Geçim derdi,

bnce halınıze sukredın onu bulamayanlarda varki 2500 gunumuz sartlarına gore ıı bn 400 lıra bursum var ve yurt parası oduyorum ıl dışında kalmakta olup aılemden yardım almıyorum cunku gucumuz yok ve gecınmeye calışıyorum kı ogrencıyım.ogrencılıgın zor old bılırsınız...

Aylık alışveriş yapsan bile hersey tık 30 gun sonra bitmiyor alış veriş sürekli dewam etmek zorunda kalıyor kurtulkşumuz yok bana göre.

karılıyorum aylık yapanlarada şaşıyorum nasıl oluyo diye.

2 kişiyiz birayda yediğimiz şeyleri birgünde alıp 30 gün tüketmeye kalksam eve sığdıramam

Yinede fazla. Tabi yedikleriniz hep et tarzı şeylerse normal

Aylik alışveriş yapinca daha beter batiyoruz biz, bi giriyorum 500 lira harciyorum degil ay sonu 15 gunde bitiyor, arada sut, yumurta, ekmek, meyve falan da alinmaya devam ediyor ustelik, haftalik yapinca persembe cuma bitiyor mecburen makarna falan yapip yiyoruz ekonomi oluyor saka bir yana isin formulunu ben de yillardir bulamadim, hele aylik mutfak/market alisverisini 300 liraya falan kapatanlari duyunca kendimi dovesim geliyor 3 kisi toplasan 150 kilo bile degiliz oyle cok bogazli insanlar degiliz, yengec salatasi, havyar, t-bone steak falan da yemiyoruz ki nerse yanlis yapiyoruz bilmiyorum.

Bu konuda ben de muzdaribim ya para yetistiremiyoruz.
Miktar soylemeye utaniyorum resmen
Bi degisiklik yaptik bu ay para isleri bende bakalim nasil yapcaz
Baska onerileriniz varsa takipteyim ben de

hiçbirşey almıyoruz kendimize diyorsunuz 2500 ün 500 ü faturalara gitse 2000÷30=66 tl eder. Yani günde 66 tl harcama lüxünüz var. Bunu gerekirse 2 ye bölün 30 eşine 30 sana. Aksam cebinizde kalan parayi kumbaraya koyun. 30 tl ye günlük kral yemek hazırlanır. Sebze olursa 20 tl bile yeter. Bazen para komple bitebilir ama herzaman değil. Bakınız açık çıktı. Evde bakliyat kurtarıcı. Mesela bugün kurufasulye var yemekte yanına pilav salata yoğurt. Pazar şart değil bende marketten alışveriş yaparım. 1 kilo kıyma alıp 4 kere yemek yaparım. Köfte Kızartma. Sulu köfte. Fırında köfte. Yada kolay mantı gibi kullanırım kıymayı zaten evde 3 kisiyiz. Kumbarayı ay sonuna kadar acmamaya söz verin. Ve ay sonu toplanan parayı döviz veya altın hangisi uygunsa çevirin. Yada alışveriş yapın.

Markete gidip makarna bakliyat yağ et tavuk toplu alıp dolaba koyun.

Mesela tüm tavuk alıp. Corbalık,şinitzel, firinlık olarak ayırıp buzluga koyuyorum. Kıyma yine aynı şekilde. Köfte yapıp bu fırında, bu Kızartma diye ayrı ayrı şekil verip dondurucuya atıyorum. Araya 2 gün sebze 1 gün bakkiyat .Yani 150 tl lik alışveriş ile 10 gün hiç markete gitmeden bu şekilde yemek yapılabilir. Yemek Listesi yapın mesela. O yemek listesinde gerekenlere göre alışveriş yapın.

Ama araba ile ise gelip gitmesini bile durduğu yerde masraf çıkarıyor

Aldıklarınız değil sorun olan tükettikleriniz , şimdi kendinize bir liste yapın haftalık yemek menüsü, kahvaltılık ıvır zıvır gibi , deterjanı ayrı hesaplarsınız çünkü onu aylık alabilirsiniz .

Haftanın 2 günü kırmızı veya beyaz et , 3 günü sebze yemeği , 1 gün balık 1 günde serbest size bırakıyorum :) Kahvaltılık belli zaten ,
kuru gıda deterjan aylık tüketiminizin hesaplayım , kg arttıkça rakam düşüyor.

yazdan buyuk derin dondurucuyu doldurdum ben sebzelerle ve çeşitli kahvaltılık soslar reçeller hazırladımdomates çorbası için kavanozlara domates yaptım .büyk alışverişi de gross dan yaparız

Aldıklarınız değil sorun olan tükettikleriniz , şimdi kendinize bir liste yapın haftalık yemek menüsü, kahvaltılık ıvır zıvır gibi , deterjanı ayrı hesaplarsınız çünkü onu aylık alabilirsiniz .

Haftanın 2 günü kırmızı veya beyaz et , 3 günü sebze yemeği , 1 gün balık 1 günde serbest size bırakıyorum :) Kahvaltılık belli zaten ,
kuru gıda deterjan aylık tüketiminizin hesaplayım , kg arttıkça rakam düşüyor.

Market alisverisini Bim. a101.sok gibi yerlerden yap ciddi derecede fark eder.Misal bim de makarna 0 80 yada 85 tl.süt 1.75.yarım yagli.Meyve sebzeyi pazardan al market ve pazar arasında ciddi fark var çünkü. Market alisverisini yaparken büyük Boylarından al en azından her zaman almazsin yağ alırken 2 lt değil 5 lt al.Deterjan türlerinde büyük boylarını al havlu kagit tuvalet kağıdı gibi PEçete türlerinde en büyük boylarını al.

Yoğurt yapiyorsan haftalik süt al 5 kg kendin yap hem daha lezzetli hem daha tasarruflu olur.

2500 lira ile geçinemiyoruz diyorsunuz gerçekten şaşırdım... bir asgari ücretli 1000 lira ile geçinirken, 2500 ü nasıl yetiremiyorsunuz.. üstelik 2500 de ev ödüyormuşsunuz.. sizin bu bahsettiğiniz harcamaların içeriğini 1000 liradan yapanlar var.. ev kirası, çocukların okul masrafları, mutfağı yakıtı derken... bence bol kese harcıyorsunuz eğer 2500 yetiremiyorsanız...

Benim Kocam gibi yapıyor olmayasınız. Kuruyemiş abur cubur peşinde koşarken ben yağ tuvalet kağıdı indirimi kontrol ediyorum. Valla kasada utanıyorum ya. Rahat 50 60 tl lik gereksiz şey. Kim sorarsa toplu mutfak alışverişi. Toplu abur cubur alışverişi oluyor

teşekkür ederim, güzel bi planlama olmuş. Haftalık yemek programı yapıp ona göre alışveriş yapmam lazım. Aldığım her şeyi tüketiyoruz. Ama planlama olmayınca, her an bi ihtiyaç çıkabiliyor. Markete her girdiğimizde de aklımızda olmayan başka şeyler de ihtiyaç oluveriyor.

Bizim eve biskuvi, seker, cips, cikolata girmez, hamurisi nerdeyse hic yenmez, kizim icin ceviz, badem, kuru meyve, pekmez tahin falan aliyorum tabi ama onun disinda hazir recel bile almayiz, bizde en cok kahvaltilik tuketiliyor, haftada bir gun kirmizi et, bir gun tavuk, bir gun balik yapiyorum, ayrica kizimin oglen corbalarina falan da kirmizi et kullaniyorum ama minnacik bisey cocugun yedigi ne olacak :) baligi kisin pazardan aliyoruz o baya ucuza geliyor. Diger gunler sebze yemegi yeniyor. Bakliyat nerdeyse hic yapmiyorum cunku esim isyerinde haftada 2-3 gun bakliyat yiyor, kizim yemiyor, e ben de yapmiyorum haliyle. Ama yine de tutmuyor hesaplar, 1 kilo et 40 lira, bir karnibahar bile 8 lira, yumurtasi, peyniri, sutu falan derken haftada 200 u rahat buluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…