Geçmişim

Aynı şeyi yaşadım.Bu iğrenç varlıklar yapmaya devam ettiği zamanlarda bile insanın yüzüne rahatça bakabiliyor.
Ulan o yaptı etti şimdi aman araları bozulur ama küçüktü demenin ona aferim demekten ne farkı var?Erkek olsaydım karıma dokunan bir adamla tek saniye dahi muhattap olmak istemem.
Eşiniz size tavır almayacaksa açık açık anlatın.Bu psikolojik şiddete maruz kalmak zorunda değilsiniz .

kafam daha çok karışıyor burda yorumları okuyunca...

bakın ben tesvik falan etmiyorum. lütfem kullandığınız cümlelere dikkat edin...!
napacağımı bilmiorum sadece. bu psikolojiyi yasamamış olduğunuzu düşünüyorum. şuan yeni olan bir olay olsa ortalığı ayağa kaldırmasını bende bilirim.!
Kullandığım cümlelerde hiçbir anormallik yok burası özgür bİ platform!
Ben size ortalığı ayağa kaldırın demiyorum ki ya da eşinize anlatın da demedim.
Ama kendi ağzınızla yazmışsınız karşısında rol yapıyorum çok neşeliyim diye.
Bunu yapmayın bari adama bildiğinizi hissettirin siz nasıl zamanında acı çekip tedirgin olduysanız o da olsun.
Bu ülkede tacize uğramayan Kadın yok ki tabi ki benim de başıma geldi küçükken sessiz kaldım evet ama büyüyünce bas bas bağırdım sesimi çıkardım pısmadım.
Sizin suçunuz değil inanın değil.
15yaşında biri ne yaptığını bilir şu ergen muhabbetlerini bıraksın herkes.
Size sessiz kalın unutun gitsin diyen herkes size Aslında kötülük ediyor bunu da bilin!

Aynı şeyi yaşadım.Bu iğrenç varlıklar yapmaya devam ettiği zamanlarda bile insanın yüzüne rahatça bakabiliyor.
Ulan o yaptı etti şimdi aman araları bozulur ama küçüktü demenin ona aferim demekten ne farkı var?Erkek olsaydım karıma dokunan bir adamla tek saniye dahi muhattap olmak istemem.
Eşiniz size tavır almayacaksa açık açık anlatın.Bu psikolojik şiddete maruz kalmak zorunda değilsiniz .
Eşime anlatabilme gibi bir durumum yok maalsef. buraya konuyu yazıncada uzun uzun düşündüm.. Çok büyük sorunlara neden olabilir..

Kullandığım cümlelerde hiçbir anormallik yok burası özgür bİ platform!
Ben size ortalığı ayağa kaldırın demiyorum ki ya da eşinize anlatın da demedim.
Ama kendi ağzınızla yazmışsınız karşısında rol yapıyorum çok neşeliyim diye.
Bunu yapmayın bari adama bildiğinizi hissettirin siz nasıl zamanında acı çekip tedirgin olduysanız o da olsun.
Bu ülkede tacize uğramayan Kadın yok ki tabi ki benim de başıma geldi küçükken sessiz kaldım evet ama büyüyünce bas bas bağırdım sesimi çıkardım pısmadım.
Sizin suçunuz değil inanın değil.
15yaşında biri ne yaptığını bilir şu ergen muhabbetlerini bıraksın herkes.
Size sessiz kalın unutun gitsin diyen herkes size Aslında kötülük ediyor bunu da bilin!
Bakın teşvik ediyorsunuz demişsiniz... bunun ne anlama geldiğini biliyormusunuz siz? nasıl bu sekilde bir ithamda bulunabilirsiniz. ?!
Evet kendim yazdım inkar mı ediyorum bunu? kendimi böyle davranmak zorunda hissediyorum çünkü.. baskı altındaymışım gibi...
Adamla zaten bir şekilde konuşmayı dusunuyordum konunun en basından.. ancak gelen yorumlar iyice kafamı karıştırdı...
ki bende bunun dışında bir diş doktorunun tacizine uğradım ama onda bu şekilde davranmadım... Gittim direk tepkimi gösterdim. çoğu kişiyede bahsettim.... ama bu onunla bambaska bir konu...

Eşime anlatabilme gibi bir durumum yok maalsef. buraya konuyu yazıncada uzun uzun düşündüm.. Çok büyük sorunlara neden olabilir..
Anlatmazsaniz da çok büyük sorunlara neden olabilir. 6 yasindaymissiniz bu durumun sorumlusu siz degilsiniz. Ama eşiniz o pislikle samimi bir de ya çok kötü. Allah yardımcınız olsun.

Acikcasi esinin onunla samimi olmasi ve senin hicbir sey olmamis gibi davranmak zorunda olman daha sorunlu. Adamlari hemen eline bicagi alip karsi tarafi desecek gibi dusunuyosunuz da gercek dunyada isler oyle yurumuyo. Kimse canini yolda bulmadi yani erkek diye deli degil ya sacma sapan hareket etsin. Esine duzgunce anlatirsin bilir ve muhatap olmaz adamla. Hic de yuzgoz olacagini sanmiyorum sadece bir daha gorusmez. Su an onunla haftada bir gorusmesi daha garip. Belki de adam kocanin bildigini ve ona ragmen kendisiyle gorustugunuzu dusunuyor. Sen bi sey olmamis gibisin kocan oyle, bu daha kotu.

Ayrica bunlar konusulmazsa duzenli olarak bu strese maruz kalman seni cok yipratacak emin ol.

Tacizin her turu igrenc kabul edilemez ama karsi tarafinda 15 yasinda ergen oldugunu dusunursen yukun bi nebze azalabilir. Yine de uzerinden atamiyorsan stresi, belki psikolojik destek alabilirsin

bakın ben bu durumu 20 küsur sene önce yaşadım... şuan ben ne yapabilirim ki başkaları için.. kendi başıma gelenleri millete anlatmak ve o sekilde milleti uyarmaktan başka nasıl deşifre edebilirim onu? elbetteki başkalarının başına gelin istemem. ama benden uzak tutmaktan başka elimden ne gelebilir... ki zaten bu durumda onu da basaramıyorum...
ne mi yapabilirsin???tabi ki bu adamın yaptıklarını anlatarak,herkesin ne mal olduğunu öğrenmesiyle yapabilrisin..belki senden sonra cesaret edip konuşan da olur,belki de insanlar çocuklarını uzak tutarlar ...belki birisi gidip şikayetçi olur...
kocaman kadın olmuşsunuz,bu akdar aciz değilsiniz yapmayın lütfen...
insanlar sizi yargılar diye korkuyorsunuz,dedikodu olur diye korkuyorsunuz...sizin deyimizle o değil de siz ifşa olursunuz diye korkuyorsunuz...

Psikoloğa veya psikiyatriste gitmeye başlayın ilk önce. Eşiniz, yuvanız vs için değil kendiniz için. Ben olsam direkt eşime söylerdim. Ama ilişkiler farklı tabi. Danışmanlık aldığınız uzman yardım edebilir söylemenize. Seansınıza eşinizi çağırıp onun yanında söyleyebilirsiniz belki. Kesinlikle sessiz kalınmaması gereken bir durum. Şuan yaşadıklarınızla ve bildiklerinizle sadece eşinize ve ailelere karşı sorumluluk taşımıyorsunuz, etrafınızdaki her çocuğun sorumluluğu sırtınızda. Maalesef böyle durumlar bir seferlik olmuyor.

Kendinizden gectınız, cevrenızde cocuklar yok mu? Aynı seyı yasayabılırler.. Bunları goz onune alın..

Eger hıc soyleyemeyecek gıbı olursanız esınızın bır sekılde ırtıbatı koparmasını saglayın..

O pis adamı tehdit et benden ve eşimden uzak dur yoksa herkese söylerim de belki korkar soğuk davranır arayı açar eşinle görüşmezsiniz böylelikle..

O cocuk istirmarcisindan uzak durun, zaten sizde yara birakmis adi, hala hayatinizi zora sokmasina izin vermeyin.

Esinizle konusun, tum detaylari anlatmasaniz bile boyle bir seye maruz kaldiginizi ve gorusmek istemediginizi, onun da uzak durmasini istediginizi soyleyin, yemisim oyle akrabayi!

bence eşe anlatmak gerekli,
başka birisi olsa onu ilgilendirmez diyebilirdim ama kuzeni ve samimi imiş.
bu durumda eşe anlatmamak eşe yalan söylemektir bence.
o yüzden eşe anlatmalısınız yorumu yapıyorum.

diğer kişi içinse kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz, bundan sonra görüşmeyin, olsun bitsin.

Merhaba kızlar. Aslında artık dayanılmaz hale gelmese gene konu acmazdim sanırım ama artik sürekli kafamda... uzun zamandir olmamis yasamamisim gibi davranmaya calisiyorum ve zaten hayatımın bir döneminde unutmus gibiydim. Inanin yazmak o kadar zor ki bunu. Kendimle yüzleşme gibi...
Ben 6 yaşında iken 15 yaşında bir cocugun tacizine uğradım belli bir süre. Ben bunu nasil oldu bilmiyorum ama unutmusum yasamamis varsaymis beynim.Yillar geçti üniversite okudum ve evlendim. Evlendiğim kisi ise onun akrabası. Inanin o dönemler onu görmüyordum bu yuzdende hatirlamadim hic. Sonra düğün sonrası kalabalik bir kahvaltida o da vardı ve ben o gün yavas yavas herseyi hatirlamaya başladım. Şuan çoğu sey aklımda.
Sıkıntım ise buaralar ayni sehirde oldugumuz için her ay bazen hafta bir şekilde esimin akrabasi oldugundan görüsuyor olmamiz. Ben artik yoruldum birsey yokmus gibi davranmaktan... napacagimi bilmiyorum.
Buraya yazmak bunu anlatmak bile rahatlattı beni birazda olsa..
Boyle sapık ınsanları işkence ıle oldurmelı:(

Ya bilmiyorum hatirlamiyor gibi o da... cok normal davranıyor...

Ah be kuzum nasıl hatırlamaz. Sanıyor musun ki tek kurbanı sensin. Tabii ki normal davranacak. Normal davranırsa ortaya çıkmaz. Şu anda sana yaklaşmak için cesaret edemez. Hatta istemeyebilir bile. Neyse bu adam çok tehlikeli hem tekniğini ilerletmistir hem de yakalanmadan insanların güvenini kazana kazana ilerlemenin yolunu bulmuştur. Ayrıca sen de zaman içinde hatırladığım için herhangi bir tepki vermemişsin.

Ben o sebeple eşine söylememen taraftariyirim. Ama aile ve çevresindeki küçük çocukları takibe al derim. Gözün kulağın açık olsun. Çevresinde akraba çocuklar falan yok mu kesin onları da taciz ediyordur. Çok üzüldüm hassas bir konu.

Bu asla üzerini örtebileceğin bir konu değil, resmen bir çocuk istismarcısından bahsediyorsunuz. Peki sizin gibi başka bir çocuğu taciz etmeyeceği, etmediği ne malum? O çocukları da tehlikeye atıyorsunuz bunu saklayarak. Evet travma yaşamışsınız ama artık reşitsiniz, sizin eşinizdeki psikolojik travmadan çok daha ağır olur taciz edeceği başka bir çocuğun travması. Asla gizlemeyin, bu sizin suçunuz gibi ezilip büzülmeyin utanıyorum günahkarım vs lütfen aklı başında düşünün. Eşinizi karşınıza alın adamakıllı anlatın, gerekirse şikayet edin. Lütfen tehlike altındaki diğer çocukları da düşünün, yarın bir gün adamın çocuğu olacak. Ona yapmayacağı ne malum? Bu riski kocanız sinirlenmesin üzülmesin diye nasıl alıyorsunuz?

Kendi çocuğuna hadi yapmadı diyelim. Aileler yaz boyu bir araya geliyormuş. Çok ciddi bir güven var arada. Yarın bir gün konu sahibinin kendi doğuracagi çocuğa fırsatını bulup taciz etmeyeceğinim garantisi var mı? Allah göstermesi konu sahibi olse zaten çocuğa adam bakacak. Ee o pis herif te aileden. Yani çok ileri ve belki de olmayacak şeyleri düşünerek söylüyorum ama ben kendi evliliğimin bozulması ihtimallini bile göze alır büyük olay çıkarırdim. Düşündükçe kötü oldun şimdi.

Önce kendi kocam sonra adamın karısı ve tum aile. Zaten herkes kendi küçük çocuğunu genç kızını falan konusturmaya çalışır çıkar bişey zaten.

Tabiiki endişe ediyorum benimde çocuğum olabilir bu... Ancak bu benim bile kendimle yüzleşme zorlugu yasadigim bir durumken hele böyle bir toplumda ve bu karmasiklikta , cok rahat bahsedilebilecek birseymis gibi yansıtmayin lütfen. Buraya yazmak bile o kadar zor ki benim için.

Ceylan'ın aslana kafa tutmasi gibi olur zaten senin kalkıp herseyi hatirliyorum diye bağırman. Sen soğuk davranıyorsun senin hairladigini da tahmin ediyordur. Sadece soyleyemedigini sanıyordur.

Aileni eşini taniyorsun. Tek yapman gereken artık bunu herkese anlatmaya başlaman. Önce kendi annene anlat. Onun desteğini işte bakalım. Sonra eşine anlat.

Aynen öyle. Ilk hatirlamalar basladiginda sanki gördüğüm bir ruyayi hatırlıyor gibiydim. Emin degil gibi ama yasandigini biliyor gibi. Sonra o dönemler onlara giderken annem babama gitmek istemedigimi soyleyislerim geliyor aklıma. Arabada giderken aglamalarim. İşin ilginc tarafı benimle nasil yalniz kaldigini beni nasil hangi sözlerle başka taraflara aldigi gelmiyor halen aklıma. Yani farkindaydim ama kacamamisim. Neden ama onu hala hatırlamıyorum.

Analdigim kadariyla ailenle onların evine gidiyordunuz. Muhtemelen gel oynayalım diye büyüklerin yanından seni alıyordur. Annene anlat ve ona sor. Sonra gel bize anlat çünkü ben gerçekten çok merak ettim. Çünkü böyle insanlar her yerde var özellikle aileden ve yakınlardan falan çıkıyorlar.

Çocuk ağlıyor gitmek istemiyor ve sizi zorluyorlar. Size hiç sormuyorlar mi neden istemiyorsun diye.

Eşini al karşına benim psikolojim birini gördükçe bozuluyor bana yardım et ne yapmalıyım de ben henüz 6 yaşındayken senin ...... adını veya kim olduğunu soyle atiyorum ahmet ahmet bana taciz etti iste çocuktu 15 ama onu bunca yıldır hiç aklıma gelmedi unuttum derken suan senin akraban olarak karsima çıkması beni ürküttü de esin çaresine bakar

Esine sakin soyleme bence ben bu adamdan ve esinden hoslanmiyorum gorusmek istemiyorum de bu kadar esine soylersen durum degisir kaldiramayabilir

Back
X