Geçinemeyenler kulübü

e öğretmen değil misin?niye bazı sınıflara okul var bazılarına yok ?
Haa guzel soru. Haklısın. Ama dövme yayazdiklarimla baglanti kuramadim. Simdi şöyle 1 2 3 4 ilkokul çağı kritik dönem. 8 ve 12 ler de sinav sürecinde olduklari için açıklar. 1 yas cok seyi değiştiriyor. Aslinda 5ler de ilkokul olmali ama neyse.

ayy sana kim kızabilir tatlı anne

Yok yavrum, ben senin gibi bakamıyorum olaya.
Dediğim gibi sadece müşteri ve patron ilişkisini baz alıyorsun, ben diğer tarafı.
O garsonu, işçiyi, temizlik görevlisini, mal tedarikçisini, tedarikçinin şoförünü vs.
Restoran sadece tek bir adamın kazandığı yer değildir.
Ortak alanlarda iş yerlerinde sıra ve mesafe ile yemek yenildiği takdirde bir risk oluşturmuyor.
Keza aynı şey ulaşımlar için de geçerli hatta ve hatta maske söz konusu olduğunda risk bile yok denecek kadar az.
Bugüne kadar kovidle karşılaşmamış olmamız imkansız, bunu aldığımız önlemlerle def ettik.

Şöyle düşün, yasaklar her iş için geçerli olsa bunu söyleyebilecek misin?
Mesela eşinin kurumu kapansa ve kısa çalışma ödeneği bile alamasanız, memurlara da maaşlar ödenemese, kısaca iş yeri kapalı olan kimse 1 kuruş kazanamasa yine öz kontrol olmadığı sürece yasağa devam diyebilecek misin?

Çünkü eğlence, gıda, hizmet sektörü tam da 1 senedir bunu yaşıyor.

Cocuklarin ilkokul cagi ne kadar verimli gecerse o kadar iyi.o zamanlarin telafisi yok egitim acisindan. O yuzden onlar açık.
5. sınıf çocuğu da küçük ama.komşunun torunu var asla ders çalışmıyor canlı derslere katılmıyormuş okula zaten gitmiyor.bu çocukların ailelerine de bir yaptırım olmalı tablet vs imkanları varsa.

Neden olsun? Tembelligi seçmişler neden olsun ki?

Oha cey, okuldaki başarı ölçütünün notlarla olmasına bile karşıyım, aileye yaptırım diyorsun, sen ne diyorsun

demek zorundayim hatta bunlarin planini bile yapmistim pandemi ilk basladiginda, maaslar yatmazsa krediyi soyle oderiz gerekirse evi satariz plani bile yaptik.
eger elimi tasin altina koymam gerekiyorsa herkesle birlikte bende elimi o tasin altina koyarim.
herkes elini tasin altina koysaydi eger ama yok.
ben bu yuzden hic uzulmedim bazilarina diyorum iste.
onlemini alan ve bunun icin cabalayan cirpinan herkesin icine dustugu durum icin tabiki uzuluyorum, ama onlemini almayip her yasagi delip hic bir kurala uymayana uzulmuyorum uzulememde, cunku herkese sebep oluyorlar boyle yaparak.

Hepiniz haklısınız bence filmdelisi chamallows
Ama bugün oğlum park dönüşü oyun alanını gösterip eskiden giderdik keşke virüs bitse artık dediğinde ağlayasım geldi.
Bir daha asla eski günleri göremeyeceğiz umutsuzluğu ve oğlumun asla eski normali hatırlayamacak olması da canımı sıkıyor. Ben artık yasaklardan çok sıkıldım. Ve bitsin istiyorum. Tahammülüm de kalmadı.

aileye para cezası vs verirdim ben olsam şu kadar saat derse katılmazsa vs diye.
1. Sinifta sinifta kalmış 5. Sinifa kadar disleksi oldugu fark edilmemiş, ben sile getirdiğimde umursamayan, o zaman okulu bitirse yeter dendiginde ne yapılmalı? Ilkokuldaki sınıf öğretmenlerine, idareye ve hatta varsa rehber öğretmene ne demeli? Veliyi defalarca aradim acmadi, kendi geri de dönmedi. Aile de umursamiyor çocuğu . Okula gelmiş, gelmemiş sinavlar davranislari vs nasılmış hic umursamayan bu gruba verilmeli asil ceza.

eğitim şart film.eğitim olmazsa hamideler evden kaçıyor baksana
Senin dediğin şey eğitim değil, havuç ve sopa o.
Eğitim dediğimiz tam da birkaç ülkede olan ve hiçbir sınavın, notlandırmanın olmadığı sistem.
Bir şeyi öğrenmek ve öğrenmemek tercihtir, dayatma değildir.
Öğrendiği için kimseyi ödüllendiremezsin ya da başkalaştıramazsın, aksinde de böyle.
Sen kalkmış veliye yaptırım diyorsun

sen de haklısın film de haklı.ben de nasreddin hoca gibi hanım sen de haklısın fıkrasına döndürdüm olayı

Oglunuz kac yasinda?

eğitim sistemi yıllardır aynı öğrenme odaklı değil ki not odaklı sınav odaklı .alıştık bu duruma ona göre planlıyoruz çocukların eğitimini maalesef

Yasak, neye yasak?
Yahu yasak, insan sağlığını korumaya yönelik olsun sonuna kadar destekçiyim ama birileri yasaklar sebebiyle açlıktan ölüyor, aileler yıkılıyorken desteklemem imkansız.
Ve bir de neye yasak işte, tatile yasak yok, otele yok, ona buna yok, yap tam kapanmanı, sağla tüm vatandaşının aşını istersen 2 ay kapa.

Artık saatle sınırla önüne geçilebilen bir mesele değil covid, bu var ve kabul edeceğiz.
Böyle reddedip, hayatımızı buna göre şekillendirmeyip saçma sapan şeyler uydurduğumuz sürece ne süreci sağlıklı ne de refahla atlatabilmek imkansız.

sen de haklısın film de haklı.ben de nasreddin hoca gibi hanım sen de haklısın fıkrasına döndürdüm olayı
aslinda film daha hakli cunku duygusal acidan bakinca evet isin rengi tamda onun anlattigi gibi insanlar ac kaldi intihar etti ekmek bulamayan cocuklar var suan emimim, yatagina ac giren bunlara cigerim sizliyor evet kahroluyorum.
benim tepkim vicdansiz godomanlara.
işsiz kalacagim cocugum yine ac kalacak korkusuyla sikayet edemeyen personelede hic bir sey demiyorum diyemiyorum, ama maskesini takmayan personelede acimiyorum duygular karman corman

duyguların karmakarışık olması normal deniz.eğitime herşeyden fazla önem veren bir aileyiz ama bu süreçte ben okula gönderemiyorsam canlı ders alamıyorsa eskisi gibi okullar kapansın daha iyi diyorum.bu okul hevesiyle yanan çocuğa haksızlık biliyorum ama ben de ben merkezci düşünüyorum bu da doğal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…