geçmi kalıyorum?

geç kalmışsın ya da kalmamışsın diyemem ben.
bu senin hayata bakış açınla ilgili. şayet evlenip çoluk çocuğa karışmak istiyorsan biraz daha hızlı davranabilirsin. yani alıcı gözüyle bak
ha yok ben böyle iyiyim gönlümün aşkı çıksın karşıma gezelim tozalım eğlenelim eğer uygun olursa da evleniriz diyorsan bırak akışına.
mesela annem 27 yaşında evlenmiş 29 da ben olmuşum 34 de kardeşlerim. evlendim çoluk çocuğa karıştım. annem hep ben yaşlandım, halim yok der herşeye. benim 24 yaşımda oldu oğlum çok şükür Allah uzun ömürler versin inş. eğer olurda yaşarsam toruna torbaya bakmak, evladımın yaşantısını kolaylaştırmak isterim. o yüzden 30 olmadan bir evlat daha istiyorum. tabi Rabbim nasip ederse.
fakat çoluk çocuk fikrim olmasa çok da yaşı takmazdım.

en büyük isteğim hayırlısı ile anne olmak yaşım geldide geçiyor

senin için hayırlısı olsun darısı başıma inşallahhhhhh :)

Evlenmesen evlen derler, evlensen çocuk derler, çocuk yapsan 2. derler, 2.yi yapsan okut derler, sünnet derler düğün derler. Derler de derler. Toplum baskısı üzerimize yapışmış durumda. 30 değilim ama 25 yaşındayım. Bi çok arkadaşım evli yada nişanlı. Evli olan bir çok arkadaşım hamile. Fotoğraflarına bakınca elbet hevesleniyor insan ama bazı şeyler de nasip kısmet. Nasipten öteye geçebilen varsa söylesin. Yoksa da kimsenin bu konularla ilgili laf etmeye hakkı yok. Üzme sen canım kendini. Sana bir kitap önereyim onu oku. Bir Evlilik Komedisi Sinan Akyüz. Toplum baskısının ne durumd aolduğunu çok güzel anlatmış. Eğlenirsin hem de :)

Tabi görüşte önce bi resmini gör ne iş yapıyor ailesi nedir ne değildir, akıllımı değil mi sor. Çünkü böyle görücü gibi olaylarda akıl hastası acayip tiplerde getiriliyor. Bir kere başıma geldi. Bak ben 20 li yaslarda bi evlilik yaptım ayrıldım ne büyük bi hata. Neyse arkadaşım bana israrla birini tanistircam die nasil cirpiniyor. Bana 33 yaşında demişti ay bi gittim adam elli yaşına yakın akıl hastasi gibi daha once evlenmis iki yetiskin cocuk. Adam annesiyle gelmis bide gorusmeye. Asla kirmadim onlari kadın nasıl ilgilendi o anne icin sustum. Neyse is yerinde yanima geldi nasıl israr ediyor bana. Dedim bu adam 50 yasinda nasil 33 dedin, iki yetiskin cocuk cocuklar nerdeyse benle yasit, bide adam hakketten agir hasta. Bana bir diller dokuyor aman allahim. Su lafını unutmam kizlarini keske bilmemne abi gibi bi adam istese ilerde verirmis. Aynen bu cevabi verdim ellerimi actim allahim insallah bilmemnenin kizlarina akil hastasi, 50 yasinda, iki yetiskin cocugu olan, ayni bu adam gibi kismetler ver. İstemicemi anlayinca bu sefer benle yasit bi çocuğu olan cocugu adamda olan birisi icin israr etmeye bu sefer tepem atti bende ağır konuşmaya baslayinca gitti odamdan. Çevremde bi kac arkadasiminda basina buna benzer durumlar geldi. Dikkat et iyice sor kiza. Tatlim sakin otuz oldum cocuk felan die acele etme bak ben 35 yasindayim sadece dogustan bir tupum kapali baska hic bir sorun yok. Doktor çocuk icin daha bekle doğal yolla olur dedi. Olmazsa gel tup yapariz dedi. Sakin sakin acele karar verme. Daha iki yil bile olmadi evleneli ne kadar akli basinda evlilik o kadar mutluluk demek.

çok beğendim aslında yakışıklı çalışkan biri belliki benden çok etkilenmiş hemen evlilik konularına girdi
evlendikten sonra bir süre ailesi ile yaşamak istiyor benim için biraz sorun bu babası yarı felçli annesinin bacağında sorn var abisi hasta ona bakıyor kafam karıştı bilmiyorum
dün beni eve o bıraktı ısararla evim görüştüğümüz yere baya uzak çünkü kendi evini mahallesini okuduğu okulu gösterdi

Canım babasi yari felçli, annesinin ayaginda sorun var, abisi hasta sence siz evlendikten sonra aileyi burakip baska eve cikabilirmisiniz hayatta cikamazsiniz. Ne annesini ne babasını nede kardesini birakabilir asla birakamaz birakmasinda zaten. Peki senin annen baban abin ayni bu durumda olsaydı senin yanindan gecermiydi? Senin ailenle oturmayi kabul edermiydi?. Seni tanistiran arkadasin anne baba ve kardesinin durumlarını anlattimi?

eteğim biraz mini idi bir daha giymezsen sevinirim dedi :)))))

Bu ne yahu ilk günden

Önceki mesajından belli beğenmişsin belli :))) Ama acele etme potansiyel hanzo olabilir. Tek cumleye bakip yargilamak gunahini almak istemem ama hic sevmedigim bir zihniyetin cumlesi bu.

Neyse, kafa utusunu birakayim olumlu gecmesine cok sevindim. Belli ki adam da olumlu, kendi hayatini gostermis :))) Yine de ayilip bayilsan da acele etme, iyice tani olc, bic, tart karsidaki Brad Pitt bile olsa acele giden ecele gidiyor :)

Aile ile yasama isini de dusun tart bak. Ailesiyle tanisirsin, evlerine git bence. Bu kadar hasta insanin oldugu evde yasamak kolay degildir insanin psikolojisi bozulabiliri, adami takdir ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…