• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişteki hatam yakami birakmiyor

Bugün ilk kez yuzlestik artık derdimi buraya yazdım. Psikolojik tedavi gördüm 3 yıl diyor. Ya o zaman bu kız bir kere bunla barışmak mi istedi. Arkadaş kalalım mi dedi bilmiyorum. Bu kadar kara sevdaydiysa niye bıraktı kızı.
Kız evlendi hatta sonra kardesimi nikahına bile çağırdı. Kız sonra boşanmış öyle duyduk. Allahim ya zamanı geri dondurebilseydim
Yüzleştik diyorsunuz da hani başka bir şey için tartışmıştınız. Ben başka bir konu yüzünden kavga ettiniz sandım.

Bende bilmiyorum kızın burda kiralık evi vardı arkadaşlarıyla aslında. Ama bizde kalmaya geldiler o gece. Bende evet gelmesinler dedim. İçeri almadık. O gece teyzeme gitmişler. Belki zavallı kızın kalacak yeri yoktu o gece. Ama ne zaman bitecek bu acı 10 senedir düşün düşün

Başka bi olaydan tartistik ama konu yine buraya geldi. Bana çok ağır beddualar ediyor. Açıkçası annem ölecek artık anneme bu kadar çektirdiği için artık kızıyorum. Kim haklı ki. Haksız bilmiyorum artık

Bugün ilk kez yuzlestik artık derdimi buraya yazdım. Psikolojik tedavi gördüm 3 yıl diyor. Ya o zaman bu kız bir kere bunla barışmak mi istedi. Arkadaş kalalım mi dedi bilmiyorum. Bu kadar kara sevdaydiysa niye bıraktı kızı.
Kız evlendi hatta sonra kardesimi nikahına bile çağırdı. Kız sonra boşanmış öyle duyduk. Allahim ya zamanı geri dondurebilseydim
Bizim uzak bir akraba böyle sevdiğinden zorla ayrılmış adam daha da iflah olmadı psikolojik tedavi görüyor hayatı bitti adamın. Yıllar sonra babası öldü annesinin kendine hayrı yok. Şimdi aklı başında sevdiği kadınla çocuklarıyla olurdu ama değil. İnsanların hayatına bu kadar karışmak ne kadar doğru olabilir ki.

İs bulamadılar doğru düzgün diye hatırlıyorum. Sonra kardeşim bıraktı. Ama geçen zaman içinde yeniden baslayabilirdi. Ailem artık sinmişti. Zaten korkuyoruz ondan.

Şu açıdanda düşünmek lazım ama.
Sonuçta burası Türkiye,kaç aile erkek bile olsa sevgilisini eve getirip kendileriyle birlikte,üstelikte aynı odada kalmasına müsade eder ki?
Şahsen bende istemezdim oğlumun kız arkadaşının bizle yaşamasını.
Sokakta kalır evimi açarım sokakta bırakmam ama bunun sürekli bir şeye dönmesini istemezdim.

e zaten aynı odaya müsade etmemişler.
bir kere kalmış kız ikincide eve almamış konu sahibesi.
ortada süreklilik yok ki.
oğlanı bir kenara çekip oğlum kardeşim bu durum bizim aile yapımıza uygun değil deselerdi o zaman. bir daha kızı evimize getirme deselerdi.

Başka bi olaydan tartistik ama konu yine buraya geldi. Bana çok ağır beddualar ediyor. Açıkçası annem ölecek artık anneme bu kadar çektirdiği için artık kızıyorum. Kim haklı ki. Haksız bilmiyorum artık
Valla düzelebilecek bir şey değil.
Hiç ilişmeyin, konuyu açmayın, yanına yanaşmayın. Bu sayede üstünüze sıçramaz kini. Yapılabilecek bir şey yok çünkü artık.
Ne kardeşiniz unutur bu olanları ne de siz telafi edebilirsiniz. Yılan hikayesi gibi bir durum.

e zaten aynı odaya müsade etmemişler.
bir kere kalmış kız ikincide eve almamış konu sahibesi.
ortada süreklilik yok ki.
oğlanı bir kenara çekip oğlum kardeşim bu durum bizim aile yapımıza uygun değil deselerdi o zaman. bir daha kızı evimize getirme deselerdi.
Çocuğunda bunu bilmiyo olması için baya saf olması lazım ama.
Bal gibi biliyodur da işine gelmiyodur.
Ailesi evde yokken konu sahibi öyle bir sorumluluk altına girmek istememiş olabilir.
Yinede kardeşinin bu kadar abartmasına gerek yok bence.
Sonuçta konu sahibi ayırmamış ki onları?
İnsan yiğenine beddua eder mi bunun için?
Sonuçta yiğeninin olayla alakası bile yok.

İs bulamadılar doğru düzgün diye hatırlıyorum. Sonra kardeşim bıraktı. Ama geçen zaman içinde yeniden baslayabilirdi. Ailem artık sinmişti. Zaten korkuyoruz ondan.
o zaman sizlik bir şey yok. gereken noktada sorumluluk alamamış ve kızı bırakmış. rest çekip sahip çıkabilirdi. sizi suçlayarak kendini rahatlatıyor. yaptıklarının sorumluluğunu almak istemiyor. sizin yaptığınıza doğru demiyorum bu arada. ama iftira atıp yalan söylemediyseniz, tuzak kurmadıysanız vs. ayrılığın sorumlusu olamazsınız. ilişkiler iki kişiliktir.

eşimin ailesi yüzünden evliligim bitme noktasına geldi. sevgi bi ilişkiyi ya da evliliği yürütmek için yeterli değil. su an hamileyim bir tane de 4 yaşında evladım var. aman çocuklarım babasız kalmasın demem ailesi sorun çıkarırsa ayrılırım.
filmlerdeki gibi mi sanıyorsunuz sevgililigi evliliği aşk sevgi tek başına yetsin de siz pişman olduktan sonra sihirli degnekle gökten 3 elma düşsün.

Bunun sebebi sizsiniz. Adamın hayatına mal olmuş yaptıklarınız

Sizin eve almama tavrinizi beğenmemiş ve bu görümce ve kayinbabayla zaten olmazmis diye karar vermiş olabilir.

Bundan yaklaşık 10 yıl önce kardeşim üniversitedeki sevgilisiyle evlenmek üzere eve döndü. Babam kızı istemedi memleket farkı, kızın daha evlenmeden bizde kalması vs. nedenlerle. Ben de Allah kahretmesin ki bi kere onları eve almadım. O zamanların cahilliği. Bunun dışında ayrılmalarını bekledik. Kızı istemeye gidilmedi. Sanki o zamanlar iyi bisi yaptığımı saniyodum onun için. Ailem istemiyodu ya. Ve maalesef ayrıldılar. Kardeşim ondan sonra yıllarca çalışmadı. Psikolojisi bozuldu. Odası çöp ev oldu.hep bilgisayar oyunu oynadı.simdi bi sevgilisi var. Onla da bişiler yolunda gitmiyo. Bugün başka bi sebepten tartıştık. Çocuğuma kadar beddua etti.
Şimdi sorum şu. Evet ben kötülük yaptım. Ama ben diyorum ki ben kızın anasına babasına gitmedim. Kızla aranıza fitne sormadım. Çok seviyorsan herkesi yıkıp evlenseydin. Bu kadar kini haketmiyorum. Allahim affetsin keşke olmasaydi
Benim ablam da şuan bi nevi aynısını yapıyor. Ama o fitne sokuyor birde araya.
Sevdiğim kişi ailemle tanışmak için geldi. Ve annem, babamla ve ablamla konuştu.
Babam zamanla olur dedi. Annem ilk konuştu odadan çıktı dedim ki düşüncen ne iyi ama uzak dedi. (mesafe var da)
İşte sonra ablam odadan çıktı annemi doldurdu sonra yetmedi dayımı aradı dayımı doldurdu. Dayım çocukla hiç görüşmediği halde sadece ablamın anlatmasına dayanarak beni aradı ve asla o kişi olmaz beni unut dedi. Ablamla konuşan annemde geldi bana olmaz dedi.
Ve ailem bana bu şekilde olmaz olmaz derken çocuk daha kalmamıştı bile odada oturuyordu.
Demek istediğim burda fitne var. Ve benim hakkına giriyor.. Haa biz vazgeçmeyip evleneceğiz inşallah. Ama şuan iki gencin evliliğini geciktirmenin günahı onların diye düşünüyorum.
Ben hakkımı helal etmiyorum falan demiyorum aileme ama bi mahkemede bile şikayetci olmasan bile kamu davası açılır ya.. Ben hakkımı helal etsemde. Onlar benim hakkıma giriyor. Ben doğru düzgün bir şekilde tanıştırdım ailemle. Bi işin ilk önce oluruna bakılır sonra olmaza bakılır. Ama onlar çocuk daha oturduğu yerden kalkmadan olmaz dediler. Bunda büyük etken ablam. Eğer o bana destek olsaydı. Annem onun fikirlerini kabul ederdi. Yani annem biraz dolduruşa gelen bir karakter.

Bence bebeğe beddua edilecek kadar abartmış yani. Aynı odada kalmalarına pek çok sebeple istemeyebilirsiniz. Bana tuhaf gelmedi. Kendi kiraladıkları evleri değil en nihayetinde, baba evi orası babanın kuralları geçer.

Ayrıca kardeşiniz kaç yaşındaydı ki çok mu küçüktü. Seven her türlü dayanır fikrimce. Eşimin ailesi de bize bir sürü sorun çıkardı ama bizle başedemediler.

Kardeşiniz ayrılmış diye okudum. Kız senin ailen böyle böyle yaptı diye ayrılıp gitmemiş ki. Garip bir kişiliği var bence. Herkes az da olsa hatalı ancak kendi hatalarının kefaretini başkalarına ödetmeye çalışmak da bilemiyorum.

Demek istediğim evliliğe anne baba dışında abla abi bence karışmamalı. Sadece fikrini söyleyip kenara çekilmeli. Ortalığı karıştırmak hakka girmek oluyor.
Dinen de babanın sözü önemlidir. Babam sevdiğim çocuğa dediği cümle şu "onların (annem ve ablamdan bahsediyor) olmaz dediğine bakma zamanla olur" dedi.
Yani ama ablam mesela olmaz olmaz dedi. Herkese de kabul ettirdi. Sonra dediki ben bişey demedim. Ne konuştu ise çocuk onu anlattım diyor. Ama gerçek böyle değil.

Şimdi kardeşinizin size beddua etmesi tabiki kötü bir şey.
Size tavsiyem bu tür evlilik durumunda kardeşinize yardımcı olacaksınız olun ama hoşunuza gitmiyorsa da sadece 1 kere fikrinizi söyleyin sonra kardeşinizin kararına saygı duyun. Çünkü siz annesi babası değilsiniz.

Hayır ben kızla ilgili ne anneme ne babama bisi demedim. O gece eve almama olayından düşman bana. Annem pişman babanı ikna edebilirdim diyor. Yapıcı değil yıkıcı olduk biz maalesef. Ama kardeşimde hiçbir zaman anne baba sözü dinleyen bi tip olmadıki.

Back
X