Geçim derdi,

ev geçimi gerçekten zor bir iş. Allah herkesin yardımcısı olsun. özellikle dar gelirli ailelere kolaylıklar diliyorum.

arkadaşım bence elinizde kalan para az bi para değil. ben açıkçası yeme içme masraflarından ziyade diğer ekstaraların parayı bitirdiğini düşünürüm hep. evet bir çok gıdayı büyük boy almak avantaj sağlayacaktır. pazar ve market konusunda uyanık olmak gerek. pazarda hamsi 10 tl iken markette daha ucuz olduğu zamanlar da olabiliyor. temizlik ürünün her cinsine gerek yok bi krem temizleyici, bi genel temizlik ürünü bi de sirke yeter bence.

ne yapmaya çalışırsanız çalışın hiç bi zaman hesaplar istediğiniz gibi gitmez.
bu arabanın bakımı, kaskosu,sigortası derken her ay araba minimum 150-200 tl götürür. hiç binmesen bile.

çocuğun bezi bile bi dünya para. internetten bezleri araştır derim. çocuğa sürekli oyuncak alınıyorsa almayın.

arkadaşa giderken hediye götürmen gerek mesela. al sana hesapta olmayan harcama.

aynı hafta içinde buzdolabımın motoru bozuldu, mutfak fayanslarım patladı benim.
doğum yapacağım ay arabamız bize tam 1000 tl masraf çıkardı mesela.

çocuk kıyafetleri için indirim sezonlarını kaçırma. eşarp takıyor musun bilmiyorum ama 200 tlye de eşarp var, 15-20 tlye de...

bi de başta kredi ödemesini daha az ödeyecek şekilde ayarlamak da siz zorlamayabilirdi. kolaylıklar diliyorum.

acaba böyle evde yapabileceğiniz ek iş falan mı yapsanız, ne bilim yani aklıma öyle bir şey geldi de

Bizim halk pazarı marketle aynı fiyat oturduğun semte göre değişiyor pazarların durumu malesef

Ilginc ben o paraya kira odedim borc odedim, evimi gecindirdi, esime kendime harclik ayirdim nasil gecinilmez, ama bizde araba yok cocuk yok..bunlar olsa yurutemezdim.

2500 ilede uc kişilk bir aile gecınebilir.hele bakıcı masrafınız yokmuş.mutlaka kenara azda olsa para atmaya calısın.indirimleri takip edin.
Yazdan dondurucuya bişeyler atın.fasulye dolma bıber gibi.hiçc değilse kışın onlara para vermezsiniz.

Merhaba;
Bozuk paraları kumbaraya atın ilk önce.
Et ve tavuk grubunu ET ve Balık kurumundan daha uygun fiyatlı ve güvenilir olarak temin edebilirsiniz.
Misal 1 kg kıyma aldıysanız 4-5 eşit parçaya bölün ,poşete koyun dolaba atın.
Kuşbaşı etleri ve tavuğuda böyle bölün.
Yazdan (hazırlama imkanınız varsa) yeşil fasulye,taze barbunya,domates,bezelye alıp dolaba koyabilirsiniz.
Listeyle gidin alışverişe liste dışına çıkmamaya çalışın.
İndirimleri takip edin.Misal geçen gün 8 kg makine sabunu aldım 18 tl ye.bana baya gider.
Bulaşık makinesi için A101 ve bimden tablet alıyorum ,elma sirkesini de koydun mu gıcır gıcır bulaşıklar.
2500 TL bence çok fazla mutfak için.(hadi 1000 Tl doğalgaz,elektrik su)
1500 TL gerçekten iyi rakam yani.

aay daha az önce sabah bu konuyu eşimle konustum

1500 tl mutfak masrafımız var ..

bizde uctuk battık rezıl durumdayız bu konuyu takıp ediceem

faturalara aylık 750 gıtse.... pazardan alsanız sebze meyveyı maksımum aylık 200 eder. Kalanı ile de markete yetmenız lazım...

2500 lira ile nasıl geçinemezsiniz diye şaşıranları anlayamıyorum. Belli ki geçinmek, yaşamak ile hayatta kalmak arasındaki farkı kaçırmışlar. Zira geçinebilmek demek boğazından kısmak, aman et yemeyeyim, aman tavuğun hormonlusunu alayım ki ucuz olsun, makarna-patates idare edeyim değildir. Bu karnını doyurup hayatta kalmaktır. Ne yazık ki çoğu insan çaresizlikten bunu hayatın standart gidişatı olarak görmüş. Pahalı diye kalitesiz yiyeyim, aman dışarı çıkmayayım demek benim için yeni yüzyılın köleliği. Ha bunları yazdım da ben çok mu farklıyım. Yoo değilim. Ama farkındayım. Umarım sizler de önyargısız bir şekilde insan olduğumuzu düşünüp farkına varırsınız. Konu sahibine önerim ise yapacağınız hiç bir şey yok. Sağlığınızdan bedeninizden daha kıymetlisi de yok. Zira mutfak masrafının 500 lira olacak hali yok. Etin, peynir, sebze, süt hepsi pahalı.

Kesınlıkle semt pazarlarına gıdın.Cesıt cogalıyor, Butce yarı yarıya farkedıyor.Bıde markette gereklı gereksız onunuze cıkan seylerı sepete atıyor ınsan farkında olmadan..

Bizim eve aylık 3000 civarı giriyor. 3000 TL'yi aşmaz yani giren para.
Araba kredimiz var, kredi kartına baya bir yüklenmeştik 3 4 ay önce yeni yeni toparlıyoruz daha.
Faturalar var, ev alışverişi var.
Yani bu aya kadar elimize kalan 1 aylık 200 250 kalıyordu.
ona rağmen yinede kenara atmaya çalışıyordum ama ay sonu geri alıyordum
Ben gerçekten mutfak alışverişşine deli para harcayanlara şaşırıyorum.
Ne yiyip ne içiyorsunuz
Ben en max alışverişim yanii şöyle söyliyeyim ilk evlendiğimizde topluca bir alışveriş yaptık, gıda deterjan aklınıza gelebilecek herşey ve totalde 230 lira mı ne tutmuştu.

Mesela toz çamaşır deterjanı.
Annem 7 kilo deterjanı 2 ayda bitirir,
ben en son ramazanda eşime verilen ramazan çekleriyle almıştım daha 10 gün önce aldım yenisi
Halbuki her hafta 3 4 posta açarım makinayı.
Ölçek kabını ağzına kadar doldurmak hiç bir işe yaramıyormuş mesela bunu hem okumuştum hemde videosunu izlemiştim.
Yarım çay bardağı kullanırım genelde.
Sonuçta deterjanda az para değil.
Güzel ve bilindik bi markanın 7 kg olanı 30 lira neredeyse.

aayyy okurken kocamı gidip pıçaklayasım geldii...

adam gece evde mandalınayı begenmeyıp 11 de yandakı markete üşenmeyip üstelik arabayla gidip 80 mılyonluk meyve aldı geldi..çilek aldı adam ya.kış ayında cilek nedir arkadaş nesin sen koç musun ? acun ılıcalı mısın? neyin zenginliği?

sınırlerım horon tepıyor suan biz tabı donumuza kadar batakta oluruz

Ben markete girecek vakit bile zor buluyorum bu arkadaşlara hayret ediyorum nasıl marketleri dolaşıp fiyat karşılaştırması yapıyorlar anlayamıyorum bile.

kızlar dünden beri konuyu takip ediyorum. konuyu okuyunca ne kadar tutumluyum anladım :)

ben pazara çok nadir giderim. sebebi SEÇME ŞANSI VERMİYORLAR, ARKADAN ÇÜRÜK ÇÜRÜK MEYVELERİ DOLDURUYORLAR. her gittiğimde hayal kırıklığı... ayrıca adama 1 kilo yarım kilo deyince bön bön bakıyor...
ankarada olanlar bilir GİMSAYA gideriz. 2 çeşit meyve dışında almam,zaten yenmez. meyve sayısıda 5i geçmez yarım kilodan daha az tutuyor.yiyeceğim kadar alırım pazarda bu şans maalesef yok.

deterjan ne zaman biterse o zaman alırım. sebebi evde stok yapmaya gerek yok 3 ayda anca bitiyor zaten heryerde bişey indirime giriyor...

ikimizde mutlaka sabah kahvaltısını evden işe götürürüz. hem sağlıklı,hem doyurucu hemde paran cebine kalıyor.

eşim paketli gıdaları asla yemez. yani eve abur cubur asla girmez... bende alıştım.(misafir gelince zor oluyor:)
meysimi olmayan şeyleri almayız çilek domates vb.

yaptığım en pratik sey haftasonu pide yaptırıp (içini kendim yapıyorum.) buzluğa atıp, haftaiçi işten gelip ısıtıp yemek...

akşam yemeğinde öyle 3 çeşit yemek yapamam. 1 çeşit bulduğuna dua etsin. hem müsriflik hem zaten doyuyorsun hem sağlıklı.daha ne olsun.

çok sıkışırsam yazın yaptığım menemen ve çay kurtarır günü. dolabada menemen dışında bişey yapmıyorum.

aylık mutfağa en fazla 350 tl harcıyorum. yemek seçmeyiz. hiç birşeyden kısmayız sadece az ama kaliteli alırız. gelirimiz aylık 5.500 civari iki kişiyiz.

Ben markete girecek vakit bile zor buluyorum bu arkadaşlara hayret ediyorum nasıl marketleri dolaşıp fiyat karşılaştırması yapıyorlar anlayamıyorum bile.
Brosurler sayesinde bir çoğu bütün marketler broşür bastirip dağıtıyor. Sitenin güvenlik görevlisine birakiyorlar bizlerde oradan aliyoruz.

Sebze filan da alayıdi demek 200 lira verecekmis bu mevsim de çilek yenmez ki.

Valla aylık ev alışveriş masrafı 500 falan olan hanımlara bende imreniyorum nasıl yapıyorsunuz ya? Ben ne yaparsam yapayım kısamıyorum hakkaten meyveyi sebzeyi pazardan, eti kasaptan mı almak lazım nasıl yapıcaz. Aylık mutfak masrafımı buraya yazmaya korkuyorum bir de 2 kişiyiz bende tutumlu hanımlardan tavsiyeler bekliyorum sayfayı takip edeceğim.

Aynı benim koca o kadar gereksiz harcıyorki elimde kalacak.

Yasam tarzinizi begendim. İki kisi icin ideal. Bizim Cocugumuz oldugu icin mutlaka her hafta 4cesit meyve aliniyor. Hergun bir cesit fazladan yemek yapiliyor bizde. Abur cubur almamakda da cok mantikli buldum sizi. Hem sagliksiZ hemde toplasan ayda 50-60 lira gidiyodur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…