Geçmişi unutup evlilige devam edenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sonbaharsonuyok

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2011
1.221
814
323
Merhaba kadınlar kulübü üyeleri. Günlerdir düşünüp duruyorum. Buraya yazmak istedim. Eşimle uzun yıllar süren çok güzel bir beraberlik sonrasında evlendik. Evlendiğimizde eşimin ciddi sağlık sorunları vardı hala da var. Ailesi buna rağmen bizlere zorluk çıkardı. Eşim ve ben zaten en güçsüz olduğumuz anlar olduğundan onlara tepki veremedik. Maddi sorunlar ailenin hiç destek olmaması derken ilk seneler hep dertli geçti. Sonunda ben de hastalandım. Ölümden döndüm. Yeniden yeniden ayağa kalktık kalkmasına ama ben bir türlü aşamadım ailesinin yaptıklarını. Yaşamam mümkün olduğu halde yaşayamadığım mutlulukları düşünüyorum. Öfkeliyim. Nefret kimseden edemem de öfke beni bitiriyor. Destek aldım bu süreçte anladım ki aşırı fedakar ve çok iyilik yapan biriyim. Bu huyumu değiştirmek insanlardan nefret etmek gibi bir gayem yok ama nasıl onlara bana yaptıklarını gösteririm? Hala bana çıkardıkları sorunlarla baş edebilirim bilmiyorum. Eşim mesafe koyamıyor kimseye tepki veremez mizacı böyle çok iyi biri.
Ailesi neden sizi istemedi diyeceksiniz? Tamamen hırs. Hiçbir sebebi yok. Yani geri kafalılık dışında. Çalışan kendi ayakları üzerinde duran biriyim. Onlara saygısızlık da etmem ama başım da dik gezerim. Onlar dışında tüm aile çok sever beni. Ama onların tepkileri ve hastalıklar anne baba olamamak bizi yordu. Nasıl toparlarız bilmiyorum. Her şeye çok üzülüyorum.
Eşimle boşanma fikrini de konuştum. Ama ikili ilişkimiz öyle sağlam ki. Bir de bizi bir arada tutan biribirimize bakmamız sanırım. Zor zamanların insanlarıyız. Maddi sorunlar sıkıntılar bizi dağıtamıyor da ailesi mahvediyor. Mesela ömrümde ilk kez güzel bir evde yaşıyorum ama kira yüksek geldiği ve sağlık harcamaları çok olduğu için uygun ve kötü bir eve geçiyorum şu an. Ama eşimin ailesi birikime birikim katıyor. Diğer çocuklarına veriyor. Beklentim olmasa da zoruma gidiyor çünkü aynı insanlar kendime ev alamadım diye laf ediyorlar beni suçluyorlar. Baş edemiyorum.

Esinizle iliskiniz cok saglammis, ozunde iyi biriymis ve kimseye hayir diyemeyip sizin uzulmenize musade ediyormus. Bu benim algilayabildigim bir durum degil. Sizin uzulmenize goz yuman bir adam olsa olsa baskalarina karsi iyidir. Aksi olsa buna musade etmezdi.
Aslında cevap veriyor ama ailesi için etkili olmuyor. Yani kalp kırmaktan korkuyor. Eskiden tamamen susardı. Başından geçen felaketlerle dünyaya bakışı çok değişti. Kimseye bir şey demeyip içine atıyor kapattı kendini

Aslında cevap veriyor ama ailesi için etkili olmuyor. Yani kalp kırmaktan korkuyor. Eskiden tamamen susardı. Başından geçen felaketlerle dünyaya bakışı çok değişti. Kimseye bir şey demeyip içine atıyor kapattı kendini

O zaman ailesi ile sizi muhattap etmeyecek. Uzulen siz ama kendini kapatan esiniz. Siz destek almissiniz esinizde alsin derim. Cunku davranislari hic saglikli degil.

Ölümden dönen biri olarak bunları kafanıza takmamaniz lazım.
Sağlığın ne kadar önemli olduğunu anlamışsınızdır. Hastalıkla basede bilen biri es ailesiyle hayli hayli baseder.
Gecmise takili kalmak yerine bugun mutlu olmaniz gereken yerde mutlu olun. Gecmisi dusunurken o anı kaçırmayın.
Hayat çok kısa inanın.

O zaman ailesi ile sizi muhattap etmeyecek. Uzulen siz ama kendini kapatan esiniz. Siz destek almissiniz esinizde alsin derim. Cunku davranislari hic saglikli degil.
Evet aslında o da başlamıştı ama koronadan dolayı kesintiye uğradı. Doktorla birkaç seansı beraber aldık. Her şeyin farkında olduğu ama adım atamadığı noktasında hem fikiriz. Nasıl ayağa kalkarız bu günlerde geçer ve biz yeniden eskisi gibi severiz bilmiyorum

Ölümden dönen biri olarak bunları kafanıza takmamaniz lazım.
Sağlığın ne kadar önemli olduğunu anlamışsınızdır. Hastalıkla basede bilen biri es ailesiyle hayli hayli baseder.
Gecmise takili kalmak yerine bugun mutlu olmaniz gereken yerde mutlu olun. Gecmisi dusunurken o anı kaçırmayın.
Hayat çok kısa inanın.
Geçmiş resmen içime işlemiş. Hastalığımın sebebine tamamen üzüntü dedi doktorlar. Ömür boyu da tedaviye mecburum. Ama içimde bir yerde buna sebep olanlara öfkem var atamıyorum.

Evet aslında o da başlamıştı ama koronadan dolayı kesintiye uğradı. Doktorla birkaç seansı beraber aldık. Her şeyin farkında olduğu ama adım atamadığı noktasında hem fikiriz. Nasıl ayağa kalkarız bu günlerde geçer ve biz yeniden eskisi gibi severiz bilmiyorum

Ikinize de cok gecmis olsun. Olan olmus artik zamani geriye alamazsiniz. Bundan sonrasina bakin ve gerekirse gorusmeyin. Gecmisle yasarsaniz sadece uzulursunuz. Allah saglik versin en onemlisi o.

Geçmiş resmen içime işlemiş. Hastalığımın sebebine tamamen üzüntü dedi doktorlar. Ömür boyu da tedaviye mecburum. Ama içimde bir yerde buna sebep olanlara öfkem var atamıyorum.
Kendin için atman lazım. O öfke sağlıklı mı. Daha çok stres daha çok hastalık demek. Bazı zaman affetmek kendimiz için yapılan en büyük iyilik. Affedemiyorsanizda uzak durun. Icinizdeki yangına sürekli yeni odun atmalarına izin vermeyin.

neden bu kadar takıyorsunuz ki ailesini?

Cok yakinda yasiyorsaniz uzaga gidin.

maddi ortaklik vs varsa ayrilin herkes kendi işine baksin.

kendi aileniz ile araniz nasil? onlarla yakin olmaniz belki diger tarafi unutturur?

onlardan beklediginiz yardimi kendi ailenizden de bekliyor musunuz?

toplumumuzda hep erkek ailesinden beklentiler yüksek, buna aliskiniz ama siz ayaklari ustunde duran dik biriyseniz nie bisey bekliyorsunuz?

Saglik sorunlariniz icin Allah yardmcınız olsun, şifa versin insllah.

ikili iliskinizde katlanamayacak sorununuz yoksa kendi hayatiniza odaklanin baska seylere enerjinizi harcamayin

Esinin ailesiyle görüşme . Eşinle bir sorunun yok . Konundan anladığım kadarıyla onun yapısı boyle ise sen tersle ters konuşanı. Laf atana laf at. Ondan beklentiye girme. Bazi insanlar ailesine laf söyleyemez. Eşini değiştiremezsin. Kendini değiştir. Öfken gecer mi onu bilmiyorum. Belki zamanla geçecektir .

Bence problem asla eşinizle degil, etrafınızdaki aile bildiklerinizde tüm sorun. Bosanmayı düsünmeyin ama esiniz ailesi ile konusmalı bu kadar zordaysanız sizede el atmalılar. Sizi sevmemiş olabilirler fakat ogullarınıda harcıyorlar bu nasıl bi mantık?!?

neden bu kadar takıyorsunuz ki ailesini?

Cok yakinda yasiyorsaniz uzaga gidin.

maddi ortaklik vs varsa ayrilin herkes kendi işine baksin.

kendi aileniz ile araniz nasil? onlarla yakin olmaniz belki diger tarafi unutturur?

onlardan beklediginiz yardimi kendi ailenizden de bekliyor musunuz?

toplumumuzda hep erkek ailesinden beklentiler yüksek, buna aliskiniz ama siz ayaklari ustunde duran dik biriyseniz nie bisey bekliyorsunuz?

Saglik sorunlariniz icin Allah yardmcınız olsun, şifa versin insllah.

ikili iliskinizde katlanamayacak sorununuz yoksa kendi hayatiniza odaklanin baska seylere enerjinizi harcamayin
Maddi anlamda erkek ailesi kız ailesi asla ayrım yapmam da şöyle diyeyim. Benim ailem dürüstçe her şeyi ifade eder. Maddiyat evlenirken de sonrasında da asla konuşulmadı mesela. Ama eşimin ailesi yapmadıkları şeylere bile yaptık dediler. Üstüne bize çok karıştılar. Fikir vermek değil mesele. Başımıza kötü bir şey gelince ortada yoklardı mesela. Ne yazık ki başka yere gidemiyorum ve bana yakınlar. Bana ev alsınlar demiyorum asla da en azından neden hala ev alamadın diyip arkamdan konuşmasınlar. Ya da diğer oğullarına ev alıp da bana gelip laf sokmasınlar. Sanırım haksızlık yüzünden gizli bir beklentim olmuş. Esasında istemiyorum desem de diğerlerine yapıldığını görmek ne bileyim

Bence problem asla eşinizle degil, etrafınızdaki aile bildiklerinizde tüm sorun. Bosanmayı düsünmeyin ama esiniz ailesi ile konusmalı bu kadar zordaysanız sizede el atmalılar. Sizi sevmemiş olabilirler fakat ogullarınıda harcıyorlar bu nasıl bi mantık?!?
Ah bir görseler. Bizi evlenmeden önce ayırdılar mahvoldu eşim öyle kötü halde buldum ki. Ondan göz yumdum her şeye. Bazen anne babalar evlatlarına nasıl zarar verdiklerini göremiyorlar. Mesela ben hastaneye para yetiştiremiyorum. Adam gelmiş köy evi yapacağım dedi nasıl sevindim harika olur dedim. Bizden para istedi. Neymiş ilerde ortak olacakmışız. Diğerlerinden istememiş . Biz çift maaşız diye bizden istiyormuş

Esinin ailesiyle görüşme . Eşinle bir sorunun yok . Konundan anladığım kadarıyla onun yapısı boyle ise sen tersle ters konuşanı. Laf atana laf at. Ondan beklentiye girme. Bazi insanlar ailesine laf söyleyemez. Eşini değiştiremezsin. Kendini değiştir. Öfken gecer mi onu bilmiyorum. Belki zamanla geçecektir .
Seneler oldu eylemler bitse belki geçerdi de artık umudum kalmadı. Onlara vermek istediğim her ceza eşimle beni daha da yordu

Esimi seviyorsam bosanmazdm sahsen, anlasabilecegin sevginn ayni derece karsilikli bi es bulmak cok zor. Gorusmeyin ailesiyle olsun bitsin

Merhaba kadınlar kulübü üyeleri. Günlerdir düşünüp duruyorum. Buraya yazmak istedim. Eşimle uzun yıllar süren çok güzel bir beraberlik sonrasında evlendik. Evlendiğimizde eşimin ciddi sağlık sorunları vardı hala da var. Ailesi buna rağmen bizlere zorluk çıkardı. Eşim ve ben zaten en güçsüz olduğumuz anlar olduğundan onlara tepki veremedik. Maddi sorunlar ailenin hiç destek olmaması derken ilk seneler hep dertli geçti. Sonunda ben de hastalandım. Ölümden döndüm. Yeniden yeniden ayağa kalktık kalkmasına ama ben bir türlü aşamadım ailesinin yaptıklarını. Yaşamam mümkün olduğu halde yaşayamadığım mutlulukları düşünüyorum. Öfkeliyim. Nefret kimseden edemem de öfke beni bitiriyor. Destek aldım bu süreçte anladım ki aşırı fedakar ve çok iyilik yapan biriyim. Bu huyumu değiştirmek insanlardan nefret etmek gibi bir gayem yok ama nasıl onlara bana yaptıklarını gösteririm? Hala bana çıkardıkları sorunlarla baş edebilirim bilmiyorum. Eşim mesafe koyamıyor kimseye tepki veremez mizacı böyle.
Ailesi neden sizi istemedi diyeceksiniz? Tamamen hırs. Hiçbir sebebi yok. Yani geri kafalılık dışında. Çalışan kendi ayakları üzerinde duran biriyim. Onlara saygısızlık da etmem ama başım da dik gezerim. Onlar dışında tüm aile çok sever beni. Ama onların tepkileri ve hastalıklar anne baba olamamak bizi yordu. Nasıl toparlarız bilmiyorum. Her şeye çok üzülüyorum.
Eşimle boşanma fikrini de konuştum. Ama ikili ilişkimiz öyle sağlam ki. Bir de bizi bir arada tutan biribirimize bakmamız sanırım. Zor zamanların insanlarıyız. Maddi sorunlar sıkıntılar bizi dağıtamıyor da ailesi mahvediyor. Mesela ömrümde ilk kez güzel bir evde yaşıyorum ama kira yüksek geldiği ve sağlık harcamaları çok olduğu için uygun ve kötü bir eve geçiyorum şu an. Ama eşimin ailesi birikime birikim katıyor. Diğer çocuklarına veriyor. Beklentim olmasa da zoruma gidiyor çünkü aynı insanlar kendime ev alamadım diye laf ediyorlar beni suçluyorlar. Baş edemiyorum.
Eşinizle sorununuz yoksa eşiniz aileci onlar haklı demiyorsa boşverin onları..Sizi rahatsız ettikkeri an bunu dile getirin içinizden geçeni söyleyin yani..içinde kalıp sana dert olacağına sal başkasına dert olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X