Geçmişteki hatam yakami birakmiyor

Bundan yaklaşık 10 yıl önce kardeşim üniversitedeki sevgilisiyle evlenmek üzere eve döndü. Babam kızı istemedi memleket farkı, kızın daha evlenmeden bizde kalması vs. nedenlerle. Ben de Allah kahretmesin ki bi kere onları eve almadım. O zamanların cahilliği. Bunun dışında ayrılmalarını bekledik. Kızı istemeye gidilmedi. Sanki o zamanlar iyi bisi yaptığımı saniyodum onun için. Ailem istemiyodu ya. Ve maalesef ayrıldılar. Kardeşim ondan sonra yıllarca çalışmadı. Psikolojisi bozuldu. Odası çöp ev oldu.hep bilgisayar oyunu oynadı.simdi bi sevgilisi var. Onla da bişiler yolunda gitmiyo. Bugün başka bi sebepten tartıştık. Çocuğuma kadar beddua etti.
Şimdi sorum şu. Evet ben kötülük yaptım. Ama ben diyorum ki ben kızın anasına babasına gitmedim. Kızla aranıza fitne sormadım. Çok seviyorsan herkesi yıkıp evlenseydin. Bu kadar kini haketmiyorum. Allahim affetsin keşke olmasaydi
Çocuğunuza kadar beddua etmesi asla haklı ve doğru değil. Onun suçu yok sonuçta. Ama bu yaşananlardan sonra hiçbir şey olamamış gibi davranmasını bekleyemezsiniz sonuçta. Kızı ona bir kötülüğü olduğu için değil uyduruk sebeplerle reddetmişsiniz. Belki hala unutamadı. Zaten çok uzun yıllar depresyona girmiş. Ben de onun yerinde olsam ailemden uzaklaşırdım.

Benden bir hayat çaldın diyor. Çaldım mı. Bu kadar kin nedir. Herkes ayrılıyor başka nedenlerden. Bende zamanında sırf memleket yüzünden istemediler. Kimseye böyle düşman olmadım
Bence biraz abartmış ya o kadar da değil.
Eve almadımdan kastınız ne tam olarak?
Ailenizle yaşadığınız ev mi kendi eviniz mi?
Ve neden eve alınmaları gerekiyodu ki?

Aslında sonrasında kızla buluşturmak istedim ama korktum. Çünkü sinirli ve yine işime karistiniz der diye çekindim. Zaten evde kimse yillardir korkudan ona ağzımızı açamıyoruz.

Benim kardeşim de onaylanmayan bir evlilik yapmaya kalksa elbet uyarırım, konuşurum. Ama tümden veto etmem. Kardeşimi kaybedecek kadar ileri gitmem. Belki de mutsuz olacak evet, ama yine de mutluluğunda mutsuzluğunda yanında olmam gerekir. Aile olmak böyle bir şey, öğrenin azıcık.
Topluca adamın hayatını kaydırmışsınız. Şimdi de niye böyle oldu ki modundasınız. Acaba niye ki? Adamın mutsuzluğuna giden yoldaki tuğlaların bir kısmını siz taşıdığınız için olmasın sakın?
Eğer o dönem ben ne olursa olsun yanındayım deseydiniz her şey farklı olurdu. Yine de anne babanız istemese ve evlenemeselerdi, bugün yine böyle olmazdı. En azından bir kardeşiniz olurdu.

İstanbul a çalışmak için gelmişti kız bizde kalacaktı. Ailemizin evi. Aynı odada kalmak istediler bi kere. Farklı oda uygun olur dedik. Sonrada bi gün daha geldiler filan ben o zaman istemedim evde maalesef. Annem onun evliliğine engel olduğu için 80 yaşında gösteriyo şuan. Hepimiz ailece çürüdüm diyebilirim.

Psikoloji boyle birseydir .Sizi etkilemeyen olay kardeşinizi ağır etkilemiş(hani diyorsunuz ya beni de vermediler)Demek kardeşiniz duygusal olarak etkilenmeye daha yatkın.Ben her anne babanın koşulsuz olarak her evliliği onaylamasini beklemem ( ne örnekler var neler görüyoruz)ama bu olayı keşke daha yumusatsaydiniz .Böyle keskin çıkışlar itirazlar olayı daha alevlendiriyor

İstanbul a çalışmak için gelmişti kız bizde kalacaktı. Ailemizin evi. Aynı odada kalmak istediler bi kere. Farklı oda uygun olur dedik. Sonrada bi gün daha geldiler filan ben o zaman istemedim evde maalesef. Annem onun evliliğine engel olduğu için 80 yaşında gösteriyo şuan. Hepimiz ailece çürüdüm diyebilirim.

insanlar yanlışı doğruyu ayırabilecek ya da seçimlerinin sorumluluğunu alabilecek zekaya sahiptir genelde.

kızın kardeşinizin göremediği uygunsuz ya da yanlış bi durumu yokmuş ki. siz ailecek kendi kendinize triplere girmişsiniz. madem size ters niye evde kalmasına izin verdiniz kızın. hem eve almışsınız hem evlenmeye musade etmemissiniz. ailecek tavrınız tuhaf.

Sırf 1 kere eve kabul etmedin diye mi ayrılmışlar yani?
Bence kardeşin şov yapıyor.
Kızı bu kadar istiyordu madem vazgeçmeseydi,zamanında gösteremediği cesaretin acısını senden çıkarıyo bence.
Ayrıca kalacak yerin olmaz gidip sevgilinin ailesinde kalırsında aynı odada kalmak için ısrar etmek nedir ya?
Ben utanırdım şahsen.

kapıya kadar geldiler de içeri mi almadınız?

kapıya kadar geldiler de içeri mi almadınız?
Öyle bile olsa sırf bu hareketten dolayı mı ilişkileri bitmiş yani?
Çok saçma değil mi?
Ben bağlantıyı kuramadım cidden.
Asıl istemeyen babaymış.
Ona ses çıkaramadığı için acısını arkasından çıkarmış bence.

Eve almamanız olaya net tavrınızın nişanesi olmuş. Anne ve babanız net bir şekilde istemediklerini söylemişler. Siz sanırım bu süre zarfında çekimser kaldınız. Ama evde istemeyince de hareketinizle tavrınızı belli etmiş oldunuz. Kardeşiniz sizi de anne ve babanızla aynı kefeye koymuş bu sebeple. Çünkü bir fark yaratmamışsınız, aksine onların bir uzantısı gibi davranmışsınız. Sorun burada.
Clemencia Clemencia bence eve almamaktan ziyade tavrını anlamış ve ona tepki vermiş.

Bundan yaklaşık 10 yıl önce kardeşim üniversitedeki sevgilisiyle evlenmek üzere eve döndü. Babam kızı istemedi memleket farkı, kızın daha evlenmeden bizde kalması vs. nedenlerle. Ben de Allah kahretmesin ki bi kere onları eve almadım. O zamanların cahilliği. Bunun dışında ayrılmalarını bekledik. Kızı istemeye gidilmedi. Sanki o zamanlar iyi bisi yaptığımı saniyodum onun için. Ailem istemiyodu ya. Ve maalesef ayrıldılar. Kardeşim ondan sonra yıllarca çalışmadı. Psikolojisi bozuldu. Odası çöp ev oldu.hep bilgisayar oyunu oynadı.simdi bi sevgilisi var. Onla da bişiler yolunda gitmiyo. Bugün başka bi sebepten tartıştık. Çocuğuma kadar beddua etti.
Şimdi sorum şu. Evet ben kötülük yaptım. Ama ben diyorum ki ben kızın anasına babasına gitmedim. Kızla aranıza fitne sormadım. Çok seviyorsan herkesi yıkıp evlenseydin. Bu kadar kini haketmiyorum. Allahim affetsin keşke olmasaydi
kız evlenmeden sizde kalıyorsa sebep kardeşinizdir, çok kıymetli aile değerleriniz kaldırmıyorsa çeker oğlunuzu uyarırdınız izin vermeseydiniz kalmazdı demekki yapınız izin veriyormuş ki kalmış. kaldı da noldu naptı sanki. kız için iyi olmul böyle bir aileye düşmekten kurtulmuş.

Bizim aile evimize de sevgilisini getiremezdi kimse. Eve getirmek, beraber kalmayı istemek her ailenin kabul etmek zorunda olduğu şeyler değil.
Kapıya kadar geldiler de mi almadınız bilmiyorum ama tek bundan çocuğunuza varacak kadar beddua etmek ağır geldi bana.

Kardeşiniz ailenize sonradan katılmadığına göre düşünce yapınızı bile bile eve sevgilisini getirmekle hata yapmış. Sizin yaptığınız doğru demiyorum ama oda resmen sizi kışkırtmış. Sizin zihniyetinizde bir ailede kızı öcü gibi gösterecek her yolu denemiş maşallah . O yüzden birazda dönsün kendim nerede hata yaptım desin.

Öyle bile olsa sırf bu hareketten dolayı mı ilişkileri bitmiş yani?
Çok saçma değil mi?
Ben bağlantıyı kuramadım cidden.
Asıl istemeyen babaymış.
Ona ses çıkaramadığı için acısını arkasından çıkarmış bence.

olabilir bence.
çünkü kendimi kızın yerine koysam kapıya gelmişiz sevgilimin ablası beni içeri almıyor sevgilimin aile içindeki yerini sorgular soğurdum.
sırf bu yüzden gayet terkederdim yani.

Bugün ilk kez yuzlestik artık derdimi buraya yazdım. Psikolojik tedavi gördüm 3 yıl diyor. Ya o zaman bu kız bir kere bunla barışmak mi istedi. Arkadaş kalalım mi dedi bilmiyorum. Bu kadar kara sevdaydiysa niye bıraktı kızı.
Kız evlendi hatta sonra kardesimi nikahına bile çağırdı. Kız sonra boşanmış öyle duyduk. Allahim ya zamanı geri dondurebilseydim

olabilir bence.
çünkü kendimi kızın yerine koysam kapıya gelmişiz sevgilimin ablası beni içeri almıyor sevgilimin aile içindeki yerini sorgular soğurdum.
sırf bu yüzden gayet terkederdim yani.
Şu açıdanda düşünmek lazım ama.
Sonuçta burası Türkiye,kaç aile erkek bile olsa sevgilisini eve getirip kendileriyle birlikte,üstelikte aynı odada kalmasına müsade eder ki?
Şahsen bende istemezdim oğlumun kız arkadaşının bizle yaşamasını.
Sokakta kalır evimi açarım sokakta bırakmam ama bunun sürekli bir şeye dönmesini istemezdim.

Back
X