Gececilerin dertlesme köşesi

4 yıllık İstanbulda oturuyorum :)
Umarim Allah yardimcin olur ve istedigin yeri kazanabilirsin. tabi en önemlisi istedigin bölümü kazanman. ben okulu birakmayi dusunuyorum bi hafta sonu ailemle konusucam ama nasil konusucam nasil yuzlerine bakicam bilmiyorum . sanirim anadolu yakasindasin yas kac?

Yok canım Avrupa 20 yaşındayım :)

Keske giden arkadasim olsaydi. Keske giden arkadasim icin aglasaydim. Keske sevdigim, kiz arkadasini evine birakmaya giderken onumden gecmeseydi az once de, ben de bugun yanimda olmayan arkadasima aglasaydim. Keske.

Keske giden arkadasim olsaydi. Keske giden arkadasim icin aglasaydim. Keske sevdigim, kiz arkadasini evine birakmaya giderken onumden gecmeseydi az once de, ben de bugun yanimda olmayan arkadasima aglasaydim. Keske.
Cook üzüldüm inaninki. herkesin derdi kendine göre cok agirdir. size uzulmeyin diyemem cunku bende üzülme deselerde uzuluyorum iste

Yaptiginiz davranislara inanamiyorum. Arkadasiniz gidiyor diye okulu birakmak istemek ne demek? Hala cocuk gibi dusunuyorsun. Yarın birgun meslegin olmadiginda, bir gelecek kuramadiginda seni hangi arkadasin kurtarcak?

Okulu birakmak cozum mu? Hayatin en onemli seyi bir arkadas mi? Insanlara bu kadar bel bagladigin surece asla mutlu olmayacaksin o mutlu sandigin anlar gectiginde her seferinde boyle kendini birakacaksin cunku.
Insanlara bu kadar bagimli olmayin, bu dost olur yarin eşin olur. Kimseye bagimli olmayin bu kadar. Bu saglikli bir kafanin dusuncesi degil. Tedavi olun gerekirse.

Ben de üniversite öğrencisiyim.Çıkarcı insanlar kadar çok iyi insanlar da var.Sen fazla çekingensin sanırım.Hiçbir şey konuşamıyorsan bile en azından bir "merhaba" deyip tanışabilirsin insanlarla.
Benden sana tavsiye sadece bir arkadaşın olmasın.Çünkü o zaman ona çok bağlanırsın,onsuz bir şey yapamazsın vs.Yani aynı şu anki durumun gibi.Mesela o affedilemez bir şey yaptığında,tek arkadaşın o olduğu için onun yaptığı hata sana daha çok koyar.Vakit geçirecek başka biri olmadığı için hep onu düşünürsün,düşündükçe daha çok üzülürsün.Buna benzer bir şey yaşadım.O yüzden sana böyle olmamanı tavsiye ediyorum.
Üniversiteye ilk başladığımda ben de çekingendim,zaten hep öyleyim de.Yine birkaç kişi vardı konuştuğum.Neyse,sonra sonra açıldım.Mesela aynı sınıfta olduğum bazı kişilerle samimi olmasam bile en azından gördüğümde selam veriyorum.Bazen sınavlar,dersler hakkında konuşabiliyoruz.Sen de yapabilirsin.Biraz kendimizi aşmalıyız değil mi?:)

Okulda kendini bisey sanan , ama hicbiseye benzemeyen, kendini zeki sanan ama olmayan, cok havali olan ögrencilik gecirdiginizi düsünüyorum. gecen actigim konuya bakarsan o zaman arkadasim yanimdaydi ama yinede okulu birakmak istiyodum. evet bunun sinifta yanlizlikla kalmakla alakasida var ama en cok aile özlemi var bilip bilmeden yorum yapmazsan sevinirimm

Meselagecen siniftaki kizlara vizeleriniz nasil gecti dedim gulumseyerek, iyi deyip kantine dogru gittiler, senin nasil gecti demediler. tabii sinifta gülümseyip selam verdiklrrim var, ama kendine gore arkadaslarinin olmasi baska bisey

Bazen konuya yazılmış yorumlara göz atarken farkediyorum ki göz ardı ettiğim biri yazmış.
Bir merak geliyor açıp bakıyorum ne yazmış diye.
Buram buram anlayışsızlık, bir terslik, bir uyuzluk..

Kızım nomu diyorum.
Sen kimi görmezden geleceğini iyi biliyorsun :)

Konu sahibi benim hayatımda da arkadaşın çok büyük önemi vardır.
Seni çok iyi anlıyorum.

Gitse de görüşmeye devam edeceksiniz.
Hep yanında olmasa da derdim var koş dediğinde koşacak çok şükür.
Ya da sen ona gideceksin.

Üzülme ve yeni arkadaşlıklara kucak açmaya devam et.
Çevren genişledikçe birine bağlılığın seni bu derece üzecek boyutta olmaz.

Meselagecen siniftaki kizlara vizeleriniz nasil gecti dedim gulumseyerek, iyi deyip kantine dogru gittiler, senin nasil gecti demediler. tabii sinifta gülümseyip selam verdiklrrim var, ama kendine gore arkadaslarinin olmasi baska bisey
Zamanla olur merak etme.Sen yine devam et selam vermeye vs.Karşı taraf cevap vermezse,bön bön bakarsa o,onun ayıbı.
Üstelik daha ilk senen.Dur,önce bir etrafındakileri gözlemle.Anlaşabileceğini düşündüğün kişilerle samimileşmeye çalış.Mesela ben genelde gözüme bir kişi kestiririm.Anlaşabileceğimi düşündüğüm birisidir.Sonra bir bakmışım en yakın arkadaşım o olmuş.Ama burada bakman gereken kişinin dış görünüşü değil,hal ve hareketleri.%100 anlaşacaksın diye bir şey yok.Ama ben de işe yarıyor.Sende de işe yarayabilir.

Beni anladiginiz icin cok tesekkur ederim. arkadasimla ancak hafta sonlari gorusebilirim. umarim yeni arkadasliklar kurablirim

3 aydir siniftaki kisileri gozlemledim. hepsinde bi hava bi ukalalik. dedigim gibi o gulmsedigim kisiler iyiler

3 aydir siniftaki kisileri gozlemledim. hepsinde bi hava bi ukalalik. dedigim gibi o gulmsedigim kisiler iyiler
Tamam o zaman onlarla takılmaya çalış.Ayrıca sadece sınıftakilerle arkadaş olmak zorunda değilsin.Diğer bölümdekilerle de olabilirsin.

Yeniden arkadaş edinirsin inşallah üzülme

Hakaret etmeni gerektircek bir mesajim oldugunu dusunmuyorum. Kimse bir konuya yorum yaparken üyenin diger butun konularini okumak zorunda değil. Siz belirtmeliydiniz. Bircok insan ailesinden uzakta okuyabiliyor, çalışabiliyor, evlenebiliyor. Tek başınıza kalmayı, yaşamayı ögrenin bence. Bu kadar önyargılı olursanız yalnız kalmanız çok normal.

İlk zamanlar üniversitede böyle oluyor.benm de sıra arkadaşım 2.sınıfta başka okula geçiş yapmıştı .Arkadaşlarım vardı ama sıra arkadaşım yoktu.kendimce zor zamanlar yaşadığımı düşünmüştüm o zamanlar.ağladım da galiba.
Sonra bi arkadaşın daha sıra arkadaşı geçiş yaptı da sıra sorunum halloldu
Kendine göre iyi huylu arkadaşlar bulursun inşallah canm

Zaten hakaret ettiniz demedim. bence önyargili olan sizsiniz . diyosunuz ya her insan aileden uzakta calisir,evlenir, okur. ama şunu düsünemiyosun; bazi insanlar aileden uzak yasayamaz

Zaten hakaret ettiniz demedim. bence önyargili olan sizsiniz . diyosunuz ya her insan aileden uzakta calisir,evlenir, okur. ama şunu düsünemiyosun; bazi insanlar aileden uzak yasayamaz

Yok, bana hakaret eden sizsiniz. "Zeki degilsindir, kendini bisey sanan, biseye benzemeyensindir" vs. Şeklinde.
Ben size hakaret etmek istesem sizin şu durumdaki halinize çok daha ezici cümleler kurabilirim emin olun. O bana dediklerin hakarettir.

Ben sadece sizde farkındalık olusturmaya çalışmıstım. Bu kadar insan yapabiliyorsa sende yapabilirsin. Yapamam edemem diye kendini kisitlama kimseye bel baglama, bagimli olma dedim bunlar kötü bisey değil. Aksine kabugunu kirmayi basarabilirsen ne kadar mutlu oldugunu göreceksin. Illaki yapamam diyorsan tabiki bu da senin secimin ve kimse zorlayamaz ben sadece tavsiye verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…