- Konu Sahibi yagmur0007
-
Aynı benim kocao kadar gereksiz harcıyorki elimde kalacak.
Sebze filan da alayıdi demek 200 lira verecekmis bu mevsim de çilek yenmez ki.
2500 lirayla geçinemiyorsanız illa ki israf ediyorsunuzdur. Ya her gün 5 çeşit yemek pişiriyorsunuz yada abur cubura falan çok harcama yapıyorsunuz.
evet canım çocuğun olduğunu okumuştum, şuan yok bizim:) o yüzden onla ilgili hiç öneride bulunamam, ama çevremde iyi örnek çocuklarda gördüğüm abur cuburun tadını öğretmemek..Yasam tarzinizi begendim. İki kisi icin ideal. Bizim Cocugumuz oldugu icin mutlaka her hafta 4cesit meyve aliniyor. Hergun bir cesit fazladan yemek yapiliyor bizde. Abur cubur almamakda da cok mantikli buldum sizi. Hem sagliksiZ hemde toplasan ayda 50-60 lira gidiyodur.
Biz de çocuk yok.Eşim 3200 ila 3500 lira kazanıyor aylık.Ben de 1.500 tl alıyordum ama işten çıkacağım bu hafta sonu kpss ye çalışmak için.
Benim aldığım paranın büyük kısmını hep biriktirdik.Ben aileme yardım ettim,yeğenime hediyeler aldım,kardeşime olan borcumu ödedim,ailemi tatile götürdüm vs.Şu an büyük bir kısmı da bankada duruyor.
Hep eşimin maaşıyla geçindik 1.5 yıldır hiç dara düşmedik hiç parasız kalmadık diyebilirim çok şükür.
Arabamız yok.
Yani çok gezeriz,dışarda da yemek yeriz ,sinemaya çok sık gideriz.
Ev kirası 650 lira aidat faturalar filan 1.000tl yi buluyor.
Alışverişe hep GİMSA ya gideriz çok ucuz gerçekten.
Annem salça,fasülye,nohut,sebze kurusu tarzı şeyleri çok sık verir bana her gittiğimde.
Ben de yazın domates, biber ,bamya, barbunya, yeşil fasüye ucuzken bol bol aldım buzluğa attım hep yemeklik yapıp.
İnanılmaz lezzetli ve pratik oluyor.
Ancak şöyle ki biz çok fazla et ve tavuk tüketmiyoruz.
Yani ayda birkaç sefer ancak yiyoruzdur sebze ve bakliyatı daha çok seviyoruz.
Bir de eşim de ben de pek boğazımıza düşkün değiliz akşam yemeğinde bi tost yapıp yeriz mesela canımız yemek yapmak istemezse.
Çamaşır ve bulaşık makinesini çok sık çalıştırmam iki kişiyiz çünkü genelde akşam 10 dan sonra çalıştırıyorum.
Markette de her bulduğumu sepete atmam 3 kez düşünüp öyle alırım her şeyi.
Dediğim gibi hiç sıkıntı çekmedik kıyafette alırız şehir dışına gezmeye de gideriz.
Siz haftada 3 kez et ve tavuk tüketiyormuşsunuz.Bence paranın büyük kısmı bunlara gidiyordur.
Et gerçekten pahalı çünkü.Ama işte herkesin damak tadı farklıdır.
Benim için istediğim kıyafeti almak ve dilediğim zaman gezebilmek, konsere ,sinemaya gidebilmek et yemekten daha öncelikli mesela.
Çünkü hiç düşkün değilim ne bulsam onu yerim kafasında bir insanım.
Nacizane önerim ; et ve tavuk sayısını haftada 1 e düşürebiliyorsanız düşürün(bebiş yesin tabi).
Bakliyat bol sebze filan tüketin.Pirinç yerine bulgur tüketin.Hem daha sağlıklı hem daha ekonomik.
aayyy okurken kocamı gidip pıçaklayasım geldii...
adam gece evde mandalınayı begenmeyıp 11 de yandakı markete üşenmeyip üstelik arabayla gidip 80 mılyonluk meyve aldı geldi..çilek aldı adam ya.kış ayında cilek nedir arkadaş nesin sen koç musun ? acun ılıcalı mısın? neyin zenginliği?
sınırlerım horon tepıyor suanbiz tabı donumuza kadar batakta oluruz
ve bu savurganlıkla arabayı yenıleyelım dıyor.bana guvenıyor tabı...şimdi ufaktan bırıkım yaptım gozu onda..ilerde postayı koyucam sana..bi evim olsun fena mı dıyorum.cddiye almıyo eşek :)
ayy napıcaz bunları ..burayı okuyunca ne kadar zengın takıldıgımızı anladım
Bu konuda uzman biri var kkda arkadaslar cagirir onu simdialtin, tam altin, bilezik deseniz gelir belki
Ben berekete çok inanırım.bizim eşimle sabit gelirimiz sizinkinin yarısı.2 mizin maaşı toplam 2500 tl
1080 ev kredisi faturalar vs market vs drken pek bişey kalmıyor elimize.
Cocuğuma valide bakıyor,evde 4 kişiyiz.
Geçen ay pazar ve market dahil 850 tl harcamışız.ihtiyaç oldukça gittij çünkü.
Bu ay duruma el attım.toptan gittik aldık 500 tl harcadım kahvaltık dahil...3 kere de 50 şerden pazara gitsek gene kardayız.ufak tefek eksik çıkınca da gidiyor eşim.
Deterjan hariç bu tuttu....
Mesela 6 kilo pirinç 2.5 kg bulgur
4 kg şeker 2 kg küpşeker 2 tane 30 lu yumurta 2 kg tereyağı 2 kilo kaşar 5 litrelik sıvı yağ 10 kilo un gibi şeyler aldım.
Muhtemelen bir aydan fazla gider bana bunlar.bizimde asla köyden vs gelen bişey yok kendimiZ alıyoruz hep marketten.
Sizin gelir çok iyiymiş.bence sabit her ay 500 tl sini en az atın kenara.1000 market için ayırın 500 fatura 200 de pazar için olsa gene 800 kalır elinize
2.5 yıllık evliyiz ev aldık hatta borcunu bitirdik...Maşallah
Ne bereketli maaşınız varmış ev bile almissiniz
Biz yıllardır cesaret edemiyoruz ev almaya
Çok haklısınız.İşte o nedenle maddi manevi hazır olmadan özellikle atanmadan çocuk yapma fikri beni korkutuyor.eved çocuk olmayınca inan bunlar olur. ama evde çocuk varsa..
yumurtası sütü peyniri eksik olmamalı.
et, tavuk, balık illa ki olmalı.
hele akşamı tostla geçiştirmek hayal gibi.
bir muz olmuş 6 lira.. çocuk muzdan başka bir meyve yemiyor ilk zamanlar.. elma alsan 3 lira.. 2 kere meyve yiyor illa..
bezi var ıslak mendili var kıyafeti var. sürekli küçülüyorlar bir de.. tabi ki Allah uzun ömür versin bütün yavrularımıza..
ama işte işler çok değişiyor çocuk olunca.. insan çocuğundan hiç kısamıyor..
Çok haklısınız.İşte o nedenle maddi manevi hazır olmadan özellikle atanmadan çocuk yapma fikri beni korkutuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?