Umarim Allah yardimcin olur ve istedigin yeri kazanabilirsin. tabi en önemlisi istedigin bölümü kazanman. ben okulu birakmayi dusunuyorum bi hafta sonu ailemle konusucam ama nasil konusucam nasil yuzlerine bakicam bilmiyorum . sanirim anadolu yakasindasin yas kac?4 yıllık İstanbulda oturuyorum :)
Umarim Allah yardimcin olur ve istedigin yeri kazanabilirsin. tabi en önemlisi istedigin bölümü kazanman. ben okulu birakmayi dusunuyorum bi hafta sonu ailemle konusucam ama nasil konusucam nasil yuzlerine bakicam bilmiyorum . sanirim anadolu yakasindasin yas kac?
Hayirlisi olsun senin icin. okulu birakmazsan kocaeliyi kazanirsan gorusmek isterim sizinleYok canım Avrupa 20 yaşındayım :)
Cook üzüldüm inaninki. herkesin derdi kendine göre cok agirdir. size uzulmeyin diyemem cunku bende üzülme deselerde uzuluyorum isteKeske giden arkadasim olsaydi. Keske giden arkadasim icin aglasaydim. Keske sevdigim, kiz arkadasini evine birakmaya giderken onumden gecmeseydi az once de, ben de bugun yanimda olmayan arkadasima aglasaydim. Keske.
Ben de üniversite öğrencisiyim.Çıkarcı insanlar kadar çok iyi insanlar da var.Sen fazla çekingensin sanırım.Hiçbir şey konuşamıyorsan bile en azından bir "merhaba" deyip tanışabilirsin insanlarla.Abla sen kac yasindasin bilmiyorum ama inanki simdiki üniversite ortamlari eskisi gibi degil. hersey cikar ugruna insanlar cok pis olmus artik kimseye güvenilmiyor. emin ol benim yerimde olmak istemezsin. cok.calistim sohbet muhabbet etmeye ama olmuyor. beni aralarinda istemiyolar. odadan ayriliyor. artik hic gorisemiceZ
Okulda kendini bisey sanan , ama hicbiseye benzemeyen, kendini zeki sanan ama olmayan, cok havali olan ögrencilik gecirdiginizi düsünüyorum. gecen actigim konuya bakarsan o zaman arkadasim yanimdaydi ama yinede okulu birakmak istiyodum. evet bunun sinifta yanlizlikla kalmakla alakasida var ama en cok aile özlemi var bilip bilmeden yorum yapmazsan sevinirimmYaptiginiz davranislara inanamiyorum. Arkadasiniz gidiyor diye okulu birakmak istemek ne demek? Hala cocuk gibi dusunuyorsun. Yarın birgun meslegin olmadiginda, bir gelecek kuramadiginda seni hangi arkadasin kurtarcak?
Okulu birakmak cozum mu? Hayatin en onemli seyi bir arkadas mi? Insanlara bu kadar bel bagladigin surece asla mutlu olmayacaksin o mutlu sandigin anlar gectiginde her seferinde boyle kendini birakacaksin cunku.
Insanlara bu kadar bagimli olmayin, bu dost olur yarin eşin olur. Kimseye bagimli olmayin bu kadar. Bu saglikli bir kafanin dusuncesi degil. Tedavi olun gerekirse.
Meselagecen siniftaki kizlara vizeleriniz nasil gecti dedim gulumseyerek, iyi deyip kantine dogru gittiler, senin nasil gecti demediler. tabii sinifta gülümseyip selam verdiklrrim var, ama kendine gore arkadaslarinin olmasi baska biseyBen de üniversite öğrencisiyim.Çıkarcı insanlar kadar çok iyi insanlar da var.Sen fazla çekingensin sanırım.Hiçbir şey konuşamıyorsan bile en azından bir "merhaba" deyip tanışabilirsin insanlarla.
Benden sana tavsiye sadece bir arkadaşın olmasın.Çünkü o zaman ona çok bağlanırsın,onsuz bir şey yapamazsın vs.Yani aynı şu anki durumun gibi.Mesela o affedilemez bir şey yaptığında,tek arkadaşın o olduğu için onun yaptığı hata sana daha çok koyar.Vakit geçirecek başka biri olmadığı için hep onu düşünürsün,düşündükçe daha çok üzülürsün.Buna benzer bir şey yaşadım.O yüzden sana böyle olmamanı tavsiye ediyorum.
Üniversiteye ilk başladığımda ben de çekingendim,zaten hep öyleyim de.Yine birkaç kişi vardı konuştuğum.Neyse,sonra sonra açıldım.Mesela aynı sınıfta olduğum bazı kişilerle samimi olmasam bile en azından gördüğümde selam veriyorum.Bazen sınavlar,dersler hakkında konuşabiliyoruz.Sen de yapabilirsin.Biraz kendimizi aşmalıyız değil mi?:)
Zamanla olur merak etme.Sen yine devam et selam vermeye vs.Karşı taraf cevap vermezse,bön bön bakarsa o,onun ayıbı.Meselagecen siniftaki kizlara vizeleriniz nasil gecti dedim gulumseyerek, iyi deyip kantine dogru gittiler, senin nasil gecti demediler. tabii sinifta gülümseyip selam verdiklrrim var, ama kendine gore arkadaslarinin olmasi baska bisey
Beni anladiginiz icin cok tesekkur ederim. arkadasimla ancak hafta sonlari gorusebilirim. umarim yeni arkadasliklar kurablirimBazen konuya yazılmış yorumlara göz atarken farkediyorum ki göz ardı ettiğim biri yazmış.
Bir merak geliyor açıp bakıyorum ne yazmış diye.
Buram buram anlayışsızlık, bir terslik, bir uyuzluk..
Kızım nomu diyorum.
Sen kimi görmezden geleceğini iyi biliyorsun :)
Konu sahibi benim hayatımda da arkadaşın çok büyük önemi vardır.
Seni çok iyi anlıyorum.
Gitse de görüşmeye devam edeceksiniz.
Hep yanında olmasa da derdim var koş dediğinde koşacak çok şükür.
Ya da sen ona gideceksin.
Üzülme ve yeni arkadaşlıklara kucak açmaya devam et.
Çevren genişledikçe birine bağlılığın seni bu derece üzecek boyutta olmaz.
3 aydir siniftaki kisileri gozlemledim. hepsinde bi hava bi ukalalik. dedigim gibi o gulmsedigim kisiler iyilerZamanla olur merak etme.Sen yine devam et selam vermeye vs.Karşı taraf cevap vermezse,bön bön bakarsa o,onun ayıbı.
Üstelik daha ilk senen.Dur,önce bir etrafındakileri gözlemle.Anlaşabileceğini düşündüğün kişilerle samimileşmeye çalış.Mesela ben genelde gözüme bir kişi kestiririm.Anlaşabileceğimi düşündüğüm birisidir.Sonra bir bakmışım en yakın arkadaşım o olmuş.Ama burada bakman gereken kişinin dış görünüşü değil,hal ve hareketleri.%100 anlaşacaksın diye bir şey yok.Ama ben de işe yarıyor.Sende de işe yarayabilir.
Tamam o zaman onlarla takılmaya çalış.Ayrıca sadece sınıftakilerle arkadaş olmak zorunda değilsin.Diğer bölümdekilerle de olabilirsin.3 aydir siniftaki kisileri gozlemledim. hepsinde bi hava bi ukalalik. dedigim gibi o gulmsedigim kisiler iyiler
Bence siniftaki erkekler kizlardan daha iyiiiTamam o zaman onlarla takılmaya çalış.Ayrıca sadece sınıftakilerle arkadaş olmak zorunda değilsin.Diğer bölümdekilerle de olabilirsin.
Uyumayan bayanlar gelin dertleselim.
Benim derdim bu hayatta hep yanliz kalmam oldu. sanki ailemden haric bütün insanlar benden uzaklasmak istiyormus gibi . olmadi yapamadim hicbir zaman mutlu olamadim. suan agliyorum ne halde oldugumu kimse bilmiyo . döktügüm her damla göz yasi , uykusuz gecelerim beni daha da cok gücsüzlestirmeye basladi. birine cok baglaninca gider mi? evet gider. cok alistim ona gecen konu acmistim üniversitede cok yanlizim sadece oda arkadasim war die. evet o da gidiyo napicam ne edicem bilmiyorum cok caresizim kendimi sokaga birakilmis gibi hissediyorum. 3 ay icinde o kadar cok anilarimiz olduki onunla . yüzûm güldü ,arkadas dost dedigim biri oldu. o simdi gidiyo ve ben suan agliyorum . ewet yarin gidiyor. cok zor be esyalarini toplamasina yardim etmek . son günü degerlendirmek. son kez yapabilcegimiz cilginliklari yapmak, sonkez kahvalti yapmak, son yemegi beraber pisirmek, son kahveyi icmek ve en önemlisi ictenlikle gülümsedigimiz son sohbetler. hickira hickira aglamak istiyorum . yorganimin altinda nefes nefese agliyorum suan . dile kolay 8 sene yanliz kaldim hic arkadasim olmadi. bi tane geldi o da gidiyor. artik daha çok yanliz kalicam. markete sigara ve kahve almaya tek gidicem, yemegimi tek yapicam , kahvaltimi tek basima yicem , aksamlari yuruyus yapmak icin gittigimiz parkta tek basima yuricem , tek basima ders calisicam, anlamadigim konulari yapamicam. hayat artik öylesine bos oylesine anlamsiz geliyor ki. simdi kim bana sigara Ictigim de öff yeter artik icme diyip sigara paketini saklicak?? kim ya kimmm? arkadaslar gercekten uyuyamiyorum keske bu bi rüya olsaa(((((
Okulda kendini bisey sanan , ama hicbiseye benzemeyen, kendini zeki sanan ama olmayan, cok havali olan ögrencilik gecirdiginizi düsünüyorum. gecen actigim konuya bakarsan o zaman arkadasim yanimdaydi ama yinede okulu birakmak istiyodum. evet bunun sinifta yanlizlikla kalmakla alakasida var ama en cok aile özlemi var bilip bilmeden yorum yapmazsan sevinirimm
Zaten hakaret ettiniz demedim. bence önyargili olan sizsiniz . diyosunuz ya her insan aileden uzakta calisir,evlenir, okur. ama şunu düsünemiyosun; bazi insanlar aileden uzak yasayamazHakaret etmeni gerektircek bir mesajim oldugunu dusunmuyorum. Kimse bir konuya yorum yaparken üyenin diger butun konularini okumak zorunda değil. Siz belirtmeliydiniz. Bircok insan ailesinden uzakta okuyabiliyor, çalışabiliyor, evlenebiliyor. Tek başınıza kalmayı, yaşamayı ögrenin bence. Bu kadar önyargılı olursanız yalnız kalmanız çok normal.
Zaten hakaret ettiniz demedim. bence önyargili olan sizsiniz . diyosunuz ya her insan aileden uzakta calisir,evlenir, okur. ama şunu düsünemiyosun; bazi insanlar aileden uzak yasayamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?