Geçmişi Eş Adayına Anlatmak

ne yaşadıysanız yaşadınız artık geçmişte kalmış. ama sakın eş adayınıza bunu anlatmayın azcığnı anlatın gerekirse beyaz yalan söyleyin çünkü ilerde öyle bir başa kakılıyo ki bunlar hep gündeme getirir kendi sevgilimden biliyorum geçmişimi anlatmasaydım keşke ufacık şeyleri hala önüme koyuyo :53:

Canım benim sakın ola ki bunalıma girme.

Gece olmadan güneşi göremezsin.

Bu yaşadığın sıkıntının ardından ödülünü alacaksın hiç üzülme.

çok tşk.ederim, ben de öyle ümit ediyorum. Her gecenin bir sabahı vardır...
Seni cok iyi anliyorum canim..
Bende esimi tanimadan önce 2 kisiyle cikmistim. Ama esimin bana benimle tanismak istedigini söylediginde ikisiylede ciktigimi biliyormus, arastirmis beni, herseyimi kubullenerek.
Bana bir gün sordu, "dudaktan öpüstünüz mü diye", bende sadece birisiyle dedim (dogru), ama öpüsmenin disinda dokunmalarda olmustu ben söylemedim, cok utandim, hatta eski sevgilimi sirf utandigim icin birakamiyordum. Simdi esime hala söylemedim ögrenmedi bilmiyor, yaklasik 6 aydir evliyiz. Nisanliyken bana "cinsel iliskiye girmis olsan bile fark etmezdi benim icin, yeter ki ömrünün sonuna kadar benimle ol" demisti.. Esim kendiside zamaninda cok kizla cikmis, sevgiliyken söyledi, o beni herseyimle kabullendi, bende onu.

Eger esime eski sevgilimle yakinlastigimi söyleseydim yüzüne bakamazdim. Esim her ne kadar "benim icin önemli degil" dese bile bakamazdim. Bazen dürüst olmamak gerekiyor. Kendin icin. Sadece yaptigin hatayi bir daha tekrarlama, ve bu hatanin seni sadece güclendirdigini bil.

Hicte üzülme bence, simdiden seni sirf bu yüzden birakiyorsa ilerde dahada cok kurcalayarak seni kendinden utandirirdi ve sürekli utanc duyardin, her tartismada laf sokardi bu konu hakkinda ve seni cok cok daha fazla üzerdi..
Tamam belki yaptığım hatalar belki onda gelecek kaygısı oluşturdu ama başka huyların davranışların hiç mi kıymeti yoktu, ben de bunu anlamıyorum.

canım benim seni çok iyi anlıyorum aynı şey benim de başıma geldi.ayrılık sebebimiz bu değildi ama ikide bir soruyodu ilerde bizim için sorun olacaktı. gerçi soğukluk girmişti aramıza bundan dolayı. böyle hissetmen fazla dürüst olmandan kaynaklanıyor. bende senn gibi önce söylemedim ama sonra ona haksızlık edemem kandıramam onu yalan söyleyemem beni kaabul edeckse böyle etesin die düşündüm ama yok anacım bu erkeklere dürüstlük yaramaz.erkekler için zor böle şeyleri kabul etmek o yüzden sölemiceksin. hanii erkekler dio ya hep; yatakta basılsan inkar ediceksin die aynı şey bizim içinde geçerli inkar et yok de olmadı de.hatta kendini inandır. tövbe etmişsin zaten.günahını Allahtan başkasına söyleyipte şahit tutma kendine. o senin içsesin varya; hani vicdan azabı duyarsın söyle diyen , ona da kanma çünkü vesvesedir o.bundan sonraki karşına çıkacak olan insan da böle bişeyi soracaktır. söyleme.hadi hakkımızda hayırlısı öpüyorum seni cnm.:48:

yok zaten artık emin oldum, böyle detaylıca birşeyleri anlatmanın hiç faydası yok.
ben de sana başka bişey söyliycem, eğer seni seviyosa inan mesleğin farklı bişey bile olsa senle sonuna kadar gider bi erkek.ama seni sevmiosa isterse eline erkek eli değmemiş olsun başlar ve biter..sonuç değişmez artı seni sen olarak kabul etmeyen kimseyle diil evlenmek arkadaş bile olma ben dürüstlükten yanayım yani yalan üstüne kurulu bi evlilikten ne beklersin ama sen herşeyi anlatmanın evlenmeme durumunda riskli olacağını, o kişinin herkese durumu anlatacağını söylemişsin e o zaman sen bu kişiye zaten hiç güvenmemişsin güven olmayan yerde evlilik söz konusu olamaz

hayır ben onu misal olarak dedim. yani tabiiki birşeylere güveniordum ki başladım onunla ama insanoğlu bu..herkes için geçerli. değişebilir,yan çizebilir,güven noktasında yanıltabilir..hayat böyle.

ne yaşadıysanız yaşadınız artık geçmişte kalmış. ama sakın eş adayınıza bunu anlatmayın azcığnı anlatın gerekirse beyaz yalan söyleyin çünkü ilerde öyle bir başa kakılıyo ki bunlar hep gündeme getirir kendi sevgilimden biliyorum geçmişimi anlatmasaydım keşke ufacık şeyleri hala önüme koyuyo :53:

yalandan yana değilim ama bundan sonra da iyi niyetlerimle herşeyi şeffafça ortaya sermeyeceğim,yani daha düşünerek hareket edeceğim inşallah.

gecmısınden hıc bır zaman pısmanlık duyma canım yasanması gerekmıs ve yasanmıssın sana ders olmus buda tecrube edınmıssın yaptıgın hatadan. ayrıca gecmıs gecmıstır sen gecmısı degıl gelecegı paylasmak ıcın evlenıyorsun bunu unutma kımsenın senın gecmısını yargılamasına asla ızın verme. kımse sutten cıkma ak kasık degıl.

boşuna vicdan yapmışsın bence. o dediklerini şimdi 12 yaşındaki bebeler bile yapıyor. kendini suçlayıp durmaktan da vazgeç. bu çağda bırak eline erkek eli değmemiş kızı, bakire kız bile mumla aranıyor. çok istiyorsa gidip katolik bir rahibeyi evlenmeye ikna etsin:) ancak o zaman rahat eder kafası bence. işin evlenme boyutuna gelmemesi çok hayırlı olmuş bence. bu karakterdeki bir adam zaten' kaşın oynadı, sen birine mi baktın, nerde kaldın , kimle konuştun' larla ömrünü çürütürdü. Biraz daha özgüveni yüksek adaylara öncelik ver bundan sonra. çok var kompleksli kocalar yüzünden hayatı zindan olan tanıdığım.

gecmısınden hıc bır zaman pısmanlık duyma canım yasanması gerekmıs ve yasanmıssın sana ders olmus buda tecrube edınmıssın yaptıgın hatadan. ayrıca gecmıs gecmıstır sen gecmısı degıl gelecegı paylasmak ıcın evlenıyorsun bunu unutma kımsenın senın gecmısını yargılamasına asla ızın verme. kımse sutten cıkma ak kasık degıl.

insan geleceğini düzeltebilir, geçmişi değil malesef,oyüzden pişmanlığın da faydası yok mazi için. Ama elimde değil, atırladıkça kendimi çok kötü hissediyorum, sanki dünyadaki en kötü en basit insanı benim. Biliyorum,şükredeceğim ve kendimde takdir edeceğim nice güzel huylar var fakat bu yaşananlar beynime çivi gibi çakılı kaldı :S hergün aynı filmi izliyor düşüncelerim ve eziliyorum altında :(

boşuna vicdan yapmışsın bence. o dediklerini şimdi 12 yaşındaki bebeler bile yapıyor. kendini suçlayıp durmaktan da vazgeç. bu çağda bırak eline erkek eli değmemiş kızı, bakire kız bile mumla aranıyor. çok istiyorsa gidip katolik bir rahibeyi evlenmeye ikna etsin:) ancak o zaman rahat eder kafası bence. işin evlenme boyutuna gelmemesi çok hayırlı olmuş bence. bu karakterdeki bir adam zaten' kaşın oynadı, sen birine mi baktın, nerde kaldın , kimle konuştun' larla ömrünü çürütürdü. Biraz daha özgüveni yüksek adaylara öncelik ver bundan sonra. çok var kompleksli kocalar yüzünden hayatı zindan olan tanıdığım.

belki de çok bunaltırdı bilmiyorum..Ama onunla bu hayat yolculuğuna birlikte devam etmeyi çok ama çok istemiştim. Dönmez asla biliyorum ama dönse hayır diyemem gibi geliyor. Off off.. neyse olmayacak şylerin boşuna kurgusunu yapıyorum işte.

Rohy anladıkki erkeklere çok önem verip drüstük kumkuması olmamın alemi yok;;nekadar temiz olursan ol kıymetini bilmeyen bilmiyor.Ben hayatımdaki ilk insanla evlenmiştim ama sevmedi beni..Hesabımız pişmanlığımız Allah'a.Sen de biliyorsun.Ve günahı anlatmak iyi sayılmaz dinimizde.Söylememelisin bir daha ki sefere..Dürüstlüğe değmez onlar..
Bir de sanırım seni daha fazla birşey yaşadı sandı o aptal ,sen bukadar utanınca ..Eğer dindar bir erkek değilse yanaktan öpmeyle kaldığını çok da sanmıyorum..Demişsin ki başka güzel meziyetlerimin hiç mi önemi yoktu.Bunu utançla anlatman bile güzel meziyet.Elbetteki önemi vardı ama anlamamış,çünkü çok basit düşünüyor,senin hakkında kötü senaryolar yazıyor.O yüzden onu daha fazla düşünme.Birgün yine biriyle karşılaşacaksın ve seveceksin..

Son düzenleme:
Rohy anladıkki erkeklere çok önem verip drüstük kumkuması olmamın alemi yok;;nekadar temiz olursan ol kıymetini bilmeyen bilmiyor.Ben hayatımdaki ilk insanla evlenmiştim ama sevmedi beni..Hesabımız pişmanlığımız Allah'a.Sen de biliyorsun.Ve günahı anlatmak iyi sayılmaz dinimizde.Söylememelisin bir daha ki sefere..Dürüstlüğe değmez onlar..

Gaflet işte..ne diyeyim ki :(

Öncelikle şunu söylemek isterim ki geçmişte yapılanlar değil gelecekte yapacaklarınız önemli olmalı beraber olduğunuz insan için, gerçekten de sağlam bir ilişki bu temeller üstüne kurulur ama maalesef öyle olmuyor, o yüzden de çoğu ilişki fıs çıkıyor.

Konuya gelince de bütün sayfaları okumadım ama yazdıklarınızdan ailenizin, çevrenizin ve eskiden görüştüğününüz kişinin muhafazakar bir yapısı olduğunu çıkarımını yaptım . Herkesin olaylara bakışı, beklentileri, istekleri farklıdır.

Ben evlilik öncesi cinselliğe, yakınlaşmaya ve bu tarz şeyleri karşı değilim hatta oturmuş bir ilişki de olmasından, yaşanmasından yanayım ama eğer ki erkek arkadaşınız öyle düşünmüyorsa ve bunca zamanda buna uygun yaşadıysa, imkanı olmasına rağmen böyle şeyler yapmadıysa, kendisini evleneceği kişiye sakladıysa ona yalan söylemek veya gerçeği saklamak gibi bir lüksünüz kesinlikle yok, :20: dürüst olmak zorundasınız, ha adam sizi büyük ihtimal ile terkedecektir ve buna da sonuna kadar hakkı vardır. Çünkü kendi buna göre yaşamış, bilemiyorum böyle bir insanı kandırmaya vicdanınız nasıl el verir.
Yok ama adam çeşitli şeyler yaşayıp geçmişte buna rağmen hiçbirşey yaşamamış birini istiyorsa ben olsam kendisiyle muhattap olmazdım ama kendisini bırakmayıda düşünmüyosanız sonuna kadarda saklayın, saptırın, söylemeyin zira o dürüstlüğü haketmiyor zaten o kişi.

Ha erkek arkadaşınızın hangi tip olduğunu anlamak ve ona göre yaklaşmak artık sizin maharetinize kalmış :21:

Umarım birşeyleri saklamak zorunda kalmayacağınız, sevdiğiniz ve sevildiğiniz güzel bir ilişkiniz olur ilerde.

Ayrıca söylemeden edemeyeceğim, günahın söylenmesi dinimizce ayıptır tarzı birşey deyipte, dini olaya bu şekilde katmayı, işe geldiği gibi kullanmayı anlamıyorum ve bunu yapan insanları kınıyorum. :20:

sevgilin çok mu mutaasıp biriydi?
hem sen de nerden bileceksin ki onun doğruyu söyleyeceğini?
sen doğruyu söylemişsin sonuçta. terketmek onun tercihi olmuş.
ondan önce olanlar yaşanmış bitmiş demektir.
Allah hariç kimse seni geçmişinle yargılayamaz.

canım sana şöyle yap böyle yap diyemem çünkü herkezin fıtratı farklı bana basit gelen seni üzer bana doğru gelen sana terstir
sen yaşadıklarından rahatsızsan tevbe et ve dua et bağışlanmayı dile ve herşeyde bi hayır vardır takık kişiler oan kabul edip ömrünü çürütebilirlerdi ayrıca erkeklerde illa ilk olmayı istiyo hala
bak ben eşimle isteme olmuştu daha adı tam yoktu eski arkadaşım ama lisede bende onu seviyodum yıllar sonra görüşüyoduk ve eşimde ozaman biliyodu deli gibi kıskanıyormuş bende tel de şakayla şugün doğum günü kutlucaz kaç yıllık arkadaşım olmaz görüşmesem demişim onu kızdırıyodum güya ogünde biz dayı oğlu komşular balık tutmaya ve pikniğe sahile gitmiştik dakka başı arıyor bişeyde söylemeiyor enson dayı oğlunu istedi oda yazık gelemedi ya eğleniyoruz aklı burda diyor akşam aklım çıktı onla buluştun diye diyor ve ben :26: unutmuştum bile ve 5yıllık evliyim benim doğumgünümü hatırlar ama o arkadaşımın da doğum gününü hatırlar ve her yıl görüşmücekmisin diye takılır
erkekler gariptir ve sormasıda hoş değil ne olmuşsa olmuş ama işte takık sa ne yapsan sen akkaşıkta olsan bi leke bulurlar ve satmayı bilen herhaltı yesede en saf entemiz kız havalarını becerir bizim gibi beceriksizlerinse ayda yılda bi yaparsın o olayda karşısına gelir çıkar konusu edilir

Geçmiş geçmişte kalmıştır üzerine sünger çekmişsiniz neye bukadar üzülüyorsunuzki? Cinsel bir birliktelikte olmamış. Öpüşme de bence gayet doğal normal ve çok duygusal birşey. insan sevdiği birini neden öpmesinki? eş adayınız çok gerikafalı ve çok takıntılı biriymiş. kimse bukadar detayı bilmek zorunda değil birliktelik olmamış bunu söylemeniz yeterli daha fazla ayrıntıya gerek yok. benlce iyikide olmamış evlilik hayatınızda çok daha başka şeyler yaşayabilirdiniz belkide

kimsenin hakkina girmiyorsun merak etme asil gecmiste kalani hortlatip,sana saygi duymayan biri senin hakkina giriyor..herkesin gecmisi kendini ilgilendirir.bir erkek cok severse gecmis degil benimle ne yaptigin bana ne yasattigin onemli der..
masallah kendi o kadar durust ki sadece yanaktan opmus.cok komik cidden.kesinlikle kimseye anlatma yarin obur gun insanlar orada burada sacma sacma konusur.
o da ayrilarak seni bir sacmaliktan kurtarmis:)

birde kendin de gecmiste yasadiklarini unut..onemli olan ayni hatalari tekrar etmemek.sen simdi ufak seylerden buyuk pismanlik duyarsin ama ileride oyle seyler yasarsin ki bunlari bile arayabilirsin..takilip kalma sende olan olmus biten bitmis..olanla olene care olmaz.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Sizlere aylardır kafamı kurcalayan bir meseleyi anlatmak istiyorum.Daha önceki konularım beni aldatan sevgilim ve ondan sonra hayatıma giren başka birinin zamanla değişip terketmesiyle ilgiliydi..Her neyse..Ben 24 yaşında bir bayanım, yaklaşık 4-5 ay önce bir tanıdık aracılığyla birisiyle tanıştırıldım. Kısa sürede birbirimize çok ısındık,kafalarımız gönlümüz çok yakındı.Aile yapımız, yetişme tarzımız,kültür vs çok münasipti herşey.

Ailesi beni isteyecekti,ailem de razı olmuştu bu işe,sevinçlilerdi. Fakat bir konuşmamızda öyle bir şey sordu ki.. Daha önceki ilişkilerimin ne boyutta olduğunu sordu.Bu arada hemen söyleyeyim,sevgililerimden hiçbiriyle cinsel birlikteliğim olmadı, bazı yakınlaşmalarım oldu.(şimdi çok pişmanım..keşke olmasaydı-yapmasaymışım bunları...biliyorum ki bunlarda yeteri kadar büyük günahtı) Kendisi bana yanaktan öpme dışında hiçbir kızla ileri birşey yaşamadığını belirtmişti baştan. Beni o kadar zorladı ki,bunu bilmeye hakkı olduğunu,bu konuda çok hassas olduğunu, bir birliktelik kurulacaksa bilmesi gerektiğini vs vs derken ben hep az az anlattım. Kimseyle bir yatağa girip cinsel birliktelik yaşamadığımı en baştan söyledim, ama o hep detayları istedi :( Nasıl herşeyi dile dökebilirdim ki!? Tamam kendince haklıydı, bu tutumunu insan olarak takdir edebilirim bravo diyebilirim,keza öyle, fakat ben de kendimce haklıydım. Neden mi?
1.) ailelerin rıza gösterdiği aşamaya gelmişken,bunu söylesem ve terketse, belki gerekçe olarak bunu duyuracaktı aileme veya akrabalarıma (kimbilir..insanı %100 tanıyamazsın ki)
2.) geçmişte kalıp üzerine sünger çektiğin bu günahı hatayı söylemek çok utanç vericiydi :((
3.) pişmanlığımı görmüşken ve başka her ama her konuda uyuşup mutlu mesut bu yolda ilerlerken, bukadar ortak nktalarımızın olması ve ona hiçbir saygısızlık yapmayışım-anlayışıylı oluşumun anlamı yok muydu hiç?

detaylara girecek olsam uzun sürer.. şöyle bitireyim: bana ayrıntılarıyla söyletirken ben bir anda hepsini diyemedim ve aldatmak da istemedim onu, çünkü bana ima ediyordu'' zaten doğru söylemezsen ömür boyu yüzüme bakarken vicdan azabı duyarsın'' diye.. Ve Allaha yemin olsun ki ''köprüyü geçince herşeyi anlatırım o da bırakamaz beni' gibi düşünceler asla barındırmadım.

İşte bir anda söylemediğim ve bu durumlardan dolayı beni terketti.. Aileme ne diyeceğimi bilemedim. Onu asla kötülemedim,karşılıklı olamayacağını anladık dedim..
Onu çok sevmiştim.. beni geçmişimden dolayı sildi gitti..

Sizler böyle bir durum karşısında ne yapardınız?
Bir diğer sorum ise: hayatıma bundan sonra çıkacak yeni kişide anlatmalıyım!? Nerden bilebilirim suistimal edilip deşifre olmayacağımı?Hadi böyle yapmasa bile, ben evlilik kuramayacak mıyım yani sırf bu sebeple?? Yalan söylemeyi-kandırmayı ise asla düşünmüyorum.Hakkına giremem..

not: Geçmişteki bu yaşananlar keşke olmasaydı,gerçekten pişmanım ve Allah.a tövbeliyim. Rabbim beni affetsin.. Kaç ay oldu ama ben hala hatırladıkça üzülüyorumgözlerim doluyor, ağlıyorum..Hala Rabbimden onu diliyorum..Karmakarışığım :((

Güzelim açmış olduğun konuya cevap yazmak ancak şimdi mümkün oldu. Diğer hanımların yorumlarını hiç okumadım bile. Eminim yazdıklarımı onlar da yazmışlardır bile. Sen Allah'ın sevgili kulusun ki, böylesi kendine güvensiz, sinsi ve adam olamamış birinden kurtulmuşsun!! Senin geçmişte kiminle öpüştüğünü neyi nasıl yaptığını detayıyla hemde sinsice öğrenmeye çalışması hem kendine güvenmediğini gösterir, hemde seni o güne kadar sen yapmış olan deneyimlerine saygısı olmadığını gösterir. Bu zamanda el değmemiş bir kadın arayan erkeklerden bucak bucak kaçacaksın. Böylelerinin %70 oranında ya cinsel sorunları vardır ya da %100 psikolojik arızaları vardır. Aklında olsun canım kişilikli, özgüveni ve özsaygısı sağlam, sana güvenen, seni hayatının malı olarak değil de hayat arkadaşı olarak gören ve seni sen olduğun için seven bir adam gibi bir adam asla bu tür sorular SORMAZ!! Sorarsa da sakın anlatma!!! Bu tamamen SENİN özelin. Sen dışında HİÇ KİMSECİKLERİ ilgilendirmez. Sakın ama SAKIN önceden yaşadığın deneyimleri bir günah yada hata olarak değerlendireyim demeyesin sakın ha. Evlenmeden önce erkeklerin cinsel deneyim yaşaması haksa kadınların da yaşaması haktır. Hiçbir kadın kendisini her önüne çıkanın altına seks istiyorum nidanları atarak atmaz. Elbette bir duygu , bir güven ve sevgi alışverişi olmuştur ki öpüşümüştür, sarılmıştır v.s. Bu doğanın en doğal iletişimini kadınlara yasaklamak hasta zihniyetlere aittir. Sen hasta bir zihniyetten kurtulduğun için şanslıymışsın. Büyük Geçmiş olsun canım. Sevgiyle kal..

Öncelikle şunu söylemek isterim ki geçmişte yapılanlar değil gelecekte yapacaklarınız önemli olmalı beraber olduğunuz insan için, gerçekten de sağlam bir ilişki bu temeller üstüne kurulur ama maalesef öyle olmuyor, o yüzden de çoğu ilişki fıs çıkıyor.

Konuya gelince de bütün sayfaları okumadım ama yazdıklarınızdan ailenizin, çevrenizin ve eskiden görüştüğününüz kişinin muhafazakar bir yapısı olduğunu çıkarımını yaptım . Herkesin olaylara bakışı, beklentileri, istekleri farklıdır.

Ben evlilik öncesi cinselliğe, yakınlaşmaya ve bu tarz şeyleri karşı değilim hatta oturmuş bir ilişki de olmasından, yaşanmasından yanayım ama eğer ki erkek arkadaşınız öyle düşünmüyorsa ve bunca zamanda buna uygun yaşadıysa, imkanı olmasına rağmen böyle şeyler yapmadıysa, kendisini evleneceği kişiye sakladıysa ona yalan söylemek veya gerçeği saklamak gibi bir lüksünüz kesinlikle yok, :20: dürüst olmak zorundasınız, ha adam sizi büyük ihtimal ile terkedecektir ve buna da sonuna kadar hakkı vardır. Çünkü kendi buna göre yaşamış, bilemiyorum böyle bir insanı kandırmaya vicdanınız nasıl el verir.
Yok ama adam çeşitli şeyler yaşayıp geçmişte buna rağmen hiçbirşey yaşamamış birini istiyorsa ben olsam kendisiyle muhattap olmazdım ama kendisini bırakmayıda düşünmüyosanız sonuna kadarda saklayın, saptırın, söylemeyin zira o dürüstlüğü haketmiyor zaten o kişi.

Ha erkek arkadaşınızın hangi tip olduğunu anlamak ve ona göre yaklaşmak artık sizin maharetinize kalmış :21:

Umarım birşeyleri saklamak zorunda kalmayacağınız, sevdiğiniz ve sevildiğiniz güzel bir ilişkiniz olur ilerde.

Ayrıca söylemeden edemeyeceğim, günahın söylenmesi dinimizce ayıptır tarzı birşey deyipte, dini olaya bu şekilde katmayı, işe geldiği gibi kullanmayı anlamıyorum ve bunu yapan insanları kınıyorum. :20:

İşte o yaşamamış olduğu için(bana öyle söyledi,ben de inandım ve inanıyorum, ama yalansa da ben bilemem Allah bilebilr) söylemenin üzerime zorunluluk olduğunu düşündüm. Yaşamış olan biri olursa onu da zaten haksız ve saçma bulurum,keza yaşayan da sormaz diye düşünüyorum.

sevgilin çok mu mutaasıp biriydi?
hem sen de nerden bileceksin ki onun doğruyu söyleyeceğini?
sen doğruyu söylemişsin sonuçta. terketmek onun tercihi olmuş.
ondan önce olanlar yaşanmış bitmiş demektir.
Allah hariç kimse seni geçmişinle yargılayamaz.

Beni yargılamadı,bana kötü söz söylemedi,bunları inkar edemem. Ama sonuçta kabul etmedi bu sebeplerden dolayı hayatına.

canım sana şöyle yap böyle yap diyemem çünkü herkezin fıtratı farklı bana basit gelen seni üzer bana doğru gelen sana terstir
sen yaşadıklarından rahatsızsan tevbe et ve dua et bağışlanmayı dile ve herşeyde bi hayır vardır takık kişiler oan kabul edip ömrünü çürütebilirlerdi ayrıca erkeklerde illa ilk olmayı istiyo hala
bak ben eşimle isteme olmuştu daha adı tam yoktu eski arkadaşım ama lisede bende onu seviyodum yıllar sonra görüşüyoduk ve eşimde ozaman biliyodu deli gibi kıskanıyormuş bende tel de şakayla şugün doğum günü kutlucaz kaç yıllık arkadaşım olmaz görüşmesem demişim onu kızdırıyodum güya ogünde biz dayı oğlu komşular balık tutmaya ve pikniğe sahile gitmiştik dakka başı arıyor bişeyde söylemeiyor enson dayı oğlunu istedi oda yazık gelemedi ya eğleniyoruz aklı burda diyor akşam aklım çıktı onla buluştun diye diyor ve ben :26: unutmuştum bile ve 5yıllık evliyim benim doğumgünümü hatırlar ama o arkadaşımın da doğum gününü hatırlar ve her yıl görüşmücekmisin diye takılır
erkekler gariptir ve sormasıda hoş değil ne olmuşsa olmuş ama işte takık sa ne yapsan sen akkaşıkta olsan bi leke bulurlar ve satmayı bilen herhaltı yesede en saf entemiz kız havalarını becerir bizim gibi beceriksizlerinse ayda yılda bi yaparsın o olayda karşısına gelir çıkar konusu edilir

YAPANIN da yapmayanın da bunu başa kakma riski var anlatıldığında. Ne yalan söyleyip gizlemek,ne de detaylıca söylemek..En iyisi söyleyemeceğin pozisyondayken çekip gitmek.. :(

Geçmiş geçmişte kalmıştır üzerine sünger çekmişsiniz neye bukadar üzülüyorsunuzki? Cinsel bir birliktelikte olmamış. Öpüşme de bence gayet doğal normal ve çok duygusal birşey. insan sevdiği birini neden öpmesinki? eş adayınız çok gerikafalı ve çok takıntılı biriymiş. kimse bukadar detayı bilmek zorunda değil birliktelik olmamış bunu söylemeniz yeterli daha fazla ayrıntıya gerek yok. benlce iyikide olmamış evlilik hayatınızda çok daha başka şeyler yaşayabilirdiniz belkide

ama hala KEŞKE diyorum.. Çünkü sevmiştim,hayatı birlikte paylaşmaya değer görmüştüm. Çok üzgünüm:( Kaç ay geçti,hala o dönemde onunla konuştuktan sonra içimi saran mutluluğun dışa vurumu olarak görüp dinlediğim şarkıyı dinleyemiyorum.Kalbim yanıyor :(

kimsenin hakkina girmiyorsun merak etme asil gecmiste kalani hortlatip,sana saygi duymayan biri senin hakkina giriyor..herkesin gecmisi kendini ilgilendirir.bir erkek cok severse gecmis degil benimle ne yaptigin bana ne yasattigin onemli der..
masallah kendi o kadar durust ki sadece yanaktan opmus.cok komik cidden.kesinlikle kimseye anlatma yarin obur gun insanlar orada burada sacma sacma konusur.
o da ayrilarak seni bir sacmaliktan kurtarmis:)

birde kendin de gecmiste yasadiklarini unut..onemli olan ayni hatalari tekrar etmemek.sen simdi ufak seylerden buyuk pismanlik duyarsin ama ileride oyle seyler yasarsin ki bunlari bile arayabilirsin..takilip kalma sende olan olmus biten bitmis..olanla olene care olmaz.

Artık çare yok zaten biliyorum..O asla dönmeyecek.

Güzelim açmış olduğun konuya cevap yazmak ancak şimdi mümkün oldu. Diğer hanımların yorumlarını hiç okumadım bile. Eminim yazdıklarımı onlar da yazmışlardır bile. Sen Allah'ın sevgili kulusun ki, böylesi kendine güvensiz, sinsi ve adam olamamış birinden kurtulmuşsun!! Senin geçmişte kiminle öpüştüğünü neyi nasıl yaptığını detayıyla hemde sinsice öğrenmeye çalışması hem kendine güvenmediğini gösterir, hemde seni o güne kadar sen yapmış olan deneyimlerine saygısı olmadığını gösterir. Bu zamanda el değmemiş bir kadın arayan erkeklerden bucak bucak kaçacaksın. Böylelerinin %70 oranında ya cinsel sorunları vardır ya da %100 psikolojik arızaları vardır. Aklında olsun canım kişilikli, özgüveni ve özsaygısı sağlam, sana güvenen, seni hayatının malı olarak değil de hayat arkadaşı olarak gören ve seni sen olduğun için seven bir adam gibi bir adam asla bu tür sorular SORMAZ!! Sorarsa da sakın anlatma!!! Bu tamamen SENİN özelin. Sen dışında HİÇ KİMSECİKLERİ ilgilendirmez. Sakın ama SAKIN önceden yaşadığın deneyimleri bir günah yada hata olarak değerlendireyim demeyesin sakın ha. Evlenmeden önce erkeklerin cinsel deneyim yaşaması haksa kadınların da yaşaması haktır. Hiçbir kadın kendisini her önüne çıkanın altına seks istiyorum nidanları atarak atmaz. Elbette bir duygu , bir güven ve sevgi alışverişi olmuştur ki öpüşümüştür, sarılmıştır v.s. Bu doğanın en doğal iletişimini kadınlara yasaklamak hasta zihniyetlere aittir. Sen hasta bir zihniyetten kurtulduğun için şanslıymışsın. Büyük Geçmiş olsun canım. Sevgiyle kal..

Herkesin elbette kendi tercihi, kendi hayatı,karışılamaz. Ama yapmayanın'hasta' olduğunu kabul etmek doğru değildir bence. Bu zamana kadar da yapmayıp evlenene dek kendini tutmuş bir insanın sağlıksız olduğu ispatlanmamış. Sanırım insaflı olmak gerek.
Yorum için teşekkürler

Yapılan tüm yorumları okudum.Hemen hemen hepimiz kadınlar olarak aynı fikirdeyiz.Ben de eskiden doğrucu davutluk yapma sevdalısıydım.Acayip vicdanı yük taşıyordum nedense bir şeyleri gizleyince.Hala da bu salak huyum içten içe devam ediyor ama şu var ki;bu bana o kadar zarar verdi ki bugüne kadar.Hayatımız boyunca kahraman bekliyoruz.Er kişi gelsin bizi herşeyimizle olduğumuz gibi sevsin,bizi korusun kollasın,falan fişman..GERÇEK SEVGİ nedir iyi bildiğim için herkesi kendim gibi zannetme durumları yaşıyorum.Oysa ki o muhteşem sevgiler sadece masallarda oluyor ya da hayallerde..Kimse aklına,ruhuna,kişiliğine,benliğine güvenmesin.Biz insanlar yapmam dediğini yapabilen,kalbi bir uçtan bir uca gidebilen bir fıtratta yaratılmış varlıklarmışız meğer.Kalbimiz ne kadar temiz olursa olsun,günaha düşmek o kadar kolay olabiliyor ki.Evlendiğim eski eşime de çok dürüstçe bazı sırlarımı,özelimi anlattım.Ama nişanlıyken seni her halinle,herşeyinle seviyorum deyip bağrına basan adam,boşanmadan önceki zamanlarımızda başıma acı bir şekilde kaktı anlattıklarımı.bununla da kalmadı,ona sır olarak sunduğum gerçekleri ailesiyle, sonuçlarını hiç düşünmeden,adi dedikoducular gibi paylaştı.Aileme bile varmak üzereydi de bu konular,ALLAHIM korudu.Boşanma aşamasında; geçmişteki mevzuları kendine hak bilerek,eve kadın getirip bunu büyük bir zevkle gözüme soktu.Bu adam son derece sadık,dürüst,iyi bir erkekti güya.Kan kusturdu bana.İşte benim dürüstlüğümün mükafatları bunlardı.Ondan ayrıldıktan sonra bir daha kimselere güvenemedim.Düştüm.Sırlarımı verme hususunda ondan sonra da hata yaptım istemsizce..Sonuç yine aynı yine aynı.Onun yıkıp gittiği dürüstlük abidesi bir türlü iflah olmadı.Bir türlü doğrulamadı.Ve şunu da anladım benimkisi dürüstlük değilmiş.en sonunda etraflıca araştırdım ve anladım ki,YÜCE ALLAH ayıplarımızı anlatmamızı kesinlikle istemiyor.Bu hususta,yani günahların gizlenmesi hususunda araştırma yaparsanız,RABBİMİZİN ne kadar sonsuz bir merhamet ve ihsanı olduğunu görürsünüz.Kullar kendini ne zannediyor ki,ALLAHın kapatmaya çalıştığını açmaya çalışıyorlar,ya da yargılamaya çalışıyorlar.Hele ki tövbe etmiş bir insan,sırlarını ifşa etmedi diye suçlanacak mı olsun.Bunu anlamış değilim.Benim yaşadıklarım ibretliktir.Hayat bana bunları öğretti ve kısmen paylaşmak istedim.İçim hala dert dolu..Anlatamam ALLAHtan başkasına gayrı.Dilerim tüm yürekten pişman olanları ALLAH doğru yoldan ayırmasın,ayıplarını örtsün ve onların yüzünü yere eğdirmesin.Doğru yolda yürümek için gereken bir yaşamı,hayırlı bir yuva kurmayı nasip etsin.Lütfen sevgili konu sahibi artık,size sahip çıkmayan,boynunuzu büktüren,(hataları affeden Allahımız varken)insanlara bu kadar acımasızca davranan insanlardan medet ummayın.Saygı duyuyorum ona demişsiniz.Duymayın.Size hakaret edip kınamamış,hakikaten büyük lütufmuş!Arkasına bakmadan,temiz kalbinizi,sevginizi hesaba katmadan sizi bu acılarla başbaşa bırakan o yalan sevgilerin peşini bırakıp Allahtan hayırlsını dileyiniz.

Son düzenleme:
Yapılan tüm yorumları okudum.Hemen hemen hepimiz kadınlar olarak aynı fikirdeyiz.Ben de eskiden doğrucu davutluk yapma sevdalısıydım.Acayip vicdanı yük taşıyordum nedense bir şeyleri gizleyince.Hala da bu salak huyum içten içe devam ediyor ama şu var ki;bu bana o kadar zarar verdi ki bugüne kadar.Hayatımız boyunca kahraman bekliyoruz.Er kişi gelsin bizi herşeyimizle olduğumuz gibi sevsin,bizi korusun kollasın,falan fişman..GERÇEK SEVGİ nedir iyi bildiğim için herkesi kendim gibi zannetme durumları yaşıyorum.Oysa ki o muhteşem sevgiler sadece masallarda oluyor ya da hayallerde..Kimse aklına,ruhuna,kişiliğine,benliğine güvenmesin.Biz insanlar yapmam dediğini yapabilen,kalbi bir uçtan bir uca gidebilen bir fıtratta yaratılmış varlıklarmışız meğer.Kalbimiz ne kadar temiz olursa olsun,günaha düşmek o kadar kolay olabiliyor ki.Evlendiğim eski eşime de çok dürüstçe bazı sırlarımı,özelimi anlattım.Ama nişanlıyken seni her halinle,herşeyinle seviyorum deyip bağrına basan adam,boşanmadan önceki zamanlarımızda başıma acı bir şekilde kaktı anlattıklarımı.bununla da kalmadı,ona sır olarak sunduğum gerçekleri ailesiyle, sonuçlarını hiç düşünmeden,adi dedikoducular gibi paylaştı.Aileme bile varmak üzereydi de bu konular,ALLAHIM korudu.Boşanma aşamasında; geçmişteki mevzuları kendine hak bilerek,eve kadın getirip bunu büyük bir zevkle gözüme soktu.Bu adam son derece sadık,dürüst,iyi bir erkekti güya.Kan kusturdu bana.İşte benim dürüstlüğümün mükafatları bunlardı.Ondan ayrıldıktan sonra bir daha kimselere güvenemedim.Düştüm.Sırlarımı verme hususunda ondan sonra da hata yaptım istemsizce..Sonuç yine aynı yine aynı.Onun yıkıp gittiği dürüstlük abidesi bir türlü iflah olmadı.Bir türlü doğrulamadı.Ve şunu da anladım benimkisi dürüstlük değilmiş.en sonunda etraflıca araştırdım ve anladım ki,YÜCE ALLAH ayıplarımızı anlatmamızı kesinlikle istemiyor.Bu hususta,yani günahların gizlenmesi hususunda araştırma yaparsanız,RABBİMİZİN ne kadar sonsuz bir merhamet ve ihsanı olduğunu görürsünüz.Kullar kendini ne zannediyor ki,ALLAHın kapatmaya çalıştığını açmaya çalışıyorlar,ya da yargılamaya çalışıyorlar.Hele ki tövbe etmiş bir insan,sırlarını ifşa etmedi diye suçlanacak mı olsun.Bunu anlamış değilim.Benim yaşadıklarım ibretliktir.Hayat bana bunları öğretti ve kısmen paylaşmak istedim.İçim hala dert dolu..Anlatamam ALLAHtan başkasına gayrı.Dilerim tüm yürekten pişman olanları ALLAH doğru yoldan ayırmasın,ayıplarını örtsün ve onların yüzünü yere eğdirmesin.Doğru yolda yürümek için gereken bir yaşamı,hayırlı bir yuva kurmayı nasip etsin.Lütfen sevgili konu sahibi artık,size sahip çıkmayan,boynunuzu büktüren,(hataları affeden Allahımız varken)insanlara bu kadar acımasızca davranan insanlardan medet ummayın.Saygı duyuyorum ona demişsiniz.Duymayın.Size hakaret edip kınamamış,hakikaten büyük lütufmuş!Arkasına bakmadan,temiz kalbinizi,sevginizi hesaba katmadan sizi bu acılarla başbaşa bırakan o yalan sevgilerin peşini bırakıp Allahtan hayırlsını dileyiniz.

size geçmiş olsun öncelikle, oldukça yara almışsınız.Tabi ben o kişiye karşı hüsnü zan içindeyim ama Allah bilir nihayetinde, belki evlilik hayatımız olsa önüme bazı problemlerde ısıtılıp ısıtılıp konacaktı kimbilir.
Deşifre korkusu taşınan birşeyde neşartta olursa olsun ifade etmemek lazım,her gerçek her yerde denmiyor.Ama bu yalan söylemeye gerekçe de olmamalı sanki. Uuzunca yazıp paylaşmışsınız, keşke bunlar yaşanmasa ama yalnız olmadığım bilmek moral veriyor. sağolun.

ne kadar da güzel söylemişsiniz .. :46::46::46::46::46::46::46:

Ben evleneceğim insanı kandırıp hakkına girmek istemem..fakat dediğim gibi o maddelerde yazdığım gibi.. ya gereksiz yere deşifre olursa..Karşıma çıkacak kişinin bunu suistimal edip etmeyeceğini bilemem ki.. Elle tatmin etmek vs değil,dokunmak yakınlaşmak sadece. Geçmişimdeki hataları kendime aklayamam,keşke yapmasaydım..
Ama hayatımın bundan sonrası için hep aynı korkuyu taşıyorum. N eolacak böyle :(
Al işte... bir yerde geçmişi çok sapalı karmaşık olduğu ve ne dediği ne yaptığı belli olmayan kızı kabullenip tertemiz prensesler gibi kollarını açmış erkek kardeşim ama akıllanmayıp kardeşimi mahveden kız...

bir yerde gerçekten pişman olmuş kız ama kıymeti bilinmemiş... :50:

benim kardeşim geçmişi deşelemediği halde , kız hem kabul ediyor hem bi hafta falan sonra benim sevgilim var diye mesaj atıyor sonra yok ayrıldık bırakmıyor diyor sonra oğlan görüştüğünü söylüyor kız inkar ediyor oğlan mesajlarını gçsteriyor falan falan falan.... her yaşadığı şeye rağmen (sadce geçmişi değil beraberken saçma sapan ve belirsiz yalanlarına rağmen yeniden af ediyor çünkü pişmanım diyor) ama yine yine kardeşimi mahf ediyor.. ve artık kardeşim hayatından çıkarmaya mecbur kalıyor büyük tranva ile başbaşa kalıyor...
ki bu yazdıklarım beşbinde biri ... uzatmamak için....

çok acı ama samimi bir itiraf olmuş dürüst ve ben herşeyimi açıklarım diyenlere duyurulur, af edecek olan allah ,kula güven olmuyor olmadığı gibi 3.şahıslara duyuruyor!

Al işte... bir yerde geçmişi çok sapalı karmaşık olduğu ve ne dediği ne yaptığı belli olmayan kızı kabullenip tertemiz prensesler gibi kollarını açmış erkek kardeşim ama akıllanmayıp kardeşimi mahveden kız...

bir yerde gerçekten pişman olmuş kız ama kıymeti bilinmemiş... :50:

benim kardeşim geçmişi deşelemediği halde , kız hem kabul ediyor hem bi hafta falan sonra benim sevgilim var diye mesaj atıyor sonra yok ayrıldık bırakmıyor diyor sonra oğlan görüştüğünü söylüyor kız inkar ediyor oğlan mesajlarını gçsteriyor falan falan falan.... her yaşadığı şeye rağmen (sadce geçmişi değil beraberken saçma sapan ve belirsiz yalanlarına rağmen yeniden af ediyor çünkü pişmanım diyor) ama yine yine kardeşimi mahf ediyor.. ve artık kardeşim hayatından çıkarmaya mecbur kalıyor büyük tranva ile başbaşa kalıyor...
ki bu yazdıklarım beşbinde biri ... uzatmamak için....

İşte saklamadım diye dürüst oldum diye en azından affedip kabul etmesini bekledim..Olmadı..

Back
X