- 7 Ekim 2008
- 5.534
- 117
- 163
- 39
- Konu Sahibi bebekecem17
-
- #14.141
Şimdi Pinkim sormuş bana,niye tedavide olduğunu söylemiyorsun diye...Burdan anlatayım dedim..
Malesef toplumumuzda hala tüp bebeğe garip bakılıyor bence.Uzaydan geliyorlarmış gibi sanki.Tüp bebekle çocuk sahibi olan insanlar hemen belirtiliyor nedense...Halbuki biz size diyomuyuz,aaaaa bunlar seks yapmış ne ayıp ne ayıp,bide hamile kalmış utanmadan diye...Hayır demiyoruz da,siz bizim çocuklarımıza neden tüp tüp diye etiket yapıştırıyorsunuz..
İşte falancanın kızıda tüp bebek yaptırmış,aaaa onlarınkide tüp bebek şeklinde...aaa nevininkide tüp bebek..
Bu psikolojiye girmek istemediğim için mümkün olduğunca söylememeye çalışıyorum...Birşeyler anlatılırken benim örnek verilmemi istemiyorum.Çocuğumun yanında sen tüp bebeksin diye konuşulmasını istemiyorum,o ruh haline girmesine istemiyorum..Aaaa zehrada tüp bebekmiş demesinler benim kızıma...İnşallah doğup büyüdükleri zaman,anlayacakları yaş gelene kadar bu konunun açılmasını istemiyorum,anlayacakları yaşta anlatırım ben inşallah...
Çünkü insanların çoğunun tüp bebek hakkında bir fikri yok..Ne olduğunu bilmiyorlar,bilmek zorundada değiller zaten..Sizin her ay normal döngünüz içinde,haberiniz olmadan yaşadığınız şeyleri,biz labaratuvar ortamında,tonlarca ilaçla yaşıyoruz sadece..Yani ne benim hamileliğim sizinkinden farklı,nede çocuğum...Ama insanlara anlatması zor..
Mesela benim yengemin bir tanıdığıda tüp bebekle çocuk sahibi olmuş.Yengemin yırumu şu..Oldukça şaşkın bir yüz ifadesiyle,ayyy biri aynı annesine biride aynı babasına benziyor,tıpkısın aynısı diyoo..E heralde yenge ,bana benzicek hali yok,elbet anasına babasına benzicek..
Yani nasıl anlatıyım daha,tüp bebek göktan geliyor sanki,anne-babayla bi bağlantısı yokmuş gibi davranıyorlar.
Bu ve benzer sebeplerden dolayı,paylaşmıyorum kimseyle..Paylaştığım akrabalarımada tembih ettim,unutuyorsunuz tüp bebek olduğunu,hiç bahsedilmiyor bundan sonra diye üstüne basa basa söyledim...Uymayan olursa da fırçayı atarım...
Böle işte Pinkim...
rica ederim tatlılarımm :ecrin_bebek:
siz hele bi gelin ben size neler edecem inş.....
gözün aydın tatlım
Neden yafrim,noldu????ben artık bu topiğe gelmiyeceğim hıhhhhhhhhhhhhhhh
mumu dihaba neden kız :)
selam kızlar bir gün bende anne olacağım işallah...
Ehh benim de eşimin sayesinde pek başarılı olduğum söylenemez ama idare ediyorum işte..anladım canım eh iyide ediyosun saklamayı başardığın içinde tebrik ediyorum ben başaramadım çünkü Şeniz
iyi akşamlar kızlar işden şimdi geldim kasa yapacağım hehehe
eve iş getirdim bugün patronum meil bekliyor hadi öptüm hepinizi
nevinim sonunakadar haklısın canım davanda kimselere söle
hadi gelirim gene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?