- 10 Nisan 2014
- 43.939
- 116.689
- 798
- Konu Sahibi chamallows
-
- #20.801
Haklısın film ama bu ne kindir ki çatır çatır hesap soruyor lcw den alırım bundan sonra ayakkabı 5 yıl en az giyerim yazmıştım. Gözü dönmüş aman pradadan giy yazmış ha ha haCey kim nasıl istiyorsa öyle yaşasın yahu bize ne.
Herkes kendi fikrini beyan ediyor, her düşünceye takılsak ohoooo.
Yahu bu birim parayla aylık 400 tl ile gıdasını alanı okuduk, bunu baz alsak açız yani.
Çok ciddiye alıyorsun, diyorum ben sana bunuHaklısın film ama bu ne kindir ki çatır çatır hesap soruyor lcw den alırım bundan sonra ayakkabı 5 yıl en az giyerim yazmıştım. Gözü dönmüş aman pradadan giy yazmış ha ha ha
Onu zaten biliyorum kuzum ben bu zihniyete şaşıyorum. Bir başka insanın kazancı üzerinde hak iddia etme cüretine şaşıyorum. Kişi kendi isteğiyle verirse tabiki al ama zorla isteniyor yahu.Çok ciddiye alıyorsun, diyorum ben sana bunu
Bana aba altı salak diyene bile güldüm geçtim, ha farzet ki salağım gerçekten de, ne olacak?
Aş mı veriyor iş mi, hayatımda bu insan kim, neyimde yanımda ya da önemi nedir...
Böyle değerlendir, ss alman bile kaale almaktır.
Aman kendi isteğiyle vereni de almam sonra ‘yemedik yedirdik, yaranamadık’ meselesine, kafaya kakmaya başlıyorlar sürekli.Onu zaten biliyorum kuzum ben bu zihniyete şaşıyorum. Bir başka insanın kazancı üzerinde hak iddia etme cüretine şaşıyorum. Kişi kendi isteğiyle verirse tabiki al ama zorla isteniyor yahu.
Bir de ben şunu anlamıyorum, gezme yeme içme yeme biriktir, altın tak, yemekli düğün yap, hemen ev al ver hiç karı koca el ele verip zorlukları aşmasınlar biz direkt hazıra konduralım. Peki çocuğun hayatı evlenene kadar çok şeyden mahrum olacak onun kıymeti yok mu? Tamamen evlenme odaklıyız ya topum olarak. Belki evlenmeyecek, belki başka ülkeye taşınacak oraya da şangur şıngır bilezik mi takacağız mesela.Aman kendi isteğiyle vereni de almam sonra ‘yemedik yedirdik, yaranamadık’ meselesine, kafaya kakmaya başlıyorlar sürekli.
Çocuklarım benim standartlarım neyse ona göre yaşar, asla kendim sürünüp onlara başka bir şey sunmam.
Devamı olmaz çünkü, o hayata rahata da alıştıktan sonra kan emerler
prada ayakkabı alasım oldu birden ama alamam ki malum fakirim ha ha haBir de ben şunu anlamıyorum, gezme yeme içme yeme biriktir, altın tak, yemekli düğün yap, hemen ev al ver hiç karı koca el ele verip zorlukları aşmasınlar biz direkt hazıra konduralım. Peki çocuğun hayatı evlenene kadar çok şeyden mahrum olacak onun kıymeti yok mu? Tamamen evlenme odaklıyız ya topum olarak. Belki evlenmeyecek, belki başka ülkeye taşınacak oraya da şangur şıngır bilezik mi takacağız mesela.
Yani çocuğa istediği oyuncağı alamadıktan senede bir kere olsun tatile götüremedikten sonra 30undan sonra para saçsak ne manası kalacak.
Yani asıl önemli olan güzel bir çocukluk gençlik yaşatmak değil de yirmi bilezik takıp pembik gelin evi dizmek için 20 sene her şeyden tasarruf etmek gibi düşünüyorlar
ahh khomyuk o kadar guzel bir noktaya değindin ki.Bir de ben şunu anlamıyorum, gezme yeme içme yeme biriktir, altın tak, yemekli düğün yap, hemen ev al ver hiç karı koca el ele verip zorlukları aşmasınlar biz direkt hazıra konduralım. Peki çocuğun hayatı evlenene kadar çok şeyden mahrum olacak onun kıymeti yok mu? Tamamen evlenme odaklıyız ya topum olarak. Belki evlenmeyecek, belki başka ülkeye taşınacak oraya da şangur şıngır bilezik mi takacağız mesela.
Yani çocuğa istediği oyuncağı alamadıktan senede bir kere olsun tatile götüremedikten sonra 30undan sonra para saçsak ne manası kalacak.
Yani asıl önemli olan güzel bir çocukluk gençlik yaşatmak değil de yirmi bilezik takıp pembik gelin evi dizmek için 20 sene her şeyden tasarruf etmek gibi düşünüyorlar
haklısın deniz bak kızım için ne kadar çabaladığıma hepiniz şahitsiniz.kendimden kısıp bazen onun siteklerini karşılıyorum okul konusunda endişeleniyorum.iyi bir işi olsun anne babaya muhtaç olmasın diye çırpınıyorum tüm anne babalar gibi.çocuk okutmak kursu okulu kitabı yol parası giyimi vs yüzbinlerce lira zaten devlette bile okutsan.okul bitince tam rahata erecek anne baba ona da izin yokmuş baksana.borçsuz evlenilmeliymişş tüm eşyalar tam ve lüks olmalıymış olduu canımmm.ondan sonra da kaynanam 2 günlüğüne kalmaya geldi yük oldu ya da kaynanam 300 tl para aldı eşimden paramızı yiyor diye konu açarlar.ahh khomyuk o kadar guzel bir noktaya değindin ki.
sen yillarca yeme icme cocuguna giydirme yedirme neymis sen ölünce ev bark sahibi olacakmiş.
evlenince karisi yada kocasi kira odemeyecekmiş.
e bakiyorum ben annemle cocukken bir guzel tatil animiz yok, birlikte hic bir şey yapamamişiz.
bir parka bir cafeye oturup bir cay icmemisiz annem elimizden tutup bir gun sinemaya tiyatroya vs goturememis.
ama olsun ev birakacak.
damat gelinde annemin benim ve abimin suremedigi sefayi surecek ( sadece kendimizden ornek verdim ama bu herkes icin gecerli durum)
herkes biraz elini taşın altina koymalı sonsuz imkan verilmemeli bencede.
kucukken oyuncakti dondurmaydi vs bunlar tamam ama sonrasinda o sonsuz imkani hep bekliyoruz bekleyecekler.
kazandigin maasi rahatca yeme hakki bile tanimiyorlar baksana.
gelinle yarisip prada giyecekmisiz.
Benim eşimin ailesi işte. Yememiş içmemişler. Ne düzgün oyuncakları olmuş ne bir tek tatile gitmişler. Her yaz fındık toplatırlarmış parasını vereceğiz der yine de vermezlermiş de bir kere dönüşte dondurmakta alırlarmış. Şimdi bir de miraslarını da aldılar daha da refahlar. Değişen bir şey var mı yok? Ne kek kurabiye yaparlar çay yanına ne gider bir gün olsun dışarda yerler. Ee şimdi hiç bir şey yaşamadan ölecekler bizim oğlana kalacak. O arada kendi gençlikleri de gitti eşimin çocukluğu da. Adamın içinde uhdeler dolu. Değdi mi bence asla. Çok saçma bir şey.ahh khomyuk o kadar guzel bir noktaya değindin ki.
sen yillarca yeme icme cocuguna giydirme yedirme neymis sen ölünce ev bark sahibi olacakmiş.
evlenince karisi yada kocasi kira odemeyecekmiş.
e bakiyorum ben annemle cocukken bir guzel tatil animiz yok, birlikte hic bir şey yapamamişiz.
bir parka bir cafeye oturup bir cay icmemisiz annem elimizden tutup bir gun sinemaya tiyatroya vs goturememis.
ama olsun ev birakacak.
damat gelinde annemin benim ve abimin suremedigi sefayi surecek ( sadece kendimizden ornek verdim ama bu herkes icin gecerli durum)
herkes biraz elini taşın altina koymalı sonsuz imkan verilmemeli bencede.
kucukken oyuncakti dondurmaydi vs bunlar tamam ama sonrasinda o sonsuz imkani hep bekliyoruz bekleyecekler.
kazandigin maasi rahatca yeme hakki bile tanimiyorlar baksana.
gelinle yarisip prada giyecekmisiz.
Noldu naptı ki?akşam akşam herifide fircaladim durduk yere.
isin tuhaf tarafi boyle insalar genelde kendi anne babasinin yaptiklarini anlatirken ellerinden geldigince herseyi yaptilar diye anlatiyorlar.haklısın deniz bak kızım için ne kadar çabaladığıma hepiniz şahitsiniz.kendimden kısıp bazen onun siteklerini karşılıyorum okul konusunda endişeleniyorum.iyi bir işi olsun anne babaya muhtaç olmasın diye çırpınıyorum tüm anne babalar gibi.çocuk okutmak kursu okulu kitabı yol parası giyimi vs yüzbinlerce lira zaten devlette bile okutsan.okul bitince tam rahata erecek anne baba ona da izin yokmuş baksana.borçsuz evlenilmeliymişş tüm eşyalar tam ve lüks olmalıymış olduu canımmm.ondan sonra da kaynanam 2 günlüğüne kalmaya geldi yük oldu ya da kaynanam 300 tl para aldı eşimden paramızı yiyor diye konu açarlar.
kanuni sultan süleyman :celladımsın eyy zaman demiş.yani giden zamanın telafisi yok.gençken yürüyebiliyorken koşabiliyorken kafamız çalışıyorken sağlıklıyken hayatın tadını çıkarmak lazım.Benim eşimin ailesi işte. Yememiş içmemişler. Ne düzgün oyuncakları olmuş ne bir tek tatile gitmişler. Her yaz fındık toplatırlarmış parasını vereceğiz der yine de vermezlermiş de bir kere dönüşte dondurmakta alırlarmış. Şimdi bir de miraslarını da aldılar daha da refahlar. Değişen bir şey var mı yok? Ne kek kurabiye yaparlar çay yanına ne gider bir gün olsun dışarda yerler. Ee şimdi hiç bir şey yaşamadan ölecekler bizim oğlana kalacak. O arada kendi gençlikleri de gitti eşimin çocukluğu da. Adamın içinde uhdeler dolu. Değdi mi bence asla. Çok saçma bir şey.
ben pandemiden once calistigim donemde falan her haftalik izinimde annemle disarda kahvalti yapardim ve her kahvalti odemesi sonunda annemden ayni cumle bu kadar parayi eve harcasaydik bir hafta kahvalti ederdik.Benim eşimin ailesi işte. Yememiş içmemişler. Ne düzgün oyuncakları olmuş ne bir tek tatile gitmişler. Her yaz fındık toplatırlarmış parasını vereceğiz der yine de vermezlermiş de bir kere dönüşte dondurmakta alırlarmış. Şimdi bir de miraslarını da aldılar daha da refahlar. Değişen bir şey var mı yok? Ne kek kurabiye yaparlar çay yanına ne gider bir gün olsun dışarda yerler. Ee şimdi hiç bir şey yaşamadan ölecekler bizim oğlana kalacak. O arada kendi gençlikleri de gitti eşimin çocukluğu da. Adamın içinde uhdeler dolu. Değdi mi bence asla. Çok saçma bir şey.
Kimse ‘ölümlü’ dünyayı anlamıyor.Bir de ben şunu anlamıyorum, gezme yeme içme yeme biriktir, altın tak, yemekli düğün yap, hemen ev al ver hiç karı koca el ele verip zorlukları aşmasınlar biz direkt hazıra konduralım. Peki çocuğun hayatı evlenene kadar çok şeyden mahrum olacak onun kıymeti yok mu? Tamamen evlenme odaklıyız ya topum olarak. Belki evlenmeyecek, belki başka ülkeye taşınacak oraya da şangur şıngır bilezik mi takacağız mesela.
Eşimle ilk seneler bu anlayışlar ölümünd kapışırdı film. Benim babam emekli öğretmen emeklilikten sonra mesleğinin dükkanını açtı, bir marangozhanesi var, annem desen senelerce özel sektörde çalıştı. Eşimin ailesine göre daha çok gelir gelirmiş evlere. Bizim öyle tarlalar evler gibi mülkümüz yok. Onlarda az parayla tarla arsa toplamışlar. Biz hiç arsa almadık misalKimse ‘ölümlü’ dünyayı anlamıyor.
Maalesef her canlı için geçerli ve 1 saniye sonrası için de ihtimali olan bir son bu.
Uzun vadeli borçlar, krediler, sürekli birikimler...
İstesem de algılayamıyorum, küçük yaştan itibaren arkadaşlarımın ölümüne tanıklık ettim.
Eşyaları bende kalan da oldu, yanımdan gittikten 2 saat sonra vefat eden de.
O sebeple kimse beni yarını düşünerek yaşatamadı, yarına inanmıyorum çünkü.
Varsa bir zaman o sadece bu an.
Ve yine aynı sebeple hep gün sonunda 15 16 tl gibi param olur, elime geçeni anında mutluluğuma çeviririm
Herkese gelmiş haftasonu yasağı, çok da fifi.angara bebeleri sokağa çıkma yasağımız geldi genee
şöyle bir iyi yanı var biz fakirler için.en çok harcamayı haftasonu yapıyorduk artık çıkamayacağımız için tasarruftayız demektir bu.o paraları ilerdeki gelin ve damatlarımız için biriktireceğiz yaşasınnnHerkese gelmiş haftasonu yasağı, çok da fifi.
Zaten çıkmıyorduk aşırı kalabalık her yer diye, bir kere çocukları okula başlamadan moral olsun diye götürmüştük, yeter
Bizim oğlumuz yok, dünürler düşünsün.şöyle bir iyi yanı var biz fakirler için.en çok harcamayı haftasonu yapıyorduk artık çıkamayacağımız için tasarruftayız demektir bu.o paraları ilerdeki gelin ve damatlarımız için biriktireceğiz yaşasınnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?