Geçim derdi,

bizde ev kredisi ödüyoruz ve birimizin maaşı direk krediye gidiyor geriye kalan para 1500 civari bu parayla ev geçindiriyoruz ftr+ev ihtiyaçları.. umarım reklama girmez ama android tlf aktüel ürünler diye bir program var aylık alışveriş yapmadan önce orayı açıp didik didik ediyorum mesela geçenlerde 250gr cumhuriyet sucuk aldım a101 den 10 tl di..birde Migros pahalı diyenler olmuş ilk zamanlar bende öyle sanıyordum ama şu Money card çıkartıp birde detaylı inceleyince aslında güzel inidirmler oluyor mesela omo active beyazlar için deterjan vardı 20 tl 1 alana 1 bedava stok yaptım heralde bi 6 düşünmem bidaha.. diyeceğim o ki önce bir liste yapın bitenleri direk yazın ve birikince açın o programı hani ürün nerede indirimde ise oralardan alın

ha birde mutlaka pazara gidin ben 40-50 lira ile marketten aldım bir kez pazar alışverişini pişman oldum pazara gidiyoruz poşetler doluyo ve en fazla 25 tl falan tutuyor birde pazara gittiğimiz gün aldığım sebzeleri hemen pişirip buzluğa atıyorum haftaiçi kolaylık oluyor yani plan yapabilirsiniz haftaiçi şunları yiyelim diye pazardan da ona göre alışveriş yaparsınız

2500 lirayla geçinemiyorsanız illa ki israf ediyorsunuzdur. Ya her gün 5 çeşit yemek pişiriyorsunuz yada abur cubura falan çok harcama yapıyorsunuz.

Aynı benim koca o kadar gereksiz harcıyorki elimde kalacak.

ve bu savurganlıkla arabayı yenıleyelım dıyor.bana guvenıyor tabı...şimdi ufaktan bırıkım yaptım gozu onda..ilerde postayı koyucam sana..bi evim olsun fena mı dıyorum.cddiye almıyo eşek :)

ayy napıcaz bunları ..burayı okuyunca ne kadar zengın takıldıgımızı anladım

Sebze filan da alayıdi demek 200 lira verecekmis bu mevsim de çilek yenmez ki.

çok savurgan..artık sınır bozucu....en pahalı sigarayı içer..5 yıl sonra yenıden başladın barı samsun maltepe iç dimi..

2500 lirayla geçinemiyorsanız illa ki israf ediyorsunuzdur. Ya her gün 5 çeşit yemek pişiriyorsunuz yada abur cubura falan çok harcama yapıyorsunuz.

Ben de size katiliyorum. Bi yerlerde muhakkak israf var. Ben yemeden icmeden hic kismam. Evime et sut yumurta sebze hepsinden vardir ve bilmedigim marka da almam. Yumurta koy yumurtasi siparis ederim mesela tanesi 1 lira. Arabamiz var benzini vs si var her gun ise arabayla gittigimiz icin. Buna ragmen biz ayda 4bin tl falan harciyoruz maximum,buna kira faturalar odemeler dahil (kira fatura ve sair odemeler 2000 tl hatta bazen daha fazla tutuyor o ay kredi kartiyla bir sey aldiysak). Cok gezmemiz disarida yememiz eskiye oranla cok azaldi belki ordan bi arti geliyordur ama aylik kitap vs alisverisim de oluyor,o da gider demek. Bence kira dahil olmayinca 2500 tl ile rahatca gecinilir. Ha para biriktirilmez o ayri.

evet canım çocuğun olduğunu okumuştum, şuan yok bizim:) o yüzden onla ilgili hiç öneride bulunamam, ama çevremde iyi örnek çocuklarda gördüğüm abur cuburun tadını öğretmemek..
yahu kreşte yada anaokulu muydu işte en sevdiğiniz arkadaşınız,en sevdiğiniz yemek tarzı anket yapmışlar çocuklara, ark çocuğu sebzeli bulgur pilavı yazmış herkes makarna köfte patates yazarken...çok hoşuma gitmişti. kinder suprız alıp çikolatasını atıp oyuncağıyla oynayan bir çocuk. hayalımde böyle bir çocuk var inşallh

Biz de çocuk yok.Eşim 3200 ila 3500 lira kazanıyor aylık.Ben de 1.500 tl alıyordum ama işten çıkacağım bu hafta sonu kpss ye çalışmak için.
Benim aldığım paranın büyük kısmını hep biriktirdik.Ben aileme yardım ettim,yeğenime hediyeler aldım,kardeşime olan borcumu ödedim,ailemi tatile götürdüm vs.Şu an büyük bir kısmı da bankada duruyor.
Hep eşimin maaşıyla geçindik 1.5 yıldır hiç dara düşmedik hiç parasız kalmadık diyebilirim çok şükür.
Arabamız yok.
Yani çok gezeriz,dışarda da yemek yeriz ,sinemaya çok sık gideriz.
Ev kirası 650 lira aidat faturalar filan 1.000tl yi buluyor.
Alışverişe hep GİMSA ya gideriz çok ucuz gerçekten.
Annem salça,fasülye,nohut,sebze kurusu tarzı şeyleri çok sık verir bana her gittiğimde.
Ben de yazın domates, biber ,bamya, barbunya, yeşil fasüye ucuzken bol bol aldım buzluğa attım hep yemeklik yapıp.
İnanılmaz lezzetli ve pratik oluyor.
Ancak şöyle ki biz çok fazla et ve tavuk tüketmiyoruz.
Yani ayda birkaç sefer ancak yiyoruzdur sebze ve bakliyatı daha çok seviyoruz.
Bir de eşim de ben de pek boğazımıza düşkün değiliz akşam yemeğinde bi tost yapıp yeriz mesela canımız yemek yapmak istemezse.
Çamaşır ve bulaşık makinesini çok sık çalıştırmam iki kişiyiz çünkü genelde akşam 10 dan sonra çalıştırıyorum.
Markette de her bulduğumu sepete atmam 3 kez düşünüp öyle alırım her şeyi.
Dediğim gibi hiç sıkıntı çekmedik kıyafette alırız şehir dışına gezmeye de gideriz.

Siz haftada 3 kez et ve tavuk tüketiyormuşsunuz.Bence paranın büyük kısmı bunlara gidiyordur.
Et gerçekten pahalı çünkü.Ama işte herkesin damak tadı farklıdır.
Benim için istediğim kıyafeti almak ve dilediğim zaman gezebilmek, konsere ,sinemaya gidebilmek et yemekten daha öncelikli mesela.
Çünkü hiç düşkün değilim ne bulsam onu yerim kafasında bir insanım.

Nacizane önerim ; et ve tavuk sayısını haftada 1 e düşürebiliyorsanız düşürün(bebiş yesin tabi).
Bakliyat bol sebze filan tüketin.Pirinç yerine bulgur tüketin.Hem daha sağlıklı hem daha ekonomik.

sen ne kadar tasaruf yapmak istesende farkına varmadan bir anda o tasaruf planını zamlı yapmak zorunda kalırsın :) bence marketlerini değiştir biz idare etmeye çalışıyoruz ama yine yetmediği oluyor bu zamanda kendimizi tutmamız da bir şey ifade etmiyor ekonomi kendini tutmuyor yinede belirli ucuz marketlerden alışverişi tercih ediyorum... zaten market farklılığı ortada. markaları her geçen gün bir bir değiştirmek zorunda kaldım ...

Alışverişi aylık yapın temizlik ve bakliyatı yani
İndirimleri takip edin
sebze meyveyi yiyebileceğiniz kadar alın pazardan alın aynı fiyat demeyin en azından daha taze.
birde kendinize bir liste çıkarın ihtiyaç listesi olsun.
listeyi hazırladıktan sonra iyice inceleyin gereksiz şeyler çıkabilir içinden. sizde almamış olursunuz. tamamen farkındalık işi bu. minimalist yaşamı araştırın mutlaka size bir şeyler katar.

hayat pahalı arkadaşım.
ben 3,5 yıllık evliyim.
her ay bu ay hesabı tutturucam diyorum ama yok tutmuyor.
domatesin kilosu olmuş 3 lira. salatalık olmuş 3 lira. zeytin 15. yumurta 9 lira (30lu) peynir 15 lira ekmek 75 kuruş bunu daha yağı var, limonu var, pul biberi var . bak bu basit bir kahvaltı için 1 haftalık diyelim ekmeği de 7 ile çarp. 50 lira eder tek kahvaltı.
bir öğün yemek yap. pirinç 6 lira. yarım kilo aldın farz edelim 3 lira. pırasa yap mesela. pırasa 3 liira, ee buna havuçta girecek 1 lira. yine domates var. yanına ayran yapsan yoğurdu var. bir de çorba yapınca çocuğa 20 lira da tek akşam yemeğine gitse. ayda eder ayda nerdeyse 600 lira. meyvesi , hafatsonu öğlen yemeği hariç.. ee temizlik malzemeliri de olunca hesap uçup gidiyor..
bence elindekiyle idare edeceğin kadar edersin.
öyle kafa patlatmayla inan olmuyor..

eved çocuk olmayınca inan bunlar olur. ama evde çocuk varsa..
yumurtası sütü peyniri eksik olmamalı.
et, tavuk, balık illa ki olmalı.
hele akşamı tostla geçiştirmek hayal gibi.
bir muz olmuş 6 lira.. çocuk muzdan başka bir meyve yemiyor ilk zamanlar.. elma alsan 3 lira.. 2 kere meyve yiyor illa..
bezi var ıslak mendili var kıyafeti var. sürekli küçülüyorlar bir de.. tabi ki Allah uzun ömür versin bütün yavrularımıza..
ama işte işler çok değişiyor çocuk olunca.. insan çocuğundan hiç kısamıyor..

hahahhaha cok güldürdün beni, sen cok yasa :)

gereksiz oldugunu düsünemiyorlar sanirim

Ayyyyy benimkide öyle diyor 2 aydır başımın etini yiyor yenileyelim diyeee hepsi aynı herhalde. Bende bana mı güveniyorsun dedim :) Yok yenilemem asla kusura bakmasın kendi biriktirsin bişeyler ondan sonra. Bende burayı okuyunca imrendim ya bizim paralar uçup gidiyor Tavsiyeleri de dikkate alacağım yazık günah boşa para harcıyoruz, demekki isteyince oluyor.

biz eşimle birlikte çalışıyorum aylık gelirimiz 3,500 TL ama birimizin maaşını kenara koyuyoruz. a101 şok bim gibi marketlerden makarna pirinç mercimek nohut gibi kurubakliyatları alırız. Dönem dönem indirimleri oluyor. Tavuk indirimde olduğunda 3 paket falan alırım. Mesela tavuk gögsünü toplu alırım 50 TL lik yemeklik doğrar poşetlere kaldırırım. 2 kg kıyma alır eşim 1 kg mı köfte yaparım buzluğa atarım. Kalan bir 1 kg mı da buzdolabı poşetine düzlerin bıcağın tersiyle parçalara ayırırım 1 yemeklik kadar koparıp yemeğime katarım. bunlar bize 2 ay falan yetiyor. Etlerimiz eşimin memleketinden geliyor. Kayınvalidem annem kışlık malzemelerimi hazırlıyor. dondurucuya koyuyorum genelde dondurucudan yerim kışları. Hem daha pratik oluyor. canımız birşey istedi diyelim fiyatı pahalıysa asla almayız. Avm ye gideriz mesela birlikte yemek yiyeceğiz 40 TL tutacak o 40 TL ye evimizin ihtiyacını alırız ne istiyorsak evde yapalım derim çıkarız avmden marketten isteiğimize göre pizza, tavuk kanat, balık alırız evimizde mis gibi ziyafet hazırlarım :) Hem daha ucuz hem daha sağlıklı.

Maşallah
Ne bereketli maaşınız varmış ev bile almissiniz
Biz yıllardır cesaret edemiyoruz ev almaya

Çok haklısınız.İşte o nedenle maddi manevi hazır olmadan özellikle atanmadan çocuk yapma fikri beni korkutuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…