- 18 Eylül 2015
- 2.420
- 4.616
- 133
- 32
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Abla biz zaten bambaşka memleketliyiz.Tanıdığımız ortak kimse yok. Ortak arkadaşımız yok görüşülen..Yanlis hatirlamiyorsan ailenin evinde oturuyordunuz. Kira vermeden. Adam ailesine duskundu. Sana zerre saygisi yoktu. Hakaretler edip kotu davraniyordu. Konusma tenezzulunde bile bulunmuyordu. Ev almaya kalkti ama ayriligi onceden planladigi icin evi baskasinin uzerine almak icin krediyi baskasina cektirecekti. Arabasini da satiyordu bu bahaneyle. Yasadiklarini yeniden hatirlayiyim dedim unutma diye. Gereksiz aci cekiyorsun. Oh be kurtuldum de. Ye ic keyfine bak. Onu da sasirt mutlu olarak. O simdi senin yerle yeksan oldugunu tahmin ediyordur. Bensiz yapamaz eninde sonunda sartlarimi kabul edecek diyordur. Dik dur. Aci ceksen de onun tarafina asla aci cektigini gosterme. Hayat devam ediyor gibi davran. Hatta daha huzurlu oldugunu gorse daha iyi olur.
Boşanacağım o kesin , Salı günü batı adliyesindeyim..İnşallah artık boşandım rahatladım gibi gibi konularını okuruz
O yok. Onun ne yasayacaginin da bir onemi yok. Siz varsiniz. Intikam mi istiyorsunuz yok hukmunde sayin. O mutlu,ben mutsuzum moduna girmeyin.Elaleme maskara olur, ona sorsaniz mutlu ve huzurludur. Buna mi uzuleceksiniz?Öyle yanıyor ki içim.. nefes alamıyorum resmen..
O varken de dişimi sıktım resmen ağlamamak İçin..
içeri girer görür ağladığımı diye.
O şimdi mutlu mubenim içim böyle yanarken onun İçin hiçbir eksiklik yok mu Yani
Ev kredisinde evi ipotek altina alip kredi veriyorlar. Kimse bu devirde baskasi icin guvenipte kredi cekmez. Ola ki cekti ev dr adamin uzerine. Kredi borcu bitince tapuyu uzerine almak icin yine bir suru masraf odenek var. Bir ayrilik donemi yasayip yeni birlesmistiniz. Onun akabinde de ev alnaya kalkti. Ve ayrilik sonrasa da yanlis hayirlamiyorsam hic de pisman gibi degildi. Degismemisti. Ben ev kredisini esine bankanin verneyecegini sanmiyorim cunku evi iptek altina alir banka zaten. Ipotek verildiginde kredi limiti artar cunku.Abla biz zaten bambaşka memleketliyiz.Tanıdığımız ortak kimse yok. Ortak arkadaşımız yok görüşülen..
Benden haber alamaz,yüzümü göremez bundan sonra..
Kredi olayını keşke gidip bankaya bir sorsa mıydım diyorum ,al kimliğimi sor git bana bu kadar yüksek meblağ veriyorlar mı diyordu..
Gerçekten amacı mal kaçırmak mıydı yoksa gerçekten mi vermiyordu banka öğrenmek adına..
Tabi vermiyor olsa da olmazdı başkasının üzerine olan evin altına girmek.. benim bir güvencem yok sonuçta
Sen bi adamin sana yaptiklarini unutiyorsun. Diyelim ki dogruyu soyluyor baka kredi vermediginden baskasinin uzerine ev aliyor. Sana eş gibi davranmiyordu ki.. bu sonucu devistirmezdi ki. Siz sadece ayriligi geciktirdiniz ikinci defa deneyerek. Bu adamla zor. Adam seni eşi olarak gormuyor deger vermiyor.Abla biz zaten bambaşka memleketliyiz.Tanıdığımız ortak kimse yok. Ortak arkadaşımız yok görüşülen..
Kredi olayını keşke gidip bankaya bir sorsa mıydım diyorum ,al kimliğimi sor git bana bu kadar yüksek meblağ veriyorlar mı diyordu..
Gerçekten amacı mal kaçırmak mıydı yoksa gerçekten mi vermiyordu banka öğrenmek adına..
Tabi vermiyor olsa da olmazdı başkasının üzerine olan evin altına girmek.. benim bir güvencem yok sonuçta
Elimde hazır imzalı protokol var..kapıyı niye üstünüzden kilitledi
diğer şeyler ilgimi çekmedi geri barışırsınız bence
Elimde hazır imzalı protokol var..
Ondan hiçbir talebim yok, ve Salı günü adliyedeyim..
Davayı açtığımda söylerim.
Kendisi dışarı çıkıp ben evde yalnız kaldığımda kapıyı kilitlerdi , ondan dolayı..
Haklısın abla.. hayırlısı olsun bakalım.. ilk ayrılan ben değilim son da olmayacağım bu günler de gelir geçer, daha güzel günler gelir inşallah .. onu temenni ediyorum sadece..Sen bi adamin sana yaptiklarini unutiyorsun. Diyelim ki dogruyu soyluyor baka kredi vermediginden baskasinin uzerine ev aliyor. Sana eş gibi davranmiyordu ki.. bu sonucu devistirmezdi ki. Siz sadece ayriligi geciktirdiniz ikinci defa deneyerek. Bu adamla zor. Adam seni eşi olarak gormuyor deger vermiyor.
Merak etme gececek. Dilerim kadrini kiymetini bilen biri karsina ciksin ve cok mutlu ol. Oyle biri olursa ancak bu yasadiklarinin hic de insanca olmadigini anlarsin. Cok mutlu olmani dilerim. Uzulme. Adam gitmekle sana iyilik yapti farkinda olmayarak.Haklısın abla.. hayırlısı olsun bakalım.. ilk ayrılan ben değilim son da olmayacağım bu günler de gelir geçer, daha güzel günler gelir inşallah .. onu temenni ediyorum sadece..
Krediyi kardeşi çeksin, ipoteği kaynananin evinin ustune koydur. Yeni evin tapusu sizde olsun. Konuşuldu mu bu? Sakince konuşun bosanmadan önce bu fikri bi. Biraz fevri olmuş sizin süreç.
Ah abla çok teşekkür ederim...Merak etme gececek. Dilerim kadrini kiymetini bilen biri karsina ciksin ve cok mutlu ol. Oyle biri olursa ancak bu yasadiklarinin hic de insanca olmadigini anlarsin. Cok mutlu olmani dilerim. Uzulme. Adam gitmekle sana iyilik yapti farkinda olmayarak.
Aman ne uzuluyorsun bunun icin bosanan zaten coktan goze almistir herseyi. Benim ki de damatligini bile almisti giderken. Damatlik ayakkabisini kemerini bile goturmus o zaman cok uzulmustum simdi aklima geldikce guluyorum.Kapı kilitliydi,denedi açamadı,zile bastı ,açtım (her zaman kapıdan girince selam verirdi) tek kelime konuşmadı.. girdi içeri..
Ben salona girip kapısını kapatmıştım.. valizini çıkardı, kıyafetlerini koydu ,ne var ne yok her şeyini topladı gitti..
1 defa salona girdi,alacaklarını aldı çıktı..
Ben hiç yanına gitmedim,tv izliyordum..
Tek kelime konuşmadık..
Şimdi çıktı gitti.. kapıyı üstümden kilitledi..
İçim darma duman şuan.. ağlıyorum.. içim yanıyor, bana bu şekilde davranan, hiçbir şeyde hakkım olmadığını savunan, kardeşi üzerine kredi çekilerek alınan ev istemiyorum diye benden ayrılmayı göze alan bir insan İçin neden ağlıyorum, neden yanıyor cayır cayır içim...
Geçecek mi bu ? Nasıl geçecek bu acı....
Yok.. benim bu sebepten güvensizlik yaşadığımı bilen İnsan araştırıp böyle bir şey varsa bana böyle böyle yapalım diyebilirdi... o zaman da derdi evin yarısı diyecekler.. paragöz olcam.. hiç gerek yokKrediyi kardeşi çeksin, ipoteği kaynananin evinin ustune koydur. Yeni evin tapusu sizde olsun. Konuşuldu mu bu? Sakince konuşun bosanmadan önce bu fikri bi. Biraz fevri olmuş sizin süreç.
Versin yada vermesin ne değişecek ?bankada kredi çıkmıyorsa hemen koşarak kardeşine mi çekmesi lazım .eger kredi çıkmıyorsa nasıl o meblağ olur onu sormak lazım .bankalar bu yönde çok güzel yönlendirmeler yapıyor ,hane halkı geliri ,şu anda oturduğunuz evin kiraya verilip ek gelir elde edilebileceği yada tam tersi ,alacağınız evi kiraya vermek gibi .çok fazla tanıdığıma bu şekilde kredi çıktı .Abla biz zaten bambaşka memleketliyiz.Tanıdığımız ortak kimse yok. Ortak arkadaşımız yok görüşülen..
Bu dediğiniz ev kredisi olmuyor ,ipotekli bireysel finansman kredisi oluyor .o da tüketici kredisi sınıfında olup faiz oranı daha yüksek ve vadesi konut kredisine göre daha kısadır .Krediyi kardeşi çeksin, ipoteği kaynananin evinin ustune koydur. Yeni evin tapusu sizde olsun. Konuşuldu mu bu? Sakince konuşun bosanmadan önce bu fikri bi. Biraz fevri olmuş sizin süreç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?