- Konu Sahibi yagmur0007
-
Dedigim gibi yapın. Fatura vs parasını çıkarın. Geri kaç para kaliyorsa ÷30 diyip dışarı sadece o parayla çıkın dönüşte kumbaraya atın kalanı. Tek paranız o hatta yarına da lazım gibi harcayın. Cepte nekadar çok para olursa okadar çok harcanıyorbende boyle bir konu acmistim gecinemiyorum diye suclu duruma dusmustum. birazdan sende pisman olursun actigina. ancak valla bizimde maaslarimiz iyi şükür ama bizde rahat rahat gecinemiyoruz.
herkes kazancına göre harcar tabiki kimsenin kimseye kızmaya hakkı yok nasıl geçinemezsin diye. ben de zaten daha ekonomik olabilirz acaba nasıl olabilir diye fikir almak istiyorum.bende boyle bir konu acmistim gecinemiyorum diye suclu duruma dusmustum. birazdan sende pisman olursun actigina. ancak valla bizimde maaslarimiz iyi şükür ama bizde rahat rahat gecinemiyoruz.
Bilmez miyiz, Allah yardımcın olsun..bnce halınıze sukredın onu bulamayanlarda varki 2500 gunumuz sartlarına gore ıı bn 400 lıra bursum var ve yurt parası oduyorum ıl dışında kalmakta olup aılemden yardım almıyorum cunku gucumuz yok ve gecınmeye calışıyorum kı ogrencıyım.ogrencılıgın zor old bılırsınız...
Sizin ayda 800tl yapar ko gayet normal bu beslenme düzeni ile ki ne aşırı bir musrif lik var nede yetersiz beslenme ayda 800tl gayet iyi. Konuyla sahibi nin bu durumda en kötü 1200 tl parasi kalır. 600 giyisi yada gezme desem kalır 600 tl ayda.Bizim eve biskuvi, seker, cips, cikolata girmez, hamurisi nerdeyse hic yenmez, kizim icin ceviz, badem, kuru meyve, pekmez tahin falan aliyorum tabi ama onun disinda hazir recel bile almayiz, bizde en cok kahvaltilik tuketiliyor, haftada bir gun kirmizi et, bir gun tavuk, bir gun balik yapiyorum, ayrica kizimin oglen corbalarina falan da kirmizi et kullaniyorum ama minnacik bisey cocugun yedigi ne olacak :) baligi kisin pazardan aliyoruz o baya ucuza geliyor. Diger gunler sebze yemegi yeniyor. Bakliyat nerdeyse hic yapmiyorum cunku esim isyerinde haftada 2-3 gun bakliyat yiyor, kizim yemiyor, e ben de yapmiyorum haliyle. Ama yine de tutmuyor hesaplar, 1 kilo et 40 lira, bir karnibahar bile 8 lira, yumurtasi, peyniri, sutu falan derken haftada 200 u rahat buluyor.
Çok teşekkürler, gerçekten takdir ettim ev ekonomisi konusunda sizi. Yazınızı dikkatle okudum.Ben berekete çok inanırım.bizim eşimle sabit gelirimiz sizinkinin yarısı.2 mizin maaşı toplam 2500 tl
1080 ev kredisi faturalar vs market vs drken pek bişey kalmıyor elimize.
Cocuğuma valide bakıyor,evde 4 kişiyiz.
Geçen ay pazar ve market dahil 850 tl harcamışız.ihtiyaç oldukça gittij çünkü.
Bu ay duruma el attım.toptan gittik aldık 500 tl harcadım kahvaltık dahil...3 kere de 50 şerden pazara gitsek gene kardayız.ufak tefek eksik çıkınca da gidiyor eşim.
Deterjan hariç bu tuttu....
Mesela 6 kilo pirinç 2.5 kg bulgur
4 kg şeker 2 kg küpşeker 2 tane 30 lu yumurta 2 kg tereyağı 2 kilo kaşar 5 litrelik sıvı yağ 10 kilo un gibi şeyler aldım.
Muhtemelen bir aydan fazla gider bana bunlar.bizimde asla köyden vs gelen bişey yok kendimiZ alıyoruz hep marketten.
Sizin gelir çok iyiymiş.bence sabit her ay 500 tl sini en az atın kenara.1000 market için ayırın 500 fatura 200 de pazar için olsa gene 800 kalır elinize
Karnabaharin tanesimi 8 lira ben kg hesabı aldım pazardan bu hafta 1.80 verdim. Istanbul galiba oralarda cidden pahalı.Bu konuda yaşanılan şehir gerçekten çok etki yapıyor.Bizim eve biskuvi, seker, cips, cikolata girmez, hamurisi nerdeyse hic yenmez, kizim icin ceviz, badem, kuru meyve, pekmez tahin falan aliyorum tabi ama onun disinda hazir recel bile almayiz, bizde en cok kahvaltilik tuketiliyor, haftada bir gun kirmizi et, bir gun tavuk, bir gun balik yapiyorum, ayrica kizimin oglen corbalarina falan da kirmizi et kullaniyorum ama minnacik bisey cocugun yedigi ne olacak :) baligi kisin pazardan aliyoruz o baya ucuza geliyor. Diger gunler sebze yemegi yeniyor. Bakliyat nerdeyse hic yapmiyorum cunku esim isyerinde haftada 2-3 gun bakliyat yiyor, kizim yemiyor, e ben de yapmiyorum haliyle. Ama yine de tutmuyor hesaplar, 1 kilo et 40 lira, bir karnibahar bile 8 lira, yumurtasi, peyniri, sutu falan derken haftada 200 u rahat buluyor.
Çok teşekkürler, gerçekten takdir ettim ev ekonomisi konusunda sizi. Yazınızı dikkatle okudum.
Aynen toplu alınınca daha bereketli oluyor bencede ve uygun oluyor.Ben berekete çok inanırım.bizim eşimle sabit gelirimiz sizinkinin yarısı.2 mizin maaşı toplam 2500 tl
1080 ev kredisi faturalar vs market vs drken pek bişey kalmıyor elimize.
Cocuğuma valide bakıyor,evde 4 kişiyiz.
Geçen ay pazar ve market dahil 850 tl harcamışız.ihtiyaç oldukça gittij çünkü.
Bu ay duruma el attım.toptan gittik aldık 500 tl harcadım kahvaltık dahil...3 kere de 50 şerden pazara gitsek gene kardayız.ufak tefek eksik çıkınca da gidiyor eşim.
Deterjan hariç bu tuttu....
Mesela 6 kilo pirinç 2.5 kg bulgur
4 kg şeker 2 kg küpşeker 2 tane 30 lu yumurta 2 kg tereyağı 2 kilo kaşar 5 litrelik sıvı yağ 10 kilo un gibi şeyler aldım.
Muhtemelen bir aydan fazla gider bana bunlar.bizimde asla köyden vs gelen bişey yok kendimiZ alıyoruz hep marketten.
Sizin gelir çok iyiymiş.bence sabit her ay 500 tl sini en az atın kenara.1000 market için ayırın 500 fatura 200 de pazar için olsa gene 800 kalır elinize
Aynen toplu alınınca daha bereketli oluyor bencede ve uygun oluyor.
Karnabaharin tanesimi 8 lira ben kg hesabı aldım pazardan bu hafta 1.80 verdim. Istanbul galiba oralarda cidden pahalı.Bu konuda yaşanılan şehir gerçekten çok etki yapıyor.
Sasirdim acikcasi alisveris tarzınızı degistirin.benim esim 2 bin lira aliyo bin lira lira veriyoruz evde bebegime ben bakiyorum dogalga fazla geliyo haliyle.elektrik su yol parasi kredi borcumuz kredi karti vs derken bu ay bu ay 115 liralik alisveris yaptim eve.eskiden bende calisirken durumumuz cok iyiydi ustelik ama yinede yetmiyo demiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?