Geçim derdi,

bende boyle bir konu acmistim gecinemiyorum diye suclu duruma dusmustum. birazdan sende pisman olursun actigina. ancak valla bizimde maaslarimiz iyi şükür ama bizde rahat rahat gecinemiyoruz.
Dedigim gibi yapın. Fatura vs parasını çıkarın. Geri kaç para kaliyorsa ÷30 diyip dışarı sadece o parayla çıkın dönüşte kumbaraya atın kalanı. Tek paranız o hatta yarına da lazım gibi harcayın. Cepte nekadar çok para olursa okadar çok harcanıyor

Çocuğa babaanne bakıyormuş zaten, işlere de yürüyerek gidiliyormuş 2,500 liraya gül gibi de geçinilir birikim bile yapılır. Günümüz şartlarında böyle iyi maaş alıpta geçinemiyoruz diyenleri anlamıyorum kimse kusura bakmasın asgari ücretli bir aile iki çocuk okutup evi geçindirebiliyorsa bu şartlarda sizde fazlasıyla israf var demektir.

bende boyle bir konu acmistim gecinemiyorum diye suclu duruma dusmustum. birazdan sende pisman olursun actigina. ancak valla bizimde maaslarimiz iyi şükür ama bizde rahat rahat gecinemiyoruz.
herkes kazancına göre harcar tabiki kimsenin kimseye kızmaya hakkı yok nasıl geçinemezsin diye. ben de zaten daha ekonomik olabilirz acaba nasıl olabilir diye fikir almak istiyorum.

Bilmez miyiz, Allah yardımcın olsun..

Ben berekete çok inanırım.bizim eşimle sabit gelirimiz sizinkinin yarısı.2 mizin maaşı toplam 2500 tl
1080 ev kredisi faturalar vs market vs drken pek bişey kalmıyor elimize.
Cocuğuma valide bakıyor,evde 4 kişiyiz.
Geçen ay pazar ve market dahil 850 tl harcamışız.ihtiyaç oldukça gittij çünkü.

Bu ay duruma el attım.toptan gittik aldık 500 tl harcadım kahvaltık dahil...3 kere de 50 şerden pazara gitsek gene kardayız.ufak tefek eksik çıkınca da gidiyor eşim.

Deterjan hariç bu tuttu....
Mesela 6 kilo pirinç 2.5 kg bulgur
4 kg şeker 2 kg küpşeker 2 tane 30 lu yumurta 2 kg tereyağı 2 kilo kaşar 5 litrelik sıvı yağ 10 kilo un gibi şeyler aldım.
Muhtemelen bir aydan fazla gider bana bunlar.bizimde asla köyden vs gelen bişey yok kendimiZ alıyoruz hep marketten.
Sizin gelir çok iyiymiş.bence sabit her ay 500 tl sini en az atın kenara.1000 market için ayırın 500 fatura 200 de pazar için olsa gene 800 kalır elinize

Sizin ayda 800tl yapar ko gayet normal bu beslenme düzeni ile ki ne aşırı bir musrif lik var nede yetersiz beslenme ayda 800tl gayet iyi. Konuyla sahibi nin bu durumda en kötü 1200 tl parasi kalır. 600 giyisi yada gezme desem kalır 600 tl ayda.

Çok teşekkürler, gerçekten takdir ettim ev ekonomisi konusunda sizi. Yazınızı dikkatle okudum.

Evet bu devirde geçinmesi zor. Bir de insan çalışıyorsa şık olmak zorunda. Kuaföre gidilse bi de gerektiği kadar işin içinden çıkılmaz. Bir kaş 15 lira bıyık 7 lira mesela burda. Haftada bir fön çektireyim desen ooo. Şimdi koyun can derdinde kasap et derdinde gibi oldu ama konu o değil. Demek istediğim kadınız sonuçta ee her gün de dışarda isek biz de istiyoruz bazı şeyler. Market ayrı bir olay zaten. Biz hiç toplu alışveriş falan yapamıyoruz ben koyacak yer bulamıyorum çürütüyorım vs. Geçim zor çoğu kişi için çünkü herkes kazandığına göre harcıyor kazandığına göre istekleri oluyor

Dondurucunuz varsa yazın kışlıkları yapın,turşunuzu,reçelinizi evde yapın bunlar tasarruftan daha ziyade sağlık açısından elzem. Aylık market alışverişi yapın,her markete girişte ihtiyaç olmayan şeyler alınıyor çünkü. Bi de kredi kartına çok yükleniyorz biz,nakit alışveriş yapılınca çok daha bereketli oluyormuş. Mümkünse kredi kartı kullanmayın,kullanmak zorunda kalınca da tek çekim kullanın. Taksitler yanıltıcı oluyor.. umarım faydasını görürsünüz

Karnabaharin tanesimi 8 lira ben kg hesabı aldım pazardan bu hafta 1.80 verdim. Istanbul galiba oralarda cidden pahalı.Bu konuda yaşanılan şehir gerçekten çok etki yapıyor.

Rica ederim....çevrenizde Hakmar bim gibi marketler varsa oralardan alabilir siniz.mesela balküpü gibi markalar var a101 de falan....elinizde ki ayırdığınız parayı harcarım derseniz gidin gram altın alın.mesela her ay 500 tl lik 5 gram gibi.hem yatırım olur hemde zorda kakınsa bile para gibi kolay harcanmaz.Allah bolluk bereket versin....
Son olarak da biyerde dinledim.eve girerken ilk fatiha sonra ihlas suresi okunursa Allahın izini ile o evde geçim sıkıntısı çekilmez imiş :) Sevgiyle kalın...
Çok teşekkürler, gerçekten takdir ettim ev ekonomisi konusunda sizi. Yazınızı dikkatle okudum.

Aynen toplu alınınca daha bereketli oluyor bencede ve uygun oluyor.

çocuk var demişsiniz yaşı kaç

bez vs masrafı var mı

benim bir çocuğum var 5,5 yaşında evde tek öğün yemek yiyor

o öğünde de et var

sütün litresi 3,75 üç günde bir şişe bitiyor

bunun yumurtası peyniri vs de girince miktar artıyor

deterjan markalı olmasa da olur demişler de deterjan kanserojen zaten en kaliteliden en az miktarda kullanmaya çalışıyorum ben zira zararlı, kimyasal işte

sabun tozu vs idare ediyoruz

çocuklar gelişim çağında protein önemli, kuruyemiş kuru meyve vs vs

iç ceviz 62,5 lira idi markette teyze geçen pazardan aldım 55 tl idi dedi

bizim abur cubur anlayışımız bu çay kahve vs de içiliyor

konu sahibine gelince ayda 2500 zaten birikime gidiyor geri kalanı da harcansın yani o da birikmesin bir şey olmaz bence

ama insanların önceliği farklı biz parayı yiyoruz bazısı krem alır bazısı giysi

biz öğlen gidip 15 Tl yemek yeriz öbürü 50 kuruşa poğaça ile geçirir onun yerine onun 5 montu vardır benim 1 gibi

nerden kısayım diyorsan da en pratiği büyük paketlerde almak o biraz indirim sağlar zaten yeniyor

hem böylelikle her ay pirinç almaz da bir ay pirinç bir ay mercimek bir ay bulgur alırsın

Olmayinca yiyemiyorsun olunca da ucu ucuna yetiyor iste.
Hesapladim da bizim disarda yediklerimiz ve evdeki gida icin aylik 600-700 gibi bir miktar kaliyor
Kisin pazarda market te pahali oluyor o yuzden marketten aliyorum hem istedigim kadar aliyorum hem kendim seciyorum
Salcami tursumu kahvaltilik soslarimi melemenimi yesil fasulyemi yazin koyden yapip getiriyorum
Buzdolabima da biber dograyip atiyorum patlican kozluyorum yine kavurmak icin fasulye atiyorum patlican kizartip koyuyorum yazdan misir koyuyorum visne koyuyorum bezelye koyuyorum.
Makarna ve eriste kesip getirmis kvalidem 10 kilo kadar, koy bulguru da getirmis 5 kg, esimin ailesi buyuk ciftci patatese sogana hic para vermiyoruz. Gecinip gidiyoruz cok sukur bu ay kendimizi sikiya aldik aksam uzeri kuruyemiscinin kapisindn dondum mesela oraya verecegim 10 tlye 3 kg misir alir bir ay patlatir yerim dedim

Sasirdim acikcasi alisveris tarzınızı degistirin.benim esim 2 bin lira aliyo bin lira lira veriyoruz evde bebegime ben bakiyorum dogalga fazla geliyo haliyle.elektrik su yol parasi kredi borcumuz kredi karti vs derken bu ay bu ay 115 liralik alisveris yaptim eve.eskiden bende calisirken durumumuz cok iyiydi ustelik ama yinede yetmiyo demiyorum

Paket gıdalardan uzak durun hem pahalı hem bereketsiz hafta sonunda hafta içinde ne pişireceğinize karar verin yazılı olarakta buzdolabına yapıştırın

Aynen toplu alınınca daha bereketli oluyor bencede ve uygun oluyor.

Ekleyeyim bu aldıklarımda tavuk vs de var.kıyma fln kurbanda işyeri verdi buzlukta var.

Ayrıyeten aktara gidip ıhlamur pekmez fln aldım.kuruyemişçiden 50 tl civarı kuruyemiş aldım.deterjan vardı almadım.
Oğlumun beslenmesi için koli ile almıştık meyve suyunu.
Tv ve mobilya taksitim de var ayda 410 tl...oğlumun okul aidatı fln derken :) kenara koyamıyorum hiç :)
Ama en azından kira derdinden kurtulduk
Rabbim hepimize kolaylık versin

Karnabaharin tanesimi 8 lira ben kg hesabı aldım pazardan bu hafta 1.80 verdim. Istanbul galiba oralarda cidden pahalı.Bu konuda yaşanılan şehir gerçekten çok etki yapıyor.

Evet 1 karnabahara 8 lira verdim hem de oyle luks bir semtten degil dudullu pazarindan, ispanak 1.5 liraydi gecen ay simdi 4 liranin altinda ispanak yoktu, kar yagdi fiyatlar uctu. 1 er kilo meyve, 3-4 cesit sebze, biraz yesillik havuc falan alinca 100 liraya yakin ucup gidiyor. Simdi yalan olmasin tam rakam hatirlamiyorum ama sarimsakla limonun fiyatlari agzimi acik birakti, sarimsagi mecbur aldim limonu almadim.

helal olsun vallahi

ne denir başka

bebek küçük ve anne sütü alıyorsa neyse de büyük ise et süt yumurta maliyetli oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…