems Bebeği darlayana kadar konuşucam o zaman (Allah nasip ederse tabi)
Peki oldu mu cidden banyo konusunda etkisi?
Maşallah, Allah bağışlasın öp yerime ikisini deKonuş konuş,kaydediyor onlar,meyvelerini sonra yicez bakalım.
Allah nasip etsin inşallah sana da
Ondan mıdır bilmem ama banyo hep kolay oldu bizde,ikisi de sever,küçük bebekken de ağlamazlardı,şimdi de neşeli geçer (4yaş)
Teşekkür ederim tavsiye icin. Ben de bu şekilde yapmaya çalışıyordum,altını değiştirilen açıklama yapıyorum mesela şimdi altını değiştireceğiz vs diye. Tuvalet de keza öyle ama benim yanından uzaklaştığimi görür görmez kıyameti koparıyor. Artık o kadar yıldım ki ağlama sesinden yanımda götürmeye basladimGenelde çocuklar koyun koyuna olmaktan hoşlanıyor. Ben evde kanguru ile gezerdim vallahi. Uyku eğitimini o aylarda hiç denemedim bile. Tuvalete de sokmayın. Açıklamanızı yapın, koyun kapının önüne, 1-2 dakika ağlayabilir.
Çocuğun talebi o anda yapılırsa daha az ağlar diye düşünüyorum. Evet çok yorucu ama ağlaması kadar değil. Sabredin. Dip dibeliğin kıymetini bilin.
Teşekkür ederim cevap icin. Inşallah bir an önce düzelir benim bebegim de. Ben de sorunu olduğunu düşünmeye başladım artık ne yapsam fayda etmiyor sankiAynı mızmızdan bende de var 19 aylık şu an.
Gündüz hiç uyumazdı ve hep ağlardı aglamasa da böyle bir huysuzluk hali...
Sonra sakin bir bebek gördüğümde krize giriyordum acaba benim oğlumda bir sorun mu var diye...
Sonra yavaş yavaş sakinleşti . O bizi,biz onu anladıkça huysuzluğu azaldı.
Şimdi sadece diş zamanları mırıldanır vizildar 2 güne geçer.
Sabredin ve mutlaka ama mutlaka konuşun çocuğunuzla. Her seyi anlatin,neyi neden yaptığınızı açıklayın. Böylece konuşmayı cabuk öğrenir ve iletisim kaynaklı huysuzluk sona erer.
Yatır kaldır yöntemini denedim ben. Istikrarliydim da aslında. Ilk 20 gün çok güzel gitti. Sonra ne olduysa birden işler tersine döndü. Iyice sinirlenmeye başladı çığlıklar atmaya başladı uyku zamanlarinda. Başaramadım anlayacağınız. Bir de dediginiz gibi deneyeyim teşekkür ederimUyku eğitimi konusunda da nasıl eğitim veriyorsunuz bilmiyorum ama bence en ideali bebeğin yanında uyuyormuş gibi yapmak alın yatağınıza ya da odasında kendi yatağına yatın birlikte o uyuyunca çıkın yataktan. Hem anne kokusuyla daha güvende hissederek uyur
Sinirlerim yıprandı tabii ki. Ona yansıtmamak icin zaten başka odada yastık yumrukluyorum,sakinlesmeyi bekliyorum. Bu tavsiyeyi de bir danışmandan almistim.7 aylık bir bebek ıcın ofke kontrolu ıcın yastık yumruklamak biraz ılginc geldi...bence destek almalısınız...oglum 17 sınde he ryasın ayrı ayrı zorlugu var...rahatlıyacam diye bir konu mevzu bahıs degil..bence sınırlerınız yıpranmıs
Ilk 3 ayı bu zamanlarından da zordu. Bir ara düzelir gibi oldu yaklaşık 1 ay kadar. Sonra hep aynı.Güzel anne..tabiki de geçecek bu gunler..
Benimde 7 aylik bi kızım var..dogdugundan beri hep mi böyleydi..
Yoksa sonradan minoldu..ek gidaya baslamissinizdir muhtemelen..neler veriyorsunuz? Bazi yiyecekler bebekte huysuzluga yol aciyir gaz yapiyor.
Kaka durumu nasil? Ne siklikla yapiyor kakasini..katimi sivimi geliyor?
Belki cidden bi sorunu vardir.
Bebeginizle gun icin de hangi aktiviteleri yapiyorsunuz.
Yavas yavas cizgi film izleterek kucaga baginlikiguni azaltabilirsiniz.yurutece koyup baginsiz hareket edebilecegini gosterebilirsiniz.
Ben bazen pusetede koyuyorum..epey oturuyor oyuncaklariyla oynuyor orda.
Billy ile bam bam diye bir cizgi film var youtuoda ona bayiliyor..resmen mutlukuktan havalara ucuyor..tuvekete girecekken isim varken onu aciyorum.
Yardimci olabilirim belki size.
Dipnot olaraj yaziyorum...kolik bir bebegim vardinokdukca aglamali nefes alamadigim gunler aylar gecirdim..ama sukür düzene girdik
http://araflisehrazad.com/?p=296Teşekkür ederim cevap icin. Inşallah bir an önce düzelir benim bebegim de. Ben de sorunu olduğunu düşünmeye başladım artık ne yapsam fayda etmiyor sanki
Ben de ozluyorum.Bircok kisiye aynı seyi yazdım .Etrafımda gördüğüm ve bizi tanıyanların gördügü en zor bebekti oglum .
7 ay uyumadan agladık ve birçok kaza atlattık yaramazlık ,huysuzluk dert ooooo
Simdi oniki yasında ve harika bir cocuk .
Ama o zor günleri bile özlüyorum .Bu kadar net .
Ge çe cek ve ÖZLEYECEKSİN.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?