Geçmişi kafamdan silemiyorum..

Sizi anlıyorum üniv. Ev arkadaşımın başına bunların daha siddetlisi gelmişti o tüm bunları çocukluğundan yaşamaya başlamış vs vs şuan evli ve eşi çok güvenilir biri olmasına rağmen güven sorunu yaşıyor . Eğer iyi psikoanaliz yapabilen bir uzmana giderseniz çözülür . Şuan 6 yıllık evli çocuğu var eskisi gibi değil

Ben 1 yaşındayken babam annemi terketti.. Öz babamı tanımıyorum kısacası ama anneme ve bana bebekken bile şiddet uyguladığını biliyorum (dudağımdaki yara izini hala taşıyorum).. 7 yaşımdayken de annem başka biriyle evlendi.. Üvey baba travmasını ergenlik yıllarımda çok yaşadım. Ama ne ilk eşimle ne de şimdiki eşimle sizinki gibi bi sorun yaşamadım. Çünkü olaya olumlu açıdan bakıyorum siz de öyle yapmayı deneyin. Şunu çok iyi öğrendim ki şu hayatta hiçkimse sonsuza dek yanımızda kalmayacak. Ama biz terkedildik diye de ölmeyeceğiz (tıpkı babalarımız terkettiğinde annelerimizin ölmediği gibi).. hayat devam edecek.. Yeniden aşık olup yeniden hayat kurabileceğiz.. Belki yine terkediliriz.. Ama yine en baştan kurarız.. O yüzden buna endeksli yaşamak yerine üstesinden geldiğiniz tüm zorlukları, gücümüze güç katan birer zırh gibi düşünebilirsiniz. Bence bizim gibi insanlar "eksik" değil çok çok "fazla".. herşeyle başa çıkabilecek kadar "fazlayız"

Normalde saçma bi sebepten tartışma yarattıktan sonra aklım başıma geliyor zaten aynen yazdığınız gibi düşünüyorum yapmamam gerekirdi diyorum.Barışıyoruz hallettik diyoruz sonra tekrar başa sarıyor.Bir türlü kurtulamıyorum bu saçma hislerden.

Evet gerçekten artık düşünmekten beynim yoruluyor.Unutkanlık ta başladı.Çok aşırı düşünmekten sanırım.

Psikologumda nişanlına içindekileri anlat sebebini bilsin,onluk bir durum olmadığını bilsin demişti.Kendimi sevmek ve güven konusunda sıkıntı yok.Sadece sebebini bildiğim halde aşırı takıntılı oldum.Kimse herşeyi kurcalayan birini istemez hayatında.Fazla bile dayanıyor bana..

İşte benim sorunumda bu.Her şeyle başa çıkmaya mecbur bırakıldım.Bunu istemiyorum ben.Hiç şımaramadım mesela.Herkesin şımarıklık yaptığı Ergenlik dönemimde bile kocaman bir kız gibi davrandım.Bu halâ da böyle.Hep bir şeylere mecbur bırakıldım.Çok çabuk büyüdüm sanırım.24 yaşındayım fakat şuan ki kafa yaşım 45 falan.

Kafada bitiyor herşey.Kafanda bitirmediğin sürece kim ne yapsa da boş.Sorun da bu işte kafamda bitirdiğimi sanmıştım ama yıllar sonra çok büyük bir zararla çıktı karşıma ayrı sorunlar.

İnanki böylesi daha iyi.. Geçmisi değiştiremediğimize göre ondan faydalanmalıyız.. eğer onları yaşamasaydık bugün bu kadar güçlü olamazdık büyük ihtimalle.. Yapamadıklarımıza hayıflanmaktansa, yapabileceklerimizle gürürlanabiliriz.. Ben hayata bu pencereden bakarken hiç pişman olmadım.. 38 yaşındayım.. İyki de kaderim böyle çizilmiş diyebiliyorum..

Canım gecmise takili yasanmaz hepimiz neler yasadik. Psikologun neden ise yaramayacagini dusunuyorsun o zaman degistir.

Insanlar gecmis takintisindan kurtulabilir bunu yapmalisin ve senden cok daha kotu seyler yasayip hayatina mutlu mesut devam edenler var. Biraz da gecmise takilmak bosluktan olur hic bos kalma hep kendini mesgul et.

Annem olunce de babam beni terk etti, ayda bir gelir az para birakir, faturalari oder giderdi bu bir sure devam etti sonra ben ise girip para kazanip ayri eve cikip onu terk ettim , yıllar sonra hastalaninca yanina gittim zaten vefat etti. Ben tamamen yalniz kalmistim ne bir akraba ne bir aile buyugu yoktu yanimda.

Ama bunu hic de takinti yapmadim. Nice babalar var ki esini kaybedip yavrularina sahip cikan onlara gozu gibi bakan. Yani senin, benim babam da gonlumuze gore degillerdi ama gecti gitti yani.

Hayati kendine zorlastirma tatlim yasananlar Allah'ın kaderi , senin bu yasadiklarinda ogrenmen gerekenler var ve bence ogrenmen gereken takintidan vazgecmek, takilma artik hayatina devam et.

Ne güzel.Böyle düşünebilmeniz çok güzel.Sizin yaşlarınıza geldiğimde,hayırlısıyla çocuk sahibi olduğumda belkide daha iyiye yönelik düşünebilecem.Ama şuan geleceğe yönelik korkularım buna engel oluyor..

Sizde çok güçlüymüşsünüz.Ne mutlu size.Evet öğrenmem gereken şey takıntılarımdan vazgeçmek.Benim şuan sorunum neden beni bıraktı neden böyle yaptı değil.Bu yaptıklarının üzerimde bıraktığı etki.Geleceğimin de aynı şekilde olabilme korkusu.Halbuki hiç babama benzer yönleri bile yok nişanlımın.Ama işte elimde değil.Bi ara düzeldim sandım.Sadece sanmışım.Bastırdığım duygular açığa çıktı.Beni yoran bu.

Nasıl bir yöntem ?

http://www.emdr-tr.org/emdr-nedir/

Yukarıdaki linkte kısaca bahsediyor. Psikiyatrik ve psikolojik desteğin işe yaramadığını ve tekrar aldığınız desteğin işe yaramayacağını düşündüğünüz için bu yöntemi önermeyi düşündüm. Bu yöntemi uygulayan sertifikalı psikolog veya psikiyatristleri araştırabilirsiniz. Hatta kendi psikoloğunuza da danışabilirsiniz. Bu yöntemi daha önce sadece duymuştum, etrafımda bu yöntemle tedavi olan birini tanımıyorum. Mutlaka çok iyi bir şekilde araştırmalısınız.

İnşallah herşey sizin için de çok güzel olur.. ama gelecekten korkmayın.. siz ağır bi geçmiş yükünün altından kalmış bi şekilde hayatınıza devam ediyosunuz.. Bu da zaten gelecekte başınıza gelebilecek kötü bişeyin de altından rahatlıkla kalkabileceğinizin garantisi.. Kimseye değil kendinize güvenin.. Hayatımıza giren insanlar bizim hayatımızı güzelleştirdikleri sürece varlar zaten.. Bugün herşey güzelse o akışa kendinizi bırakın endişeleriniz sizi mutsuz etmekten başka işe yaramaz.. zaten olacakların da önüne hiçbir endişe geçemez.. Korkularınız yüzünden sevdiğiniz biriyle güzel bi aile kurmaktan çekinmeyin.. Mutluluğa izin verin çünkü bunu hakediyosunuz

Peki araştıracam mutlaka.Çok teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…