- 16 Ekim 2010
- 1.591
- 193
- 163
- Konu Sahibi yagmur0007
-
Bizim halk pazarı marketle aynı fiyat oturduğun semte göre değişiyor pazarların durumu malesefGerçekten bu zamanda mutfak alışverişi bir evin kirası kadar tutuyor. Allah kolaylık versin. Bence de arkadaşın dediği gibi indirimleri takip etmek önemli. Ve bazı marketler çok pahaliyken bazıları çok ucuz olabiliyor. Farklı ürünlerde farklı dönemlerde indirimler oluyor A101 Bim Şok gibi marketlerde. Bir de pazar alışverişinin marketten yapılmasını sevmiyorum ben, markette daha pahalı oluyor. Etleri de kasaptan halk günlerini takip ederek alabilirsiniz. Bazı marketlerin sebze reyonlarinda da var halk günleri. Gerçi biz takip etmekten ziyade hergün kapımıza broşür geldiğinden herşeyden haberimiz oluyor.. :)))
Arkadaslar Aylik 5000 lira gelirimiz var. 2500 lira ev kredisinin taksidi her ay. Kalan 2500 lirayla gecinmek zorundayiz. 1 kızım var. Babannemiz bakiyor. Bakici parasi yok. Arabamiz var. İşe yuruyerek gidiyoruz. İsimiz eve yakin. Kendimize Neredeyse hicbir sey almiyoruZ, alamiyoruz cunku. Yalnizca faturalar ve mutfaga para yetmiyor nedense. Ev ekonomisinde yetenekli hanimlardan destek istiyorum. Ozellikle mutfakta nasil hesapli olabilirim. Cunku faturalarim da normal geliyor. Herseyimi marketlerden aliyorm. Sebze meyve temizlik et gibi. Pazara gidecek vakit bulamiyorum.
faturalara aylık 750 gıtse.... pazardan alsanız sebze meyveyı maksımum aylık 200 eder. Kalanı ile de markete yetmenız lazım...Arkadaslar Aylik 5000 lira gelirimiz var. 2500 lira ev kredisinin taksidi her ay. Kalan 2500 lirayla gecinmek zorundayiz. 1 kızım var. Babannemiz bakiyor. Bakici parasi yok. Arabamiz var. İşe yuruyerek gidiyoruz. İsimiz eve yakin. Kendimize Neredeyse hicbir sey almiyoruZ, alamiyoruz cunku. Yalnizca faturalar ve mutfaga para yetmiyor nedense. Ev ekonomisinde yetenekli hanimlardan destek istiyorum. Ozellikle mutfakta nasil hesapli olabilirim. Cunku faturalarim da normal geliyor. Herseyimi marketlerden aliyorm. Sebze meyve temizlik et gibi. Pazara gidecek vakit bulamiyorum.
Arabanin aylik masrafi ortalama 300dür. Geriye kalir 1600. Telefon faturalari da vardir. 1500 kalir. 800 gida olsa en fazla geriye 700 kalir. Hic mi taksidi yoktur mesela? Kiyafet, ayakkabi,saglik,egitim, kozmetik ihtiyaci olmaz mi? Ekstra bi seyler illa ki oluyor.
Bende mi bi sıkıntı var anlamiyorum ama burdaki arkadaslar marketleri gezerim, reyonlari dolasirim demis ama o kadar vaktiniz nasil oluyor bilmiyorum.
Brosurler sayesinde bir çoğu bütün marketler broşür bastirip dağıtıyor. Sitenin güvenlik görevlisine birakiyorlar bizlerde oradan aliyoruz.Ben markete girecek vakit bile zor buluyorum bu arkadaşlara hayret ediyorum nasıl marketleri dolaşıp fiyat karşılaştırması yapıyorlar anlayamıyorum bile.
Sebze filan da alayıdi demek 200 lira verecekmis bu mevsim de çilek yenmez ki.aayyy okurken kocamı gidip pıçaklayasım geldii...
adam gece evde mandalınayı begenmeyıp 11 de yandakı markete üşenmeyip üstelik arabayla gidip 80 mılyonluk meyve aldı geldi..çilek aldı adam ya.kış ayında cilek nedir arkadaş nesin sen koç musun ? acun ılıcalı mısın? neyin zenginliği?
sınırlerım horon tepıyor suanbiz tabı donumuza kadar batakta oluruz
aayyy okurken kocamı gidip pıçaklayasım geldii...
adam gece evde mandalınayı begenmeyıp 11 de yandakı markete üşenmeyip üstelik arabayla gidip 80 mılyonluk meyve aldı geldi..çilek aldı adam ya.kış ayında cilek nedir arkadaş nesin sen koç musun ? acun ılıcalı mısın? neyin zenginliği?
sınırlerım horon tepıyor suanbiz tabı donumuza kadar batakta oluruz
Yasam tarzinizi begendim. İki kisi icin ideal. Bizim Cocugumuz oldugu icin mutlaka her hafta 4cesit meyve aliniyor. Hergun bir cesit fazladan yemek yapiliyor bizde. Abur cubur almamakda da cok mantikli buldum sizi. Hem sagliksiZ hemde toplasan ayda 50-60 lira gidiyodur.kızlar dünden beri konuyu takip ediyorum. konuyu okuyunca ne kadar tutumluyum anladım :)
ben pazara çok nadir giderim. sebebi SEÇME ŞANSI VERMİYORLAR, ARKADAN ÇÜRÜK ÇÜRÜK MEYVELERİ DOLDURUYORLAR. her gittiğimde hayal kırıklığı... ayrıca adama 1 kilo yarım kilo deyince bön bön bakıyor...
ankarada olanlar bilir GİMSAYA gideriz. 2 çeşit meyve dışında almam,zaten yenmez. meyve sayısıda 5i geçmez yarım kilodan daha az tutuyor.yiyeceğim kadar alırım pazarda bu şans maalesef yok.
deterjan ne zaman biterse o zaman alırım. sebebi evde stok yapmaya gerek yok 3 ayda anca bitiyor zaten heryerde bişey indirime giriyor...
ikimizde mutlaka sabah kahvaltısını evden işe götürürüz. hem sağlıklı,hem doyurucu hemde paran cebine kalıyor.
eşim paketli gıdaları asla yemez. yani eve abur cubur asla girmez... bende alıştım.(misafir gelince zor oluyor:)
meysimi olmayan şeyleri almayız çilek domates vb.
yaptığım en pratik sey haftasonu pide yaptırıp (içini kendim yapıyorum.) buzluğa atıp, haftaiçi işten gelip ısıtıp yemek...
akşam yemeğinde öyle 3 çeşit yemek yapamam. 1 çeşit bulduğuna dua etsin. hem müsriflik hem zaten doyuyorsun hem sağlıklı.daha ne olsun.
çok sıkışırsam yazın yaptığım menemen ve çay kurtarır günü. dolabada menemen dışında bişey yapmıyorum.
aylık mutfağa en fazla 350 tl harcıyorum. yemek seçmeyiz. hiç birşeyden kısmayız sadece az ama kaliteli alırız. gelirimiz aylık 5.500 civari iki kişiyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?