Geleceğin Anne Adaylari Kulübü

canım bende renkli sanıyordum ama bakarken değildi sadece kalbe giden kan akışını gösteren yerler mavi kırmızıydı birde beslenmesini gösteren yerler renkliydi yani kordonu vs birde dinletti sesleri bişey anlamadım ama beslenmesi mükemmel dediii onun haricinde yine siyaz beyazdı en azından benimki öyle hepsi aynı mı bilmemm:sm_confused:
canım inan herşey yolunda ama evham yapmadan olmuyor işte doktorum diyene kadar bende acaba dedimm korktum ama şükür boşunaymış inşallah seninkide mükemmel çıkacak canımm doktor amcası maşallah diyecek yeğenlerimeeeee

masallah canım.....:Saruboceq:...bacım sen nasıl beslendın nelere dıkkat ettın pekı????????ya sorma ben cok zor balık yıyorum ılk olarak balıktan tıksındım......en faydalısı da balıkmıs bebelere...ama et,sut,yogurt,portakal suyu sorunum yok sukur bolca tuketıyorum.....

canım bende fazla bişey yiyemedim 3 ay hatırlarsan kahvaltıda bile sadece yumurtayla yoğurt yiyebilmiştim ama 1 aydır düzeldim şimdi kahvaltımı ballı sütle yapıyorum normalde de sütü çok severim zatennnn ama hala tadı berbat belirtmeden geçemeyeceğim meyvelerden elma+ayva malesef diğerlerini yiyemiyorum ama eşim ömrümde bu kadar ayva yemedim diyorrr:roflol: ki normalde her meyveyi seven biriyimm balık yaparlarsa ancak çünkü normalde de ete balığa el sürememe gibi bir durumum var ve sadece kızartma bol baharatlı yiyebiliyorum ete su karıştımı ağzıma sürememm Allahtan eşim o işlerden anlıyor ama hami$ken yağa dikkat etmek lazımmış biz etleri grillde yapıyoruz çokta güzel oluyor yağsız yağsızz yoğurdu ihmal etmem arada fındık ceviz yerim birde demiştim hatırlarsan her akşam düzenli maden suyu içiyorum oda çok yararlıymışşşş aslında eksikler çok ama hepsini yapmaya da imkan yok olan yeterlidir umarımmmm

myhopem nasıl o kadar ayva yıyon ben bi kucuk dilim yesem anca fazlası mıdeme dokunuyor

lotuscum fazla yemek yememem lazım biliyorum ama duramıyorumkı sankı 3 gun hiç yemek yememış gibi acıkıyorum ac kurtlar gibi de yıyorumcokacimcoook

teknikerim p.tesiye az kaldı inşallah kırmızılar uğramaz sana canım:Saruboceq:

canımcım bende ilk aylar pek bısey yıyemedım.....ayva yemen cok hos bebısın guzel olur ınsallah......ama cok sukur kocıslerden yana ıkımızde sanslıymısız canım bende eskıden berı tavuk,balık,et pek dokunamazdım hele hamıslıkte hıc ellemedım........sagolsun esım hepsını super yapar.......hamıslıkte cok az yemek yaptırdı bana genelde kendı yaptı mutfakta cok ıyıdır.....:asigim:...bu arada onun dedıgıne gore hamılelıgımde kendısının farklı yeteneklerı oldugunu da anlamıs mısal temızlıkte ve cam sılmekte de cok ıyı oldugunu anladık.......:roflol::roflol:tek kosulu gece yapıyor etraftan gorulmesın dıye......:roflol::roflol: ama bunların karsılıgında bende ona cok asıgım dımı ama:asigim::asigim:arada dıdıssek te olur dımı ama tuz bıber olursırnaşık şey
berrıncım evet canım sen sonradan katıldın bılmıyosun canım tup bebıs benım yavrularım:1hug:
ben cıkıyorum canlar sonra ugrarım belkı yıne hoscakalınŞeniz

lotusum Allah başımızdan eksik etmesin onlarıııı:asigim:güle güle canımmmmmm:a015::a015:
berinim aslında normalde de çok severim bende öyle bir sorun olmaz ama mesela azramda yaza denk gelmişti hiçbişey yiyememiştim kavun karpuz şeftali hepsi kokmuştu banaa ki normalde hepsini çok severimm ben tam bir meyve canavarıyım aslındaa şimdi şükrediyorum en azından meyve yiyebiliyorum diyee gözüm portokala takılmıyor değil ama seneye hıncını çıkaracam inşallahhhhhhhcokacimcoook

lotusum myhopem masallh kızlar yeyın yeyın bebıslerımız için.bende meyve cok tüketıyorum özellikle portakal elmaa bırde ılk baslarda kivi canavaruydım hep olmamıslarını aldırıyordum esıme daha ekşi oluyor dıye.bosuna dememısler ye ekşiyi dogur ayseyııı :roflol:
myhopem canım portakalın bır zararımı var gözüm takılıyor falan demıssınde aklıma takıldı.bende ayva yıyebılsem keske ama bende normalde acayıp kabızlık var ayva yesem halımı düşünemıyorum.bırde bugun bıryerde okudum hamılelıgın son üç ayında ve bebegıo emzırırken annenın omega 3 alması gerekıyormus.balık yagı çok ıyıymıs sız duydunuzmu?bebegın zıhınsel gelısımı içinnn ççok iyiymiş.

ooooooo ama olmazkı kızlar sabahtan berı hep aynı kısıler nobette,topıgın dıger hatunları kayıplarda:mymeka:cık cık kızdım bak sımdışakkıdıgamyoncuiremsu
alhanım balık yagını duymadım da canım balıgın kendını zor yıyorum yagını zor tuketırım bacım ya.....mecbur kalmayız da ınsallah...gercı soylemesı ayıp bu aksam ton balıgı yedım en azından kokusuz dımı????ama onu cok tuketmemek lazım konserve ya ılk yıyorum ben daha........yerimseniben
nehır haksız mıyım ama bacım???bızım memlekette bebegı evde yapabıldıysen ne ala yoksa bır suru doktorda yada merkezde ıs oyle bır tıcarete dokulmus kı ne kadar para o kadar tedavı.........gercı son yıllarda mısal tup malıyetı yarı yarıya ucuzladı....yoksa bundan bes altı yıl once 6 mılyardan 10 mılyara dek gıdıyordu ucretler dımı??????kafamçokkarıştı
sımdılık buralardayım kızlar............

hamiş olursam ben,m işim kolay desenize
hayvansal besinleri de çok severim.balığı da.mmmmm
ağzım sulandı.kaç zamandır yemediydim.yarın alıyım bari pazardan

lotuscum balık yagı sandıgın gıbı sıvı değıl canım hap gibi yutuyorsun
tamam canım sımdı hatırladım aklım sıvı olanlara kaydı bır anda ondan oyle dedım........
hamiş olursam ben,m işim kolay desenize
hayvansal besinleri de çok severim.balığı da.mmmmm
ağzım sulandı.kaç zamandır yemediydim.yarın alıyım bari pazardan
ınsallah canım bır hamıs olda nasıpse.......:Saruboceq:
ama bastan soylıyeyım bazen en sevdıgın seylerden tıksınıyorsun,bazen hıc yemem dedıgını canın ıstıyor hamıslıkte hazır olsırnaşık şey

ABD’li bilim adamları, toksik bir metal olan cıva bakımından "zengin" olabilen ton balığının, anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini engelleyebileceğini öne sürdü. Bilim adamları, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA), hamile kadınların ton balığı tüketimi konusunda uyarıda bulunması gerektiğini belirtti.

UZMANLAR, sadece ton balığı yiyenler için bunun haftada 2 kutu, diyet listesinde diğer balıklar da varsa hafta 1 kutu olabileceğini söyledi. FDA, hamilelerin konserve ton balığı, kabuklu deniz mahsulleri ve okyanus balıkları dahil, haftada toplam 336 gram balık tüketebileceğini bildirdi.
lotusumm bunlara dikkat et canımm aslında bakıyorumda hamilelik sitelerine dediklerinin yarısını bile yapamıyoruz ama annelerimiz bizim kadar bile yapamamışken bizi dünyaya getirmiş sağlıcaklaa demekki o kadar da önemli değilllllyerimseniben
alhanım gözüm takılıyor derken canım çekiyor demek istemiştim normalde çok severim ama şimdi kokusu bile bana yetiyorrr :bbo:
berinim balık yağı tabletleriyle ilgili de bunu buldummmmm:

Hamilelikte balık yağı kullanımı hem zararlı hem de değildir. Temel olarak balık yağı tabletleri iki şekilde üretilirler. Bunların bir kısmı balıkların karaciğerinden elde edilirken diğerleri gövdesinden üretilir.

Zararlı olan balık karaciğerinden üretilen ürünleridir. Bu ürünler yüksek oranda retinol adı verilen bir madde içerirler. Retinol A vitamininin bir formudur ve hamilelik sırasında alınan miktar günde 3300 mikrogramı geçmemelidir. Daha fazla alınması durumunda bebekte hasara neden olabilir.

Öte yandan balık karaciğeri yani retinol içermeyen balık yağı tabletlerinde ise omega 3 yağ asidi adı verilen dokosaheksanoic asit (DHA) maddesi bulunur. Ceviz ve keten tohumu gibi besin maddelerinde de az miktarda bulunan DHA bebeğin gelişimi açısından yararlıdır.

En fazla omega 3 içeren balıklar uskumru, somon, alabalık, sardalya ve ringadır. Haftada 2 kez balık yemenin hamileler için yararlı olabileceği ileri sürülmektedir. Bugün için hamilelikte DHA'nın güvenli dozunun ne olduğu belirli değildir. Eğer yeterli miktarda balık yiyorsanız ek olarak omega 3 içeren tabletler almanıza gerek yoktur. Eğer balık yiyemiyor ve balık yağı tableti almak istiyorsanız gebeler için özel olarak üretilen ve retinol içermeyen tabletler kullanmanız şart olmamakla birlikte sakıncalı değildir.
radyolojimm şimdiden afiyet olsunnnnnnnn:1hug:

sagol myhopem benım......amerıkalı bılım adamları ton balıgını haftada ıkı kez öneredursunlar bacım,yıyemem oyle.....hamıslıkte ılk kez bu aksam yedım,konservesının yararına ınanmıyorum ama kokusuz ve balık dıye yedım ıste......zaten aynı bılım adamları bazen önerıp bazen vazgecıyorlar dımı ama:uhm:
nevınım gordum senı kacakkkkkkkksırnaşık şey

ben bitek berini görüyorum amaaaa lotusum nevinim nerdesinizzzz
az önce kardeşimle görüştük msn den görümcesinde pc var canlı canlı çok özlemişim yaaa okullar kapanınca gelecek o da yeğenimde gözümde tütüyorrrr biran önce haziran gelsede görsemmmmm-arkası temmuz zaten aslında onların peşine asıl beklenen gelecek inşallahhhhhhh-

myhopem ben buralarda dolanıyorum siz kaç kardeşsiniz

5 kardeşiz canımmm en büyük abim ortanca ben ve en küçük kız kardeşim evliii iki bekarımız var üç tanede yeğennnn:teytey::teytey::teytey:kardeşim ankarada malesef senede bir kez gelir ama bir ay kalır eşi öyle müsade ediyor bizde alıştık bunaa onlar iyi olsun da şimdi merak ediyor tabi uzakta olmak kötü yaa bazen abla ne güzel annem herşeyine koşuyor diyor içim gidiyor ha denince gidilmiyor ki haklı yani ama elden bişey de gelmiyorr yakın olsa ne güzel olurduuuuufisfisfis
bu arada eşimde 5 kardeş eşim de ortancaa ama onlar hep erkekkkk:1rolleyes:
siz kaç kardeşsiniz canımmmmm:1hug:

myhopem ozlemek zor degıl mı?????ALLAH ayırmasın canıma.s.herkes yerınde yurdunda ıyı olsunda ozleme katlanılır.........
ben kactım guzeller.......yatarım bırazdan.....opuyorum herkesı canlarım ıyı gecelera.s.:1hug:

bizde 6 kardeşiz canım ben 2.yım bizde once kızlar peş peşe sonrada erkekler doğmuş ablam ve kız kardeşim evli onlar anneme yakın bı ben uzaktayım pek te uzak sayılmaz ama yınede ben uzaktayım bizim erkekler bekar
eşiminde bi abisi var oda uzakta gorumce yok sukur
ben yatıyorum eşimin uykusu geldi bana musade iyigecelr opuldunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…