geçimsiz miyim?

Gelinlerce

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
3.065
3.397
63
günlerdir düşünüyorum aslında, şimdi de bir konu da gördüm ve bende sormak istedim..

kısa örnekler vererek anlatacağım.

1,5 yıldır bir iş yerindeyim, ilk önce burada ki resmi muhasebeye bakan kişiyle sorun yaşadım. çocuk herkesin ama herkesin dedikodusunu yaptı, herkesi öyle bir anlattı ki benim insanlardan midem bulandı. sonra iş yerimiz taşındı ve herkesle aynı ortam da çalışmaya başladık ben buradakilerle iyi geçinmeye başlayınca muhasebeci bana cephe aldı ve büyük kavga ettik. şuan onunla iş dışında muhatap olmuyorum.

yanıma yeni birini aldık, kız her konu da kendisini öne atıyor. soru bana soruluyor bu cevap veriyor, benim işimle ilgili bana saçma sorular soruyor e bunlar da canımı sıkıyor. geçen gün müdürümüze ben geldiğim de özlük dosyaları hiç hazır değildi hepsini ben yaptım demişti onun da konusunu açmıştım.. yerimi alamaz ama bu girişimleri beni rahatsız ediyor.

eşimin ailesi ile görüşmüyorum, belki hatırlayanlar olur ramazan bayramında eş ailesi ile doğu turuna çıkıp kavga edip gelmiştik. 1,5 ay sonra kp kalp krizi geçirdi ve vefat etti, bu krizden ben sorumlu tutuldum.

kp vefat edince dayım, eşi ve çocukları bize hiç sormadan baş sağlığına gitmiş ve orada ne yüzle geldiniz babamız gelinlerce yüzünden kalp krizi geçirdi demişler. dayım bizim tarla işlerimize bakıyordu iyi yapmadığı için bu sene dayıma vermedim işi ve küstü, küstüğü için şimdi sağda solda zaten eşinin ailesi böyle diyor diye anlatıyormuş. doğal olarak hayatımdan çıkardım.

küçük dayım annemle sorun yaşadı (konuyu hiç hatırlamıyorum bile) çocukları bize küstü..

iş yerinde yemek ve temizliğe bakan bir abla var, her konu da bana laf sokuyor nedenini anlamıyorum.

yani daha örnekler çoğalır durumum bundan ibaret. bazen diyorum kızım herkes kötü de bir sen mi iyisin diye. sizde de böyle durumlar oluyor mu? gerçekten kendimi aşırı sorunlu biri olarak görmeye başladım

günlerdir düşünüyorum aslında, şimdi de bir konu da gördüm ve bende sormak istedim..

1,5 yıldır bir iş yerindeyim, ilk önce burada ki resmi muhasebeye bakan kişiyle sorun yaşadım. çocuk herkesin ama herkesin dedikodusunu yaptı, herkesi öyle bir anlattı ki benim insanlardan midem bulandı. sonra iş yerimiz taşındı ve herkesle aynı ortam da çalışmaya başladık ben buradakilerle iyi geçinmeye başlayınca muhasebeci bana cephe aldı ve büyük kavga ettik. şuan onunla iş dışında muhatap olmuyorum.

yanıma yeni birini aldık, kız her konu da kendisini öne atıyor. soru bana soruluyor bu cevap veriyor, benim işimle ilgili bana saçma sorular soruyor e bunlar da canımı sıkıyor. geçen gün müdürümüze ben geldiğim de özlük dosyaları hiç hazır değildi hepsini ben yaptım demişti onun da konusunu açmıştım.. yerimi alamaz ama bu girişimleri beni rahatsız ediyor.

eşimin ailesi ile görüşmüyorum, belki hatırlayanlar olur ramazan bayramında eş ailesi ile doğu turuna çıkıp kavga edip gelmiştik. 1,5 ay sonra kp kalp krizi geçirdi ve vefat etti, bu krizden ben sorumlu tutuldum.

kp vefat edince dayım, eşi ve çocukları bize hiç sormadan baş sağlığına gitmiş ve orada ne yüzle geldiniz babamız gelinlerce yüzünden kalp krizi geçirdi demişler. dayım bizim tarla işlerimize bakıyordu iyi yapmadığı için bu sene dayıma vermedim işi ve küstü, küstüğü için şimdi sağda solda zaten eşinin ailesi böyle diyor diye anlatıyormuş. doğal olarak hayatımdan çıkardım.

küçük dayım annemle sorun yaşadı (konuyu hiç hatırlamıyorum bile) çocukları bize küstü..

iş yerinde yemek ve temizliğe bakan bir abla var, her konu da bana laf sokuyor nedenini anlamıyorum.

yani daha örnekler çoğalır durumum bundan ibaret. bazen diyorum kızım herkes kötü de bir sen mi iyisin diye. sizde de böyle durumlar oluyor mu? gerçekten kendimi aşırı sorunlu biri olarak görmeye başladım
Sizde hemen karar vermeden önce derin bir nefes alın sonra sağlıklı bir karar verin.
Belki çok aceleci davranıp hata da yapıyor olabilirsiniz.
Bu anlattıklarınız ceviz kabuğunu dolduracak şeyler de değil aslında
Sadece sinek küçük ama mide bulandırır olmuş.
Pek takmayın bırakın oluruna gitsin herşey
Herşy üstüste olunca kendinizde birşey aramanız normal sorgulasınız tabi.

Eşimin ailesiyle genel olarak (kv, kp, gorumce, kayin) baya anlasamiyorum. Gorumcelerimden bir tanesiyle anlasabiliyoruz 5 senedir o gorumcemle hiç sorun yaşamadim.

Calistigim yerlerde kavga etmisligim coktur, ayni zamanda insanlarla ugrastigim işler olunca baya problem oluyordu, sinirden ellerim karincalaniyordu o derece sinirleniyordum. (Calismiyorum)

Sadece kendi sectigim ve secerek hayatima aldigim insanlarla iyi anlasabiliyorum ama hayat sadece kendi sectigimiz insanlardan ibaret degil malesef bazilari otomatik geliyor 😁 Kendimi aşirili sorunli bulmuyorum. Sorun hem bende hem insanlarda. Mecburi ilişkileri surdurmekte başarili bir insan degilim sadece👎
Belki siz de oylesiniz.

Birinin ölümü, kasti yapılmadığı sürece, sorumlu tutmak, yanlıştır.

Vadesi dolmuş, kalp krizi bahanesi olmuş, hakkı rahmetine kavuşmuş, allah rahmet eylesin.

Sana devamlı laf sokmaları, hazmedemedikleri durum vardır, soda ikram et, anlarsa susar.

Öne atılan kız, sazan.avi diyoruz kısacası.

Yani taklitler aslını yüceltir, boşver, çok rahatsız etmediği sürece muhattap bile olma bence.

Iki kardeş küsse, bunu neden çocuklar çekmek zorunda? En nefret ettiğim şey, o senle/ kardeşin arasında bir sorun, dayı - Hala çocuklarını buna karıştırmayın diyebilmeli insan.

Sonra vay efendim, neden ailede kopukluk oluyor, neden gelinip gidilmiyor......

Sen allahın sevdiği kulusun ki, çeşitli sınavlara tabi oluyorsun.

Sınav demişken;

Kopyayla yükselmiş kişiliklerin yüz almasını bekleme...

Bu da ortaya atılsın, üstüne alınan alınsın.

Sabır ve zamanla randevumuz var deyip, alttan almaya çalış, haklı çıkan taraf sen olursun.

çokta masum olduğunuz söylenemez...

valla su anlattıklarınızda etrafınızdakı kısıler hatalı
herkes kotu bır ben mı ıyıyım dıye ben kotumuyum dıye kendını sorgulayan bırının kotuluk yapabılecegını zaten dusunmuyorum kendını her konuda hep haklı bulanlar kotu oluyor genelde

Sizde hemen karar vermeden önce derin bir nefes alın sonra sağlıklı bir karar verin.
Belki çok aceleci davranıp hata da yapıyor olabilirsiniz.
Bu anlattıklarınız ceviz kabuğunu dolduracak şeyler de değil aslında
Sadece sinek küçük ama mide bulandırır olmuş.
Pek takmayın bırakın oluruna gitsin herşey
Herşy üstüste olunca kendinizde birşey aramanız normal sorgulasınız tabi.

gerçekten basit şeyler arasında sadece dayımın dedikodumu yapması, bu kadar ağır bir konu da suçlanmam sonucunda saatlerce ağladım. dediğim gibi işte bunların hepsi olunca acaba sıkıntı ben miyim ne yapabilirim diyorum

sızce hangı konuda masum degıl mesela ?
muhasebeci bayanın anlattıklarıyla insanları tanımadan cephe almasıda yanlış, sonradan onlarla çok sıkı fıkı olmasıda yanlış....yeni gelene iş öğretmiş, kendini gececek diye ödü kopuyor...kp dderle kavga etmiş, hiç yakıştırmadım vs. vs...

Hepsine tamam da kpinizin vadesi dolmus adam kriz gecirmis vefat etmis,bunun neresinde payiniz olabilir ki? Bunu sizden bilenlerin yuksek dozda zeka problemi var bence ;) Herkes herkesle kavga eder,kalkip ölüyorlar mi?

muhasebeci bayanın anlattıklarıyla insanları tanımadan cephe almasıda yanlış, sonradan onlarla çok sıkı fıkı olmasıda yanlış....yeni gelene iş öğretmiş, kendini gececek diye ödü kopuyor...kp dderle kavga etmiş, hiç yakıştırmadım vs. vs...
haklısınızın bırının anlatmasıyla hemen etkı altında kalması yanlıs
ama tanıyınca arkalarından kotu konusmadıgı surece samımı olabılır
bu asiste etmek ıcın gelen calısanların ıs ogrendıgı kısıyı bezdırıp yerıne goz dıkme durumları olabılıyor bunu bende yasamıstım ... hırs gozunu buruyor o konuda konu sahıbını anlıyorum . kendını gececek dıye öd kopma degıl hadsızlıge ugrama meselesı orda.
kayınvalıde kayınpederle tartısma yasamayan var mı ? :)

bu ınsanı kotu yapmaz kı

Eşimin ailesiyle genel olarak (kv, kp, gorumce, kayin) baya anlasamiyorum. Gorumcelerimden bir tanesiyle anlasabiliyoruz 5 senedir o gorumcemle hiç sorun yaşamadim.

Calistigim yerlerde kavga etmisligim coktur, ayni zamanda insanlarla ugrastigim işler olunca baya problem oluyordu, sinirden ellerim karincalaniyordu o derece sinirleniyordum. (Calismiyorum)

Sadece kendi sectigim ve secerek hayatima aldigim insanlarla iyi anlasabiliyorum ama hayat sadece kendi sectigimiz insanlardan ibaret degil malesef bazilari otomatik geliyor 😁 Kendimi aşirili sorunli bulmuyorum. Sorun hem bende hem insanlarda. Mecburi ilişkileri surdurmekte başarili bir insan degilim sadece👎
Belki siz de oylesiniz.

gerçekten kendimi fena suçlu buluyordum. insan kaç kişiyle sıkıntı yaşayabilir diyordum. eş ailesi normal değil, eşim nişan atmış zaten ama öyle bir anlatır ki her olay da zaten herkesle sorun yaşarsın sen diye..

haklısınızın bırının anlatmasıyla hemen etkı altında kalması yanlıs
ama tanıyınca arkalarından kotu konusmadıgı surece samımı olabılır
bu asiste etmek ıcın gelen calısanların ıs ogrendıgı kısıyı bezdırıp yerıne goz dıkme durumları olabılıyor bunu bende yasamıstım ... hırs gozunu buruyor o konuda konu sahıbını anlıyorum . kendını gececek dıye öd kopma degıl hadsızlıge ugrama meselesı orda.
kayınvalıde kayınpederle tartısma yasamayan var mı ? :)

bu ınsanı kotu yapmaz kı

Birinin ölümü, kasti yapılmadığı sürece, sorumlu tutmak, yanlıştır.

Vadesi dolmuş, kalp krizi bahanesi olmuş, hakkı rahmetine kavuşmuş, allah rahmet eylesin.

Sana devamlı laf sokmaları, hazmedemedikleri durum vardır, soda ikram et, anlarsa susar.

Öne atılan kız, sazan.avi diyoruz kısacası.

Yani taklitler aslını yüceltir, boşver, çok rahatsız etmediği sürece muhattap bile olma bence.

Iki kardeş küsse, bunu neden çocuklar çekmek zorunda? En nefret ettiğim şey, o senle/ kardeşin arasında bir sorun, dayı - Hala çocuklarını buna karıştırmayın diyebilmeli insan.

Sonra vay efendim, neden ailede kopukluk oluyor, neden gelinip gidilmiyor......

Sen allahın sevdiği kulusun ki, çeşitli sınavlara tabi oluyorsun.

Sınav demişken;

Kopyayla yükselmiş kişiliklerin yüz almasını bekleme...

Bu da ortaya atılsın, üstüne alınan alınsın.

Sabır ve zamanla randevumuz var deyip, alttan almaya çalış, haklı çıkan taraf sen olursun.

ben o lafı duyduğum da o kadar çok ağlamıştım o kadar çok zoruma gitmişti ki bunu kelimelerle anlatmam mümkün değil.
ben babasız büyüdüm (vefat etti) kp bana babalık yapmaktan ziyade genel de ağlattı. adam kaç yıldır memleketine gitmemiş benim ısrarlarımla gitti, gitmeden görümceler eşime gelinlerceye bu işkenceyi yapma babamla yolculuk çekilmez demişler, babalarını adam yerine koymazlardı ama kör öldü badem gözlü oldu ve suçlu ben oldum.

annemiz birileriyle sorun yaşayabilir bu onu ilgilendirir deyip biz hep konuşmaya devam ettik ama hata etmişiz herhalde, onlar gibi olmalıymışız.

yanıma gelen kız gerçekten sinirlerimi bozuyor, bir iş oldu patron bu kimin fikriydi dedi kız hemen atıldı benden çıktı diye bende x abi söylemişti dedim orada kesti mesela..

gerçekten kendimi fena suçlu buluyordum. insan kaç kişiyle sıkıntı yaşayabilir diyordum. eş ailesi normal değil, eşim nişan atmış zaten ama öyle bir anlatır ki her olay da zaten herkesle sorun yaşarsın sen diye..

Sorun cikaran herkesle sikinti yasanabiliyor valla sayisi yok bunun. Ben çok kisiyle problem yaşadim, yasiyorum.

Aşırı sorunlu bir insan olsam kimseyle anlaşamazdim diye dusunuyorum. Bana sorun cikartmayan insanlarla cok iyiyim. 26 yasimdayim 5-6 yaşlarindan beri tanidigim arkadasim var hala konusuyoruz 20 sene olmuş tanişali. :) Tabi ki bazen sevdigimiz insanlarla bile tartisabiliyoruz ama o kadarini da tolore ediyorum elbette ama pislik insanlarla anlasma becerisi ve sabri yok bende. Bunun için kendimi suclamiyorum acikcasi.

Diyorsan ki cevremde 1 tane bile insan yok, sevenim yok, herkes nefret ediyor veya herkesle sorunluyum o zaman sorun sendedir.

Aslında her ortama göre şekillenmediğiniz için bu kadar problem yaşıyorsunuz, çok ince düşünüp kafaya takınca da problemler büyüyor.
Durun sakin bir nefes alın, öncelikle size o anda bunu neden yaptığını sorun, sakin sinirlenmeden net,şirket diziliminde çimenler filleri ezmemeli, aile içinde gelini seven ben görmedim, sadece bazıları daha iki yüzlü veya yüzsüz olduğu için problemleri görmezden gelip yüz göz oluyorlar.
Her ailede bu anlattiginiz durumlar yaşanıyor. Ama insanlar hırsını alamayınca saldırıyor kendinizi ezdirmeyin.

valla su anlattıklarınızda etrafınızdakı kısıler hatalı
herkes kotu bır ben mı ıyıyım dıye ben kotumuyum dıye kendını sorgulayan bırının kotuluk yapabılecegını zaten dusunmuyorum kendını her konuda hep haklı bulanlar kotu oluyor genelde

ya iş yerinde bir kız var her konu da benimle şakalaşabilir sorun yok bozulmam kolay kolay. geçen gün dişi kırılmış biz de müdürle takılıyorduk x gel konuşalım gelirken dişini de getir diye bu bana milletin için de bir bağırdı ama ağlayacak duruma geldim. kızdan öyle bir soğudum ki anlatamam. her konu da o bana takılırken asla sorun yoktu da neden ben takılınca sorun oldu?

Back
X