• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişteki hatam yakami birakmiyor

Zamanahzaman

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Mart 2022
15
-16
1
43
Bundan yaklaşık 10 yıl önce kardeşim üniversitedeki sevgilisiyle evlenmek üzere eve döndü. Babam kızı istemedi memleket farkı, kızın daha evlenmeden bizde kalması vs. nedenlerle. Ben de Allah kahretmesin ki bi kere onları eve almadım. O zamanların cahilliği. Bunun dışında ayrılmalarını bekledik. Kızı istemeye gidilmedi. Sanki o zamanlar iyi bisi yaptığımı saniyodum onun için. Ailem istemiyodu ya. Ve maalesef ayrıldılar. Kardeşim ondan sonra yıllarca çalışmadı. Psikolojisi bozuldu. Odası çöp ev oldu.hep bilgisayar oyunu oynadı.simdi bi sevgilisi var. Onla da bişiler yolunda gitmiyo. Bugün başka bi sebepten tartıştık. Çocuğuma kadar beddua etti.
Şimdi sorum şu. Evet ben kötülük yaptım. Ama ben diyorum ki ben kızın anasına babasına gitmedim. Kızla aranıza fitne sormadım. Çok seviyorsan herkesi yıkıp evlenseydin. Bu kadar kini haketmiyorum. Allahim affetsin keşke olmasaydi

Bundan yaklaşık 10 yıl önce kardeşim üniversitedeki sevgilisiyle evlenmek üzere eve döndü. Babam kızı istemedi memleket farkı, kızın daha evlenmeden bizde kalması vs. nedenlerle. Ben de Allah kahretmesin ki bi kere onları eve almadım. O zamanların cahilliği. Bunun dışında ayrılmalarını bekledik. Kızı istemeye gidilmedi. Sanki o zamanlar iyi bisi yaptığımı saniyodum onun için. Ailem istemiyodu ya. Ve maalesef ayrıldılar. Kardeşim ondan sonra yıllarca çalışmadı. Psikolojisi bozuldu. Odası çöp ev oldu.hep bilgisayar oyunu oynadı.simdi bi sevgilisi var. Onla da bişiler yolunda gitmiyo. Bugün başka bi sebepten tartıştık. Çocuğuma kadar beddua etti.
Şimdi sorum şu. Evet ben kötülük yaptım. Ama ben diyorum ki ben kızın anasına babasına gitmedim. Kızla aranıza fitne sormadım. Çok seviyorsan herkesi yıkıp evlenseydin. Bu kadar kini haketmiyorum. Allahim affetsin keşke olmasaydi
Ama destek de olmamışsınız. Kardeşinizi yalnız bırakmışsınız zamanında. Şimdi ne yapmasını bekliyorsunuz.

Benden bir hayat çaldın diyor. Çaldım mı. Bu kadar kin nedir. Herkes ayrılıyor başka nedenlerden. Bende zamanında sırf memleket yüzünden istemediler. Kimseye böyle düşman olmadım

Evet ben kötülük yaptım. Ama ben diyorum ki ben kızın anasına babasına gitmedim. Kızla aranıza fitne sormadım. Çok seviyorsan herkesi yıkıp evlenseydin. Bu kadar kini haketmiyorum. Allahim affetsin keşke olmasaydi
Onlari da yapsaydin imamesiyle 100 ederdi zaten. :)
Belki de yikacak gucu yoktu,ailesinden bir lokma destek bekledi? Cok mu,olamaz mi ?
Kotuluk yaptim diyorsunuz zaten,sunu yapmadim ,bunu yapmadim..Bunlarda vicdanin huzur bulmaya calisma emareleri :)

Yaptığımız hataların bazen o an farkına varamıyoruz. Mesela bundan 10 yıl önce ailem bir şeye hayır diyorsa o hayırdır doğrusu öyledir derdim sorgulamazdım fakat şu an kendi kişiliğim tamamen oluştu yanlışa yanlış diyebiliyorum. Sizde geçmiş yüzünden kendinizi suçlamayın yapılabilecek hiçbir şey yok maalesef ki

Ciddi bir sebep yokmuş ama kızın istenmemesinde. Neymiş kızın evlenmeden eve gelmesiymiş falan... He o kız eve geliyordu da çağıran kimdi peki? Kendi oğluşlarına laf edememişler, kızı namussuz ilan etmişler. Bravo! Bayağı kızın günahını almışsınız.
Ayrıca, bir kardeş olarak zor zamanında destek olmamışsınız. Ben de bir ablayım ve duracağım yeri iyi bilirim. Kardeşinizi o gün kaybetmişsiniz aslında. Geçen 10 sene boyunca bir kardeşiniz olmamış ve sanırım da olmayacak bundan sonra.
Yani şu saatten sonra kardeşlik bekleyip de boşuna laf işitmeyin. Uzak durun bence. Kardeşliğiniz 10 sene evvel lazımmış, onu da esirgemişsiniz. E adam da çöküntü yaşamış, hayatı kaymış. Ayrıca herkes farklı tepkiler verir, siz yıkılmazsınız belki ama o yıkılmış işte. İnsanları yıkan öyle olaylar var ki, kimimize ufak gelir ama bir insanı un ufak ediyor o küçük görülen üzüntüler. Ve evet, bazı hataların affı olmaz. Telafisi de artık mümkün olmadığına göre, sindirin bu durumu artık.

Ya o kadar anne baba sözü dinleyen bi çocukta değil. Neden gidip evlenmesine. Keşke evlenselerdi. Şuan kardeşlik beklemiyorum. Ama ben haddinden fazla üzerime gelindiğini düşünüyorum.

Ya o kadar anne baba sözü dinleyen bi çocukta değil. Neden gidip evlenmesine. Keşke evlenselerdi. Şuan kardeşlik beklemiyorum. Ama ben haddinden fazla üzerime gelindiğini düşünüyorum.
Üf siz de...
İlişmeyin adama, girmeyin odasına, tartışma başlatacak bir şeyler yapmayın.
Gidip çomağı sokuyorsunuz, kavga çıkıyor işte.
Adamın kini geçmiyor işte, zorlamayın, daha acı sözler duyarsınız.

Şu noktada yaptığınızın ailecek sorumlulupunu almak zorundasınız. Sevdiğiyle evlendirmemişsiniz çocuğu bunalıma girmiş, mimarı sizsiniz. Kızın da günahına girmişsiniz. Basbayağı kötü insanlarsınız kusura bakmayın, madme pişman oldunuz ders alıp daha iyi insanlar olmaya çalışın madem.

Benim de kardeşim kocaya kaçmıştı sonra boşandı tekrar kaçtı başkasına. Onu kinadim hatasıni ikide bir başına kaktim.sonra ben de boşanma yaşadım . Kinamicaksin kimseyi şu hayatta

Benden bir hayat çaldın diyor. Çaldım mı. Bu kadar kin nedir. Herkes ayrılıyor başka nedenlerden. Bende zamanında sırf memleket yüzünden istemediler. Kimseye böyle düşman olmadım
Siz kardeşsiniz ve onun yanında olmalıydınız. Kendiniz evlendiniz ama onun ayrılmasında siz de etken oldunuz. Hangi çağda kaldı bu bahaneler ile iki kişiyi ayırmak. Hadi aileniz cahildi ya siz ?

İyi de 10 yıl önce kaç yaşındaydınız ki ailenize karşı duracak gücünüz var mıydı? Siz destek olsanız bile aileniz sizin sözünüzle mi hareket edecekti. Destek olmamışsınız ama köstek de olmamışsınız ki onlara

kızla evlenmesin diye herseyi bahane etmişsiniz.
abla olarak yanında duramadiysaniz bile ailenize destek cikmayadabilirdiniz. karışmayın istediğini yapsın diyebilirdiniz.

siz kapınızı kapatıp kocanız çocuğunuzla kalıyorsunuz dünya disarda kaliyo. kardeşinizi de bundan mahrum etmişsiniz.

söz dinleyeceğni evlenmeyecegini bildiğiniz için zaten bu kadar baskı yapılmıştır ailecek. kardeşinizin yarım kalmış bi hikayesi var. kendinizi savunmak yerine destek olup hatanızı kabul etmeniz gerekiyo.

Back
X