• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geleceğimden korkuyorum..

lilyy26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2016
117
45
3
35
Herkese merhaba. Doğru yere mi konu açtım emin değilim ama bu da bi dert sonuçta değil mi? :( Ben marmara iibf'de okuyorum ilk senem ve şimdiden geleceğimden korkmaya başladım. Kime sorsam herkes işsiz herkes bu bölümleri bitirmiş herkes mutsuz ama bi yandan düşünüyorum hangi bölümün iş garantisi var ki sağlık dışında.. Sizce dedikleri kadar umutsuz mu geleceğim kaderim işsiz kalmak mı? Bitiren okuyan bilen duyan tecrübelerinizi paylaşıp yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten :oops: Ne yapmalıyım işsiz kalmamak için kendimi nasıl geliştirmeliyim ne önerirsiniz bana?

Herkese merhaba. Doğru yere mi konu açtım emin değilim ama bu da bi dert sonuçta değil mi? :KK43: Ben marmara iibf'de okuyorum ilk senem ve şimdiden geleceğimden korkmaya başladım. Kime sorsam herkes işsiz herkes bu bölümleri bitirmiş herkes mutsuz ama bi yandan düşünüyorum hangi bölümün iş garantisi var ki sağlık dışında.. Sizce dedikleri kadar umutsuz mu geleceğim kaderim işsiz kalmak mı? Bitiren okuyan bilen duyan tecrübelerinizi paylaşıp yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten :oops: Ne yapmalıyım işsiz kalmamak için kendimi nasıl geliştirmeliyim ne önerirsiniz bana?
ikinci üniversite
iyi iki yabancı dil
kurslar ve okulda öğrenci toplulukları derim

Canım ingilizceni çooooook iyi hale getir.eğer hem çalışıp hem okuyabilirim dersen ufak ufak iş tecrübeleri edin.ben iibf mezunuyum.işe girerken diplomama bakmadılar bile.var dimi dediler var dedim.hepsi bu.onun dışında üzerinde durudkları şeyler iş tecrüben var mı , ingilizcen yabancı misafirlerle toplantılara katılabilecek kadar iyi mi dediler.işin konumuda ithalat ihracat uzmanı.lojistik kısmına alınan bayan bilgisayar mezunıydu.ama ingilizcesi ve iş tecrübesi olduğu için 2500 liradan başladı.kısaca teori deil pratikte nasılsın ve yabancı dil.

Hic bir universite is garantili bolum okutmuyor. Her bolumde rakibimiz cok fazla, o yuzden digerlerinden fark yaratmak gerekir. Bu dil veya tecrubedir. Ekstra 2 dil oluyor artik.

Hazir 1. Siniftasin ve dil ogren. Benim gibi okulu bitirdikten sonra dil ogrenmeye calisirsan zorluk cekersin. Ingilizceyi ana dilin gibi kap.

Ayrica her insanin kismeti kendine. Her is yeri her bolu bitireni almiyor sonucta kensine gore kriterleri var. Genelleme ypmak dogru degil bu yuzden. Umutsuzluga kapilmaya gerek yok.

Canım ingilizceni çooooook iyi hale getir.eğer hem çalışıp hem okuyabilirim dersen ufak ufak iş tecrübeleri edin.ben iibf mezunuyum.işe girerken diplomama bakmadılar bile.var dimi dediler var dedim.hepsi bu.onun dışında üzerinde durudkları şeyler iş tecrüben var mı , ingilizcen yabancı misafirlerle toplantılara katılabilecek kadar iyi mi dediler.işin konumuda ithalat ihracat uzmanı.lojistik kısmına alınan bayan bilgisayar mezunıydu.ama ingilizcesi ve iş tecrübesi olduğu için 2500 liradan başladı.kısaca teori deil pratikte nasılsın ve yabancı dil.
düşünüyorum zaten ama yapabileceğim işler belli tezgahtarlık garsonluk vs sizce bunlar iş tecrübesi sayılır mı? bide bilgisayar deyince ben de bilgisayardan yan dal düşünüyodum işime yarar mı sizce?

Marmara üni iktisat fakültesi hiç işsiz kalır mı:) aklını kullanırsa çok iyi yerlere de gelir.
Öncelikte iktisatı benimsemelisin ben de iktisat mezunuyum benim kafama çok geç dank etti bunlar.
Şimdiden bir şeyleri öğrenirken bazını oturtmaya çalış temel derslerin bu sene böylelikle kolay ilerlersin gelecek senelerde.
Okuduğun bölümlerin tüm iş dallarını araştır hangisi sana uygun karar ver.Karar verirken bol bol konferanslara bölümünle ilgili kulüplere katıl ama sosyal sorumluluğu ihmal etme ilk 2 yıl.
Hocalarınla iyi geçin, sınıflar kalabalıktır ama kendine network sağlamaya çalış.
Linkedin kullanabilirsin
Atak ol girişimci ol umutsuzluğa bu kadar erken kapılma. Yapacağın işi sevmeye çalış ama sevmezsen de yeni kapılar yaratabileceğini unutma ki strese girme. İnşallah çok mutlu olursun :)

Herkese merhaba. Doğru yere mi konu açtım emin değilim ama bu da bi dert sonuçta değil mi? :KK43: Ben marmara iibf'de okuyorum ilk senem ve şimdiden geleceğimden korkmaya başladım. Kime sorsam herkes işsiz herkes bu bölümleri bitirmiş herkes mutsuz ama bi yandan düşünüyorum hangi bölümün iş garantisi var ki sağlık dışında.. Sizce dedikleri kadar umutsuz mu geleceğim kaderim işsiz kalmak mı? Bitiren okuyan bilen duyan tecrübelerinizi paylaşıp yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten :oops: Ne yapmalıyım işsiz kalmamak için kendimi nasıl geliştirmeliyim ne önerirsiniz bana?

Üniversite hayatın boyunca yabancı dilini geliştir. Mümkünse erasmusa başvur.
3 ve 4 sınıfa mutlaka yaz stajı yap.
En önemlisi hangi konuda uzmanlaşmaya karar vereceksiniz ? Hedefiniz olsun. Nitelikleriniz artmalı. Yüksek lisans yapmak, çeşitli eğitimler ufak bile olsa fark yaratır. Yaz gelmeden aklınıza gelen tüm büyük şirketlere staj başvurusu yapın.

Not: iyi bir kariyer iş için gerekli. Sıradan muhasebeci, sıradan İk vs olacaksan, kasmana gerek yok. İngilizce bilmen kurtarır.

Üniversite hayatın boyunca yabancı dilini geliştir. Mümkünse erasmusa başvur.
3 ve 4 sınıfa mutlaka yaz stajı yap.
En önemlisi hangi konuda uzmanlaşmaya karar vereceksiniz ? Hedefiniz olsun. Nitelikleriniz artmalı. Yüksek lisans yapmak, çeşitli eğitimler ufak bile olsa fark yaratır. Yaz gelmeden aklınıza gelen tüm büyük şirketlere staj başvurusu yapın.

Not: iyi bir kariyer iş için gerekli. Sıradan muhasebeci, sıradan İk vs olacaksan, kasmana gerek yok. İngilizce bilmen kurtarır.
yazın aslında interrail agh vs düşünüyorum bunların bi faydası olur mu?

Bolumunuz guzel. Ingilizce'yi ihmal etmeyin.

yandal çiftdal neyse işte adı ne buluyorsan yap bende düşünüyorum

İktisat kadar güzel başka bir bölüm var mı yahu? Gerçekten anlarsan ve yorumlayabilirsen ortada kalmazsın ama teori ezberleyip geçersen (ki İktisattaki çoğu teori gerçeklikten uzaktır) işsiz kalırsın yani. Gündemi takip etmeye şimdiden başla. Dünya ekonomisiyle falan ilgilen. Siyaset, hukuk ve psikoloji konusunda da bilgin olsun çünkü bir iktisatçıya bunlar çok lazım olur.

Back
X