- 8 Ekim 2014
- 137
- 62
- 103
- 34
- Konu Sahibi Hadikalkgelbulbirbahane
-
Canım senin adına üzüldüm Rabbim yardımcın olsun inşallah aklından kötü düşünceleri çıkart at olumlu düşün böyle yaparak hem ilişkinize hemde kendine zarar veriyorsun umarım yani inşallah psikolojik tedavinin faydasını görürsün inşallahMerhaba arkadaşlar.
Konuya başlarken söylemek istiyorum.Nişanlıyım ve yaza düğün yapmayı düşünüyoruz.
Asıl meseleye gelecek olursak yıllardır ne yaptıysam,ne yaşadıysam,kaç yıl geçerse geçsin bir türlü unutamıyorum geçmişimi.Bana yaşatılanları,yaşamak zorunda bırakıldığım kötü olayları ne yaparsam yapayım kafamdan silip atamıyorum.Günden güne bu daha çok yaralıyor beni.Şuan yazarken bile düğüm düğüm oluyor kelimeler boğazımda.Daha çok küçüktüm 12-13 yaşlarımdaydım.Babam başka bir şehre işe gidiyorum diye çıktı evden, bir daha da dönmedi,aramadı da.Bir kaç ay sonra da boşanma davası açtığını belirten bir kağıt geldi eve.Olayları açarsam çok uzar diye anlatmak istemiyorum ama gitti bir daha da dönmedi.Boşandılar, bir ay sonra da evlenmiş zaten. Şuan 24 yaşımdayım 12 yıldır ne sesini duyuyorum ne yüzünü görüyorum.İstemedi zaten hiç bir zaman.Tam ergenlik dönemimde yaşadığım bu olaylar o kadar derinden yaraladı ki beni..Boşanmadan önceki son iki yıl haricinde okadar mükemmel bir insandı ki,herkes çok şaşırmıştı bu yaptığına.Ama son iki yıl anneme ve bize uyguladığı şiddetin haddi hesabı yoktu.Sonra bir anda çıkıp gitti zaten.Annem hep yanımızdaydı çocuklarım bana kalsın hiç bir şey istemiyorum dedi.Bu yarayla bu günlere kadar geldim çok şükür.Ona karşı BABA adına hiç bir duygum kalmadı nefretten başka.Gittikten yıllar sonra sonra büyük bir kaza geçirmişti aylarca komada kalmıştı.O an tek damla göz yaşı bile dökemedim.İçimdeki kinin öfkenin haddi hesabı yoktu.. Şuan gelmek istese bile asla kabul etmem ama korktuğum şey geçmişimin bana verdiği zararlarla geleceğimi mahfetmeye sebep olmak.Okadar takıntılı bir insan oldum ki.Nişanlımla bir sorunum olmamasına rağmen hep bi şüphe bulunduruyorum içimde.”Ya böyle olursa,ya şöyle yaparsa”diye.”Babamda çok iyiydi sonradan böyle oldu ya oda öyle olursa.” Vs. Bu düşünceler gittikçe fazlalaşıyor beynimde.Nişanlımın sıkıntıları var biraz önceki konumda anlatmıştım.en basit bir soğukluğunda bile acaba diye düşünüyorum.Çocukluğumda yaşadığım,içimde bitirdiğimi sandığım olaylar şuan geleceğime zarar veriyor sanırım.Elimde olmadan okadar aksi,sorunlu bir insan oldum ki.Psikolog yardımı almaya başladım .Fakat bir işe yarayacağını zannetmiyorum.Benim sorunum kendimle ve çözemiyorum bir türlü.Nasıl kurtulurum bu düşüncelerden,nasıl kendime gelirim bilmiyorum.Normalde kimseye derdimi anlatmam yüz yüze.Sıkmak istemem kendi derdimle kimseyi ama bugün anlatmasam kafayı yiyecektim.Buraya yazmanın daha doğru olduğunu düşündüm.Biraz uzun oldu kusura bakmayın..
Film gibi hayatın çok üzüldümayyyy ayni kaderI. paylasiyorz . beterin beteri var iste biz 5 kardestik babam. sayisal dan para tuturmustu ama baya yuklu para adam birden 360 derece dondu. ve bizi. terk etti arabasini annemin bileziklerini alip gitti. ben 5 yasindaydim en kucuk krdesim 3.5. abimler 12 13 yasinda okulu birakmak zorunda kaldi annem tarlalarda calisti bizi okuttu .buyuttu. annem bizim. kahramanimizdi babamin gittigi gunu hic unutmuyorum annemi birdr dovmustu annem hem agliyor cani yaniyor ne yapsin gariban kadin. bir basina 5 cocukla kaldi abim 15 yasina gelince. gurbette calismaya gitti agliyorz ona benim cok zoruma gitmisti sanki babami. tekrar kaybediyorm hissi olmustu icime kapanik bir cocuk oldum ve. minik bedenim hastalandi. kalbimde hastalik oldu babam yuzunden. icime kapanmam herkesin dikatini cekmisti annemler doktora gotrdu beni ve .bu cocuk agir depresyon geciriyor o kucuk yasta ilac kullandim hep babamin yuzunden sonra lise .cagina gelince aslinda ne aptlalmisim babam bes para etmezmis sukir ettim sonra iyi ki gitmis dedim. ona ne oldu karisi collugu cocugu oldu karisi oldu anneme tekrr geldi ve bizim mutlu aile hayatimiz o gunden sonra. sondu ben evledim avimler dagildi ablam okulunu uzatti eve gelmedi olan anama oldu o adami gene cekti. bir insam hic. mi duzelmeZ. capkinliklar. aldatmalar devam etti annem daha fazla dayanamadi . agir depresyona girdi ve sonunda intihar etti cokkk aciii bu yuzden babani unuttttt sakin onu hayatina almaa. derimmm
ben hayatima degil anama cok uzuldum ogluma hamileyim .1 gun oncesi arayip helalik istedi olsem o gunu unutmam .tam 15 temmuz. gunu oldu bu olAy. dogumuma 1 hafta kala anam can verdi cenazesine gidemedim .oglumun dogmasina sevinnemedim ve cok zor bir dogum yasadimmm allah rahmet eylesin ne diyelim kotu kaderFilm gibi hayatın çok üzüldüm
Off of bu ne kardeşim ya... babanı görmüyorsun dimiben hayatima degil anama cok uzuldum ogluma hamileyim .1 gun oncesi arayip helalik istedi olsem o gunu unutmam .tam 15 temmuz. gunu oldu bu olAy. dogumuma 1 hafta kala anam can verdi cenazesine gidemedim .oglumun dogmasina sevinnemedim ve cok zor bir dogum yasadimmm allah rahmet eylesin ne diyelim kotu kader
gormuyorm. en son annemin intihari icin memelekete gitmistim yuzune tukurdum o gunden beridir gorusmuyorm abimler genede ona sirtni donmuyorlar sevmiyorlar ama nasl vicdanlari var atmiyorlar gene halini hatrini evlatlik vazifelerini yerine getiriyorlar sen birdr evlendigi kadinin cocuklarini. nasl perisan ettigini bir bilsen annem o kucuk kizina acidi. kizda cok mahsumdu bu kiza yazik ordada kalmasin diye. akrabalrin biriyle tanistirip evledndirdi kadin gitmeden son iyiligini yapti.. cok zordu kendini sulama kanalin atmasi. ve kucuklugumde hep korktugum o sulama kanali annemin mezari oldu. ondan bana kalan bir esarbi ve tokasi ve tespihiOff of bu ne kardeşim ya... babanı görmüyorsun dimi
Ne çok şey yaşamışsınız kanım dondu resmenayyyy ayni kaderI. paylasiyorz . beterin beteri var iste biz 5 kardestik babam. sayisal dan para tuturmustu ama baya yuklu para adam birden 360 derece dondu. ve bizi. terk etti arabasini annemin bileziklerini alip gitti. ben 5 yasindaydim en kucuk krdesim 3.5. abimler 12 13 yasinda okulu birakmak zorunda kaldi annem tarlalarda calisti bizi okuttu .buyuttu. annem bizim. kahramanimizdi babamin gittigi gunu hic unutmuyorum annemi birdr dovmustu annem hem agliyor cani yaniyor ne yapsin gariban kadin. bir basina 5 cocukla kaldi abim 15 yasina gelince. gurbette calismaya gitti agliyorz ona benim cok zoruma gitmisti sanki babami. tekrar kaybediyorm hissi olmustu icime kapanik bir cocuk oldum ve. minik bedenim hastalandi. kalbimde hastalik oldu babam yuzunden. icime kapanmam herkesin dikatini cekmisti annemler doktora gotrdu beni ve .bu cocuk agir depresyon geciriyor o kucuk yasta ilac kullandim hep babamin yuzunden sonra lise .cagina gelince aslinda ne aptlalmisim babam bes para etmezmis sukir ettim sonra iyi ki gitmis dedim. ona ne oldu karisi collugu cocugu oldu karisi oldu anneme tekrr geldi ve bizim mutlu aile hayatimiz o gunden sonra. sondu ben evledim avimler dagildi ablam okulunu uzatti eve gelmedi olan anama oldu o adami gene cekti. bir insam hic. mi duzelmeZ. capkinliklar. aldatmalar devam etti annem daha fazla dayanamadi . agir depresyona girdi ve sonunda intihar etti cokkk aciii bu yuzden babani unuttttt sakin onu hayatina almaa. derimmm
Cidden Bende bazen onu düşünüyorum keşke öyle bir fırsatım olsaZamanı geri almayı deniyorum olmuyor yaşanılanları geri getiremiyorum. Tek çözüm hafızayı resetlemek sanırım. Emdr vs. teknikler var diyolar son çare onlar olacak galiba..
hani bagzi seyler vardir biri olurse uzulurmusun diye ben uzulmem gidip mezarina. tukurum o cinsten bise ne babasi biz cok sansliyiz cunku bizim annelerimiz birer melekkkk bizim kahramanlarimiz esim yonunden cok sansliyim inss sende oylesindirAslaaa.Bize yaşattığı şeyleri ölsem unutmam.Yaşamayan insana anlatınca ne olursa olsun babandır der.Siz çok iyi anlıyorsunuzdur şimdi.inanın anca karşımda ölüsünü görünce içim soğur..
Of gerçektenmi ne hayatlar var film konusu olur yani , gel de unut unutulurmu bu geçmiş...gormuyorm. en son annemin intihari icin memelekete gitmistim yuzune tukurdum o gunden beridir gorusmuyorm abimler genede ona sirtni donmuyorlar sevmiyorlar ama nasl vicdanlari var atmiyorlar gene halini hatrini evlatlik vazifelerini yerine getiriyorlar sen birdr evlendigi kadinin cocuklarini. nasl perisan ettigini bir bilsen annem o kucuk kizina acidi. kizda cok mahsumdu bu kiza yazik ordada kalmasin diye. akrabalrin biriyle tanistirip evledndirdi kadin gitmeden son iyiligini yapti.. cok zordu kendini sulama kanalin atmasi. ve kucuklugumde hep korktugum o sulama kanali annemin mezari oldu. ondan bana kalan bir esarbi ve tokasi ve tespihi
Hiç sanmıyorum faydasını göreceğimi ama umarım dediğiniz gibi olur.İşin kötü tarafı herşeyin farkındayım ama bile bile yapıyorum bu saçmalıkları..Canım senin adına üzüldüm Rabbim yardımcın olsun inşallah aklından kötü düşünceleri çıkart at olumlu düşün böyle yaparak hem ilişkinize hemde kendine zarar veriyorsun umarım yani inşallah psikolojik tedavinin faydasını görürsün inşallah
Ne şanslısınız ki iyi bi eşe sahipsiniz. Benim bugün beynimde o kadar çok döndü ki boşanmak üzere oldugum eşle ilgili keşke ölse de içim bi soğusa diye. İnsan affedemiyor yapılanları...hani bagzi seyler vardir biri olurse uzulurmusun diye ben uzulmem gidip mezarina. tukurum o cinsten bise ne babasi biz cok sansliyiz cunku bizim annelerimiz birer melekkkk bizim kahramanlarimiz esim yonunden cok sansliyim inss sende oylesindir
Onun tüm sülalesini Annemin tek tırnağına kurban ederim ben.Nişanlım okadar merhametli ki.Hastalandığımda evladıymış gibi bakar her zaman böyledir.umarım evlendikten sonra da böyle olur.Allah sizlere de sabır mutluluk huzur versin inşallahhani bagzi seyler vardir biri olurse uzulurmusun diye ben uzulmem gidip mezarina. tukurum o cinsten bise ne babasi biz cok sansliyiz cunku bizim annelerimiz birer melekkkk bizim kahramanlarimiz esim yonunden cok sansliyim inss sende oylesindir
unutmuyorum. sadece sukur ediyorm muge anlidaki. bir kiz baba katili oldu ya onu gorunce. sukur ettim cunku bir ara bende dusunuyordum. suan. 3 cocugum mutlu bir evliligim var bunlar herseye degiyor kendi hayatim icin. bu olayda tek kurban annemdi..Of gerçektenmi ne hayatlar var film konusu olur yani , gel de unut unutulurmu bu geçmiş...
canim bise deyimim mi aksine. benim babamin ailesi. harika insanlar annemi cok seviyorlar .bizi .kolladilar hep allah onlardan bin kez. razi olsun cunku annem. babamin tum kardeslerini elleriyle buyutmus. refa borclari vardi hepsini seviyorm sevmediklerim annemin ailesi dedm annemi alip baskasiyla evlendirecekti annem babasini bicakla kovalamis.Onun tüm sülalesini Annemin tek tırnağına kurban ederim ben.Nişanlım okadar merhametli ki.Hastalandığımda evladıymış gibi bakar her zaman böyledir.umarım evlendikten sonra da böyle olur.Allah sizlere de sabır mutluluk huzur versin inşallah
ayyyy ayni kaderI. paylasiyorz . beterin beteri var iste biz 5 kardestik babam. sayisal dan para tuturmustu ama baya yuklu para adam birden 360 derece dondu. ve bizi. terk etti arabasini annemin bileziklerini alip gitti. ben 5 yasindaydim en kucuk krdesim 3.5. abimler 12 13 yasinda okulu birakmak zorunda kaldi annem tarlalarda calisti bizi okuttu .buyuttu. annem bizim. kahramanimizdi babamin gittigi gunu hic unutmuyorum annemi birdr dovmustu annem hem agliyor cani yaniyor ne yapsin gariban kadin. bir basina 5 cocukla kaldi abim 15 yasina gelince. gurbette calismaya gitti agliyorz ona benim cok zoruma gitmisti sanki babami. tekrar kaybediyorm hissi olmustu icime kapanik bir cocuk oldum ve. minik bedenim hastalandi. kalbimde hastalik oldu babam yuzunden. icime kapanmam herkesin dikatini cekmisti annemler doktora gotrdu beni ve .bu cocuk agir depresyon geciriyor o kucuk yasta ilac kullandim hep babamin yuzunden sonra lise .cagina gelince aslinda ne aptlalmisim babam bes para etmezmis sukir ettim sonra iyi ki gitmis dedim. ona ne oldu karisi collugu cocugu oldu karisi oldu anneme tekrr geldi ve bizim mutlu aile hayatimiz o gunden sonra. sondu ben evledim avimler dagildi ablam okulunu uzatti eve gelmedi olan anama oldu o adami gene cekti. bir insam hic. mi duzelmeZ. capkinliklar. aldatmalar devam etti annem daha fazla dayanamadi . agir depresyona girdi ve sonunda intihar etti cokkk aciii bu yuzden babani unuttttt sakin onu hayatina almaa. derimmm
sag ol canim guzel dualrin icin. rabbim evladini sana bagislasin insallahİşe yaramıyor deme destek almaya devam et mutlaka. Kendine de yüklenme etkilenmiş olman çok normal. Ama durumun farkında olman bile iyi bişey bence. Allah yardımcın olsun
Ne çok şey yaşamışsın. Rabbim annene gani gani rahmet eylesin. Elleri öpülesi kadın. Mekanı cennet olur inşallah.
Amcalarımın adını bile bilmiyorum zaten varla yok arasında bişeydiler.Bir gün arayıp sormadılar bile ne annesi ne babası ne kardeşleri.Hiç kimse.canim bise deyimim mi aksine. benim babamin ailesi. harika insanlar annemi cok seviyorlar .bizi .kolladilar hep allah onlardan bin kez. razi olsun cunku annem. babamin tum kardeslerini elleriyle buyutmus. refa borclari vardi hepsini seviyorm sevmediklerim annemin ailesi dedm annemi alip baskasiyla evlendirecekti annem babasini bicakla kovalamis.
sag ol canim guzel dualrin icin. rabbim evladini sana bagislasin insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?