• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişi ne zaman, nasıl anlatmalı?

Hanımlar merhaba,

Bu zamana kadar küçük de olsa dertlerim konusunda konular açtım, fikirleriniz benim için değerli oldu. Şimdi ise hiç dile getiremediğim, senelerdir azap içinde olduğum ve yüzleşmek zorunda kalacağım anı beklediğim bir derdim var.

2 haftadır birisiyle görüşüyorum, birdenbire hayatıma girdi. Aslında tanıdığım ancak bu anlamda hiç görüşmediğim biriydi ama ben bir adım atarak aramızda seviyeli, düzgün bir ilişki başlamasına önayak oldum. Çok uzun yıllar hem kendime, hem de başka kimseye güvenememem sebebiyle ilişkim olmamıştı ama Allah'ın işi, beğendiğim ve beni beğenen biri karşıma çıkıverdi.

Bundan 6-7 sene önce hayatımın dönüm noktası diyebileceğim şeyler yaşadım. Çok acılar çektim, kendimi bulma yolunda yürüdüğüm yol çok çetrefilliydi ve ben bu yolda canımdan bile vazgeçmeye yeltendim. Okuldayken sevdiğim insanla evlenmemize mani olmuştu ailelerimiz, kıskançlıklarıyla beni çok üzüyordu çünkü. Çok büyük kavgalar yaşandı ama biz yine de ayakta durmaya çalışarak, çok karmaşık sebeplerle gittik kimsenin haberi olmadan dini nikah kıydık. Birliktelik de yaşandı.

Sonra yine çok büyük ailevi kavgalarla ayrıldık, benim ailem nikahı hıç bilmedi, dinden soğutmak istemedim çünkü onları. Kararım ne derece doğru bilmiyorum.

Şimdi ise görüştüğüm insan benimle ciddi düşündüğünü söylüyor, çevresine benden bahsetmeye başladı. Ben de aileme bu durumu söylemek istiyorum, sonuçta 28 yaşındayız ve ciddi olmayan ilişkiye ne halim var ne tahammülüm.

Bu durumda geçmişimi ona şu aşamada anlatmalıyım gibi hissediyorum. İşin içine aileler girmeden bilmesi lazım; öte yandan bunu kimseye anlatmadığım için büyük bir korkum var. Onu da henüz doğru düzgün tanımıyorum, bu durumu anlatınca ne tepki vereceğini bilmiyorum, bana ne gözle bakacağını kestiremiyorum. Ama bildiğim tek şey, bunu bilmeden asla ilerlemememiz gerektiği.

İşin içinden çıkamıyorum, ben bu sebeple çok ağır bedeller ödedim, ailemi kaybetme noktasından döndüm, canımı kaybetme noktasından döndüm, 5 yıl kimseyle görüşmedim, bu yıl kendimi dışarıya açtım. Mesleki ve eğitim durumum açısından çok iyi bir noktadayım ve yeniden ağır buhranlara sürüklenmek istemiyorum. Ne yapmalıyım.. Ne yapmalıyım..

Okuyanlara teşekkür ederim..

ona hiç bişey anlatma ve bi şekilde operasyonla bakireliğini kazan
çünkü emınım sana olan bütün düşünceleri değişecek
bizim toplumumuz bu durumu kaldırmıyor malesef
ben anlatmaman ve bu durumu aşman taraftarıyım

Hanımlar, dua edin ki evleneceğim ve ömür boyu mutlu olacağım adamla karşılaşmış olayım.

Derin bir sükun içindeyim, zira bu durum bir sınav mı, ödül mü bilmiyorum. Allah zamanla ne nasip edecek bilmiyorum.

Tüm gün stresten sararıp soldum ve buluştuk. Ona konuşacağımızı söylemiştim. Beraber yemek yedik ve biryerde oturduk. Çok gergindim, yaydan boşalan ok gibi fırlayıp saçmalamayabilirdim.

Beni sakinleştirdi ve ben daha fazla uzatmayıp anlattım. Bu durumu hiçkimsenin bilmediğini, sadece evlenmek istediğim kişiye açıklamak için beklediğimi söyledim ve sırrımı saklamasını istedim. Detay vermedim, ilişkimin uzun sürdüğünü, birtakım yakınlaşmalardan dolayı şaşkınlıkla cahilce dini nikaha yöneldiğimizi, birlikte yaşamadığımızı ama aramızda bir birlikteliğin yaşandığını, sonunda da hem kendimizin hem ailelerin şiddetle kavga ettiğini ve ayrıldığımızı söyledim. Soracağın birşey varsa sor yoksa sonsuza kadar sus dedim.

Beni kendine çevirdi, gözlerime bak dedi. "Sana sen anlatmak istemediğin sürece başka hiçbirşey sormaya hakkım yok, insan yaşadığı şeylerden dolayı bugünkü insandır ve ben tanıştığımızdan beri sende hiç tereddüt ettiğim bir davranış görmedim, seni sen olduğun için sevdim" dedi. "Sırrını saklayacağıma söz veriyorum, anlatmak istediğin şeyler olursa bundan sonra da seni dinlerim ama kendi merakım için değil, senin yükünü hafifletmek için" dedi.

Ve "Ben senin kalbine talibim, ve bu konuşmamız hiçbir planımı değiştirmedi" diye bitirip alnımdan öptü.

Ona sormak istediğim şey varsa cevaplayacağını söyledi, pişmanlıklarım var elbet dedi. Ben kendimi bildiğim için, geçmişi duymayı kaldıramayacağım için sormadım; "hiçbirşey anlatma; yeter ki geçmişi bugüne sürükleme, doğru ve düzgün bir hayata devam et, pişmanlıklarını tekrarlama ve aile yapısına zarar verme" diyebildim.

Durum budur. Ben sessiz, duvarlar sessiz, gece sessiz ama kalbim bağırıyor hanımlar. Bu stres ağır geldi ve şaşkınlıkla şükredebiliyorum sadece.

samimiyetini hissedip inanacak olan sensin
olması gereken söylenmesi gereken de zaten ne bir eksik ne bir fazla değil
aynen bunlar olmalıydı
mutlulukla devam edin

ona hiç bişey anlatma ve bi şekilde operasyonla bakireliğini kazan
çünkü emınım sana olan bütün düşünceleri değişecek
bizim toplumumuz bu durumu kaldırmıyor malesef
ben anlatmaman ve bu durumu aşman taraftarıyım

Senin gibi sahtekar kadınlar her şeyi yapar ama konu sahibi gibi güçlü onurlu kadınlar dürüst ve mutlu hayat yaşar.

Konu sahibi konuşmuşlar aşılmış durum çok şükür .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Senin gibi sahtekar kadınlar her şeyi yapar ama konu sahibi gibi güçlü onurlu kadınlar dürüst ve mutlu hayat yaşar.

haddini bilerek konuş

haddini bilerek konuş

Hanımlar lütfen, herkes farklı düşünebilir. Bakın konum güzel sonuçlandı, lütfen tartışmayın olur mu?

Son düzenleme:
Hanımlar lütfen, herkes farklı düşünebilir. Bakın konum güzel sonuçlandı, lütfen tartışmayın olur mu?

sözlün olacak kişinin kıymetini bil..gerçekten kıymeti bilinesi biriymişki senden önemlisi yok dedi.çok farklı düşünen biride olabılırdı.yaşanmıyor değil görülmüyor değil.ben senın durumunda olsaydım beni horlar seneler sonra yüzüme vurur korkusuyla söyleyemezdim.bu benım düşüncemdi.senın adına çok sevındım.allah sözlün olacak kişinin gönlünü kat kat yumuşatsın aklından silsin götürsün hiç sıkıntı vermesin.inş birde bebek kucaklayıverirsiniz :nazar:

sözlün olacak kişinin kıymetini bil..gerçekten kıymeti bilinesi biriymişki senden önemlisi yok dedi.çok farklı düşünen biride olabılırdı.yaşanmıyor değil görülmüyor değil.ben senın durumunda olsaydım beni horlar seneler sonra yüzüme vurur korkusuyla söyleyemezdim.bu benım düşüncemdi.senın adına çok sevındım.allah sözlün olacak kişinin gönlünü kat kat yumuşatsın aklından silsin götürsün hiç sıkıntı vermesin.inş birde bebek kucaklayıverirsiniz :nazar:

Elbette ben de bahsettiğiniz şeyden korktuğum için herkese fikirlerini sordum, neler görüp duyuyoruz. Baştan beri söylemekti niyetim ama korkuyla çok tereddüt ettim ya horlarsa diye.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, bakalım, zaman gösterecek herşeyi. İnşallah herşeyi doğruluk dürüstlükle çözeriz, gönüllerimiz hep yumuşak olur.

Back
X