- 15 Temmuz 2013
- 4.617
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.858
- 358
- Konu Sahibi chamallows
-
- #20.721
Ya o zamanlar ben kpss ye hazırlanıyordum 2009 kışıysa eger sürekli dersanede geçiyordu zamanım, hep.kalabaliktaydik, disarda yer içerdik. Su anki gibi durum.olsaydi daha net hatırlardım. Tedbir iyidir ya. Ben ilk oglumda okullar acilipseminerdonemine baslayonca hemen grip olmuştum emzirirken maske takıyordum. Cocugu okula almaya gidiyorum kadin linde maskeyi sallaya sallaya geliyor, bahceye girerken takiyor. Sonra da okullar acilsin eski hayatimiza donelim diyenler de.onlar.oluyor. tabi tabi hemen döneriz..Ahtapot Anne hatirlamaman normal cunku o donem insanlar isin ciddiyetini anlamamisti yada bu kadar ciddi degildi.
o zamanda hastanelere ayri bir h1n1 klinigi kurmuslardi.
beni acil gibi bir yerden iceri alip akciger tomografisine gotururlerken bir kadin altima isiyorum diyip birden kusmaya basladi falan filmi cekindim dondum kadinin ustunu kapatiyorlardi
o zamanda boyle herkese eldiven maske kullanin dezenfektan kullanin falan demislerdi.
okullar acilsin ki kafalar rahatlasin pandemi kimin umrundaYa o zamanlar ben kpss ye hazırlanıyordum 2009 kışıysa eger sürekli dersanede geçiyordu zamanım, hep.kalabaliktaydik, disarda yer içerdik. Su anki gibi durum.olsaydi daha net hatırlardım. Tedbir iyidir ya. Ben ilk oglumda okullar acilipseminerdonemine baslayonca hemen grip olmuştum emzirirken maske takıyordum. Cocugu okula almaya gidiyorum kadin linde maskeyi sallaya sallaya geliyor, bahceye girerken takiyor. Sonra da okullar acilsin eski hayatimiza donelim diyenler de.onlar.oluyor. tabi tabi hemen döneriz..
2009 kışıydı.yanlis hatirlamiyorsam 2009 kışı idi.yada 2008
çogu insan ne oldugunu anlamadi zannimca ya, kuş gribide oyle mesela cok onenli bir salginmis bence ama kuşlara yaklasmayin tavuk yemeyin yumurta yemeyin vs diyip durdular.2009 kışıydı.
Maskeyle de epey gezen vardı o dönem.
Biz markete en tenha saatlerde gidiyorduk.
AVM ye o kış hiç gitmedik diye hatırlıyorum.
6-7 aylıktı çocuğum çünkü ona geçmesin diye tedbirli davranmıştık.
Ev oturmalarında gripli olanlar gelmiyordu.
Uyariyorduk birbirimizi de gripseniz gelmeyin diye.
Öyle işte.
Sanırım öyleydi, çok yayılmadığına göre.çogu insan ne oldugunu anlamadi zannimca ya, kuş gribide oyle mesela cok onenli bir salginmis bence ama kuşlara yaklasmayin tavuk yemeyin yumurta yemeyin vs diyip durdular.
insandan insana bulasmiyormuydu ki acaba
Bulasmiyordu demek ki.çogu insan ne oldugunu anlamadi zannimca ya, kuş gribide oyle mesela cok onenli bir salginmis bence ama kuşlara yaklasmayin tavuk yemeyin yumurta yemeyin vs diyip durdular.
insandan insana bulasmiyormuydu ki acaba
evet butun dunyadaki coronaviruslerin toplami bir 330 ml kola sisesi kadarmisBulasmiyordu demek ki.
Yoksa çok görülürdü.
Sars da çıkmıştı ya bir ara yavaş bulaşma olduğu için o da bitti o yıl.
Covid de sars ailesinden değil mi?
Ama hızlı bulaşanindan.
Kocaman Çin de sekiz pozitif vaka var.evet butun dunyadaki coronaviruslerin toplami bir 330 ml kola sisesi kadarmis
bizi soktugu hallere bak
çin bir şekilde bitirdi ama açıklamiyor sanki bıcak gibi kesildi vakalar.Kocaman Çin de sekiz pozitif vaka var.
Hiç mi yurt dışından gelenlerden bulaşan yok.
Ya da nasıl bitti?
Tamam gelenlere test yapiliyodur karantina oluyordur belki ama arkadaşıma eşinden iki hafta sonra bulaştı.
Uzun süreli pozitiflik orda olmuyor mu hiç?
Bazı şeyler çok muamma.
Yani bilemiyorum ki.çin bir şekilde bitirdi ama açıklamiyor sanki bıcak gibi kesildi vakalar.
sanki aşidan ziyade ilaç bulmuş gibi ama kendi halkina öncelik taniyor olabilir mi
Tabi canımokullar acilsin ki kafalar rahatlasin pandemi kimin umrunda
agustos 2019 dami patlamis yani bu hastalikYani bilemiyorum ki.
Bitmesi için o ülkenin yüzde altmışının geçirmesi ya da aşılanması lazım.
Hee geçiren bir daha geçiriyor da deniyor.
Bitse yine baştan yeni yeni dalgalar olması lazımdı Çin de o zaman.
Aşı olsalar da yine geçiriliyor deniyor aşının koruyuculuğu da kısa.
Ben anlamıyorum valla neler dönüyor.
O kadar kalabalık ülke coronavirus verilerinde sonlara inmiş nerdeyse.
Ayrıca bir haberde okumuştum Çin de 2019 Ağustos ayında uydu görüntülerinde hastanelerde aşırı insan ve araba yoğunluğu görülmüş ispatlanmış.
Hep soylenen bu 2019 yazdan beri var deniyor.agustos 2019 dami patlamis yani bu hastalik
ama öyle olduysa nasil diger ulkelere yayilmadan kasim agustosa kadar devam etti.Hep soylenen bu 2019 yazdan beri var deniyor.
Afrika ulkesinde yasayan bi akrabamız burda ayni belirtilere sitma deniyor demisti kasim aralik aylarinda.ama öyle olduysa nasil diger ulkelere yayilmadan kasim agustosa kadar devam etti.
cok hizli yayiliyor cunku.
Olabilir.agustos 2019 dami patlamis yani bu hastalik
Dağıldı bence ama adını koyamadilar.ama öyle olduysa nasil diger ulkelere yayilmadan kasim agustosa kadar devam etti.
cok hizli yayiliyor cunku.
zaten sıtma ilaci ile tedavi ediliyordu ya bir ara favipiravirmiydi neydiAfrika ulkesinde yasayan bi akrabamız burda ayni belirtilere sitma deniyor demisti kasim aralik aylarinda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?