Yakın arkadaşımla arkadaşlığımız bitti, çok uzun yıllardır birbirimizi tanıyorduk çok güzel anılarımız vardı kendisini de çok seviyordum, benimle ilgili çoğu durumu bilirdi, birbirimizin zor anlarında yanındaydık ama son zamanlarda eskisi gibi değildik, geçmişimden konu açtım sence benim hatam nerdeydi ben mi yanlış anladım insanları diye, o da bana sen idrak edemiyor musun ben bile sana acıyordum sen onlarla konuşuyordun dedi sonra da beni sevdiğini dost olarak gördüğünü söyledi, durduk yerde ailenle sorunların bitti mi dedi geçmişi konuştuk ve artık geçmişi geride bıraktım sadece geleceği düşünüyorum dedim, bu arada evli ve çocukları olmasına rağmen sosyal medyada biriyle konuştuğunu öğrendim buluşmamışlar ama konuşmuşlar adam ben seni beklerim demiş ve başkasıyla evlenmiş ama hala konuşuyorlar mı bilmiyorum kocası da öğrenmiş ben de arkadaşımı uyardım uzak dur diye, bu durum beni tabiki de ilgilendirmez onların hayatı, zaten uyardım ve daha da bu konuyu hiç konuşmadım onunla ama bu durumu da öğrenince biraz soğudum, kendi dertlerini de bana anlatıyordu,
Ben geleceği düşünüyorum artık dedim ve hayallerimden bahsettim ve artık ilişkilerimde nasıl davranmam gerektiğini konuştuk, bir kaç gün sonra durduk yerde benim geçmişimle alakalı internette yazılan bir yazıyı bana attı gülerek, bu durumu yaşayan yalnız sen değilsin dedi, bende geçmişi konuşmak istemiyorum artık demiştim yüzüme neden vuruyorsun dedim ve arkadaşlığımı bitirdim, o da her şeyi ciddiye alıyorsun dedi konuşmayı kesti, ben psikologla konuştuğumda geçmişi geride bırak sana hatırlatan her şeyden uzak dur geleceğe odaklan dedi ama arkadaşlarım bana hatırlatıyor resmen, bende kim hatırlatıyorsa konuşmayı kesiyorum çünkü bu şekilde geleceğe odaklanamam diye düşünüyorum bende, sizce de doğru olanı yapmamış mıyım? Anladım ki kim olursa olsun özelimi anlatmamam gerekirmiş bana da ders oldu, onu gerçekten çok sevmiştim ama geçmişim yüzüme vurulunca artık ne derdimi anlatabilirim ne de geleceğimi, görüşlerinizi merak ediyorum teşekkür ederim.