ikinci üniversiteHerkese merhaba. Doğru yere mi konu açtım emin değilim ama bu da bi dert sonuçta değil mi?Ben marmara iibf'de okuyorum ilk senem ve şimdiden geleceğimden korkmaya başladım. Kime sorsam herkes işsiz herkes bu bölümleri bitirmiş herkes mutsuz ama bi yandan düşünüyorum hangi bölümün iş garantisi var ki sağlık dışında.. Sizce dedikleri kadar umutsuz mu geleceğim kaderim işsiz kalmak mı? Bitiren okuyan bilen duyan tecrübelerinizi paylaşıp yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten Ne yapmalıyım işsiz kalmamak için kendimi nasıl geliştirmeliyim ne önerirsiniz bana?
kurs derken mesela ne kursuna gitmeliyim?ikinci üniversite
iyi iki yabancı dil
kurslar ve okulda öğrenci toplulukları derim
kurs derken mesela ne kursuna gitmeliyim?
düşünüyorum zaten ama yapabileceğim işler belli tezgahtarlık garsonluk vs sizce bunlar iş tecrübesi sayılır mı? bide bilgisayar deyince ben de bilgisayardan yan dal düşünüyodum işime yarar mı sizce?Canım ingilizceni çooooook iyi hale getir.eğer hem çalışıp hem okuyabilirim dersen ufak ufak iş tecrübeleri edin.ben iibf mezunuyum.işe girerken diplomama bakmadılar bile.var dimi dediler var dedim.hepsi bu.onun dışında üzerinde durudkları şeyler iş tecrüben var mı , ingilizcen yabancı misafirlerle toplantılara katılabilecek kadar iyi mi dediler.işin konumuda ithalat ihracat uzmanı.lojistik kısmına alınan bayan bilgisayar mezunıydu.ama ingilizcesi ve iş tecrübesi olduğu için 2500 liradan başladı.kısaca teori deil pratikte nasılsın ve yabancı dil.
iktisatİibf nin hangi bölümündesin?
Marmara üni iktisat fakültesi hiç işsiz kalır mı:) aklını kullanırsa çok iyi yerlere de gelir.iktisat
Herkese merhaba. Doğru yere mi konu açtım emin değilim ama bu da bi dert sonuçta değil mi?Ben marmara iibf'de okuyorum ilk senem ve şimdiden geleceğimden korkmaya başladım. Kime sorsam herkes işsiz herkes bu bölümleri bitirmiş herkes mutsuz ama bi yandan düşünüyorum hangi bölümün iş garantisi var ki sağlık dışında.. Sizce dedikleri kadar umutsuz mu geleceğim kaderim işsiz kalmak mı? Bitiren okuyan bilen duyan tecrübelerinizi paylaşıp yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten Ne yapmalıyım işsiz kalmamak için kendimi nasıl geliştirmeliyim ne önerirsiniz bana?
yazın aslında interrail agh vs düşünüyorum bunların bi faydası olur mu?Üniversite hayatın boyunca yabancı dilini geliştir. Mümkünse erasmusa başvur.
3 ve 4 sınıfa mutlaka yaz stajı yap.
En önemlisi hangi konuda uzmanlaşmaya karar vereceksiniz ? Hedefiniz olsun. Nitelikleriniz artmalı. Yüksek lisans yapmak, çeşitli eğitimler ufak bile olsa fark yaratır. Yaz gelmeden aklınıza gelen tüm büyük şirketlere staj başvurusu yapın.
Not: iyi bir kariyer iş için gerekli. Sıradan muhasebeci, sıradan İk vs olacaksan, kasmana gerek yok. İngilizce bilmen kurtarır.
çap değilde bilgisayar yandal düşünüyorumyandal çiftdal neyse işte adı ne buluyorsan yap bende düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?