Geçim derdi,

Gerçekten bu zamanda mutfak alışverişi bir evin kirası kadar tutuyor. Allah kolaylık versin. Bence de arkadaşın dediği gibi indirimleri takip etmek önemli. Ve bazı marketler çok pahaliyken bazıları çok ucuz olabiliyor. Farklı ürünlerde farklı dönemlerde indirimler oluyor A101 Bim Şok gibi marketlerde. Bir de pazar alışverişinin marketten yapılmasını sevmiyorum ben, markette daha pahalı oluyor. Etleri de kasaptan halk günlerini takip ederek alabilirsiniz. Bazı marketlerin sebze reyonlarinda da var halk günleri. Gerçi biz takip etmekten ziyade hergün kapımıza broşür geldiğinden herşeyden haberimiz oluyor.. :)))

Sık sık markete gitme kendine Market günleri koy.market indirimleri takip et.netten sitelerinden yayınlıyorlar katalogları. Yiyebileceğiniz kadar yemek tap.çöpe gitmesin.dondurucu varsa.indirim zamnı donMuş saklayabileceklerini de al stok yap.yiyeceğiniz kadar

Büyük marketler yerine ufak ama ekonomik marketleri tercih edin öncelikle. Büyük marketler daha hesaplı gibi görünse de onu da alayım bu da indirimdeymiş diye göz boyadığı için fazladan gereksiz malzeme alma olasılığınız çok fazla. BİM,A101,şok bu gibi marketlerin fiyatları uygun. Bir de deterjanları yumuşatıcıları illa en iyi markasından almaya çalışmayın. Bu bahsettiğim marketlerin kendi temizlik ürünleri de gayet güzel oluyor. Aylık bakliyat vs alışveriş yapın. Pazara gitme şansınız varsa kesinlikle gidin çünkü daha ekonomik ve taze ürünler bulabilirsiniz. Ben öğrenci bütçesiyle böyle geçiniyorum

ah keşke aylık yapabilsem. yani her şeyimi alıyorum. bi hafta sonra gene bi sürü eksik çıkıyor. zaten alış veriş yapmaktan da bıktım, market poşetlerini eve taşımaktan da fenalık geldi. haftada iki kere toplu alışveriş yapılıyor nerdeyse.

Ben temizlik malzemeleri olsun, mutfak ihtiyaçları olsun (bakliyat vs) gross marketlerden alıyorum, hani şu toptan fiyatına parakende satanlardan. İki üç hatta dört ayda gittiğim bile oluyor. O baya farkettiriyor . Bi de az yeyin bacım iki bucuk milyarlık ne yiyonuz allasen

Hiç bir şeyi de dökmüyorum, O konuda içim rahat. Aldığımız her şey yeniyor. haftalık düşünürsek 300 lira harcanıyor.

bence alışveriş yaptıgınız market çok önemli çünkü bir migros ile a101 arasında daglar kadar fark oluyor açıkcası tercihinizi uygun kısımdan kullanın derim. ben evli degilim henüz ama evde ev ekonomisiyle ilgilenirim kendi evimde bakliyat deterjan vs gibi seyleri aylık alıp meyve sebzeleri ise haftada 1 kere almak gibi bir planım var marketlere gittikce ihtiyaçlarımız hiç bitmiyor sürekli boş alışveriş yapıldıgı kanısındayım açıkcası .Sizde küçük planlarla daha rahatlarsınız diye düşünüyorum.

Bilmiyorum arkadaşım ya çok yemekten değil de herşeyimizi kendimiz alıyoruz biz. Mesela çevremde arkadaşlarım memleketinden falan bi sürü şey getiriyolar. Biz de öyle bişey yok.
Toptan alışverişte kaçar kiloluk alıyosunuz öte beriyi mesela örnek verir misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…